Dodaj do ulubionych

jak zarezerwowac bilet?

07.02.06, 00:46
Jak rezerwujecie bilety do Polski? Przez agencje turystyczna czy bezposrednio
u lini lotniczych? Musze kupic bilet i ceny sa dosc wysokie ok.1000$. Moze
teraz tyle kosztuja, ostatni raz lecialam 3 lata temu wiec nie jestem na
biezaco:) Moze znacie jakies linki albo tel. gdzie mozna kupic bilet taniej?
Dzieki! Zalezy mi aby leciec SAS z Newark.
Obserwuj wątek
    • bea_mama Re: jak zarezerwowac bilet? 07.02.06, 07:22
      My zawsze szukamy biletow tutaj:
      www.expedia.com/
      www.orbitz.com/
      Wlasnie szukam biletow do Polski na maj, albo sierpien, ale niestety tragicznie
      drogo... Tez jestem ciekawa gdzie kupujecie bilety? Gdzie najtaniej? Poleccie
      cos.
      • netmarta Re: jak zarezerwowac bilet? 07.02.06, 13:28
        przylaczam sie do prosby, gdzie rezerwujecie bilety, gdzie jest szansa na
        tanszy bilet? my tez bedziemy jechali do polski pod koniec sierpnia i wydawalo
        mi sie, ze 2-3 miesiace przed wystarcza na rezerwacje, ale moze sie myle.
        • edytais Re: jak zarezerwowac bilet? 07.02.06, 19:10
          Nie wiem czy tak jest teraz, ale pare lat temu jak szukalam biletow to 3-4
          miesiace przed podroza ceny byly potworne (3 razy tyle ile potem placilam). Mi
          najtaniej udawalo sie kupic jak bylo mniej niz 60 dni przed podroza. Ale ja
          zawsze kupowalam na pobyt w Polsce do 31 dni. Powyzej miesiaca bilety byly o
          wiele drozsze.
    • kashunda Re: jak zarezerwowac bilet? 07.02.06, 20:03
      Dziewczyny!Znalazlam cos takiego
      • bea_mama Re: jak zarezerwowac bilet? 08.02.06, 07:33
        Kashunda, czy kupowalas bilety wlasnie w tej agencji? Z tego co podaja na
        stronie to maja calkiem niezle promocje.
        Strasznie zdrozaly te bilety do Polski. Dwa lata temu bilet na maj Denver-
        Warszawa kosztowal $800 i kupowalam go juz w grudniu, potem zalowalam ze sie
        tak pospieszylam, bo w styczniu spadl jeszcze do $750, a teraz mamy juz luty i
        nie schodzi nic ponizej $950. Ludzie!!! Czy to przez ceny paliwa tak drogo??
        • kashunda Re: jak zarezerwowac bilet? 09.02.06, 03:38
          Czesto korzystam z uslug firmy Doma ,ale w Chicago.Szczerze mowiac nie wiem czy
          ta w NJ ma cos wspolnego z ta Chicagowska.Jezeli tak ,to polecam,tzn nigdy nie
          mialam z nimi zadnych problemow.Wplyw na ceny biletow ma chyba cena ropy,jak i
          (podejrzewam )niski kurs dolara,
          • aniutek Re: jak zarezerwowac bilet? 10.02.06, 01:29
            Doma travel to ogromna agencja ma swoje biura w calych stanach, polecam wiele juz razy zalatwialam
            tam rozne sprawy ( paczki, mienie przesiedlencze, bilety etc) i zawsze bardzo OK
    • cyborgus Re: jak zarezerwowac bilet? 13.02.06, 22:34
      TEz polecam DOME. - mozna kupic przez telefon i zaplacic karta kredytowa i
      wysla ci bilet do domu (albo do polski jak dla rodziny).

jest jeszcze w chicago Polamer - najwieksza taka firma, ale ja ich nie lubie. W
      Domie ludzie sa sympatyczniejsi, a ceny maja praktycznie identyczne.
      • happiest1 Re: jak zarezerwowac bilet? 20.02.06, 21:50
        Jeszcze nie kupilam biletu ale chyba taniej niz 1000$ od osoby nie bedzie.
        Znalazlam bt-store.com gdzie maja jeszcze dosc tanie bilety, ale ja chyba kupie
        w polskiej agencji turystycznej z NY. Jakby ktos byl zainteresowany to podam numer.
        • aniutek Re: jak zarezerwowac bilet? 11.03.06, 23:40
          szukam teraz biletow do PL, wakacje, czy moglabym prosic o nr telefonu do agencji?
          dzieki wielkie
          anka
          • happiest1 Re: jak zarezerwowac bilet? 12.03.06, 00:20
            (908)862-7614 oto nr do agencji w NY.
            Pozdrawiam!
            • edytkus Re: jak zarezerwowac bilet? 12.03.06, 01:21
              dlaczego po prostu nie kupicie biletow na stornie LOT? bilety na kwiecien po 500 a latem wiadomo, jak
              to w sezonie, zawsze drogo
              • aniutek Re: jak zarezerwowac bilet? 12.03.06, 03:26
                nie lubie latac lotem to raz,
                dwa- na ich stronie ceny sa zawsze z sufitu i kiepsko jest rozwiazana.
              • bea_mama Re: jak zarezerwowac bilet? 12.03.06, 18:13
                Edytkus, gdzie ty widzialas te bilety po 500??
                To chyba z NY i to bez podatku... Ale nawet takich nie znalazlam. Jakie wzielas
                daty?
                Ta strona LOT-u jest tragiczna. Czy oni wysylaja bilety do US? Bo nie widzialam
                takiej opcji.
                • edytkus Re: jak zarezerwowac bilet? 13.03.06, 00:04
                  bea_mama napisała:

> Edytkus, gdzie ty widzialas te bilety po 500??
                  > To chyba z NY i to bez podatku... Ale nawet takich nie znalazlam. Jakie wzielas
                  >
                  > daty?
                  > Ta strona LOT-u jest tragiczna. Czy oni wysylaja bilety do US? Bo nie widzialam
                  >
                  > takiej opcji.

Po porstu weszlam na lot.com, kliknelam na flage amerykanska, potem na promocje a jeszcze
                  wczesniej cos tam komputer mnie zapytal o ustawienia zeby szybciej strona chodzila. Zreszta tutaj
                  nawet po lewej widac promocje:
                  www.lot.com/lot2/default.aspx?_lang=en
                  • edytkus Re: jak zarezerwowac bilet? 13.03.06, 00:05
                    acha, w jezykach wybralam angielski (dziw nad dziwami ale polska wersja jest inna)
                  • edytkus Re: jak zarezerwowac bilet? 13.03.06, 00:06
                    www.lot.com/lot2/Portal/EN/aspx/356.aspx
                    • bea_mama LOT? 13.03.06, 02:32
                      Chyba cos u mnie z ta technika nie tak...
                      Wchodze na strone LOT-u. Widze promocje $315 w marcu USA-Warszawa (dzieki
                      Edytkus:)). Promocja wyswietla sie jednak dopiero pry wyborze country USA, bo
                      gdy mialam PL to byly tylko promocje PL-UK... Podane sa daty, wybieram jedna z
                      nich i ... cena $625... o co chodzi? potem komp mi sie zawiesza i wywala z
                      internetu...
                      • aniutek Re: LOT? 13.03.06, 04:50
                        u mnie to samo, chcialam zarezerwowac/ sprawdzic bilety na lato i tylko sie wnerwilam, cos ta technika
                        Lotowska jest do bani :(
                        • edytkus Re: LOT? 13.03.06, 18:10
                          u mnie powoli ale chodzi, bilety na marzec Chicago Warsaw from $375, NY Warsaw $375 + tax +
                          oplaty lotniskowe, Chicago Krakow $405, NY Krakow $345

Mowcie co chcecie ale tylko LOT oferuje loty bezposrednie, jak dla mnie przesiadki, kilkakrotne
                          ladowania i starty nie wchodza w rachube chociazby za pol ceny. Te 8-9 godzin ledwo moge
                          wysiedziec a jeszcze z malym dzieckiem?! Fakt ze sie leci z kurami ale co kto lubi ;)
                          • bea_mama Re: LOT? 13.03.06, 19:37
                            Edytkus, widzialam rowniez te ceny, ale czy probowalas wybrac daty? bo ja jak
                            wybieram te z kwietnia czy marca to nigdzie nie pokazuje sie ich promocyjna
                            cena, ale dwa razy drozsza... nie twierdze ze LOT jest do bani, ale ze strone
                            ma do bani... pokazuje promocje, ktore nie istnieja (wg mnie).
                            Zreszta jak sie doda te wszystkie oplaty to wychodzi juz sporo drozej.

Wole jednak szukac przez expedia. Znalazlam tam np. NY-Warszawa na koniec
                            marca/poczatek kwietnia za $500 (juz z oplatami) bezposredni lot. Ja niestety
                            lece z Denver, ale nigdy wiecej niz z jedna przesiadka. I tez mnie to dobija.
                            • edytkus Re: LOT? 13.03.06, 20:02
                              bea_mama napisała:

> Edytkus, widzialam rowniez te ceny, ale czy probowalas wybrac daty?

ee tak dobrze to nie ma ;), tam sa podane loty na ktore sa promocje ale mozliwe ze juz zostaly
                              wyprzedane.

ech, zachcialo sie Wam podrozy, nie ma ciekawszych miejsc na odpoczynek? ;))
                              • bea_mama Re: LOT? 13.03.06, 23:01
                                edytkus napisała:

> ech, zachcialo sie Wam podrozy, nie ma ciekawszych miejsc na odpoczynek? ;))

Nigdy w Polsce nie odpoczywam niestety. Jakis taki obowiazek mam w sobie, ze
                                musze rodzine odwiedzic... no i zeby Zuzka dziadkow poznala i zapamietala. Oni
                                jakos nie kwapia sie do przyjazdu do nas, a szkoda...
                                No i chyba wyjdzie ze na Wielkanoc polecimy. Czyli juz za miesiac!

A odpoczynek marzy mi sie na Hawajach...
            • aniutek Re: jak zarezerwowac bilet? 12.03.06, 04:59
              dzieki za # tel, zadzwonie w poniedzialek :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka