kaszka13 26.02.07, 20:46 relacja tutaj: Biedronkowe Pole trzymajcie za mnie jutro kciuki:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea_mama Re: United Airlines - lot z dzieckiem :/ 26.02.07, 21:00 Rany! ale jazda! tez bym sie wsciekla... Trzymam kciuki za jutro;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: United Airlines - lot z dzieckiem :/ 27.02.07, 03:16 skandal!!! skad lecialas? co to za lotnisko ? wiem,ze teraz jestes wykonczona i nie chce Ci sie nawet myslec o rozmawianiu z ludzmi z lini lotniczych ale... koniecznie napisz pisemna skarge, zalacz kopie wszytskich boarding pass, dokumentow jakie Ci wystawili i zarzadaj zwrotu kosztow- meza dojezdzania, zadoscuczynienia za szkody hehehe Twoich nerwow, zmeczenie malenkiego dziecka. a tak w ogole.... jak oni smieli nie zajac sie Toba w pierwszym rzedzie, kobieta z malym dziekciem w podrozy.....naprawde skandal, ze nie polecialas w dniu na ktory mialas rezerwacje. wiadomo zla pogoda, snieg etc linie zachowaly sie zle nie zjamujac sie Toba w pierwszym rzedzie, malo po ludzku i za to scigalabym ich. moi polecieli dzis do wawy, wlasnie wrocilam z lotniska, wszytsko extra szybko, zadziwiajaco wrecz zero kolejek. zuza nie plakala, ja troche ale dopiero w samochodzie jadac do domu. zycze Ci szczesliwej podrozy jutro, anka Odpowiedz Link Zgłoś
ewap_mama_alexa Re: United Airlines - lot z dzieckiem :/ 27.02.07, 05:16 Kaszka, wspolczuje! Nie pusc im tego plazem! Nas pare lat temu, w grudniu, LOT na JFK zalatwil na perlowo. Pozno przylecielismy z Indianapolis, odprawa byla juz zakonczona, do odlotu jeszcze 40 minut i nie bylo sily zeby nas puscili. Nic ich nie obchodzilo. Pracownicy Delty udalo sie zalatwic nam miejsca na dwa dni pozniej, po 3 godzinach wyklocania sie z LOTem. Ale bagaze zdazyli zabrac do Warszawy, mimo ze to wbrew przepisom. I nawet sie panu nie chcialo sprawdzic co sie z tymi bagazami stalo, tak byl pewien ze wszystkiemu winna Delta. Moj maz pol dnia stracil na szukaniu. Do dzis zgrzytam zebami na wspomnienie tej podrozy. Najczesciej latam przez Chicago, ale to moze byc koszmar jak pogoda nie dopisze. Bo niby tylko 30 minut lotu z Indy do Chicago, ale czasem juz samolot z Ch. jest opozniony, zanim wyleci z Indy, to juz wiem czy zdaze na lot do Warszawy. Kilka razy wysiadlam i wrocilam do domu. Wiadomo bylo ze nie zdaze, nie usmiechalo mi sie spedzac nocy w Chicago (na wlasny koszt) i czekac kolejny dzien albo i dluzej na miejsce do Warszawy. Albo zalatwialam zmiane rezerwacji przez telefon jeszcze z lotniska albo nastepnego dnia. Mam nadzieje, ze nie tylko Kaszce uda sie jutro, ale i mnie w piatek :)) Aniutek, kolezanko z Powisla, jakos mi sie wydawalo ze Ty tez jedziesz, a nie sama rodzine wysylasz ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajewski Re: United Airlines 27.02.07, 05:14 jak ja nienawidze tych lini normalnie na sama mysl o nich to zgrzytam zebami. Nas zalatwili jak lecielismy z Fl z przesiadka w DC. tak samolot byl opozniony ze na przsiadke za nic bysmy nie zdazyli a pani w okienku jak zacieta ze na rano nas moze zabukowac, na pytanie czy mi usprawidedliwienie do pracy wystawi ona jak zepsute radio ze czy chcemy bilet na rano. u nas sie skonczylo na tym ze z DC do NY ciemna noca wypozyczonym za $350 samochodem jechalismy bo m mial rano spotaknie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcysiaw1 Re: United Airlines - lot z dzieckiem :/ 28.02.07, 19:33 Napisze tylko tyle, z rece mi opadly jak to przeczytalam!!!!!!!!!!!!!!!Ameryka do smietnika! heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama Re: United Airlines - lot z dzieckiem :/ 28.02.07, 20:26 marcysiaw1 napisała: > Napisze tylko tyle, z rece mi opadly jak to przeczytalam!!!!!!!!!!!!!!! > Ameryka do smietnika! heheheh A mnie rece opadaja jak czytam TAKIE teksty... Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: marcysiaw1 28.02.07, 21:58 Szkoda ze nie slyszalas jakie sobie jaja z pasazerow robia polskie linie lotnicze. Zaginione celowo bagaze, opoznienia a juz nie wspomne o tym okrutnym syfie w samolocie i niemilej obsludze.... Odpowiedz Link Zgłoś
kashunda Re: marcysiaw1 01.03.07, 00:12 Ja po Stanach latam tylko United,zawsze 100% satysfakcji.Moj brat natomiast wracal United z Colorado i polowe bagazu wsadzili do innego samolotu.Ponad 4 godziny czekal na lotnisku na deske snowbordowa.Ale to nic moja kolezanka na swoj bagaz czekala 3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
marcysiaw1 bea i inne co mnie zaatakowaly 01.03.07, 02:43 wyrazilam tylko swoj poglad na temat artykuly, ktory przeczytalam...wiec czy to zle i mam pochwalic za to american Airlines??? Chyba chora bym byla a Wy co sie okazuje tez jestescie chyba albo zestresowane albo niespelna rozumu, ze po tym artykule bronicie tych linii lotniczych. Dla mnie po porstu cios ponizej pasa dla tej kobiety biednej co leciala z dzieckiem na reku a oni ja potraktowali tak a nie inaczej. Ale i tak byla spokojna ja roznioslabym cale lotnisko! To tyle w tej kwestii Bez odbioru Marta Odpowiedz Link Zgłoś
kaszka13 jestesmy! wazne min. o lotnisku w Wawie 01.03.07, 01:35 Udalo sie! Jestesmy na miejscu. Tym razem United mialo zupelnie inne oblicze. Moze weekendowa praca na nich zle dziala. Na "prosbe" mojego meza pani w check-in biegala jak by ja nakrecili. Oprocz lotu pierwsza klasa na trasie Boston-Chicago dostalismy voucher $150 na kupno biletu ich linia (moze pokusimy sie o lot na trasie po Stanach, bo do Polski juz przez Chicago latac nie bede). Malz wszedl ze mna, az pod bramke samolotowa (okazuje sie, ze mozna poprosic o secured area pass jesli wylatujacy potrzebuje pomocy w poruszaniu itd.). W Chicago bylo wzglednie oprocz tego, ze jesli masz karte pokladowa z numerem terminalu 5 to na terminal 1,2,3 lub 4 nie mozesz wejsc nawet jesli masz ochote wydac pieniadze w tamtejszej restauracji. Lot spisal sie na medal. Stewardesy byly super, dostalysmy z Zoska miejsce w pierwszym rzedzie wiec bylo sporo miejsca. POmimo duzej ilosci pasazerow nasz rzad byl zarezerwowany dla maluchow )lecialo ich jeszcze dwoje oprocz Zosi. POzdrawiamy Kubusia i jego rodzicow jesli to czytaja :) Leciala tez dziewczyna z Ukrainy w ciazy i z 9 miesieczna corcia. Nie wiem jak dala rade to przezyc, bo miala jeszcze przesiadke do Odessy, w sumie trzy samoloty w dobe. Kazdy z maluchow dostal kolyske bo ograniczenie wagowe niby 9kg, ale na kolysce napisane ze 12. Zoska co prawda z niej nie korzystala, ale bylo miejsce na pierdoly i super sie w niej malucha przewija. oczywiscie zadbalam o to, zeby nic sie nie pobrudzilo i mialysmy swoje kocyki pod pupsko, ale do lazienki to bym sie z mala nie wybrala nawet jesli ktos by mi zwrocil uwage. jedynym minusem calej podrozy bylo to, ze w sumie trwala 24 h i trudno bylo mi jesc w samolocie z Zoska na reku. Na miejscu obsluga naziemna rewelacja, nowy terminal wiec udalysmy sie na terminal nr2 po bagaze. pan z obslugi wytaszczyl mi dwie walizki na zewnatrz bez zadnego problemu. bylo bardzo milo i profesjonalnie. aha, w Chicago tez byla grupa do obslugi osob z problemami logistycznymi tj. matek z dziecmi i inwalidow. tak moge latac, a o niedzieli chce szybko zapomniec, chociaz w sumie doswiadczenie uczy! UWAGA!!! Lotnisko w Wawie jest kosmosem, bo nowy terminal jeszcze w pelni nie dziala, nie ma parkingu i trzeba isc kawal do starego parkingu przy terminalu 1. przed nowym termninalem teoretycznie nie wolno nawet sie zatrzymac nie mowiac o czekaniu na wysiadajacych. pewnie wkrotce to sie zmieni, ale jesli ktos leci w najblizszych dniach to niech wezmie to pod uwage :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewap_mama_alexa Re: jestesmy! wazne min. o lotnisku w Wawie 01.03.07, 04:50 Super ze za drugim podejsciem tak dobrze wyszlo. Obyscie zawsze tak podrozowaly! Ja wyladuje w Warszawie w sobote, podejrzewalam ze na okolicznosc nowego terminalu moze byc niewygodnie, ale mam nadzieje, ze taksowki tam podjezdzaja? Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama Re: jestesmy! wazne min. o lotnisku w Wawie 01.03.07, 05:06 Dobrze, ze tym razem wszystko poszlo gladko:) Milego pobytu w PL:) Nas czeka wyprawa do Polski w maju. Ja akurat nic do United nie mam, za to LOT-u i polskiej obslugi nie znosze. Odpowiedz Link Zgłoś