rmjed 10.05.06, 19:17 witam, poszukuje noclegu na urlop w Bawarii (okolice Berchtensgade) lub zamków, apartamenty, czekam na konkrety Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia30 Re: Bawaria 10.05.06, 21:15 wklikaj w niemieckie google haslo:Gasthof in....., albo Uebernachtungen in.... Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Bawaria 10.05.06, 23:04 A jak cos znajdzisz lub tam w końcu pojedziesz podziel sie proszę wrażeniami i doświadvzeniami. Od lat marzy mi się Bawaria jako cel wakacyjnej wyprawy, niestety nie znam niemieckiego :( Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka3 Re: Bawaria 10.05.06, 23:31 www.berchtesgadener-land.com/www/live/wwwnavi/parser,id,63,nodeid,.html www.berchtesgaden.de/de/index.html www.bayern.by/portal/frontend.php?lang=de Bawaria ma swoja wlasna koncowka internetowa: by Polecam Bawarie jako Bawarka z wyboru!!!! FFF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiku_san Re: Bawaria IP: *.kom / *.os1.kn.pl 11.05.06, 18:39 Blisko Berchtesgaden leży ładne uzdrowisko Bad Reichenhall. Ja nocowałam tu: www.aparthotel-am-schroffen.de/Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiku_san Re: Bawaria IP: *.kom / *.os1.kn.pl 11.05.06, 18:40 Jeszcze raz: www.aparthotel-am-schroffen.de/ Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Bawaria 12.05.06, 21:44 Jakie są ceny noclegów na tzw kwaterach na Bawarii?, czy należy rezerwować coś wcześniej, czy można tak jak na Chorwacji jechać "w ciemno" i znaleźć coś na miejscu? Czy za 50 Euro można znaleźć nocleg dla 4-osobowej rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 jusytka 12.05.06, 22:16 wszystko zalezy do terminu-jesli pojedziesz w dlugi weekend to mzoe byc problem.Ja najczesciej znajduje w Niemczech noclegi w gasthofach za ok.20-25 €/os.Jesli bedziesz potrzebowala pomocy w tej materii to polecam swa skromna osobe;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: jusytka 12.05.06, 22:33 Tak jak napisłam wcześniej Bawaria to moje marzenie, niestety tylko wakacje wchodziłyby w grę. Póki co muszę jeszcze przekonać moja połówkę i musze mieć argumenty. Nigdy nie szukaliśmy jeszcze noclegów w Niemczech, bo mieszkamy przy niemieckiej granicy i specjalnie mnie tam nie ciągnęło, Bawaria jest wyjątkiem, byłam kiedyś zimą w Monachium i połknęłam bakcyla ;) Interesowałby nas tani nocleg w 4 os. pokoju z łazienką latem. Co to są te gasthofy? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: jusytka 13.05.06, 09:42 gasthof, gasthaus to po prostu pensjonat :-)prowadzony przez niemiecka rodzine, jedne z nich sa mniejsze na kilka osob, inne nieco wieksze na kilkanascie do 20- 30:-) Do ewentualnego znalezienia Wam noclegu bede potrzebowac dokladny termin pobytu oraz miejscowosc lub mniej wiecej okolice , ktora by Was interesowala:-) Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: jusytka 13.05.06, 16:14 Problem w tym, że ja się tylko do wyjazdu "przymierzam". Nie wiem czy byłoby nas stać na Bawarię dlatego chciałabym sie tylko zorientować w cenach. W podanym przez ciebie linku do jakigoś pensjonatu, znalazłam cennik, ale nie było tam pokojów rodzinnych (albo ja ich nie znalazłam), gdybyś mogła podesłać mi linki do innych pensjonatów to nawet sama mogłabym poszperać. Jesli przekonam męża i zdecydujemy się na wyjazd, wtedy będę mogła podać konkretny termin (na pewno w okresie lipiec-sierpień) Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: jusytka 13.05.06, 18:48 Ja tez przymierzam się do Bawarii w czerwcu.Wybieramy się do Mittenwaldu. Widzieliśmy film na DV o tej miejcosości i bardzo nam się spodobała. Tu masz linka do strony tej miejscowości www.mittenwald.de/index.shtml?md_ferienwohnungssuche a tu konkretne miszkanie wakacyjne dla 4 osób. www.braun-fewo.de/ www.haus-barbara.info/mittenwald.html To są tylko przykładowe propozycje. Przejrzyj stronę ,jesli Cie zainteresuje . Są tam nie tylko mieszkania , równiez różnego typu pensjonaty z wyżywieniem. Życze powodzenia w szukaniu i spełnienia marzeń. Bozena Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: jusytka 13.05.06, 21:14 Bawaria jest ladna do bardzo ladna.Ja bylem w Rottenburgu,Nördlingen,Bambergu,Miltenbergu ale najpiekniejszy jest Lohr nad Menem i Gelnhausen.Naprawde,Lohr jest tak czysty i zorganizowany,na starym miescie pod 15 wieczna kamienica 3 poziomowy parking i ten zamek ,w ktorym urodzila sie krolewna Sniezka. community.webshots.com/user/oktavian_de2 Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: jusytka 13.05.06, 22:13 Dzięki, stronka jest również w wersji angielskiej, więc mogłam sobie poczytać. Ceny nie są takie upiorne jak mi się wcześniej wydawało, zwłaszcza jak przejrzałam ofertę prywatnych kwater :) Cieszy mnie też to, że tak wygodnie można tam dojechać autostradami. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: jusytka 14.05.06, 13:29 cos dla Ciebie : forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=27172 Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Bawaria 15.05.06, 10:10 Dzieki :) o ile dobrze pamietam, pamiętam cię z Auto Moto... Wczoraj podjęłam temat z mężem, w tym roku nie ma szans, bo bylismy już w górach na Majówce i w wakacje wyskoczymy sobie tylko na tydzień, chyba do Warszawy. Jednak za rok wstępnie zgodził się na Bawarię :))) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 jusytka:-) 16.05.06, 09:48 skoro tak Cie zafascynowala Bawaria to polecam rowniez....Schwarzwald, tez Ci sie chyba spodoba :-)a tu moge troche podpowiedziec:-). Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: jusytka:-) 16.05.06, 19:38 Chyba nie będzie czasu, jak przyjrzałam sie mapie to stwierdziłam, ż z Bawarii to juz całkiem niedaleko do Włoch, czy Chorwacji. Pomyslałam wiec sobie, ze fajnie by było z 5 dni pobyć na Bawarii i z 5, gdzieś na plaży. Z dziećmi nie robimy w wakacje wiecej niz 500 km, więc cała wyprawa i tak potrwałaby z 2 tygodnie. Generalnie Niemcy, aż tak bardzo mnie nie "pociągają", bo mieszkam tuz przy granicy i bywam tam często, ale kocham góry i zamki, a więc Bawaria jest czymś dla mnie. Interesowałaby mnie równieź Badenia, bo urodził sie tam mój pradziadek, ale w dalszej przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: jusytka:-) 17.05.06, 00:17 Hmn, nie wiem co dla Ciebie znaczy "niedaleko". Nie powiedzałabym ,że z Bawarii niedaleko nad morze. Toż to środek Europy. Nie chce mi się liczyć,ale z 1000 km do najbliższego morza ,o Chorwacji nie wspominając , to pewnie będzie. Popatrz na mapę uwżniej i policz kilometry. Miłej zabawy Ci życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: jusytka:-) 17.05.06, 13:31 Fakt, drodze sie nie przyglądałam, ale w linii prostej nad włoski Adriatyk wydaje sie być niedaleko. Jechałam kiedyś przez austriackie Alpy do Włoch, wygodną autostradą i tak sobie tez wyobrażam, przejazd przez te niemieckie Alpy, ale może się mylę ... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: jusytka:-) 17.05.06, 13:33 Adriatyk z chorwackiej strony jest podobno ladniejszy i...czystszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka z Bawarii nad Adriatyk 21.05.06, 12:48 Sprawdziłam, tak jak przypuszczałam z Bawarii do Włoch (okolice Wenecji) biegnie przez austriackie Alpy wygodna autostrada, nad Adriatyk jest więc nie 1000, ale tylko 500 km, a więc autostradą pół dnia jazdy autem. Odpowiedz Link Zgłoś
barbak Re: jusytka:-) 17.05.06, 18:33 Jusytko ,jezeli mozna to prosze troche o Szwardzwaldzie jade tam za 10 dni,bede wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 do barbak 17.05.06, 19:25 zakladam, ze to mnie pytasz o Schwarzwald:-), zadaj konkretne pytanie bo nie wiem jakich informacji potrzebujesz, dokad dokladnie jedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
barbak Re:iberia30 17.05.06, 20:23 Jade do Herbolzheim ,co w poblizu jest najciekawszego , o co mozna sobie odpuscic ze wzgledu na brak czasu ,bedziemy tam 6 dni . O Europarku wiem.Jezeli cos wiesz to b. prosze Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re:iberia30 17.05.06, 21:45 Nie ukrywam, ze tej czesci Schwarzwaldu za bardzo nie znam, ale na pewno Freiburg jest warty zobaczenia :www.freiburg.de/ Polecam maly lecz naprawde uroczy Tryberg:najwyzsze w Niemczech wodospady, najwiekszy na swiecie zegar z kukulka:-) www.triberg.de/cms/front_content.php Do Strasbourga macie jakies 60km-tez warto sie wybrac, pospacerowac po starym miescie,piekna katedra i urocze uliczki. Polecam odwiedzic w celach rekreacyjno-spacerowych Titisee-Neustadt: www.titisee-neustadt.de/servlet/PB/menu/-1/index.html Dluzsza wycieczka ok.170km nad Jezioro Bodenskie i okoliczne miasteczka: Ueberlingen :www.ueberlingen.de/ Lindau : www.lindau.de/ Meersburg : meersburg.de/c-sys/modules/cms/usage.main.php5?cPageId=1 Konstancja : www.konstanz.de/ i obowiazkowo do szwajcarskiego Schaffhausen-piekne wodospady: www.sengers.ch/schaffhausen/rheinfall/rheinfall.asp Oldeglosci mozesz sprawdzic tu :www.mappy.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamia68 Re:iberia30 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.05.06, 21:09 A co polecasz w Bayerischer Wald, chodzi nam o Ferienwohnung, blisko basenów, aquaparków. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re:iberia30 22.05.06, 21:21 obawiam sie, ze w tej materii Ci nie pomoge poza kilkoma linkami ale to dopiero jutro:-(. p.s. znasz niemiecki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamia68 Re:iberia30 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.05.06, 22:33 Jestem germanistą. Znam niemiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re:iberia30 25.05.06, 18:02 mam nadzieje, ze choc troche pomoglam:-) : www.nationalpark-bayerischer-wald.de/ www.franzlhof.de/ www.bayerischer-wald.de/ www.ostbayern.de/ bayerwald.net/ www.bayerischer-wald.info/ www.bayerwald-info.de/ www.naturpark-bayer-wald.de/ www.fewo-moser.de/ www.bayerwaldportal.de/ www.touristikverein-lohberg.de/ www.deutsche-pensionen.de/pension-bayerischer-wald/ www.waldwildnis.de/ www.tourist-online.de/Bayerischer-Wald Odpowiedz Link Zgłoś