o_ania_o 23.01.09, 03:33 Hej wszystkim, Szukam przedszkola dla mojej prawie 2-letniej coreczki. Co myslicie na temat przedszkola nr. 1 ma Meserale. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuza.50 Re: Przedszkole na Greenpoint-cie 23.01.09, 19:00 witam aniu, ciesze sie ze poruszylas ten temat poniewaz rowniez zastanawiam sie nad tym przedszkolem, mam dwojke dzieci, starsze dziecko uczeszczalo do tego przedszkola kilka lat temu a wiec pamietam czasy swietnosci tego przedszkola, pamietam kolejke dluga na rok czasu wyczekiwania:), pamietam swietne nauczycielki, pania Tereske gotujaca swietne obiady (obecnie nie pracuje tam)i to naprawde byly dobre czasy i to naprawde bylo dobre przedszkole. W pierwszy dzien gdy stanelam przed przedszkolem z starszym dzieckiem spotkala mnie starsza kobieta i powiedziala "wie pani, to przedszkole jest przeswietne, dzieci kochaja to przedszkole, widze to bo codziennie rano przechodze kolo niego, bedzie pani naprawde zadowolona, prosze mi wierzyc"... i tak bylo, ale czasy sie zmieniaja i ostatnie opinie od znajomych ktorzy posylali swoje pociechy do tego przedszkola niestety nie sa dobre, znajomi odradzaja mi to przedszkole, dodatkowo widzialam opinie na www.google.com/local?source=uds&q=day+care&sll=40.727519%2C-73.951457&latlng=40727519%2C-73951457% 2C2481168735378704129&near=40.727519%2C-73.951457 i to dalo mi do myslenia. (dla zainteresowanych moge dodac ze oplata wynosi obecnie $250/tydzien) Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.50 Re: Przedszkole na Greenpoint-cie 23.01.09, 19:05 dalaczam tekst ktory wczesniej czytalam o tym przedszkolu: I am not recommending this place to your kids - Craig - Aug 18, 2008 This Day Care is not for your child, especially for the boys. This Day Care is only for quite and calm kids, mostly girls. Boys are ... More » This Day Care is not for your child, especially for the boys. This Day Care is only for quite and calm kids, mostly girls. Boys are little to active for the helpers working there and they do not want to be bothered or make any effort to work with them. All art that is done with the kids during the day is done with major help of ladies, just looks to perfect for the 3-4 years old. This is to show outside how great this place is. From the inside your kids can be too stress, they do not being encourage and patient. Kids being kept in dark small rooms without A/C in the summer. Construction next door is taking forever creating bad dusty air around the area. Kids are expose to asbestos and who know what ales. Most of the activities done are being stage for parents, just look at the pictures on their website, why all this kids don’t smile? Also ladies are not to happy to bee there. I am not recommending this place to your kids. Its overrated among parents in Greenpoint. Marzena Wojciechowska, Daycare Plastus in Greenpoint « Hide Odpowiedz Link Zgłoś
bozena73 Re: Przedszkole na Greenpoint-cie 23.01.09, 21:12 Moja kolezanka posyla tam swoja coreczke juz ponad dwa lata, mala uwielbia to miejsce wiec na pewno nie moze byc tam az tak zle, maja dobre jedzonko i to nie jest prawda ze trzymaja je w ciemnych pomieszczeniach bez A/C. Nie wiem kto to pisal te review, dzieci maja duzy backyard, wychodza na wycieczki, organizowane sa czesci artystyczne. Moj synek chodzi do Misia, duzo juz na tym forum bylo o Misiu, maly mial swoje lepsze i gorsze dni, ale lubi te miejsce, szczegolnie Pania Asie :-))) zakochany jest w niej bez konca :-) Co lubie w tym przedszkolu Mis ze 4latki przerabiaja program Kindergarten, maja zadawana prace domowe, widze jak maly juz sie nauczyl pisac, liczyc, wiec nie martwie sie o niego co bedzie jak pojdzie do szkoly gdzie nie bedzie polskiego jezyka.. Z tego co wiem, to w przedszkolu Plastus 4latki nie maja nauki pisania i czytania i nie ma tez prac domowych... wiec jezeli Ci zalezy na tym to polecam jednak przedszkole Mis, plus jest tansze - $200 na tydzien.. Odpowiedz Link Zgłoś
dagst Re: Przedszkole na Greenpoint-cie 24.01.09, 03:34 moj synek tam chodzil do wrzesnia, caly rok, jesli chcesz iwecej informacji napisz na priva... pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Przedszkole na Greenpoint-cie 25.01.09, 04:37 >Marzena Wojciechowska, >Daycare Plastus in Greenpoint « nie jest to obiektywna opinia, pochodzi od konkurencji. Angielski pani przedszkolanki tez pozostawia wiele do zyczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
alexls A czy zna ktos inne dc niz Plastus na Meserole? 29.01.09, 19:27 Podobno jest na Meserole jeszcze jedno polskie przedszkole. Prosze o namiary i opinie jesli ktos zna! Odpowiedz Link Zgłoś