Dodaj do ulubionych

Alle wy jestescie chyba smutne polki w Montrealu??

14.01.07, 08:23
Jejku polki z montrealu gdzie jestescie co jest z wami ?????????????
Obserwuj wątek
    • sylwek07 Re: Alle wy jestescie chyba smutne polki w Montre 14.01.07, 17:26
      a co tam slychac u Ciebie?
    • mama75 dzien dobry :) 26.01.07, 20:54
      ja to mam szczescie, zawsze znajde ciekawy watek/forum jak nie ma mnie w
      Montrealu :)
      w kazdym razie chcialam sie przywitac jako nowa osoba tutaj.
      • tuszek32 A dzien dobry mama75 26.01.07, 23:59
        I witamy w zimnym Montrealu fajny kawosz
        • sylwek07 Re: A dzien dobry mama75 27.01.07, 17:36
          witaj mama75

a gdzie teraz jestes?>

Tuszek i jak tam spotkanie przy kawie?odbylo sie moze?
          • mama75 Re: A dzien dobry mama75 27.01.07, 19:52
            wlasnie siedzimy w mroznej Reginie... brrrrr. Ja juz wole ten Montreal, ale
            powrot szykuje sie dopiero w kwietniu :(
            • asia710 Re: A dzien dobry mama75 28.01.07, 03:59

witaj mama75,
              naprawde fajny ten maly kawosz!!! I mam wrazenie ze bardzo podoba sie mojej
              coreczce (15miesiecy):)
              pozdrawiam
              Asia
              • mama75 Czesc Asiu 28.01.07, 04:52
                Moj Maly Kawosz ma 18 miesiecy i jestem przerazona, ale on uwielbia kawe. Maz
                chcial go zniechecic dajac mu dzisiaj kilka kropel espresso, a ten Mlody Smark
                wypil i chcial jeszcze :(
                W ktorej czesci Montrealu mieszkacie ?
                • asia710 Re: Czesc Asiu 29.01.07, 01:50
                  Czesc Mama75,
                  Mieszkamy w okolicach Jean-Talon (dokladniej przy metrze Jarry).
                  A wy gdzie zamieszkacie po powrocie do Motrealu?
                  W ogole podoba ci sie zycie w Montrealu? Ja ogolnie bardzo lubie to miasto, ale
                  ostatnio mam jakis kryzys, marze o jakiejs zminaie...chyba zaduzo tu sie
                  naspacerowalam z wozkiem w te i spowrotem:))
                  pozdrawiam kawosza, sliczny chlopczyk (moja coreczka podobnie rwie sie do wina
                  i piwa (chyba by sie dogadali)
                  asia
                  • mama75 Re: Czesc Asiu 29.01.07, 03:00
                    my mieszkamy w Deux-Montagnes, wiec praktycznie poza Montrealem. Tez mam juz
                    doscy zwiedzania okolicznych ulic. Wczesniej mieszkalismy na O'brien Blvd, ale
                    nie wiem jaka to dzielnica, bo mieszkalam tam tylko 2 miesiace. W ktorym
                    szpitalu rodzilas ?
                    • asia710 Re: Czesc Asiu 29.01.07, 03:17

W szpitalu Ste-Justine. Bylo tak sobie...A ty?
                      Deux-Montagne... wiec niedaleko Oka, prawda? Z tego co pamietam, sliczne
                      miejsca.
                      A ja korzystam z urokow miasta, ostatnio latam jak nawiedzona do Kajou,
                      kafejki, gdzie przychodza mamy z dziecmi. Mamy pija kawe a dzieci moga razem
                      sie pobawic. Jak juz bedziesz w Montrealu, to polecam.
                      A jesli czytaja moj post inne mamy, to odrazu robie reklame tej kafejce...
                      Moze to jest wlasnie miejsce na sptkanie z dziecmi i te zalegla kawe...:)
                      zapraszam,
                      Aha, kafejka jest na ulicy Beaubien, niedaleko od Christophe Colombe
                      Mama 75, A jak sie mieszka w Regine?
                      pozdrawiam
                      Asia
                      • mama75 Asia 29.01.07, 20:50
                        ul Beaubien to chyba ta sama na ktorej jest klinika pediatryczna do ktorej
                        jezdzimy z Mlodym na szczepienia :) Hm... z checia wybralabym sie do kawiarni
                        na kawe z Mlodym, ale nie wiem czy moglabym ja spokojnie wypic, bo moj Smark
                        jak tylko widzi kubek z kawa w moich rekach to mi zyc nie daje.
                        W Reginie zyje sie beznadziejnie. Tutaj nic nie ma, juz sie nie moge doczekac,
                        kiedy skonczy sie kontrakt mojego meza. Na razie w planach mamy przyjazd do
                        Montrealu na kilka dni, a potem na kilka tygodni do Polski.
                        Acha - ja rodzilam na Lavalu, szpital super, ale trafilam na beznadziejnego
                        lekarza, szkoda slow. Chociaz inni lekarza na tamtej ginekologii byli super.
                  • sylwek07 Re: Czesc Asiu 29.01.07, 17:22
                    asia710 to w fajnej okolicy mieszkacie,moje dawne stare smiecie ;-)
                    • asia710 Re: Czesc Asiu 29.01.07, 18:08
                      Tak, ogolnie fajne, tylko jak pisalam chyba zaduzo sie naspacerowalam z wozkiem
                      po tej okolicy :))
                      Chetnie bym sie przeniosla... chociazby do ... Lublina:)) A stamtad juz zreszta
                      niedaleko do moich rodzinnych stronek - "wielkiego lasu i bagien"
                      pozdrawiam

sylwek07 napisał:

> asia710 to w fajnej okolicy mieszkacie,moje dawne stare smiecie ;-)
                      • sylwek07 Re: Czesc Asiu 29.01.07, 18:37
                        a nie ma sprawy z ta przeprowadzka.
                        • renata.k5 Re: Czesc Asiu 29.01.07, 22:17
                          Hej Asiu, ta kafejka jest rzut beretem ode mnie. Nie wiedzialam, ze tam tak
                          fajnie. W takim razie i my ktoregos dnia wpadniemy na kawke i ciacho!
                          • asia710 Re: Czesc Asiu 30.01.07, 01:57
                            Czesc Renata,
                            Wybieram sie tam w czwartek po poludniu (ok. 16). Moze do nas odlaczysz (do nas
                            to znaczy do mnie i do mojej coreczki:)
                            pozdrawiam

renata.k5 napisała:

> Hej Asiu, ta kafejka jest rzut beretem ode mnie. Nie wiedzialam, ze tam tak
                            > fajnie. W takim razie i my ktoregos dnia wpadniemy na kawke i ciacho!
                            • renata.k5 Re: Czesc Asiu 31.01.07, 18:01
                              A to pech, w czwartek akurat nie moge, a z checia bym dolaczyla z moimi
                              coreczkami. Jak bys wybierala sie w przyszlym tygodniu to daj znac, pozdrawiam.
                              Renata
                              • asia710 Renata 31.01.07, 20:47
                                Z checia sie z wami spotkam, nawet w przyszlym tygodniu, moze w poniedzialek...
                                Poza tym, nasze kawowe spotkanie powinno przejsc do historii tego forum:))
                                (jesli sie nie myle, to bedzie piersze:))
                                Narazie pozdrawiam,
                                W jakim wieku sa twoje dziewczynki?

renata.k5 napisała:

> A to pech, w czwartek akurat nie moge, a z checia bym dolaczyla z moimi
                                > coreczkami. Jak bys wybierala sie w przyszlym tygodniu to daj znac,
                                pozdrawiam.
                                >
                                > Renata
                                • renata.k5 Re: Renata 31.01.07, 22:56
                                  W poniedzialek super, bo moze dolaczy do nas jeszcze jedna kolezanka. Moje
                                  corcie sa juz troszke starsze od Twojej, bo maja 6 i 11lat, za to Gosia ma
                                  coreczke 2 latka i synka 4-letniego.
                                  • tuszek32 Nareszcie 01.02.07, 02:46
                                    Nareszcie sie jakiejs kawy napije juz pol roku sie wszyscy umawiaja.Poprostu
                                    post na kawe wszyscy maja. narazka
                                    • asia710 Renata 01.02.07, 04:16

to fajnie, ze sie spotkamy; pozniej bedziemy mogly pochwalic sie na forum ta
                                      pierwsza forumowa kawa:))co do poniedzialku, to najlepiej pasuje mi popludnie,
                                      miedzy 16-18
                                      pozdrawiam
                                      • renata.k5 Re: Renata 01.02.07, 15:03
                                        To moze spotkamy sie kolo 17.00, co Ty na to. Pozdrawiam
                                        • tuszek32 :( :( 02.02.07, 01:39
                                          a ja ? a ja?? tez moge byc o 17
                                        • asia710 Renata!! 05.02.07, 18:55

• asia710 Re: Renata!! 05.02.07, 19:03
                                            Renata, chyba jakies fatum krazy nad tymi spotkaniami:) Od dwoch dni mam grype
                                            zoladkowa... jestem naprawde oslabiona; przepraszam ze nie pisalam wczesniej
                                            ale to dlatego, ze mialam nadzieje, ze do poniedzialku wszystko wroci do
                                            normy...
                                            Tak wiec dzisiaj nie moge. Ale od czwartku bede chetna... pozdrawiam
    • sylwek07 Re: Alle wy jestescie chyba smutne polki w Montre 01.02.07, 15:08
      tuszek32 cierpliwosc poplaca jak widzisz :)
      zycze milego spotkania :)
    • ag.ni Wiecie.... 02.02.07, 02:57
      w sumie pierwsze forumowe spotkanie odbylo sie juz pare mcy temu :D ....ale na
      pewno to poniedzialkowe mozna zakwalifikowac jako pierwsze w tym roku....bawcie
      sie dobrze
      • mama75 Re: Wiecie.... 02.02.07, 04:28
        szczesciary... zycze milego spotkania :)
      • kotorybka Re: Wiecie.... 02.02.07, 20:10
        Czesc Agnieszka!!!!!
        Co u Ciebie slychac? Dawno sie juz nie widzialysmy...
        K
    • sylwek07 Re: Alle wy jestescie chyba smutne polki w Montre 02.02.07, 13:03
      Tuszek TY jako rodzynek bedziesz :-)
      tez Wam zycze milego spotkania .
      • pas47 spotkanie 03.02.07, 02:40
        hej - milego spotkania, ja niestety nie mogę w poniedziałek
        moze nastepnym razem ... pozdrawiam
        • byllo Re: spotkanie 03.02.07, 02:59
          ja tez nie dam rady :(
    • ag.ni Kotorybka:)))) 03.02.07, 05:10
      zyje zyje totalnie pozbawiona zludzen ze kiedykolwiek bede miala wiecej czasu na
      jakiekolwiek spotkania towarzyskie :( ... z pozytywnych rzeczy: moj M dostal
      prace lokalnie choc mialam cicha nadzieje ze moze dostanie lepsza oferte z usa a
      ja wtedy moglabym choc przez rok (hehe i tak dluzej nie wytrzymalabym:D)pobyc
      sobie kura domowa....

A co u Ciebie slychac? praca ok? a pileczka? rosnie i kopie? :))) jak chcesz to
      pisz na hotmaila...rzeczywiscie przydaloby sie jeszcze zaliczyc jakas kawe zanim
      sie rozdwoisz

• sylwek07 Re: Alle wy jestescie chyba smutne polki w Montre 06.02.07, 19:03
      asia710 zycze zdrowka i milego spotkania .
      • renata.k5 Asia 06.02.07, 21:12
        Asia nie przejmuj sie. Najwazniejsze, zebys doszla do zdrowia, a spotkanie
        zawsze sie jakos zorganizuje, jesli naprawde sa checi. W kazdym razie wysylam
        Ci na priv moj nr. tel, zadzwon to umowimy sie, co do szczegolow. Pozdrawiam.
        • asia710 Re: Asia 13.03.07, 20:29

renata, masz list w gazetowej poczcie, pozdr.
          asia
    • sylwek07 i co tam slychac u Was? 18.02.07, 17:53
      Bylo moze spotkanie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka