happiest1 22.02.06, 23:57 Czy ktoras z Was jest tam moze zapisana? Zastanawiam sie czy sie nie zapisac i czy rzeczywiscie filmy masz juz na 2 dzien? I moze polecicie jakies fajnie filmy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytais Re: Netflix 23.02.06, 00:11 Juz pare lat jestem czlonkiem Netflixu. Naprawde nalezy do rzadkosci jak dostane film na 2 dzien, to bujda. Nieraz trwa to kilka dni. Chyba po 5 dniach mozna zglosic, ze film zagubiony (nie jestem pewna, maz sie tym Netflixem zajmuje). Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Netflix 23.02.06, 00:18 tak to wyglada: zakladajac ze odsylasz film zaraz po obejrzeniu, oni dostaja 1-2 dni pozniej, nastepny wysylaja 1-2 dni pozniej, Ty otrzymujesz znowu 1-2 dni potem, w sumie miedzy dwoma filmami odstep wynosi 2-5 dni. Ja ostatnio zamowilam film we srode a dostalam dopiero wczoraj, ale znowu np. Saw 2 ukazal sie w sprzedazy 14 lutego a 13 dostalam powiadomienie o wyslaniu do mnie i w Walentynki juz moglismy obejrzec. Mimo wsystko sie oplaca, ja place chyba $15 na m-ac, a w tym m- cu juz mialam 7 filmow (opcja: dwa filmy na raz bez ograniczen na m-ac), a przeciez nie zawsze sie zdarza ze mozna obejrzec od razu. W blockbuster za $15 mozna wypozyczyc nie wiecej niz 2-3 filmy i nei maja polskich. Wiesz, Netflix zawsze ma promocje bezplatnego pierwszego m-ca, ta promocja jest gdzies ukryta na ich stronie wiec poszukaj i sprobuj. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Netflix 23.02.06, 02:11 maja mase naprawde ciekawych filmow, nam czasu brakuje aby ogladac, M lubi nie amerykanskie i czesto zasypiamy czytajac napisy ;) Moge Cie wpisac? towj mail jako friend/ wtedy bedziemy mogly sie wymieniac sugestiami :) BTW, gdzies czytalam o facecie ktory podal netflix do sadu bo nie przysylali mu filmu jak obiecali za 2 dni, on sie zawzial i dziennie ogladal maximum, rozmawiajac z kolega z budynku okazalo sie, ze tamten dostaje filmy znacznie szybciej przy mniejszej czestotliwosci ogladania ( ta sama poczta, skrzynka pocztowa, listonosz) Gosc wywnioskowal, ze za duzo oglada i staraja sie go przystopowac :) tzn za duzo kosztuje ich jego ogladalnosc, ciekawe ile wygra ?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edytais Re: Netflix 23.02.06, 04:44 Cos w tym musi byc, bo jak my odsylamy film i oni dostana na nastepny dzien, to zwykle w tym samym dniu nie odsylaja, musimy czekac na nastepny dzien. Natomiast jak nasza wysylka trwa dluzej, to w tym samym dniu co oni dostana nasz film, odsylaja nastepny. Czesto zdarza sie, ze film jest do nas wyslany z Oregon czy Californii i idzie 2 dni, a z Little Rock (tylko godzina od nas) idzie 3-4 dni! Nie ma chyba na to reguly. Moze to zalezy od tego kto odbiera. Jest pracownik szybki i jest powolny... Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Netflix 23.02.06, 04:56 dzisiaj sie nad tym zastanawialam, dostalam pekniety dysk, oczywiscie od razu dalam im znac i dwa dni pozniej mialam nastepny, obejrzalam, oni dostali z powrotem trzy dyski i zamiast wyslac od razu kolejne filmy, zaznaczyli shipping date o tydzien pozniejsza?! fakt ze film doszedl troche wczesniej i tym samym zostal odeslany w dniu w ktorym mial byc wyslany przez nich, ale jednak. Tak wiec dzisiaj odeslalam im film a drugiego jak nie ma tak nie ma, nawet nie napisali w queque ze dostali ostatni zwrot, az dzisiaj w history wynalazlam ze maja go juz od dwoch dni. Chyba sobie chca odbic ten polamany dysk? Ale i tak bardziej sie oplaca niz wypozyczanie w blockbuster. Odpowiedz Link Zgłoś
happiest1 Re: Netflix 23.02.06, 23:01 dzieki, ja chce sie zapisac ale dopiero jak skonczy mi sie subskrypcja w Hollywood video, bo tam juz zaplacilam, pewnie zostalo mi z 2 tygodnie a potem sprobuje ta promocje za darmo. z mezem duzo filmow ogladamy bo malo mamy znajomych no i dziecko jeszcze malutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
cyborgus Re: Netflix 28.02.06, 03:10 u mnie filmy przychodza dosc szybko. czesto dostaje rano mejla ze dostali moj zwrot i po poludniu drugi e-mail co dostane jutro. i rzeczywiscie dostaje to jutro. wiem ze do mnie te filmy ida z indianapolis, a to tylko godzinka jazdy, wiec moze mam po prostu szczescie:) Odpowiedz Link Zgłoś
edytais Re: Netflix 28.02.06, 03:52 To chyba w Indianapolis solidniej pracuja. Netfix jest tez w Little Rock, a to nawet mniej niz godzina do mnie, a nieraz sie kilka dni wloka. Moze cos jest w tym poludniowym zyciu w zwolnionym tepie, pracuja tez powoli... Odpowiedz Link Zgłoś
cyborgus Re: Netflix 02.03.06, 21:03 no i sie przechwalilam:) wyslalam film z powrotem w poniedzialek (jest czwartek wieczor), i ani slychu ani widu. poczta czy netflix nawala? Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Netflix 03.03.06, 04:00 cyborgus napisała: > no i sie przechwalilam:) wyslalam film z powrotem w poniedzialek (jest czwartek > > wieczor), i ani slychu ani widu. poczta czy netflix nawala? jesli nie dojdzie w szesc dni to zaznacz jako problem albo sprawdz historie zworconych filmow, moze tam jest ja odeslalam film 14 lutego a oni dotad nie maja :O, juz odznaczony jako stracony Odpowiedz Link Zgłoś
cyborgus Re: Netflix 04.03.06, 16:18 ech, zaraz po tym mejlu, napisali co wysylaja. dzis (sobota) mam juz film, na ktory zreszta nie moglam sie doczekac:) Odpowiedz Link Zgłoś