Dodaj do ulubionych

sunrise select mamlouk i select garden

26.02.12, 12:19
witam, mam pytanie jak wyglądają i jak są położone (gdzie, parter, piętro) pokoje rodzinne bądź z 2 dostawkami ? czytałam gdzies na forum że są to pokoje na parterze i jeśli chce się posiedzieć wieczorem na tarasie to nie ma w ogóle prywatności bo inni goście chodza przed "nosem"; może sie ktoś w tej kwestii wypowie ? z góry dziękuję
ps. prosze także o takie informacje odnośnie sunrise select garden (rozważam także ten hotel), moze ktoś mógłby pomóc ...
Obserwuj wątek
    • marek.dumle Re: sunrise select mamlouk i select garden 26.02.12, 13:20
      W obu hotelach są pokoje na parterze, o ile pamiętam, z czymś w rodzaju tarasu, ale faktycznie trudno mówić o jakiejś prywatności na takim tarasie, przy czym jak zapadają "egipskie ciemności" to nie ma to chyba aż tak wielkiego znaczenia. Jeżeli taras jest wprost przy basenie to wygodne jest to, że nie trzeba "walczyć" o leżaki, można je sobie umieścić na tarasie smile
      Co do tego na jakich poziomach są rodzinne pokoje - nie potrafię powiedzieć, natomiast my mieliśmy w Gardenie duży pokój z dwoma dostawkami na drugim piętrze.
      • doral2 Re: sunrise select mamlouk i select garden 26.02.12, 19:18
        fakt, parterowe pokoje nie zapewniają spokoju na tarasie, wczasowicze łażą dniami i nocami wte i nazad.
        w gardenie jest więcej miejsca i te pielgrzymki są chyba mniej uciążliwe.
        osobiście wolę pokoje na piętrze, balkon jest zasłonięty, jakoś tak intymniej jest.
        wydaje mi się, że wszystkie pokoje są jednakowe, więc w każdym dostawki mogą być.
    • magusia27 Re: sunrise select mamlouk i select garden 26.02.12, 19:56
      czyli generalnie zrozumiałam że w gardenie lepiej (odnośnie prywatności), wiecie ... chciałabym z mężem móc np. wieczór fajny na tarasie lub balkonie spędzić smile dzieci śpią smile ale nie żeby mi ciągle ktoś nos wsadzał smile
      a tak z drugiej strony to możecie polecić te hotele ? jak to jest czy będąc w jednym z nich korzysta się z infrastruktury obydwu ? w zeszłym roku byłam w beach albatros garden (super, polecam wszystkim - można korzystać z trzech hoteli) i szukam czegoś podobnego; możecie napisac krótko o tych hotelach, czytałam mnóstwo opinii na holiday check ale może i tu ktoś się wypowie ? z góry dziękuje
      • doral2 Re: sunrise select mamlouk i select garden 26.02.12, 20:32
        weź pokój na piętrze, to zdecydowanie lepsze rozwiązanie.
        mamlouk mogę ci polecić z czystym sumieniem, byłam tam dwa razy.
        bardzo fajny hotel, czysto, smaczne jedzenie, obiady i drinki na plaży, nie trzeba gnać do restauracji.
        codziennie jest jakieś danie z grilla, na zewnątrz.
        restauracja bardzo duża, owoce, soki, ciasta, sałatki, no do wypęku.
        korzystasz z infrastruktury obydwu hoteli, mają wspólny amfiteatr, plaża wspólna, nikt nie pyta z którego hotelu jesteś.
        plaża duża, nie brakuje leżaków, w mamlouku 3 baseny, leżaków brakuje tylko wokół podgrzewanego.
        długie molo do spacerowania wieczorem.
        na przeciwko hotelu sporo sklepów, w tym spożywczak oraz cleopatra bazaar ze stałymi cenami, nie musisz się targować.
        naprawdę fajny hotel, będziesz zadowolona.
        • 45s11 Re: sunrise select mamlouk i select garden 27.02.12, 12:57
          doral2 - napisała....> korzystasz z infrastruktury obydwu hoteli, mają wspólny amfiteatr, plaża wspólna, nikt nie pyta z którego hotelu jesteś. <
          Czy taki stan jest aktualny , bo była informacja od kogoś ,kto ostatnio wrócił, że Sunrise Garden ma nowego właściciela i turyści z Malouka nie mogą już korzystać z infrastruktury i restauracji Gardena. Czy ktoś wrócił ostatnio i potwierdzi to ...????
          • ewcia1980 Re: sunrise select mamlouk i select garden 27.02.12, 19:42
            > Czy taki stan jest aktualny , bo była informacja od kogoś ,kto ostatnio wróc
            > ił, że Sunrise Garden ma nowego właściciela i turyści z Malouka nie mogą już k
            > orzystać z infrastruktury i restauracji Gardena. Czy ktoś wrócił ostatnio i pot
            > wierdzi to ...????

wróciłam 2.0.20122 z mamlouka - i można było korzystać z infrastruktury obu hoteli.
            z basenów, plaży, restauracji na plaży i przy basenie, amfiteatru, boisk i placu zabaw
            • ewcia1980 Re: sunrise select mamlouk i select garden 27.02.12, 19:43

ups smile
              miało być - wróciłam 2.02.2012
    • ewcia1980 Re: sunrise select mamlouk i select garden 27.02.12, 19:51
      no więc tak
      budynki za 2-piętrowe
      pokoje na parterze mają tarasy
      pokoje na pierwszym i drugim pietrze - balkony

pokoje są różnej wielkości

po przyjeździe my dostaliśmy pokój na pierwszym pietrze
      nasi znajomi w budynku obok na parterze
      byliśmy rodzinami 2+2
      i pokoje były ogromne
      łazienki również

po 2 dniach zmienialiśmy pokoje (czemu? - to dłuzsza historia)
      chcieliśmy pokoje właśnie na parterze
      bo zalezało nam żeby dzieci jak najwięcej były na dworze
      my siedzieliśmy na tarasie - dzieci bawiły się w ogrodzie
      byliśmy zimą więc i szybciej ciemni i turystów mniej więc nam nie przeszkadzały spacery pod oknami.

no i jeszcze kwestia przeciągów.
      te budynki są tak dziwnie zbudowane, że gdy wieją wiatry to wchodząc po schodach szło sie w największym przeciagu.
      dlatego też chcieliśmy pokoje na dole.

no ale pokoje (i łazienki) które dostaliśmy były zdecydowanie mniejsze chociaż też spokojnie się mieściliśmy.
      • 45s11 Re: sunrise select mamlouk i select garden 27.02.12, 21:55
        Dzięki za pełne info... My lecimy na Wielkanoc , z Alfa Star. A Wy - z którym Biurem byliście i jak oceniacie restauracje /menu i obsługę/ w obu hotelach.....Czy ich alkohole dadzą się wypić ??? Czy Dwa lata temu byliśmy obok w Ali-babie i będziemy z sentymentem patrzyli z okna na ten hotel. Czy widzieliście ochroniarzy na plaży , bo myślimy "wyskoczyć' przez plażę - na rekonesans do Alibaby ,Alladyna i Jasmine.
        • agierlak Re: sunrise select mamlouk i select garden 04.04.12, 08:59
          napiszcie jak wrócicie co i jak smile
          • anjaka Re: sunrise select mamlouk i select garden 15.04.12, 10:58
            Witamsmile
            Będziemy w Select Garden od 6-20 lipca.2 dorosłych i synek-11-letnismile
            wybraliśmy Gardena z polecenia i pop przeczytaniu mnóstwo opinii,podobna jest tam bardziej rodzinna atmosfera niż w mamlouku,choć oba wyglądają imponująco.
            Ktoś się wybiera?
            Jak tam z animacjami,czy dzieci nie będą się nudzić?smile
            • 45s11 Re: sunrise select mamlouk i select garden 15.04.12, 23:26
              Wczoraj wróciłem z Mamlouka i napisałem na tym forum ,że 10-go kwietnia otwarto duży basen
              po remoncie.
              Po kilku godzinach mój wątek usunięto !!!!!!!!!!!!!
              Pytam się zatem ,czy osoba która opiekuje się tym forum - ma coś przeciwko takim aktualnym
              informacjom ???????????
              • magusia27 Re: sunrise select mamlouk i select garden 16.04.12, 07:59
                Twój post o otwarciu basenu jest na forum Egipt; ja też nie rozumiem dlaczego admin robi takie porządki w związku z ciągłym przenoszeniem postów (mi też zdarzyło się kiedyś szukać swojego posta); na forum Egipt generalnie podobno nie powinno się pisac nt konkretnych hoteli (choć takie niektóre wpisy są i bardzooo długo admin ich nie przenosi) ; ale wracając do Mamlouka i remontu basenu - możesz wrzucić gdzieś jakieś zdjęcia jak teraz wygląda basen, co się zmieniło i jakie masz odczucia po pobycie w tym hotelu ?
                • 45s11 Re: sunrise select mamlouk i select garden 16.04.12, 09:03
                  W basenie po remoncie zmieniono całą jego instalację elektryczno-sanitarną pod dnem basenu
                  i usunięto zadaszenie drewniane i leżaki od strony bud. głównego.
                  Teraz siedząc na tarasie przed lobby jest ładniejszy widok na cały kompleks.
                  W/g mnie jest to najładniejszy hotel w Egipcie , oparty na architekturze Weneckiej.
                  Dodatkową b.ważne są też atuty- duże pokoje ,dobra kuchnia ,wygodne łóżka /tu spędzamy 1/3 dnia/ i cichutka klimatyzacja.
                  To że wszystkie pokoje mają świetny widok na baseny i ogród dopełnia pozytywne opinie.
                  • 45s11 Re: sunrise select mamlouk i select garden 16.04.12, 09:29
                    Jedna ważna uwaga !!!!!!
                    Na czas remontu basenu umożliwiono nam korzystanie ze wszystkich restauracji i infrastruktury
                    w Gardenie. Od 12-go kwietnia nie pozwolono już nawet korzystać z baru przy plaży,uważnie
                    obserwując różowe opaski jakie mieliśmy w Mamlouku.
                    • anjaka Re: sunrise select mamlouk i select garden 16.04.12, 09:43
                      witam ponownie.
                      Dzięki za tę ważną informację o tym,że nie można juz korzystać z infrastruktury obu hoteli.Tym bardziej należy zatem dokonać słusznego wyboru,\Skoro widziałeś oba hotele-napisz proszę,który wobec ciebie jest lepszy.Interesują mnie głównie rozrywki-w tym-dla dzieci.\Jak jest z animacjami?Czy to prawda,że goście z Mamlouka korzystali z amfiteatru,który jest w Gardenie?
                      Gdzie są lepsze baseny?Czy na terenie Mamlouka da się też popływać(ze zdjęć wydaje mi sie,że prawie wszędzie jest płytko).Czy dzieci mogą sobie gdzieś swobodnie poskakać do wody(chodzi mi o basen).
                      no i jeszcze plaża:molo-o którym mowa-czy należy do plazy mamloukowej czy też do Gardena/
                      Skoro nie są one już bliźniacze(te hotele) czy na plazy również zmieniło sie pod tym względem?
                      Trochę jest tych pytań,ale bardzo zależy mi na odpowiedziach.Dziś muszę podjąć decyzję-choć pieniądze wpłaciłam już na Gardena!!
                      Pozdrawiamsmile
                      • 45s11 Re: sunrise select mamlouk i select garden 16.04.12, 12:11
                        Dla dzieciaków lepsze baseny w Mamlouku , bo czyściejsze i większe. Na basenach nie kontrolują kto z jakiego hotelu.Ja chodziłem na basen do Sendito , bo był najmocniej podgrzewany aż do 32 st. i najczyściejszy.Jednak to 10 min. drogi-ale warto ,bo mało tam ludzi.Teraz w ostatnim dniu pobytu -13-tego ,wyłączono już podgrzewanie basenów.
                        Plaża jest jedna dla wszystkich hoteli i nie ważne w której części zajmiesz leżak.
                        Zawsze są wolne leżaki , ale w pierwszej linii brzegowej zapobiegliwi zajmują je już o 6 rano !!!
                        Ja z maluchami kupiłbym Gardena , bo bliżej do restauracji i amfiteatru.
                        Z Mamlouka też można iść z dzieciakami do amfiteatru w Gardenie.
                        Woda w morzu jak wyjeżdżaliśmy była ciepła ok. 25 st. i mnóstwo dzieciaków na plaży....
                        W Mamlouku "dobranocki" o 20.30 odbywają się na zewnątrz ,na górnym tarasie przy lobby.
                        • agierlak Re: sunrise select mamlouk i select garden 16.04.12, 14:03
                          A czy Mamlouk posiada barek na plaży w który tez jest jakieś jedzenie i picie?
                          Skoro nie można teraz korzystać z Gardena.
                          Czy jak są dwie dostawki to jest jeszcze miejsce?
                          a jaka różnica między All a Ultra napiszcie coś ogólnie o jedzeniu i piciu / lody dla dzieci i takie tam/ może jakieś fotki.
                          Dzięki smile
                          • 45s11 Re: sunrise select mamlouk i select garden 16.04.12, 20:44
                            Każdy hotel ma swój bar na plaży ,gdzie poza piwem, kawą, herbatą, lodami, oraz mnóstwem soków i napojów gazowanych/cola,7up,fanta itp/można zjeść obiad w postaci -pizzy,hot dogów,
                            hamburgerów,kurczaków i wołowiny z rożna.Od 16.00 są też lody.
                            Pokoje są na tyle duże ,że spokojnie można wstawić nawet 2 dostawki.
                            Z dziećmi lepiej na parterze, bo do basenów bliziutko,ale nie ma intymności ,bo cały czas chodzą
                            ludzie pod samym tarasem i gapią się na siedzących .Sam też odruchowo spoglądałem na siedzące towarzystwo przed pokojami ,grające w karty, pijące,czy palące.
                            Różnica między All,a Ultra -jest w możliwości korzystania dodatkowo z trzech eleganckich
                            barów o nazwach: AZJA,MEXIKANA,ITALIAN.
                            • agierlak Re: sunrise select mamlouk i select garden 17.04.12, 13:17
                              Dziękismile a jakieś fotki można zobaczyć?
                              • anjaka Re: sunrise select mamlouk i select garden 17.04.12, 17:54
                                Select Garden zarezerwowany i częściowy opłacony.smile
                                Nie mogę się doczekać-mam nadzieję,że moje oczekiwania się spełniąsmile
                                A raczej-czytając wpisy i opinie-jestem tego pewnasmile
                                • anjaka Re: sunrise select mamlouk i select garden 18.04.12, 11:03
                                  Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie morza.
                                  Jak z głębokością?Czy wszędzie jest płytko,że nie nadaje się do popływania?
                                  Mój synek najbardziej cieszy się na pływanie z maską,wszyscy zresztą lubimy sobie w morzu popływać,a nie tylko moczyć nogi.Bylibyśmy rozczarowani gdyby okazało się ,że trzeba wypłynąć daleko aby móc sobie popływać czy samemu ponurkować.
                                  Z góry dzięki za odpowiedź i wszelkie cenne informacjesmile
                                  • 45s11 Re: sunrise select mamlouk i select garden 18.04.12, 11:23
                                    Popieram wybór Gardena dla rodziny!!!!!!!! Moim zdaniem kuchnia tam jest super,a wina są
                                    dobrej jakości.
                                    W tym hotelu wszystko jest w zasięgu 3 min. Mamlouk jest 2x większy ,więc i chodzenie na plażę,czy do restauracji dłuższe.
                                    Woda w morzu opada łagodnie ,aż do 2,5 metra na końcu strzeżonego akwenu do pływania. Głębsza woda z resztkami rafy i kolorowymi rybkami na końcu mola ,gdzie cumują stateczki wycieczkowe.
                                    Na plaży jest miałki piasek ,co jest rzadkością w Egipcie ,bo generalnie plaże są sypane żwirkiem ze zmielonych starych raf.
                                    • niusi.ulka Re: sunrise select mamlouk i select garden 18.04.12, 13:06
                                      W którym hotelu jest dyskoteka ??
                                      • 45s11 Re: sunrise select mamlouk i select garden 18.04.12, 13:49
                                        W obu hotelach są dyskoteki........
                                        • bazyli01 Re: sunrise select mamlouk i select garden 18.04.12, 14:53
                                          Ja wykupiłem Mamlouk i miałem nadzieje że będzie można swobodnie korzystać z obu hoteli, restauracji, barów itp.
                                          W sumie tak mnie poinformowano w BP, ale teraz czytam o zmianach.
                                          Będąc w Mamlouku nie można korzystać z restauracji barow na terenie Gardena, a jak to wygląda w odwrotną strone ?
                                          Jeszcze jedna sprawa interesuje mnie siłownia i dyskoteki, w jakiej częsci jest siłownia i jak wyglada sprawa z drinkami napojami na dyskotece ?
                                          • anjaka Re: sunrise select mamlouk i select garden 18.04.12, 17:31
                                            Ja wraz z rodziną będziemy w Gardenie i tak jak pisałam wcześniej-Pani z biura poinformowała nas,że z infrastruktury obu hoteli można korzystać,natomiast z restauracji nie.
                                            Może kiedyś było inaczejsmile
                                            A jak jest z napojami?Czy podawane są w szkle?Chodzi mi o drinki np.,piwo,napoje dal dzieci?
                                            Rozumiem,że przy basenie podaje się w plastikach,ale czy są bary,gdzie można napić się ze szkła?
                                            Być może moje pytanie wyda się dziwne,ale w ubiegłym roku będąc na Korfu wszystkie napoje podawano w "chamskich"plastikachwink
                                            I przyznaję,że bardzo byliśmy tym zaskoczenie,wcześniej kilka razy spędzaliśmy urlopy w Turcji i nigdy nie spotkaliśmy się z czymś takim.
                                            Czy w Gardenie są animacje dla dorosłych oraz dzieci?Czy dzieci też mają zapewnioną jakąs rozrywkę przez animatorów?
                                            Jeszcze raz wielkie dzięki za te -bardzo cenne informacje.Choc jeszcze tyle czasu do wyjazdu,każdego dani o tym myślę,nie mogę się doczekać kiedy w końcu sobie wypoczniemysmile
                                            • mob-os Re: sunrise select mamlouk i select garden 18.04.12, 20:41
                                              Mam pytanie do tych ktorzy byli w hotelu Mamlouk .Czy są warunki do nurkowania w pobliżu hotelu.? Czy jest rafa na głębokości dogodnej do snoorkowania ?
                            • 45s11 Re: sunrise select mamlouk i select garden 19.04.12, 17:29
                              P.S.
                              My zajmowaliśmy leżak w pierwszej linii przy morzu przed barem Mamlouka, bo lepsze
                              tam są drinki i jest PIZZA robiona "hand made" na nasze zlecenie /w barze Gardena jej nie ma/.
                              Niestety przy dużym przypływie i fali od strony morza byliśmy zalewani wodą ,więc przenieśliśmy się na stronę Gardena przy molo -gdzie plaża jest wyższa. Na ostatnie 2 dni pobytu musieliśmy więc wrócić przed bar Mamlouka ,aby nie drałować po 200 m. w tę i z powrotem
                              Pierwszy raz spotkaliśmy w obu tych barach tak miłych barmanów i kelnerów podchodzących co chwila do stolika i pytających czy nie chcemy więcej alkoholu ,czy koktajlów.
            • martini773 Re: sunrise select mamlouk i select garden 11.06.12, 15:26
              Witaj (A)anjaka! Czytam, że bedziesz w Gardenie od 6 lipca, ja przylecę dopiero 13, z mężem i córką, może będzie okazja się poznać?
    • magusia27 Re: sunrise select mamlouk i select garden 18.04.12, 20:56
      zdjęcia basenu znalazłam na holiday check ; są dodane zdjęcia z kwietnia więc moze to już po remoncie www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_SUNRISE+Select+Mamlouk+Palace+Resort+Spa-ch_ub-hid_147622.html
      • 45s11 Re: sunrise select mamlouk i select garden 19.04.12, 16:59
        To zdjęcie jest z przed 10-go kwietnia i już widać basen po remoncie ,ale na jego końcu stoi
        jeszcze część ogrodzenia z białego płótna -co widać na zdjęciu.Tą ostatnią część ogrodzenia
        zdjęto 10-tego ,o 7 rano,a uroczyste otwarcie nastąpiło o 16.00. Wrzucono nawet właściciela hotelu w ubraniu do tego basenu !!!!!
        Największa zmiana po remoncie to odsunięcie basenu /skrócenie go/ od wybiegu przy fontannie przed restauracją. Rzeczywiście teraz jest przestrzenniej i ogólnie ladniej.
        Siłownia nawet extra jest obok restauracji głównej hotelu Garden.
        Szczątkowa rafa jak już pisałem jest na końcu mola i trochę kolorowych ryb.
        Nas też zdziwiło,że od 12-go kwietnia nie obsłużono nas w barze plażowym i poproszono o przejście do baru Mamlouka.
        Nie wiem jak jest odwrotnie,ale Garden ma chyba większe fory.
        • 45s11 Re: sunrise select mamlouk i select garden 19.04.12, 17:35
          Zapomniałem powiedzieć ,że w Mamlouku i Gardenie nikt nie złapał FARAONA ,co wielokrotnie
          zdarza się w innych hotelach. Dlaczego to tu się nie zdarza -dowiecie się od Rezydenta na pierwszym spotkaniu.Zresztą - jak będziecie na obiedzie i kolacji ,to zobaczycie jak lata szefostwo z termometrami do wszystkich gorących potraw i je co chwila kontroluje .!!!!!
          • anjaka Re: sunrise select mamlouk i select garden 19.04.12, 18:32
            Rzeczywiście co do Faraona-to każdy pisząc o tych hotelach to podkreślasmile
            O wyjątkowym jedzeniu i niezwykłej obsłudze
            .Będzie to nasz pierwszy raz w Egipcie-jakoś dotąd nie ciągnęło nas w tamte strony -i jak już pisałam jesteśmy zakochani w Turcji,więc tam spędzaliśmy wspaniałe wakacje.Trochę właśnie bałam się tej "zemsty".
            W tym roku postanowiliśmy zobaczyć jednak co takiego jest w tym Egipcie,że tyle osób tam wraca i coraz bardziej jestem pewna swojej decyzji-czytając opinie o hotelusmile
            Liczę na dobrą zabawęwink)
            • 45s11 Re: sunrise select mamlouk i select garden 19.04.12, 19:29
              W moim odczuciu /3 razy w Turcji i 17 w Egipcie / powiem otwarcie ,że obsługa w Turcji jest wręcz arogancka przy Egipskiej.
              • anjaka Re: sunrise select mamlouk i select garden 19.04.12, 20:23
                całkiem możliwe,choć akurat my mamy dobre doświadczenia w tej kwestii-może to też zależy od hotelu?przygotowania obsługi?Albo też po prostu ludzi-gości.Ja wychodzę z założenia,że jeśli podchodzę do kogoś z szacunkiem-zwykle on odpłaca mi tym samym.
                ale faktycznie,każdy mówi,że Egipcjanie dają z siebie wszystkosmileTurcy rzeczywiście chętnie przyjmowali bakszyszwink
                Mimo wszystko ja do Turcji mam ogromny sentyment.Mam nadzieję,że teraz polubię równo mocno Egiptsmile
                • anjaka Re: sunrise select mamlouk i select garden 19.04.12, 20:37
                  Mam jeszcze pytanie co do przelicznika.Jak to jest z tymi ich funtami w stosunku do dolara?Czy Euro warto wziąć czy raczej tylko dolary?
                  I jeszcze jedno:czy w okolicy znajduje się jakiś deptak gdzie można sobie pochodzić?Są może jakieś przyzwoite knajpki gdzie można pójść na drinka?Czy tylko w centrum?
                  Wiem,że w hotelu będzie tego pod dostatkiem,ale my akurat lubimy czasem wyjść poza hotelowe życie.
                  jakie tam są ceny?
                  Dzięki za te wszystkie informacje!!smile
                  • 45s11 Re: sunrise select mamlouk i select garden 19.04.12, 21:06
                    Egipcjanie wolą dolary. 1 $= 5,6 funtów Egipskich. Nawet dawanie napiwków czy bakszyszu łatwiejsze jest w $ , bo mamy banknoty 1$. Euro/drobne/ to monety z którymi zwykły Egipcjanin ma kłopot. Dolar to "papier" który u nich czyni cuda. Mi kilka razy proponowano zamianę 5 szt.monet 2 Euro ,na 10 $. Czysty biznes,ale tylko dla kogoś kto często wyjeżdża na zachód -lub Słowację.
                    Po drugiej stronie ulicy w/w hotelu są dwa centra handlowe ,gdzie można połazić i nawet coś
                    wypić lub zjeść.
                    Z Turcji zrezygnowałem 2 lata temu ,gdy w jednej knajpce kazano mi zapłacić za butelkę 0,3 l
                    zwykłej wody 4 Euro. Są granice pazerności.....
                    • anjaka Re: sunrise select mamlouk i select garden 19.04.12, 21:14
                      Tak!!To prawda z tymi cenami.
                      ok.10 dolarów kosztują drinki-zwyczajne-wódka z sokiem np.W tej kwestii zgadzam się absolutnie.
                      Raz nawet mieliśmy przypadek,że siedliśmy w jakiejś knajpie,zamówiliśmy piwa, jakieś drinki coś dla dzieci.minęło ok.godziny i barman przyniósł nową kartę-a dokładnie mówiąc tę samą-z tym samym menu tylko innymi cenami-wyższymismileDlatego,że zespól zaczął przygrywaćsmile
                      To dopiero jaja!!big_grin
    • magusia27 Re: sunrise select mamlouk i select garden 19.04.12, 21:09
      ja generalnie super wspominam pobyt w Egipcie więc dlatego tam wracam; mam nadzieje, że na hotel się nie zawiedziemy i będzie super; zresztą pozytywne nastawienie - nie przyjmuję do wiadomosci, że coś może być nie tak smile jadę tylko na tydzień i chcę fajnie odpocząć smile pod koniec czerwca propoonuję skrzyknąć się tu na forum i zorganizować jakieś spotkanko na miejscu w hotelu ; myślę , że zarówno w mamlouku jak i w gardenie będzie dużo rodaków, ale jak może uda nam się dogada tu w Polsce żeby w tym słonecznym kraju się spotkać smile
      • anjaka Re: sunrise select mamlouk i select garden 19.04.12, 21:16
        Magusia-jestem za!!popieram ten pomysłsmile
        My zawsze mamy szczęście do fajnych ludzi na wakacjach,mówią nam,że przyciągamy najfajniejszychwink
        • agierlak Re: sunrise select mamlouk i select garden 27.04.12, 10:28
          Czy ktoś tam jest, piszcie co i jak smile
        • martini773 Re: sunrise select mamlouk i select garden 11.06.12, 15:17
          Hej! Witam! mam pytanie, w jakim okresie wybieracie sie do Gardena? Czy są jakieś osoby, które lecą z Katowic 13 lipca?
          • anjaka Re: sunrise select mamlouk i select garden 11.06.12, 18:07
            Witaj Martini!! smile
            Jestem jak najbardziej za tym aby się poznać!smileBędziemy już po tygodniu,więc zapoznamy Was z panującymi zwyczajami wink
            Czy jedziecie z dziećmi?My mamy synka-ma 11 lat smile
            • bazyli01 Re: sunrise select mamlouk i select garden 11.06.12, 18:19
              A ja szukam swieżych informacji na temat w/w hotelu
              Ostatnie opinie oddane na wakacje.pl nie są zbyt pochlebne
              "A na minus - beznadziejna restauracja, wolna i kapryśna obsługa restauracji, trzeba czekać sporo czasu aż łaskawie ktoś posprząta stolik i poda sztućce, jedzenie tragiczne w smaku, mało owoców, arbuz pojawił się może ze dwa razy w ciągu całego pobytu, wydzielane nawet sery na śniadaniu - pod względem jedzenia 3 gwiazdkowe hotele w Egipcie wypadają lepiej, mało urozmaicone i ciągle czegoś brakowało - nawet wody na herbatę. Jedna restauracja na tak duży hotel to jednak za mało. Nawet frytki były paskudne, jakaś rozgotowana papka. Pod koniec pierwszego tygodnia zepsuła się maszyna do kawy przy basenie. Do końca pobytu nie została naprawiona ani zastąpiona - w hotelu 5 gwiazdkowym coś takiego nie powinno mieć miejsca. Ale najgorsze świństwo tego hotelu to zdejmowanie opasek all inclusive w momencie zdawania pokoju. Pokój należało zdać do godziny 12.00 a odjazd z hotelu był o godzinie 23.00 wobec czego przez 11 godzin zostawało się pozbawionym wszelkiego picia i jedzenia."
              "Najgorsze było jedzenie - mały wybór, ciągle czegoś brakowało, duże kolejki, wydzielane małe porcje od obsługi hotelu, itd"
              Co do wydzielania porcji szczególnie jeśli chodzi o potrawy mięsne, chyba staje się normą.
              Wszystko ok. jesli do wydzielanych porcji nie ma ogromnych kolejek.
              W sumie samym jedzeniem człowiek nie zyje smile.
              Liczyłem że snurkując będzie można podziwiać " rafe" ale chyba i na to nie mogę zbytnio liczyćsad. Coś ten Egipt podupada sad.
              Na szczęscie będzie to mój pierwszy wyjazd do Egiptu i tak będe zachwycony smile.
              • anjaka Re: sunrise select mamlouk i select garden 12.06.12, 19:11
                Bazyli-te opinie dotyczą Mamlouka-my na szczęście w Gardenie będziemy winkOd początku mieliśmy wybór pomiędzy tymi dwoma hotelami,ale polecano Garden,więc się zdecydowaliśmy.Podobno jednak nie ma to znaczenia.smile
                A tak serio-nie przejmowałabym się tym smile
            • martini773 Re: sunrise select mamlouk i select garden 12.06.12, 10:47
              Witaj Anjaka! To cieszę się, że się spotkamy. Miło będzie Cię poznać smile Tak, jedziemy z córką, która ma 15 lat, więc chyba nie będzie dobrym towarzyszem zabaw dla Twojego synkasmile A mogę spytać skąd jesteś? Z jakiego biura lecicie? Pozdrawiam!smile
              • martini773 Re: sunrise select mamlouk i select garden 13.06.12, 11:15
                45s11,czy możesz powiedzieć, jak się mają sprawy co do możliwości korzystania z restauracji w Mamlouku? Czy mozna tam chodzić na dyskoteki? Bo rozumię, że z basenów można korzystać. Ja wraz z rodziną będę w Gardenie. Proszę o informacjęsmile
                • anjaka Re: sunrise select mamlouk i select garden 13.06.12, 19:58
                  Lecimy z Wrocławia-Africano Travel.
                  Co do dzieci-faktycznie-chyba nasze się nie dogadają,nasz to głównie się bawi i lubi animacje-w porównaniu do Waszej córy -to dzidziuś wink
                  Co do Gardena-opinie wciąz napływają niezmienne-czyli bardzo dobre.Mam informację,że od 5 lipca będzie remont baru na plaży,więc będziemy korzystać z Mamloukowego-informacje z biura.Poza tym faktem wszystkie inne bary i restauracje pozostają bez zmian.smileDamy radę.smile
                  • martini773 Re: sunrise select mamlouk i select garden 18.06.12, 12:14
                    Anjaka, wlaśnie dostałam informację, ze niestety kontrahent tj. Alfa Star nie zarezerwował miejsc w hotelu i daja nam do wyboru inny hotel, także nici ze spotkania. Jestem wściekła smile
                    • magusia27 Re: sunrise select mamlouk i select garden 18.06.12, 16:34
                      martini , a na jaki hotel Ci zmienili ? może na lepszy ? ja wykupiłam mamlouka i po przeczytaniu ostatnich kilku recenzji nie martwiłabym się zmianą, no chyba że na jeszcze gorsze
                      • anjaka Re: sunrise select mamlouk i select garden 18.06.12, 23:01
                        Martini!!!!No nie gadaj!!ale jazda!!co się z tymi biurami dzieje??Wiem,że Ecco ma wielkie kłopoty,również Neckermann jest bardzo zadłużone-,z Eximem nieciekawie....Na który hotel Ci zmieniono?Oczywiście również 5 *****??Kurcze,szkoda....
                        Ale poczekaj,Ty miałaś Gardena czy Mamlouka?
                        Gardena chyba-tak jak ja? smile
                        • martini773 Re: sunrise select mamlouk i select garden 19.06.12, 09:47
                          Hej, witajcie! No niestety, stało się jak się stało, ale przynajmniej dobrze, że poinformowali nas tu na miejscu niż po przylocie do Egiptu. Biuro zaproponowało hotel Sonesta Pharaoh Beach, ale nie przypadł nam do gustu, chociaż jest tańszy o ponad 800 zł. Próbujemy teraz zarezerwować Grand Plaza Hotel 5*, zobaczymy jak to będzie. Jestem już trochę zrezygnowana i zmęczona tym szukaniem czegoś fajnego na nowosad Anjaka, tak miałam zaklepany Garden, a z Twojego biura jest mozliwość wyjazdu na 9-10 dni? Bo my własnie wykupiliśmy taką ofertę z Alfa Staru.
                          • anjaka Re: sunrise select mamlouk i select garden 19.06.12, 11:26
                            Witaj Martini!
                            Zdaje sie,że z "mojego " biura takiej opcji nie ma,ale do końca nie jestem pewna.Podam Ci zaraz namiary na biuro -można zadzwonić-bardzo uprzejmi wszyscy tam są.
                            Biuro mniej znane,ale nas przekonało również to,że dostaliśmy gwarancję na pobyt dokładnie w TYM właśnie hotelu.Poczytałam sobie o tych gwarancjach -i faktycznie jest tak,że niektóre biura mają podpisane umowy gwarancyjne z konkretnymi hotelami-tym samym mamy penwość,że na pewno tam się znajdziemy.Nie każde biuro to posiada-ot ,taka ciekawostka-szczerze mówiąc nie miałam o tym pojęcia ,a podróżujemy już od ładnych kilku lat.
                            Kurcze,rozumiem Twoje rozczarowanie doksonale,ale tak jak mówisz-lepiej teraz niż dowiedzieć się na miejscu.My to przeżyliśmy w Turcji(z Triadą),będąc kilka km od hotelu-juz w centrum miasta -podeszła do nas rezydentka i poinformowała,że nie ma dla nas miejsc w wybranym przez nas hotelu smileAkurat tylko dla naszej i jeszcze jednej rodziny.Szok i niedowierzanie,pani chciała nas upchnąć do innego-całe szczęście,że ja śledzę fora,poza tym był to nasz 3 wyjazd do Turcji i mieliśmy pojęcie-no i nie zgodziliśmy się stanowczo.Szybki telefon do Polki-zaprzyjaźnionej agentki -i znalazło się miejsce dla nas w innym co prawda hotelu,ale dokładnie w tym miejscu,w którym chcieliśmy się znaleźć -mozna powiedziec,że trafiliśmy lepiej niz przewidywaliśmy.Ale bez ingerencji znajomej z biura-na pewno skończyłoby się średnio.Różne są więc przygody.smile
                            Szkoda sad
                            podaję linka:
                            www.africano.pl/
                            Z tego co widziałam-mają bardzo dobre lasty-naprawde fajne ceny.(śa też na facebooku)
                            Pisz co i jak-pozdrawiam!! smile
                    • bazyli01 Re: sunrise select mamlouk i select garden 19.06.12, 20:12
                      martini773 napisał(a):

> Anjaka, wlaśnie dostałam informację, ze niestety kontrahent tj. Alfa Star nie
                      > zarezerwował miejsc w hotelu i daja nam do wyboru inny hotel, także nici ze spo
                      > tkania. Jestem wściekła smile

Witam
                      To gdzie miałaś rezerwacje w Gardenie czy w Mamlouk i w jakim terminie oraz kiedy rezerwowalaś?
                      Ja mam rezerwacje od 1 lipca w Mamlouku i jak narazie nikt się ze mną nie kontaktował w sprawie zmiany hotelu. Nie po to rezerwowałem w grudniu , aby mi w czerwcu zmieniono hotel. Co do negatywnych opini, nie brał bym ich tak do serca . Ostanio pisałem maile z osobą która negatywnie wyraziła sie na holideycheck i sie okazało, że troche przesadził.
                      Poprostu nie smakowała mu kuchnia , a jego znajomi który byli z nim byli zachwycenismile.
                      pozdrawiam
                      • martini773 Re: sunrise select mamlouk i select garden 20.06.12, 09:56

Witam! Rezerwacje miałam w Gardenie od 13 do 22 czerwca, a wycieczke wykupiłam na początku czerwca, gdzie przy zakupie były "widoczne" wolne pokoje. Moja znajoma w biurze, tłumaczyła,że bardzo często jest tak, że Egipcjanie sprzedają dwa razy te same miejsca, które rzeczywiście są już zarezerwowane, a potem wychodzą takie nieporozumienia, ale ponoć biura nie mają na to wpływu. Teraz niestety wszystko jest już przebrane, a to co się podoba, ma ceny z kosmosu sadPozdrawiam!
                        • martini773 Re: sunrise select mamlouk 23.05.2014 kto leci? 07.04.14, 11:54
                          Tym razem sie udało! Lecimy, 2 osoby z Wrocławia 23.05.2014 do Sentido Mamlouk. Czy może ktos jeszcze się wybiera?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka