Dodaj do ulubionych

Zabawne swieta w USA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 16:33
Hej. Znacie jakies zabawne, dosc malo popularne u nas, ale za to znane w USA
nietyowe swieta, tradycje Amerykanow? Musze przygotowac cos na lekcje (co
zainteresuje klase) no i nie wiem co to by moglo byc. Na necie nie moge nic
znalesc. Bardzo prosze o pomoc...
Obserwuj wątek
    • marekatlanta71 Re: Zabawne swieta w USA 29.05.06, 16:44
      Thanksgiving - swieto w ktore Amerykanie pieka indyka i wspominaja jak to im
      najpierw indianie pomogli przetrwac a potem oni tych indianow wycieli w pien.
      Adolf Hitler byl zafascynowany sposobem w jaki Amerykanie pozbyli sie indian i
      zastosowal go (z ulepszeniami) w czasie II WW.
      • Gość: Marcin Re: Zabawne swieta w USA IP: *.oc.oc.cox.net 29.05.06, 18:12
        Alez prymitywny komentarz. Ponizajace.
        • liloom Re: Zabawne swieta w USA 29.05.06, 19:09
          a moze tutaj?
          www.festivals.com/
          ale najlepiej to poszukaj sobie co sie dzieje w kazdym stanie 4.07 Bedziesz mial
          materialu wiecej niz wody.
        • Gość: souls_hunter Re: Zabawne swieta w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 23:17
          Zgadzam sie z kolega Marcinm w 100%. To swieto jest ponizajace dla rdzennej ludnosci Ameryki Polnocnej. Dlatego tez moje credo zyciowe brzmi " Nie rob komus dobrze, nie bedzie ci zle."
          My Polacy mozemy sie z tzw Indianami utozsamiac. Tez przyjelismy pod swoj dach Zydow a jak oni sie nam odplacili? Nie chca nas wpuscic do USA bez jakich kretynskich wiz i jeszcze wrzeszcza ze jestesmy jakimis anysemitami kiedy im wypominamy fakt nr. 1 (przyjecie pod dach, kiedy ich rzneli w calej Europie)
      • katlia Re: Zabawne swieta w USA 31.05.06, 23:26
        Tak, tylko to nie byli Amerykanie tylko Europejczycy!
    • cyberagent008 Re: Zabawne swieta w USA 29.05.06, 19:39
      Na przyklad

-Independence Day
      -Superbowl
      -President's Day
      This has made the third Monday in February a day for honoring both Washington
      and Lincoln, as well as all the other men who have served as president.
      -Thanksgiving
      -Memorial Day
      -Labor Day
      • Gość: piotrek Re: Zabawne swieta w USA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 23:52
        Halloween.
        pl.wikipedia.org/wiki/Halloween
        • lotoss Re: Zabawne swieta w USA 30.05.06, 15:05
          Autor watku pytal o zabawne swieta. Pierwsze ktore mi przychodzi do glowy to
          wlasnie wspomniane juz Halloween, o ktorym w Polsce juz wszyscy wiedza podobnie
          jak o "Valentine's Day".
          Wesole wydarzenie to rowniez "Groundhog Day" przypadajace na dzien 2 lutego (ale
          to chyba odbywa sie tylko w niektorych czesciach USA.
          "Patryck's Day" to rowniez juz chyba znane swieto w Polsce.
          "Mardi Gras" to jest bardzo wesole i ma tradycje (ma miejsce jednak tylko w
          Alabama, Foryda i Lusiana.
          Mysle, ze jak troche wiecej czasu poswiecisz na wyszukiwaniu informacji w
          internecie, znajdziesz naprawde mnostwo dla siebie przydatnych wiadomosci.
    • Gość: souls_hunter Re: Zabawne swieta w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 22:47
      moje propozycje:
      1. Mardi Gras
      2. I.D.
      3. St. Patirick's Day
      4. Monika Lewinsky Day
      5. Oscar Aword Day
      • Gość: marchi Re: Zabawne swieta w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 21:19
        Dzieki wszystkim!!! Naprawde mi bardzo pomogliscie... Tylko nie moglam nic
        znalezc o Monika Lewinski Day... Pozdrawiam:*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka