nemrrod Re: Jakich utworów najczęściej ostatnio słuchacie 13.12.04, 18:28 Kobiety na wokalu rządzą: The Fiery Furnaces - Single Again The Delgados - Sink Or Swim CocoRosie - Good Friday Dlaczego takich piosenek nie ma w polskim radio?! Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: Jakich utworów najczęściej ostatnio słuchacie 13.12.04, 18:33 jesse malin, scars of love damien rice, cold water dmb, crush dmb, ants marching rolling stones, slipping away rolling stones, shine a light the ramones, i believe in miracles whiskeytown, empty baseball park ryan adams, miss sunflower blue Odpowiedz Link
to.ya Re: Jakich utworów najczęściej ostatnio słuchacie 13.12.04, 20:57 Edvard Grieg: "W grocie Krola Gor" i "Piesn Solvejgi" Jan Garbarek "Rosenfole" - cala plyta. Qrcze, cos mnie na Skandywawow wzielo ;))) Odpowiedz Link
pixie Nie mogę się powstrzymać 31.12.04, 01:10 Sparks „What Are All These Bands So Angry About?” Elektronicznie przetworzony głos Johna Lyndona próbuje przekrzyczeć chór i orkiestrę ;) Sparks „My Baby's Taking Me Home” Wyobraźcie sobie: Moby nagrywa piosenkę z Polyphonic Spree, towarzyszy im orkiestra symfoniczna, a pod koniec jako gość specjalny dołącza Metallica ;D Uwielbiam te kawałki, w każdym razie dzisiaj :) Odpowiedz Link
pixie Dołączam jeszcze... 31.12.04, 01:23 Sparks with Faith No More "This Town Ain't Big Enough for Both of Us" Sparks z Faith No More - tym razem to nie przenośnia. ROFTL. Odpowiedz Link
pixie Sparks c.d. 02.01.05, 19:04 pixie napisała: > Sparks „My Baby's Taking Me Home” > Wyobraźcie sobie: Moby nagrywa piosenkę z Polyphonic Spree, towarzyszy im > orkiestra symfoniczna, a pod koniec jako gość specjalny dołącza Metallica ;D Po kliknięciu na czarny banerek można zobaczyć teledysk, równie zabawny jak sama piosenka :) www.video-c.co.uk/default.asp?microsite=spar001 Odpowiedz Link
cze67 Cieszynskie Nebe 12.01.05, 22:34 Dokud se zpívá i Těšínská - znakomite utwory z płyty Jaromira Nohavicy i przyjaciół TĚŠÍNSKÉ NIEBO / CIESZYŃSKIE NEBE. Ach, zatęskniłem za Cieszynem. A festiwal dopiero za pół roku... Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: Jakich utworów najczęściej ostatnio słuchacie 30.01.05, 11:50 elliott smith, king's crossing & waltz #1 ryan adams, magnolia mountain & if i am a stranger damien rice, blower's daughter (wszystko przez 'closer') lambchop, my blue wave jinder, the best of days ahead (o tym gosciu jeszcze bedzie glosno...) paula cole, carmen david gray, be mine Odpowiedz Link
mameluch Re: Jakich utworów najczęściej ostatnio słuchacie 23.05.05, 10:31 Keith Caputo - 'Razzberry Mockery' i 'New York City' glownie. a w komputrze jakos czesto wracam do 'But When the Little Fellow Came Close and Put Both Arms Around His Mot' I Can Make A Mess Like Nobody's Business i to wcale nie ze wzgledu na nazwe dosc dluga;) taka mila pioseneczka, w dobry humor mnie wprawia:) Odpowiedz Link
pytajnick Re: Jakich utworów najczęściej ostatnio słuchacie 23.05.05, 10:57 Bardzo rzadko słucham pojedynczych utworów, w zasadzie nigdy (chyba że rozciągam struny głosowe, do tego najlepszy jest Blackfield i Opeth ;-), ale ostatnio bardzo bardzo często powracają Johnny Cash z 'I See A Darkness'. Czasem też w wersji Bonnie "Prince" Billy'ego, ale ona pewnie nigdy by nie zwróciła mojej uwagi gdyby nie Cash. Odpowiedz Link