Dodaj do ulubionych

Autostop w USA

IP: 4.2.* / *.gdynia.mm.pl 27.01.03, 08:58
Czesc Wam!
W zeszlym roku przejechalem stopem spory kawalek Europy i bardzo mi sie to
podobalo. W tym roku planuje wyjazd do Stanow. Mam zamiar pozwiedzac i
chcialbym sie dowiedziec jak wyglada podrozowanie autostopem w tym kraju.
Dzieki za info.
Obserwuj wątek
    • anna_wu Re: Autostop w USA 27.01.03, 19:44
      Nie radze. W USA autostopem podrozuja swirusy, albo tacy sie zatrzymuja. Ja
      rowniez kiedys podrozowalam w ten sposob po Europie, tutaj bym sie nie
      odwazyla.
      Pozdrawiam:)
      • Gość: Izabella Re: Autostop w USA IP: 63.246.194.* 27.01.03, 20:34
        Ja rowniez odradzam!!!!
        • Gość: dodo Re: Autostop w USA IP: 209.226.65.* 27.01.03, 21:56
          autostopowiczow biore raz na jakis czas jak nie sa za bardzo brudni.
          chetniej w kanadzie niz w stanach ale ogolnie - biore. znam sporo mlodych ludzi
          (bardzo porzadnych i z bardzo porzadnych domow :-D), ktorzy w ostatnich latach
          pojezdzili po stanach i kanadzie stopem. z roznym skutkiem - raz na jakis czas
          konczylo sie jednak samolotem gdy trzeba sie bylo spieszyc do szkoly ale taki
          juz urok autostopu - niemoznosc przewidzenia, co i kiedy sie wydarzy.
          narzeczona mojego syna byla autostopem na yukonie (z toronto). sama - dwa razy.
          zyje, w dobrym zdrowiu i bez jakichkolwiek "permanent damage".
          autostop ginie i w ameryce, i w europie z powodu autostrad. nie da sie stopowac
          przy autostradzie, bo to nielegalne a jezdzenie malymi drogami jest bez sensu -
          za wolno, nie ma ciezarowek itd. no i jednak odleglosci w ameryce sa bez
          porownania wieksze - przemieszczanie sie samochodem bywa chwilami po prostu
          nudne, zwlaszcza na malo-zamieszkanych i niespecjalnie atrakcyjnych widokowo
          terenach. ale jezdzic stopem sie da. milych podrozy zycze :-)
    • Gość: cracovian Re: Autostop w USA IP: proxy / *.bankofamerica.com 28.01.03, 23:31
      Niezla mysl, ale chyba tylko policja sie zatrzyma i wezwie pomoc jak zobaczy
      biala osobe idaca albo czekajaca na poboczu. Reszta sie nie zatrzyma, bo zanim
      przeminie im szok to beda juz za daleko.

Chyba juz lepiej, taniej i bezpieczniej samochodzik za $20/dzien wypozyczyc :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka