Dodaj do ulubionych

biuro podróży index

23.02.09, 21:48
Mam pytanie. Czy ktoś może korzystał z usług biura podróży "Index" z Katowic?
Chodzi mi przede wszystkim o wycieczkę weekendową do Włoch ale mile widziane
komentarze co do innych wycieczek organizowanych przez to biuro.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kamil Re: biuro podróży index IP: 193.0.73.* 08.05.09, 09:39
      Pierwszomajowa wycieczka do Wilna była żenująca od strony organizacyjnej. Hotel miał być w odległości 12 min. na piechotę od starówki, okazało się, że jest gdzieś na peryferiach Wilna. Pilot wycieczki mówił pod nosem do najbliższych osób, nie czekał na osoby, które spóźniły się kilka minut na zbiórkę po czasie wolnym ("Podałem na głos numer mojej komórki"), podawał nieprawdziwe informacje ("Zamek w Trokach odbudowano kilkanaście lat temu"), a w drodze powrotnej się obraził i jeden jedyny postój na odcinku Troki-Warszawa został wymuszony dopiero głośnym buntem wycieczkowiczów. Zaliczyliśmy kilka ważnych miejsc (Troki, Ostra Brama, Cmentarz na Rossie), ale do sporej części obiektów nie mogliśmy wejść z powodu świąt państwowych, festiwalu muzyki ulicznej i uroczystości polonijnych - organizator powinien upewnić się, czy obiekty, do których chce zaprowadzić turystów, są w konkretne dni czynne. Ciekawe CZYNNE miejsca (jak Muzeum Mickiewicza) pokazywano nam od zewnątrz i polecano zwiedzić je w czasie wolnym (czyli już po godzinie ich zamknięcia).

Nie polecam nikomu.
      • Gość: dort Re: biuro podróży index IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.09, 16:31
        Ludzie!!! Wy się opamiętajćie - z INDEXEM w podróż?!
        Chyba w jedną stronę, bo nigdy nie macie pewnośći, czy wróćicie z
        powrotem. Z wieloma biurami jeździłem, ale z tym tylko! raz i
        wystarczy. Zeroooo!!! pojęcia o organizacji, zero kompetentynych
        przewodników, autobusy niesprawne, kierowcy kompletnie nie znający
        trasy. Na wyjeździe do Berlina zostawili turystę, który się zgubił,
        a przewodnik znał topografię na tyle, że powiedział mu przez
        telefon, żeby czekał pod dużą choinką (przypomnę, że było to w
        okresie noworocznym i od choinek się roił!!!) Ogólna padaka i
        żenada. Jeżeli komuś odpowiadają ich wyjazdy, to chyba nie jeździł
        jeszcze do tej pory z nikim innym. Poza tym na reklamację oczywiście
        odpowiadają, że wszystko było idealnie zorganizowane, a tytułem
        zadośćuczynienia zaproponowali mi 25zł!!! Polecam desperatom -
        dodam - niezwykle odważnym. Ja bynajmniej składam pozew w sądzie o
        odszkodowanie za ich "usługi na najwyższym poziomie" a Inspekcji
        Transportu Drogowego doniesienie o stanie technicznym autokarów,
        którymi wożą ludzi (zakładam niesamobójców)
        • pommejaune Re: biuro podróży index 26.08.09, 17:41
          Szczerze mówiąc nie znam tego biura podróży. Do tej pory do Włoch zdarzyło mi
          się jechać raz z ok-tours.pl na obóz młodzieżowy do Rimini. Bardzo przyjemnie to
          wspominam. I kilka razy byłam samochodem z rodziną. Nie ważne jak, ale do Włoch
          naprawdę warto jechać, bo jest pięknie.
      • Gość: Kinga Re: biuro podróży index IP: *.cable.smsnet.pl 29.12.09, 19:30
        Drogi Kamilu,
        zamek w Trokach wybudowany został w wieku XV, na miejscu wcześniej
        tu istniejacego drewnianego zamku.Do końca wieku XV był siedzibą
        Wielkich Książąt, a następnie przez krótki okres czasu więzieniem
        politycznym.Z powodu złej konserwacji zaczął popadać w ruinę i ruiną
        by pozostał, gdyby go w wieku XX na wzór tego XV-wiecznego nie
        odbudowano, .A stało się to dokładnie w latach 60-tych (Górny Zamek)
        i na poczatku lat 90-tych ukończono ostatecznie Dolny Zamek.
        Także nie zarzucaj braku wiedzy i niekompetencji jeśli sam tej
        wiedzy nie posiadasz.
        A poza tym pilot wycieczki to nie przewodnik i nie ma obowiązku
        oprowadzania po obiektach:)
        A Ty drogi turysto jeśli decydujesz się na wyjazd w święto to nie
        oczekuj,że w taki dzień specjalnie dla Ciebie będzie wszystko
        pootwierane.Bo tak jak Ty masz prawo do dnia wolnego tak inni
        również.
        Pozdrawiam serdecznie i troche więcej świadomości życzę:)
    • Gość: zbyszek Re: biuro podróży index IP: *.c201.msk.pl 27.10.09, 15:19
      byliśmy z żoną na wycieczce z tego bióra we Włoszech 13-18
      pażdziernika było super zwiedzalismy Wenecję Asyż i dwa dni Rzym
      przewodnik pani Ania dostarczyła nam niezapomnianych wrażeń jak
      również kierowcy pan Kazio i pan Miecio potrafili umilić czas
      spędzany podczas jazdy we wspomniane miejsca na tą wycieczkę
      przyjechali do katowic ludzie ze szczecina z pod warszawy z
      wrocławia i kazdy był zadowolony pozdrawiam i życze miłych chwil
      jakie mysmy mieli polecam
      • anettab index nie polecam 08.08.13, 15:05
        Syn wrócił z obozu ze Złotych Piasków z biurem INDEX.
        Autokar, którym jechali nie miał nawet WC, w folderze zapewniano, że ma WC, barek i TV...
        Z Warszawy do Złotych Piasków jechali 39 godzin !!!!! W Złotych Piaskach przez kilka godzin rozwożono po hotelach wczasowiczów, która razem z młodzieżą kolonijną jechała do Bułgarii.
        Na miejscu miały być konkursy, siatkówka plażowa, zabawy... nie było nic.
        Hotel marnej jakości, jedzenie nie do przełknięcia.
        Opieka ograniczała się do tego, że nastoletnia młodzież robiła co chciała, ciągle mieli wolny czas i codzienne atrakcje w postaci wyjść do klubów nocnych.
        Zdecydowanie nie polecam. Nigdy więcej nie skorzystam z tego biura.
        AB
    • Gość: Jola i Roksana - Re: biuro podróży index IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 16:12
      WŁOCHY TAK, byłyśmy na objazdowej wycieczce, wspaniały program
      dodatkowo dużo wiadomości posiadał p. przewodnik, pogoda dopisała,
      hotele - czyste. Przejazd przez panów kierowców bezpieczny Bez
      zarzutu.Aby wszystkie wyjazdy i wycieczki były tak zorganizowane jak
      do Włoch.
      • Gość: Thomash Re: biuro podróży index IP: *.ghnet.pl 26.05.10, 17:56
        Witam! Wybieram się z biurem Index na wycieczkę objazdową do Włoch (Wenecja,
        Asyż, Rzym). Bardzo proszę o bardziej szczegółowe informacje i opinie. Będę
        wdzięczny za wszelkie porady i przestrogi. Pozdrawiam.
        • lawana Re: biuro podróży index 18.04.15, 15:57
          Wznawiam wątek.Wyjeżdżamy z mężem na objazdową wycieczkę Włochy Asyż Wenecja.Trochę się obawiamy jak będzie.Czy ktoś z Czwy jedzie również w terminie 2 czerwca?
          • Gość: aga Re: biuro podróży index IP: *.centertel.pl 29.05.15, 15:54
            ja również wybieram się na tę wycieczkę ale we wrześniu i również jestem bardzo ciekawa opinii ,jeśli ktoś coś wie proszę o info;)
            • lawana Re: biuro podróży index 11.06.15, 23:58
            • lawana Re: biuro podróży index 12.06.15, 00:17
              Własnie wróciłam z Włoch.Zraziłam się do objazdówek bo tak naprawde to nic nie widzialam.Straszna gonitwa.Biegiem przez muzea watykanskie,biegiem przez Rzym,nawet zdjecie nie bylo kiedy zrobic.Autokar dość niewygodny jak na tak długą podróż.Hotel zalezy jak kto trafił.Część zakwaterowano w fajnym a część w obskurnym i zagrzybionym.Na śniadanie strasznie suchy chleb z plasterkiem sera i wędliny.Kolacja spoko.P.Kamil pilot,nieco zakrecony i niezorientowany ale miły .Kierowcy też fajni.W ogóle wszyscy uczestnicy wycieczki bardzo sympatyczni.Ogólnie-nie żałuję że byłam chociaż nie mogę przeboleć że tak naprawdę to nie zdążyłam nic zobaczyć.Te muzea watykańskie na które zaledwie miałam czas rzucić okiem w przelocie.....straszne rozczarowanie :(
          • Gość: Magda Re: biuro podróży index IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.09.15, 11:56
            witam, chciałabym się dowiedzieć czy są państwo zadowoleni z wycieczki 6 dni do Włoch Asyż, Rzym Wenecja.... chciałam zrobić prezent rodzicom i nie wiem czy warto
            • Gość: Magda Re: biuro podróży index IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.09.15, 12:00
              Witam czy Państwo byli zadowoleni?? z wycieczki Wenecja, Asyż, Rzym?? chciałabym ja nabyc a nie jestem pewna czy warto
              • Gość: ansk Re: biuro podróży index IP: *.czarnet.pl 26.09.15, 21:36
                Byłam na tej wycieczce we wrześniu - jednym słowem polecam, świetny pilot, organizacja. Gorąco polecam
                • Gość: ale Re: biuro podróży index IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.15, 20:27
                  Wycieczka super, ale p. pilot Kasia nie rozliczyła się z euro, przywłaszczyła sobie i to sporo.Nie wiem jak inni piloci.
    • Gość: kasia Re: biuro podróży index IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 21:11
      Mogę wszystkim odpowiedzialnie polecić wyjazdy z tego biura. Pracuje w
      turystyce od 6 lat, prowadzę agencje turystyczną i uważam że jest to najlepszy
      organizator tańszych wycieczek objazdowych po Europie. Odpowiedzialni ,
      elastyczni a klienci chwalą zawsze bogate programy i świetnych pilotów. Polecam
      • Gość: Ewa Re: biuro podróży index IP: *.altec.pl 14.09.10, 09:22
        Nie polecam tego biura.Prowadzi je kilku smarkaczy, nie specjalnie znających się na obowiązujących przepisach :) Na rynku jest wiele biur podróży na poziomie. Nie ma co ryzykować wyjazdu z byle kim.
    • Gość: Maciek Re: biuro podróży index IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.11, 22:00
      to biuro to jest dramat naciągacze i zlodzieje brak organizacji i kompetencji proszę sto razy przemyśleć zanim sie na nich zdecydujecie
    • Gość: jola z warszawy Re: biuro podróży index IP: *.ip.netia.com.pl 03.07.11, 07:54
      A ja chciałam podziękować za organizację wycieczki do Pragi. Bałam sie jak to będzie po przeczytaniu kilku opinii . A tu super niespodzianka Wszystko było na wysokim poziomie. Pilot Pan Grzegorz oprócz wiedzy merytorycznej bardzo sie nami opiekował . Hotel Ocean- bardzo dobre *** , autokar wygodny a kierowcy uprzejmi.Biuro wywiązało się ze wszystkich swoich obowiązków. Pozdrawiam
    • Gość: krystol Re: biuro podróży index IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 17:04
      Bylam z biurem INDEX na wycieczce weekendowej w Berlinie i Poczdamie. Wielka porazka, glownie za przyczyna pilotki, ktora informacje przekazywala nam czytajac na biezaco informator o tych miastach, a ponadto mylila fakty ( nie wiedziala, gdzie byl podpiany traktakt poczdamski!!!). Ponadto polaczono nas z grupa nauczycielska, ktora w wiekszosci miala inne profity ( np. kazano nam isc do marketu, gdzie w wiekszosci kupowali proszki do prania - o zgrozo, przeciez to nie te czasy......,a my przez to mielismy skrocony czas samodzielnego zwiedzania miasta do minimum. Organizacja wyjazdu pozostawia wiele do zyczenia !
    • Gość: Iza Re: biuro podróży index IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.11, 17:44
      Właśnie wróciłam z weekendowej wycieczki na Ukrainę. Było fajnie! Hotel przerósł moje oczekiwania! Cudowny! Organizacja również ok. Pilotka troszkę niezbyt ale ogólnie super. Najlepsi byli kierowcy - Pan Tadeusz i Pan Tomasz, których serdecznie pozdrawiam!
      • Gość: tomki Re: biuro podróży index IP: *.zus.bielsko.pl 18.08.11, 12:28
        Prawie wysłali mi dziecko na tamten świat - odwaga, głupota, brak kompetencji opiekunów, nieodpowiedzialność, nie udzieli mojemu dziecku pomocy w postaci wezwania lekarza, sami ją leczyli lekami które z założenia nie mogły pomóc, brak słów.
        • Gość: joasia Re: biuro podróży index IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.12.11, 22:03
          Nie polecam- odwołali wczasy tydzień przed planowanym wyjazdem.
    • Gość: nigdy więcej Re: biuro podróży index IP: *.play-internet.pl 07.05.12, 10:00
      tak, grzyb w pokoju, traktowanie grupy jak spędu bydła, pełny brak porfesjonalizmu.
    • Gość: stanowczo odradzam Re: biuro podróży index IP: *.tel.tkb.net.pl 09.05.12, 17:03
      te biuro podróży to jest jakaś porażka!!! Boże nikomu nie życzę tego co my przeżyliśmy
      inne warunki na umowie a oni i tak robią swoje
      połączyli wycieczkę z dwiema wycieczkami szkolnymi
      Masakra! dzieci się non stop gubiły w autokarze głośno
      zostawiają ludzi na pastwę losu
      OBIECUJĄ, ŻE ODWIOZĄ NA MIEJSCE WYJAZDU A POTEM TRZEBA WRACAĆ NA WŁASNĄ RĘKĘ
      zostawili nas we Wrocławiu i musieliśmy kombinować jak tu wrócić bo pilot nas oszukał że jest pociąg bezpośredni do wawy a musieliśmy czekać na niego 5 godzin
      dramat!
      nikomu nie polecam i nigdy więcej nie skorzystam z usług tego biura
      STANOWCZO ODRADZAM!!!
      • Gość: michał Re: biuro podróży index IP: 109.95.202.* 19.12.12, 10:50
        Spojrzałem na opinie i zastanawiam sie o co chodzi, wybieran sie z tą firmą 3 raz na sylwestra, byłem poprzednio w Pradze i w Paryżu i jestem bardzo zadowolony - hotele dobre, autokary wygodne, bez awarii . Jedynie te godziny wyjazdu i przesiadka w Katowicach .
        Ja polecam
        • Gość: cipaliano Biuro Finger IP: *.124.175.66.available.above.net 19.12.12, 15:45

Nierozgarniete ludziki, ogarnijcie sie przed koncem roku.
          Wejdziecie w Nowy Roku odrobine pozbierani.

Jakie biuro, z jakim biurem, o jakim biurze to na forum
          Turystyka zorganizowana. Na tym forum podrozuje sie
          do Wloch indywidualnie.

Hello Krosno! Przytomnosci w Nowym Roku zycze.
          I innym biurystom tez.

Ciao - ci...liano
        • Gość: Aga Re: biuro podróży index IP: *.play-internet.pl 12.05.13, 18:35
          Witam byłam z tym biurem 1-05.05.2013 w Paryżu. Firma niekompetentna która zatrudnia przewodników którzy nie potrafią upilnować grupy, zorganizować powrotu do hotelu. Po 1,5 godzinnym marszobiegu po ulicach Paryża zostaliśmy zostawieni a pani pilot poszła szukać autokaru....żenada. Autokar szrot bez sprawnej klimatyzacji z zasypiającym kierowcą za kierownicą który rysuje w nocy cały bok autokaru. A na koniec 2 godz. czekania na autokar który miał jechać bezpośrednio do Warszawy ale tak się nie stało jechaliśmy przez Łódź. Na dodatek właściciel biura INDEX zachowywał się jak gó...arz który nawet nas nie przeprosił za kolejne oszustwo z ich strony!! SZCZERZE NIE POLECAM NIKOMU!!!!!!
          • Gość: Piotrek Re: biuro podróży index IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 17:21
            Byłem na wycieczce w Hiszpanii z B.P Index, jakość wycieczki była bardzo dobra. Piękny hotel z widokiem na morze, ogromny basen, wyśmienite jedzenie. Wszystko tak jak być powinno, trochę zwiedzania, trochę czasu wolnego :) Wybieram się na kolejną wycieczkę z tym biurem podróży, myślę, że warto mieć jedno sprawdzone biuro. Wszystkim bardzo polecam B.P Index. :)
          • joanna.gdynia Re: biuro podróży index 26.06.13, 12:42
            Również byliśmy z tą firmą na wycieczce, biuro jest nastawione na tanie wyjazdy-cena była jak dla nas bardzo atrakcyjna. Wyjazdy mają dobrze zorganizowane, obsluga mila , warunki w autokarze , oraz w hotelu były standardowe, nie dające jednak żadnych powodów do niezadowolenia.Obsługa miła, dla nas było ok i wybieramy się znów.
    • Gość: Rocky Re: biuro podróży index IP: 199.30.136.* 12.08.13, 15:50
      Hah chyba byliśmy na tej samej wycieczce :)
      Dużo zwiedzania, dobra organizacji, dobre warunki na pokojach (z osobnymi łazienkami) i PYSZNE ŚNIADANKA :D Mnie się bardzo podobało i mogę polecić. A swoją drogą Wilno piękne miasto i w sumie nie tak daleko.
    • Gość: amy Re: biuro podróży index IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.13, 11:27
      Nigdy więcej podróży z biurem Index. Stanowczo odradzam. Totalna amatorszczyzna, brak organizacji, opóźnienia autokarów, wspólny pobyt i podróż wczasowiców z kolonistami, o czym nie poinformowano wcześniej. Bałagan, zamieszanie i stres.
      • Gość: Temidaa Re: biuro podróży index IP: 203.146.82.* 15.10.13, 10:07
        Ja byłam w późniejszym terminei i żadnych takich negatwynych przygód nie mieliśmy. Wprawdzie też jechała z nami jakaś niewielka grupa kolonistów, ale nie było z nimi żadnego problemu, bo wychowawca potrafił zapanować nad młodzieżą. Z organizacją wszystko dobrze, autokar był na początku, przy wyjeździe, spóźniony ok. 5 minut co moim zdaniem jest żadnym opóźnieniem. Hotel jak z opisu, klimatyzacja, czyściutko, w miarę komfortowo. Mnie się podobało. Mojej Połówce też :) I żeby nie było ze wątki nieaktualne odświezam to z googla to przybyłam, a nie przez forum, bo badałam jak tam o Indexie piszą i czy sa też zadowoleni z naszego turnusu :)
    • Gość: Grizzzzzli z indexem w Budapeszcie IP: 41.222.196.* 20.09.13, 09:48
      Jak w temacie. Ja wybrałem się z nimi i z mą Połówką na Węgry do podobno zapomnianego przez Polaków Budapesztu. Słyszałem, że mniej niż kiedyś wyjeżdża tam turystów od nas, a szkoda. Zamek Vajdahunyad, Bazylika św Stefana, Dunaj. Jest co oglądać. Spóźnienie autokaru było tylko raz i do wybaczenia bo niecałe 10 minut, więc nie przesadzajmy, czepiać się nie będziemy. Fotele w miarę wygodne, autokar miał tv, toaletę i minibarek, można było np. zamówic sobie kawę. Wycieczkę i cały pobyt wspominamy miło.
      • Gość: Maciek8 Re: z indexem w Budapeszcie IP: *.aviso.ci 21.10.13, 09:52
        Również byłem. Plac Bohaterów architektoniczna perełka. Wygląda niesamowicie szczególnie w nocy, oświetlony. Odnośnie wycieczki realizacja bdb, nocleg w hotelu o przyzwoitym standardzie. Duże śniadania, że sżło pojeśc. I polecam relaks w baseniku termalnym na koniec :]
    • Gość: Negresco7 ja polecam IP: 187.95.112.* 26.09.13, 10:37
      We Włoszech z nimi nie byłam, ale w tym roku zdarzyło mi się dowiedzić z nimi Amsterdam. Całość trwała trochę dłużej niż weekend. Dokładnie 5 dni z dojazdami. Mówiąx krótko było warto. Pomijajac już uroki samego miasta biuro dotrzymalo warunków umowy kropka w kropkę. Zoabczyłam to co miałam zobaczyć, opieka pilota była a nie tylko na papierze jak to niekiedy na różnych wycieczkach bywa, hotel jak za cenę którą zapłaciłam wypas. Tyle w temacie.;)
    • Gość: mysłowiczki Re: biuro podróży index IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.13, 09:12
      My też, choć już kawał czasu temu :) Rzeczywiscie Zamek prezentoał się świetnie.
      Jesli zaś chodzi o Biuro Podróży Index to też uważamy, że organizacja, wycieczka no i cena bardzo OK :) Ostatnio wybraliśmy się na krociutki wyjazd do Drezna i też bez wpadek :) chwalimy wszędzie bo się należyt ;)
      • Gość: Grabscy22 polecam index! IP: 200.37.53.* 27.01.14, 08:25
        Kompetencja i rzetelność! Razem z żoną gorąco polecamy za sylwestra. Warto było jechać taki kawał! Wg nas Biuro Index mimo, niskich cen wywiązuje się na piątkę z zawartych umów. Oferta zrealizowana jak w opisie. Polecamy!
    • alinawieczorek Re: biuro podróży index 14.11.16, 12:54
      Polecam wycieczkę do Włoch,podróż długa ,ale warto.Biuro SUPER,organizacja bardzo dobra ,pilot KAMIL REWELACJA !!!!, OPIEKOWAŁ SIĘ IDEALNIE,gratuluję pracownika.Już myślę o następnym wyjeździe z tym biurem.Pozdrawiam Alina Wioeczorek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka