Dodaj do ulubionych

wózek- prosze o rade

20.02.07, 14:44
witajcie!
mam do Was ogromna prosbe. moj brat jestw stanach i ma kupic wozek dla mojej
dzidzi ktora przyjdzie na swiat w lipcu. prosze pomozcie mi wybrac odpowiedni
wozek. zalezy mi na tym by byl w cenie do 400$, z gondola dosc duza, tak by w
zimie 4-miesieczne malenstwo jeszcze sie miescilo. moze byc np spacerowka do
ktorej mozna dokupic gondolke. jesli chodzi o kola wolalabym 4 zamiast 3ech.
wozek moze byc ciezki, gdyz mamy winde i nie bede musiala go wnosic. to moje
pierwsze dziecko, jestem totalne zielona w sprawie wozkow itp, nie chce zeby
brat kupil pierwszy lepszy i wydal na darmo kase. chcialabym, zeby ten wozek
posluzyl nam jak najdluzej czyli zeby mozna go bylo przerobic na spacerowke.
fotelik samochodowy nie jest konieczny, bo nie mamy samochodu.
dzieki z awszelkie rady, linki itd...
pozdrawiam
izoola-lipcoweczka 2007:)
Obserwuj wątek
    • magdziol18 Re: wózek- prosze o rade 20.02.07, 15:28
      Hej,
      oj to temat dlugi jak rzeka!!!
      Ja kupowlam moj wozek poltora roku temu i nie bylo zbyt wielkiego wyboru wozkow
      z gondola(jak byly to strasznie drogie), teraz chyba jest jeden peg perego
      www.pegperego.com . Te wozki amerykanskie znacznie roznia sie od polskich,
      poszperaj porzadnie po intenecie to zobaczysz, te tutaj maja z reguly mniejsze
      kolka, nie takie nadmuchiwane jak w Polsce...
      Zobacz tez strone www.strollers.com
      A i ten temat byl tu juz walkowany wiele razy, poszukaj na forum innych
      wypowiedzi!
      M
      • aneta05 Re: wózek- prosze o rade 20.02.07, 15:51
        skorzystaj z wyszukiwarki bo dyskusji na temat wozkow bylo to bardzo duzo
    • edytkus Re: wózek- prosze o rade 20.02.07, 16:47
      Kup wozek w Polsce, lepiej na tym wyjdziesz chociazby pod wzgledem serwisu i wybierzesz cos co bedzie
      odpowiadac Tobie a nie bratu - wybor wozka to BARDZO osobista sprawa, a w Polsce wybor wozkow z
      gondolami jest o wiele wiekszy.
      • jasti Re: wózek- prosze o rade 20.02.07, 17:18
        Zgadzam sie z edytkus, w Polsce wybor wiekszy, ladniejsze kolorki no i sama
        mozesz dotknac, sprawdzic i zadecydowac. Pozdrawiam
    • martartek Re: wózek- prosze o rade 20.02.07, 18:32
      ja tez bym radzila ci kupic wozek w Polsce, szczegolnie jesli chcesz z gondola.
      kup wozek z przekladana raczka, moj nie mial takiego udogodnienia i zaluje ze
      nikt mi nie poradzil.
      • aniutek Re: wózek- prosze o rade 21.02.07, 01:40
        i ja przychylamsie do zdania,ze lepiej wozek kupic w pl szczegolnie,ze chcesz z gondola, tutaj maly
        wybor. mnie Mama przyslala wozek z warszawy do ny, emmaljunge ktorej tutaj nie ma wcale :)
    • izoola Re: wózek- prosze o rade 21.02.07, 06:50
      dzieki za wszelkie rady, choc zasmucily mnie troszke. myslalam, ze uda mi sie
      znalezc cos naprawde fajnego a wiele tanszego niz w polsce :(
    • gonia271 Re: wózek- prosze o rade 21.02.07, 16:29
      Ja tez jestem zdania, ze wozek kupic lepiej w Polsce. Wiekszy wybor tych z
      gondola, serwis na miejscu, a takze wozki zazwyczaj nie maja pompowanych kol,
      kola sa male i nie maja "resorow" wiec spacerowanie po polskich chodnikach i
      ulicach to jest niezly tor przeszkod - wiem bo sama sprawdzilam na jesien,
      kiedy z wozkiem Graco bylam w Polsce.
      • edytais Re: wózek- prosze o rade 21.02.07, 21:34
        Aniutek, ja kupilam emmaljunge w USA :)
        • izoola Re: wózek- prosze o rade 22.02.07, 06:12
          a moge spytac jaki model w jakiej cenie?? chcialabym wiedziec tak dla porownania
        • ulinka123 Re: wózek- prosze o rade 22.02.07, 13:47
          i ja tez :) Znaczy odkupilam od kogos uzywany. Bo one kiedys byly sprowadzane
          ze Szwecji do Stanow, ale potem zaprzestano tego z jakiegos powodu.
        • claudia207 Re: wózek- prosze o rade 22.02.07, 16:02
          Juz nie sprowadzaja tych wozkow, bo zle sie sprzedawaly w Stanach. Amerykanskie
          i europejskie wymagania rynkow sa zbyt rozne.
          • aneta05 Re: wózek- prosze o rade 22.02.07, 16:31
            Na przyklad europejskie wozki bez “cup holder” maja ciezko aby sie przebic w
            USA, bo wiadomo, ze jak mama – Europejka chce kawusi to sobie podjedzie do
            kawiarni, usiadzie i na spokojnie wypije w odroznieniu od Amerykanki, ktora
            ciagle sie gdzies spieszy, leci i kawa tez musi byc w biegu.
            • claudia207 Re: wózek- prosze o rade 22.02.07, 20:08
              No i europjskie wozki sa bardzo ciezkie i duzo miejsca zajmuja w samochodach,
              zwlaszcza glebokie wozki
              • edytkus Re: wózek- prosze o rade 23.02.07, 04:45
                Ale jak sie prowadzi! praktycznie same jada ;) - placzace dziecko na rece, 10kg zakupow w koszu,
                diaper bag (moja byla duuuza) na raczce, zamarzniety snieg pod kolami i ani kropli potu na czole ;))),
                nie mowiac o tym ze przy duzych kolach nie trzeba podnosic wozka zeby wjechac na kraweznik czy
                objechac dziure w chodniku. A amortyzacja jaka! pamietam ze musialam w parku zjezdzac z alejek na
                piach i trawe zeby wozek sie rozkolysal bo inaczej Alexandra nie chiala zasnac :))) Nie mowiac juz o tym
                ze w wysokim wozku dziecko nie ma nosa na wysokosci rur wydechowych przejezdzajacych aut. Kiedys
                zaskoczyla mnie rzesista ulewa, musialam brnac przez kaluze prawie po kolana a w wozku nawet
                podnozka nie musialam podnosic. Nie mowiac juz o tym ze wozek sprawowal sie super w kazdym
                terenie: niziny, wyzyny, las, plaza, skalki. Minusy to tylko waga (odczuwalna tylko przy podnoszeniu
                wozka, wlasciwie stelaz nie jest ciezki, gorzej z powietrzem w kolach) i rozmiar (plus dla dziecka,
                minus w malych sklepikach ale ile dzieki temu mozna zaoszczedzic :)).
        • aniutek Re: wózek- prosze o rade 23.02.07, 05:42
          ja tez szukalam ale byly tylko na ebay uzywane, a ja snilam o tym wozku .... Mamusia mi kupila :)
    • izoola maclaren xlr gdzie w chicago? 25.02.07, 06:42
      po przeczytaniu waszych rad oraz dziewczyn na innych forach,doszlam do wniosku, ze
      kupie gleboki, moze nawet uzywany a na "potem" spacerowke-byc moze "przez" brata.
      myslalam o maclaren techno xl, ale podobno wszedl w tym roku nowy model
      xlr-roznica w dopuszczalnej wadze dziecka. sprawdzalam na stronie ktora podal mi
      brat- kosztuje 350$ czyli ok 1050PLN.
      www.toysrus.com/search/index.jsp?categoryId=2256201&cp=2255983.2256189&f=PAD%2FBrand+Name+Secondary%2FMaclaren&fbc=1&fbn=Brand+Name+Secondary%7CMaclaren
      sprawdzalam na allegro i tam jest za 900PLN
      www.allegro.pl/search.php?string=maclaren+xlr
      doliczajac koszty transportu i tak bardziej oplaci mi sie kupic tu na miejscu:(
      czy znacie moze jakies sklepy w ktorych mozna kupic taniej-moj brat jest w
      chicago. a moze znacie forum mam z angli, bo maclaren to przeciez firma
      brytyjska...a tam rowniez mam rodzine;)
      • claudia207 Re: maclaren xlr gdzie w chicago? 25.02.07, 15:39
        Nie wiem, czy jest forum dla mam w Anglii, ale sprobuj tutaj:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29377
        W tym sklepie masz przesylke za darmo i brat nie zaplaci podatku. Maja bardzo
        dobra reputacje (zamawialam u nich):
        www.specialtybaby.com/strolfrommac.html
        • aneta05 Re: maclaren - opinia 25.02.07, 16:39
          Z mojego rozeznania na temat reczy dzieciecych i wozkow wyczytalam na temat
          Maclarena:

“The truth is the strollers are quite fragile. Retailers who sell large quantity
          of Maclaren tell us the brand is the most frequently repaired. A sample problem:
          if you do not fold up a Mac correctly, it may never be the same. Reports of
          malfunctioning brakes are another quality glitch Maclaren needs to fix pronto.
          Also, the skimpy canopies is a joke." (Baby Bargains Secrets)

Z tych powodow ja raczej nie zdecyduje sie na ta firme.

• aniutek Re: maclaren - opinia 25.02.07, 22:09
            mialam dwa maclareny, sa super, volo, ktorym jezdzi do dzis Zuzia predzej zetrze kola niz sie zepsuje.
            widuje na playgrounds maclareny tak zuzyte, obwieszone torbami, rowerkami trojkowowymi, wozkami
            dla lalek, dziecmi.... nie wiem, mi sie wydaja niezniszczalne.
            buggy oddalam kolezance w wawie, na razie czeka na wiosne :)

maclareny techno- to sa z moich obserwacji najczesciej uzywane wozki w NYC, spro jest oststnio
            bugaboo ale $$$$ troche przydrogie i za wielkie.
    • aniutek Re: wózek- prosze o rade 25.02.07, 22:20
      polecam ten sklep
      www.albeebaby.com/
      i ten polecany przez Claudie tej jest bardzo OK. kupowalam w obu.
      • claudia207 Re: wózek- prosze o rade 26.02.07, 00:15
        Aniutek, to ten sam sklep tylko maja dwa (sic!) adresy do tej samej strony.
        • aniutek Re: wózek- prosze o rade 26.02.07, 01:40
          oooshit :) pomylilam w takim razie ze sklepem ktory kiedys byl na rogu 1 st i ave A a teraz chyba jest na
          27 po west side - schneiders baby?. bo ten albee jest na gorze miasta 97 st west side- maja tam
          niesamowicie cierpliwego goscia, ktory o wozkach wie chyba wszystko.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka