Gość: jolka IP: *.qubushotel.com 06.11.06, 08:33 Będę przejazdem 3 dni w Vegas. Co oprócz Kasyn powinnam zobaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gdotb Re: 3 dni w Vegas 06.11.06, 08:57 Wybierz sie do Stratosfery. Kolejka na dachu wiezowca (jest on chyba najwyzszy w Vegas) i ogolnie kilka 'zwyklych' dingsow. Bedac tam, zahacz o 'Needle' (Igla). Mialem (nie)przyjemnosc siedziec w BARDZO pierwszym rzedzie. Lubie raczej takie klimaty, ale Needle to jest juz masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: 3 dni w Vegas IP: *.qubushotel.com 06.11.06, 09:13 słyszałam, że mieszkając w Stratosferze wjazd na górę jest bezpłatny. Czy to prawda? Czy ktoś wie ile kosztuje taki wjazd? Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: 3 dni w Vegas 06.11.06, 19:29 To prawda, jeśli mieszkasz w Stratosphere to wjazd jest gratis ale tylko w określonych godzinach.(10 am-2 pm.Najlepiej kupować pakiety wjazd+big shot itp. Zdecydowanie polecam Big Shot i inne zabawki na górze ( X-trill). Sam wjazd na górę kosztuje ok. 10 usd ale miejsce jest niesamowite i ten widok wieczorem na strip. Zobacz kilka zdjęć: voyager747.fotosik.pl/albumy/24159.html Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: 3 dni w Vegas 06.11.06, 19:38 Ja jeszcze byłem na rollercoasterze w New York New York, też niezły. Trzy dni to trochę mało,żeby zobaczyć wszystko ale może wybierzcie się na jakieś przedstawienie np. Cirque du Soleil, mają tam kilka przedstawień w różnych hotelach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: 3 dni w Vegas IP: 70.88.171.* 06.11.06, 20:56 Koniecznie zalicz jedno z shows "cirque du soleil" - najlepsze w Bellagio, "O" Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: 3 dni w Vegas 06.11.06, 22:05 jeszcze niedaleko Vegas to fajny jest Red Rock Canyon i Valley Of Fire, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: 3 dni w Vegas 07.11.06, 10:54 Samo ogladanie hoteli moze byc fajne, bo w kazdym sa jakies dodatkowe atrakcje i showy zeby przyciagnac gosci i kase. Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: 3 dni w Vegas 07.11.06, 13:19 1. Pustynie Mohave 2. Hoover Dam 3. Zions National Park (2 godziny na polnoc w Utah) 4. www.thedrivevegas.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 3 dni w Vegas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 17:10 Zion, to trochę daleko.W podobnej odległości jest Dolina Śmierci, też fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrant_ka Re: 3 dni w Vegas 08.11.06, 01:58 Na same kasyna szkoda czasu, we wszystkich te same maszyny...:) Moze zewnatrz sie roznia "architektonicznie", na to wystarcza Ci dwie godziny, aby przejechac przez tzw, "Strip" w jena strone i spowrotem:) Przed Treasure Island mozesz sie wieczorkiem zatrzymac na 15 minutowy pokaz walki piratow i pojechac do starego downtown Las Vegas na show swiatel z podkladem muzycznym [ m.in Viva Las Vegas] Pokazy zaczynaja sie o zmroku , sa darmowe i powtarzane odstepach 1 czy 1/2 godziny. Tak jak poprzednicy, polecam wystep "O" by Cirque du Soleil.[Tickets for "O" are $150.00. $125.00, and $99.00 ]-kupuj bezposrednio na stronie www.bellagio.com. Hoover Dam - pol dnia Death Valley a tam koniecznie Scotty's Castle www.nps.gov/archive/deva/Scottys/Scottys_main.htm z ktorym wiaze sie sympatyczna legenda:) Proponowalabym wyruszyc tam wczesnie rano, a stamtad wracac przez pozostala czesc Death Valley do Las Vegas [calodobowa wyprawa] Pozdrawiam emigrant_ka Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: 3 dni w Vegas 08.11.06, 13:51 Ten pokaz przy Freemont jest słaby, można sobie darować, mi się nie podobał. To już pokaz fontann przy Bellagio jest fajniejszy. Jeśli chodzi o hotele i ich oglądanie, to Venetian jest fajny i Caesars Palace, New York New York i Paris wewnątrz też można zobaczyć. Jeśli ktoś się interesuje motoryzacją to w Wynn'ie jest salon Ferrari i Masserati. Jesli chodzi o Cirque du Soleil to mozna wybrać jedno z kilku przedsawień w różnych hotelach, oprócz "O" w Bellagio to fajny jest też "KR" w MGM Grand. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrant_ka Re: 3 dni w Vegas 08.11.06, 23:59 "Fajne" jest pojeciem wzglednym i nie dla kazdego jest "fajne" to, co sie innym podoba. Pozdrawiam emigrant_ka Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: 3 dni w Vegas 09.11.06, 22:54 Rozumiem,że Ty jesteś bezwzględnym wyznacznikiem " fajności"? Proponowanie wyjazdu do Zion, przy trzech dniach pobytu w Vegas, hm..., to trochę daleko-i nie jest to względne, raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: 3 dni w Vegas 09.11.06, 22:58 Moim zdaniem w trzy dni nie da się wszystkiego zobaczyć i ciężko będzie wyjechać gdzieś dalej, ale cóż każdy ma swój gust i może robić co chce. P.S. z tym Zionem to ktoś inny napisał, sorry, ale Zion swoją drogą jest super, tylko daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda julka Trzydniowe Las Vegas. IP: 63.113.210.* 09.11.06, 23:23 Zgadzam sie z Voyagerem co do Vegas. Emigrantka czepia sie slow i aspiruje do stolka jedynej wyroczni. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Trzydniowe Las Vegas. 09.11.06, 23:47 Dzięki, nie chcę się z nikim sprzeczać, ale byłem już w Vegas trzy razy i widziałem co nieco. Każdy ma oczywiście swój gust i nie co dyskutować, ale nie widziałem ludzi, którym nie podobałby się np. pokaz fontann przy Bellagio. Jest oczywiście mnóstwo ludzi, którzy twierdzą,że Vegas to jeden wielki kicz ale można zobaczyć na własne oczy i wtedy wyrobić swoje zdanie. Może i jest to kicz ale zrobiony z ooooolbrzymim i niespotykanym w innym miejscu na świecie rozmachem. Widziałem ostatni gdzieś w tv program, w którym mówili min. o hotelu Wynn, którego wybudowanie kosztowało 2.7 mld usd. Za podobną kwotę u nas Orlen kupuje rafinerię Możejki, to kupa kasy. I jeszcze super był program na National Geografic o budowie hotelu Venitian i o zasilaniu w prąd Las Vegas, naprawdę niezłe.Podsumowująć Las Vegas robi wrażenie, warto to zobaczyć na własne oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ygra Re: Trzydniowe Las Vegas. 10.11.06, 00:01 Zgadzam sie. Robi wrazenie. Gdzie na swiecie widzi sie pare hoteli po cztery tysiace pokoi. Bellagio i Venetian sa super. Kiczu w nich nie ma. Byly nawet wiszace na scianach Picassa :). Balet fontann przed Bellagio tez podobal mi sie. Jest to jedyne miasto na swiecie widoczne noca z kosmosu. Feeria swiatel jest niesamowita. Stare "kiczowate" kasyna sie burzy i buduje nowe. Las Vegas to bardzo interesujace i rozrywkowe miasto. Trzeba je zobaczyc i miec swoja opinie. Rozrywka tam jest dla kazdego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luis Re: Trzydniowe Las Vegas. IP: *.lom.vectranet.pl 10.11.06, 09:36 teraz dopiero Jolka masz rebus,jak to wszystko okraczyć.))))))). Odpowiedz Link Zgłoś