Dodaj do ulubionych

Bus na 7 osób z lotniska Orly ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 17:08
Witam słyszałem o busach które zabierają turystów z lotniska Orly do centrum Paryża i spowrotem ,ponoć ceny zbliżone do tych za Orlyway+RER+Metro a wygoda lepsza.Może szanowni forumowicze macie jakieś sprawdzone namiary na taki transport.Lecimy w 7 osób i cena do 12-13 euro za głowę w jedną stronę byłaby niezła.Proszę o info i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • dekaskow Re: Bus na 7 osób z lotniska Orly ? 30.03.12, 13:11
      a tak zapytam skąd i jakimi liniami lecicie? To lotnisko jest luks jeśli chodzi o najtańszy transport do Paryża, latał kiedyś norwegian, a teraz nie mogę nic znaleźć:(
      • Gość: zizu Re: Bus na 7 osób z lotniska Orly ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 19:39
        Witaj lecimy z Berlina easyjetem.A ten luks to Orlyvay+Rer+Metro ? to chyba niespecjalnie dużo łażenia i czekanie,schody a myślałem o wygodzie dzieciaków dlatego pytanie o tego busa.
        • dekaskow Re: Bus na 7 osób z lotniska Orly ? 30.03.12, 21:40
          nie, my jechaliśmy z Orly autobusem, a potem metrem= 2 bilety zwykłe do metra. Był tu wątek kiedyś o tym autobusie nr 185 czy 189....trzeba by poszukać. My jechaliśmy z dwójką dzieciaków i spokojnie daliśmy radę
    • Gość: Isabelle Re: Bus na 7 osób z lotniska Orly ? IP: *.fbx.proxad.net 30.03.12, 13:48
      Witaj
      Z lotniska Orly do Paryza jedzie autobus "Air France".
      Trasa autobusu: Montparnasse, Invalides, Charles de Gaulle.
      Cena biletu:
      w jedna strone - 11,50€
      w obydwie strony - 18,50€
      dzieci 2 - 11 lat - 5,50€
      dzieci ponizej 2 lat - 0€
      powyzej 4 osob 15% znizki.
      Autobhus odjezdza z Orly Sud i Orly Ouest.
      Pozdrawiam, Isabelle
    • Gość: e-tam Busik dla 7-miu wspaniałych IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.12, 15:21
      Hej,
      7-miu wspaniałych zachęcam do wklejenia
      w Google >>> bus from orly airport to paris

...wybieraj i przebieraj wg potrzeb,

Pozdrawiam,
      gotowiec > paris.airportbyshuttle.com/en/
      • Gość: zizu Re: Busik dla 7-miu wspaniałych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 19:36
        Spoko e-tam,leniem nie jestem i potrafię to zrobić w googlach,chodziło tylko sprawdzoną firmę.Próbowałem cos już bookować w jednej agencji i dostałem odpowiedz że w danych godzinach im nie pasuje.Pomyślałem że może trafilem na jakiś cieniasów i stąd moje pytanie.Pytałem tu
        ;www.paris-blue-airport-shuttle.fr/prices_navette_shuttle.php
        • Gość: e-tam Orly > Paryż IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.12, 13:29
          Hej zizu,

Tylko bez urazy.
          Zadajesz pytania nie podając pełnego info o swoim locie.
          Na pytanie deskaskow ujawniłeś że lecisz EASYJET z Berlina=każda linia na lotnisku
          jest przypisana do konkretnego terminalu.
          Żeby odpowiedzieć precyzyjnie na postawione pytanie trzeba wiedzieć wszystko
          o danym locie łącznie z godz. przylotu oraz cel/meta w Paryżu.

Cóż z tego że podam Wam gotową "rozpiskę" na przylot w dzień.
          Za chwilę padnie pytanie od Ciebie ...że my lądujemy wieczorem lub w nocy,
          ...pomocy jak dojechać do Paryża?
          Podaję link który po przeczytaniu odpowiada precyzyjnie: co, jak, kiedy, gdzie? itp, itd...
          Paris-Orly Airport < zerknij i czytaj od A do Z
          ... tu znajdziesz swój terminal EASYJET z Berlina + więcej...
          ...tu jest wzmianka o autobusach o których pisał deskaskow

Pozdrawiam,
          Uwaga EASYJET, ...ma przypisany terminal > South=Orly-Sud‎
          Berlin-Brandenburg begins 3 June 2012, Berlin-Schönefeld ends 2 June 2012

Może jedna przesiadka w Antony < z Orly-Sud‎ do Paryża...
          ...to jest to czego szukasz.
          • Gość: zizu Re: Orly > Paryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 18:55
            E-tam spoko zrobiłem rezewację busa za 95 euro w jedna strone ,chyba dobra cena jak na 7 osób?
            Zastanawiam się jeszcze nad transportem z Paryża do Disneya,będę mieszkał w mieszkaniu przy rue du Faubourg du Temple - 75011 PARIS metro Goncourt i możę zrobię podobnie .Co o tym sądzisz?
            • Gość: e-tam Goncourt lub Bellaville > Disneyland IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.12, 21:37
              zizu napisał(a):
              ...Co o tym sądzisz?

Nie ma szybszego transportu niż metro i pociąg, jedziesz bez korków!
              Ja pojechałbym jak niżej:
              Pieszo do metra Bellaville < zerknij
              (lub metrem Goncourt do Bellaville 1przystanek)
              Wsiadasz do metra M2 kierunek Nation < ostatni przystnek
              PRZESIADKA
              Wsiadasz do pociągu RER A kierunek‎ > Marne-la-Vallée - Chessy‎=Disneyland

Pozdrawiam,
              Autobus < zerknij
            • ela.tu-i-tam Re: Orly > Paryż (metro Goncourt) -> Disneyland 01.04.12, 23:14
              > Zastanawiam się jeszcze nad transportem z Paryża do Disneya,będę mieszkał
              > w mieszkaniu przy rue du Faubourg du Temple - 75011 PARIS metro Goncourt
              > i możę zrobię podobnie .Co o tym sądzisz?

Pan e-tam podal Belleville, ale to dlatego ze on realnosci zycia nie zna: na Belliville sa ludzie ze wszystkich 193 krajow suwerennych swiata, europejczycy w bardzo znikomej mniejszosci, i w te strone od Goncourt to ja bym nie chodzila.

Wziac linie 11 na Goncourt i jechac do Chatelet les Halles (przystanek koncowy 11-tki), zmienic na RER A i do Dysneylandu.
              Jedna zmiana, lepiej.

Jezdzenie samochodem do Disneya z Paryza jest nie do zrobienia, chyba zeby zamiast byc w Disneyu siedziec w korkach - A4 jest piekielna (jak zreszta A86). To jest bardzo porzadny kawalek drogi - dzis rano w niedziele jechalam z poludnia Paryza (okolice Antony), 30 km dalej niz do Disneya, powrot kolo 13-tej. Od Disneya do A4/A86 bylo pelno (i dalej tez). W tygodniu to jest gehenna.
              • Gość: e-tam Goncourt > Disneyland IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.12, 12:33
                zizu napisała:
                ...będę mieszkał w mieszkaniu przy rue du Faubourg du Temple- 75011 PARIS
                metro Goncourt
                < lecimy 7 osób (info zizu)

hotele < przy Goncourt

ela.tu-i-tam napisała:
                Wziac linie 11 na Goncourt i jechac do Chatelet les Halles < chyba do Châtelet‎
                (przystanek koncowy 11-tki), < Pani Elu końcowy 11 to Châtelet‎

Jeżeli 11 kończy bieg w Châtelet‎ , a kończy na pewno.

Pytanie jak się dostać z Châtelet do Châtelet - Les Halles‎ ?

Jest to "dziura" w Pani propozycji, proszę napisać JAK?
                Uwaga,
                ... ponieważ zizu to razem 7-miu wspaniałych, pierwszy raz w Paryżu.

zmienic na RER A i do Dysneylandu. < jak to zrobić?
                Jedna zmiana, lepiej.

Pozdrawiam,
                Nie upieram się ale moja propozycja jest prosta ponieważ podróżując
                jest się cały czas w zasięgu przesiadek bez wychodzenia na zewnątrz (metro).

1.Wsiadam do metra 11 Goncourt, jadę jeden przystanek do Belleville
                2 Przesiadka do metra 2 jazda do końca > Nation
                3.Przesiadka do RER i jazda do końca > Disneyland

ela.tu-i-tam napisała:
                Pan e-tam podal Belleville, ... (...) ...i w te strone
                od Goncourt to ja bym nie chodzila.
                < chodziłem po gorszych rejonach i żyję

Pani Elu tylko bez urazy.
                Było nawet tak że Ci pogardzani przez Panią lokalni kolorowi mieszkańcy
                pytali mnie "czy ja wiem gdzie jestem" z uśmiechem odpowiadałem że WIEM.
                Wszędzie są tylko ludzie kolor skóry nie ma nic do tego, sposób nastawienia do nich TAK.
                Oni to instyktownie wyczuwają.
                • ela.tu-i-tam Re: Goncourt > Disneyland 02.04.12, 13:47
                  > Pytanie jak się dostać z Châtelet do Châtelet - Les Halles‎?

Podziemne korytarze sa polaczone. Na mapach to jest zaznaczone.
                  Np tu RER A:
                  www.ratp.fr/informer/pdf/orienter/f_plan.php?loc=reseaux&nompdf=rer_a&fm=gif
                  A tu métro 11:
                  www.ratp.fr/informer/pdf/orienter/f_plan.php?nompdf=m11&loc=reseaux
                  Wiki podaje troche o tym ogromniastym podziemiu:
                  fr.wikipedia.org/wiki/Gare_de_Ch%C3%A2telet_-_Les_Halles

W sprawie Belleville: mnie za kazdym razem strach ogarnia gdy tam przejezdzam samochodem, czy to w bialy dzien, czy wieczorem. Moze dlatego ze za duzo czytam w prasie codziennej? Ze wiem jak sztyletami kluja opony samochodom zatrzymanym na swiatlach? Ze widzialam kilka razy poscigi jednym za drugimi?

Mnie kolor skory zupelnie nie przeszkadza, tylko zachowanie ludzi.
                  • Gość: e-tam Re: Goncourt > Disneyland IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.12, 14:39
                    Pani Elu SUPER "dziurę" Pani załatała, jest transfer... kłaniam się nisko.
                    Dzięki Pani teraz 7-miu wspaniałych wraz z zizu mają podane wszystko na srebrnej tacy.

Pozdrawiam,
                    Całej 7-ce miłej podróży...
                    • Gość: zizu Re: Goncourt > Disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 18:20
                      Ale pocisneliście ,piękna wymiana informacji i jaka kultura ,żadnych obrażanek i zjadliwych tekstów ,tylko czytać i korzystać.Wieczorem posiedzę nad mapkami metra i Rer-ów i coś wybiorę.O wyborze poinformuję Was już z Paryża.Mam jeszcze jedno pytanie ,jako kibic futbolu chciałbym się wybrać na macz PSG z Olympique de Marseille w tą niedzielę 8 -go kwietnia o 21:00 ,ale na stronie klubu nie ma nic o biletach na tem mecz.Podobno to jest klasyk we Francji jak Barcelona-Real w Hiszpanii i trudno o bilety.Czy w dzień meczu pokażą się jakieś wejściówki czy po prostu śmigać na stadion i próbować kupić w kasach ?Będę miał cały czas internet w mieszkaniu i mogę na bierząco sprawdzać.
                      • ela.tu-i-tam Re: PSG OM 8 avril 2012 21h tickets 02.04.12, 23:29
                        Jezus Maria Jozefie Swiety!

Ja sie na tym nie znam. Wygooglowalam co w temacie, i wyskoczyly rozne watki, takze takie cos:
                        psg.billetmatch.net/item/467075.htm
                        Co podsumuje: sprzedam bilet od reki do reki, za 99 euro, 1 osoba, zadzwonic pod - tutaj numer zakryty, a gdy odkrywam to: 08 99 23 55 97 * * 1,35 €/appel + 0,34 €/min - numéro de mise en relation valable 5 minutes. My we Francji wiemy ze numery 0899 sa zlodziejskie. A tu jeszcze dopisane ze jest wazne na 5 minut czekania na polaczenie, czyli rownie dobrze to moze byc zlodziejski montaz telefoniczny: sprzedawca nie ma biletu, ale zarobi stowe jesli nie wiecej na frajerach co beda pod ten numer dzwonic i sie denerwowac kazdy po 5 minut.

To co sprzedawca dodaje, to e wszystkie bilety na ten mecz juz sa wysprzedane od kilku miesiecy (guichet fermé).

Nic nie pomoglam, a tylko ostrzegam ... ah.
                        Nagroda pocieszenia: ten mecz bedzie lecial na zywo w Canal+ (platny kanal TV).
                        Le match PSG-Marseille sera retransmis en direct sur Canal+ dimanche 8 avril 2012 à 21 heures

"Je vends une place très bien placée en tribune H Bleu Haut pour le match PSG Marseille de dimanche 8 avril 2012 (21h). La place est située dans la tribune Paris, sur le côté du terrain, juste en face de l'entrée des joueurs. Le Parc des Princes est complet (guichet fermé) pour ce match depuis plusieurs mois ! Je remets le billet en main propre contre paiement en liquide, sur Versailles ou La Défense.

Note : 4 / 5 (14 votes) Prix actuel : 99,00 € "
                        • Gość: zizu Re: PSG OM 8 avril 2012 21h tickets IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 22:12
                          Spoko dzięki za info ,coś mi nie pasowało ale jest weekend świąteczny i tak ważny dla kibiców mecz mogą być problemy z kupnem biletu.Będąć na miejscu coś pokombinuje,ale jeszcze raz dzięki z ostrzeżenie.Myśłę ze w dniu meczu spróbujemy pojechać pod stadion i kupić bilety
                          pozdrawiam
                      • Gość: e-tam PSG - Olympique IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.12, 08:56
                        zizu napisał(a):
                        ...,jako kibic futbolu chciałbym się wybrać na macz PSG z Olympique de Marseille
                        w tą niedzielę 8 -go kwietnia o 21:00
                        ...

Sprawdż dostępność biletów link < więcej info: mapa, dojazd...

Pozdrawiam,
                        • Gość: zizu Re: PSG - Olympique IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 22:16
                          Witaj strona ,którą podsyłasz jest komercyjna i z niej nie skorzystam, ale dzięki za zaangażowanie.Tak jak już pisałem powyżej bedziemy próbować kupić bilety w dniu meczu pod stadionem.Lecimy jutro rano.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka