Dodaj do ulubionych

Moja ciąża

12.05.12, 10:55
Witam. Mam 30 lat, to moja 4 ciąża ( mam dwoje dzieci ) 1 poronienie pomiędzy nimi

Teraz jestem leżąca. od początku
twarda macica od początku 4 tydzień, prawie od początku bóle skurczowe,
wysoko macica nad pępkiem 6 tydzień ( ? dziwny skok )
krwawienie 7 tydzień , duphaston 2 x 1 , scopoland 3 x1 , nospa 3 x 1
tydzień 8 macica bardzo nisko i nakaz leżenia

teoretycznie bo wg mnie ciąża starsza o 3 tygodnie ostatni okres z 5 marca wzięty pod uwagę nie był chyba okresem, bo najpierw miałam plamienie, potem potężne 2 skurcze i wyszedł duży skrzep

z usg też się nie zgadza z terminem marcowym

nie wiadome przyczyny , w wcześniejszych ciążach nie miałam przygód, prócz poronienia ( miałam grype i nagły bardzo silny krwotok w domu, w szpitalu odrazu wzieli mnie na stół, bo już byłam jak kartka papieru ) . Teraz byłam zdrowa. Zrobiłam badania hormonów w tym tarczycy, ale też sód, potas, białko, crp, i inne wszystkie bardzo dobre, czystość pochwy wzorowa. Tylko jak troszkę pochodzę to już muszę się położyć bo mam skurcze i mocne kucie. Nie wiem czy donosze, małe szanse.

Jeśli któraś chętna to zapraszam
forum.gazeta.pl/forum/f,193162,Grudniowki_2012.html
jakoś nas dużo tam z problemami, po poronieniach

Obserwuj wątek
    • marta_to Re: Moja ciąża 14.05.12, 16:18
      a ja mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze! nie da rady przewidziec, wszystko moze byc w najlepszym porzadku... ja rowniez mialam krwotok (ze skrzepami) w 6 - 7-mym tygodniu i nawet nie znam przyczyny, bo tu (Kanada) jakos nikt sie nie przejmuje poronieniem ani zadnych testow nie przeprowadza - i zadnych lekow tez nie daja.... i jakos do przodu po tym wszystkim, choc chyba do samego konca bede przewrazliwiona...

z calego serca zycze, zeby wszystko u Ciebie sie dobrze ulozylo - trzymam mocno kciuki!
      • dagmara-k Re: Moja ciąża 15.05.12, 22:42
        moja taka lezaca ciaza ze skurczami ciagle niezaleznie od dawek lekow skonczyla sie dobrze w 37 tygodniu. lez, lez, lez i trzymaj sie. powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka