Gość: Doświadczony IP: *.ae.poznan.pl 15.12.04, 17:20 Czy ktoś spędził wakacje w tej miejscowości albo w kolicy (południowe wybrzeże Toskanii) ? Jak to wygląda w porówaniu np. z włoską Riwierą czy wybrzeżem Adriatyku ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jot.be Re: Marina di Grosetto 15.12.04, 17:49 Gość portalu: Doświadczony napisał(a): > Czy ktoś spędził wakacje w tej miejscowości albo w okolicy (południowe > wybrzeże Toskanii) ? Jak to wygląda w porówaniu np. z włoską Riwierą czy > wybrzeżem Adriatyku ? Spędziłem.W Principina Mare.Polecam gorąco. Jak dla mnie porównania z Adriatykiem nie ma. To jest jednak Toskania.Włochy prawdziwe :-) Północny Adriatyk to takie trochę Włochy nie całkiem ;-)) A na serio, to duuuużo bardziej czyste morze, dobra plaża, i o niebo więcej do ogladania w okolicy. Marina di Grosseto trochę tłoczna - sporo jachtów.Ale więcej sklepów, knajp i takich tam Prinicipina obok spokojniejsza, w lesie, i wielka bezpłatna plaża. Uwaga na dziki (rezerwat wokół) :-) W porównaniu z Riwierą - przede wszystkim sporo taniej, no i plaże bez porównania lepsze. Może samo wybrzeże nie jest tak malownicze, ale klimat Toskanii to wynagradza z nawiązką :-) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doświadczony Re: Marina di Grosetto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 19:38 Serdeczne dzięki za konkrety. Jeszcze jedno drobne pytanie - hmmm, nie wiem jak je zadać, bo w kontekście skarbów Floerencji, Sieny itd brzmi trywialnie. Czy ze znalezieniem supermarketu w okolicy są większe problemy (jak to bywa w niektórych częściach Włoch) ? Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Marina di Grosetto 15.12.04, 20:55 Gość portalu: Doświadczony napisał(a): > Serdeczne dzięki za konkrety. Jeszcze jedno drobne pytanie - hmmm, nie wiem jak > > je zadać, bo w kontekście skarbów Floerencji, Sieny itd brzmi trywialnie. Czy > ze znalezieniem supermarketu w okolicy są większe problemy (jak to bywa w > niektórych częściach Włoch) ? Na miejscu (w Principina znaczy) są dwa spore sklepy spożywcze, kilka małych i rano mały targ (warzywa,ryby). Dwa duże supermarkety są w Grosetto.Jakieś 15 km. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Re: Marina di Grosetto 05.01.05, 11:37 > Spędziłem.W Principina Mare.Polecam gorąco. (...) Podoba mi się to miejsce :) A masz może jakiś namiar na ciekawy dom? Wybieramy się większym konwojem w lipcu: 6 osób + dzieciaki (3 rodziny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazut Re: Marina di Grosetto IP: *.chello.pl 30.12.04, 14:21 Jak zwał, tak zwał - wiadomo o co chodzi... W samym G. jest kilka dużych supermarketów, chodź oczywiście nie w "polskim" stylu (nie aż TAK dużych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Marina di Grosetto IP: *.acn.waw.pl 05.01.05, 12:21 nie zgodze sie co do "jak zwał tak zwał". Spróbuj znaleźć Grosetto na mapie albo w necie.. Odpowiedz Link Zgłoś