Dodaj do ulubionych

Chcielibyście mieć całą dyskografię...

15.07.04, 20:25
.. no właśnie, czyją? Chodzi o wszystkie płyty studyjne i ważniejsze
koncertowe (w przypadku wykonawcy, który tych koncertowych ma bez liku, vide
np. Pearl Jam czy King Crimson) danego wykonawcy.

Ja:
Bauhaus
Dead Can Cance
Obserwuj wątek
    • dziewczyna_mickiewicza Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 15.07.04, 20:31
      marzy mi sie cale sonic youth.
      no i jeszcze dave matthews band.
      i tracy chapman.
      j.s.bach.
      i arvo part.

to tak z tych, co na biezaco.
      moze jeszcze the smiths. no i clash. no i stonesi.
      ale to juz jak wymysle patent na maszynke do produkowania pieniedzy;)
      • cze67 Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 15.07.04, 21:06
        dziewczyna_mickiewicza napisała:

> marzy mi sie cale sonic youth.

O, to, to, to...

> j.s.bach.

Oj, też bym chciał. Ale to kilkaset płyt by było...
        • dziewczyna_mickiewicza Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 15.07.04, 21:42
          > > j.s.bach.
          >
          > Oj, też bym chciał. Ale to kilkaset płyt by było...
          >
          no wiem,wiem... niekoniecznie tak wszystko wszystko. ale znakomita wiekszosc;)

a do sonic juz sie powoli przymierzam, bo to co mam to wszystko jakos strasznie
          chaotycznie pozgrywane i niekompletne.
    • pagaj_75 Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 15.07.04, 20:31
      Zappa. Niedawno na FM ktoś się chwalił, że ma komplet. Ten ktoś jest moim bogiem ;)
      • tiresias Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 18.05.05, 12:40
        to ja sie chwaliłem. mam wszystko oficjalne i 80 procent butlegów. kupowałem
        przez kilka lat co było świetnie, bo z kazdej płyty cieszyłem sie bardzo a wiec
        ponad 80 x tak się cieszyłem. gdybym dostał jedno wielkie pudło na raz (jak
        Havel od Franka w 1990) to bym sie tak nie cieszył. zycze radości
        • cze67 Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 18.05.05, 12:44
          tiresias napisał:

> to ja sie chwaliłem. mam wszystko oficjalne i 80 procent butlegów. kupowałem
          > przez kilka lat co było świetnie, bo z kazdej płyty cieszyłem sie bardzo a
          wiec ponad 80 x tak się cieszyłem. gdybym dostał jedno wielkie pudło na raz
          (jak Havel od Franka w 1990) to bym sie tak nie cieszył. zycze radości

Ja pierdykam!

(był to, za przeproszeniem, okrzyk podziwu, tudzież zazdrości)
    • jo_loop Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 15.07.04, 20:34
      cze67 napisał:

> Ja:
      > Bauhaus
      > Dead Can Cance

Ja obie miałam, ale sprzedałam kilka lat temu i nie mogę się zebrać żeby odbudować :(
      Do tego dodam Opposition.
      • ihopeyouwilllikeme Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 15.07.04, 20:38
        Yes
        Budgie
        Mansun
        Beatles
        Echo & The Bunnymen
        Joni Mitchell
        Nazareth
        Opeth
        Beach Boys
        Verve
        Vader
        Mahavishnu Orchestra
        Miles Davis
        John Coltrane
        ... miliony innych
        • cze67 Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 15.07.04, 20:46
          ihopeyouwilllikeme napisał:

> Yes

i Big Generatora, i Open You Eyes?

> Beach Boys

Ihope, płyty z lat 80. i późniejsze też???! To nędza jest.
          • ihopeyouwilllikeme Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 15.07.04, 20:48
            cze67 napisał:

> i Big Generatora, i Open You Eyes?

Te już mam :D Nie słuchałem jeszcze :D:D

> Ihope, płyty z lat 80. i późniejsze też???! To nędza jest.

Właśnie samemu chce zobaczyć...
            • peternurek1 Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 16.07.04, 22:22
              > cze67 napisał:
              >
              > > i Big Generatora, i Open You Eyes?

ja właśnie zbieram dyskografie Yes, razem z Generatorem, Cyferkami i Open Your
              Eyes , dwie pierwsze już mam i nie są złe , wręcz mi się podobają (bardzo się
              narażam? :) )
              • jimmypage A ja mam kilka płytek 18.07.04, 00:32
                Mam pełną dyskografię Led Zeppelin, ALLMAN BROTHERS BAND, BLACK SABBATH,
                CHICAGO, CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL, DEEP PURPLE, EMERSON, LAKE & PALMER,
                FREE, GRAND FUNK RAILROAD, GUESS WHO, HENDRIXA, HUMBLE PIE, IRON BUTTERFLY,
                JETHRO TULL, KING CRIMSON, MAHAVISHNU ORCHESTRA, PROCOL HARUM, SANTANA, TEN
                YEARS AFTER,THE WHO, oraz ZAPPY(chociaż ten to nieźle namieszał).

Od kilu lat kolekcjonuję również bootlegi i mogę stwierdzić iż niektóre z nich
                przebijają wiele nagrań oficjalnych!!

Moja skromna kolekcja Zeppelinów na dzień dzisiejszy liczy około 600 płyt.
                Najlepszy zespół na świecie... LZLZLZLZLZLZLZLZ
                • cze67 Re: A ja mam kilka płytek 18.07.04, 00:36
                  jimmypage napisał:

> Moja skromna kolekcja Zeppelinów na dzień dzisiejszy liczy około 600 płyt.
                  > Najlepszy zespół na świecie... LZLZLZLZLZLZLZLZ

Witam.

PS. Łał!!!
        • pagaj_75 Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 15.07.04, 22:02
          ihopeyouwilllikeme napisał:

> Mahavishnu Orchestra

Podobno warto tylko 3 pierwsze płyty, te w oryginalnym składzie. Ja mam dwie
          pierwsze i już przy drugiej ("Birds of Fire") mam malutkie (ale tycie tycie)
          wątpliwości.
    • dziewczyna_mickiewicza Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 15.07.04, 22:47
      to jeszcze placebo moglabym uzupelnic, bo w sumie, nie biorac pod uwage, jak
      zwykle w moim przypadku - chaotycznych, kawalkow na kompie, mam duze braki
      • cze67 Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 15.07.04, 23:15
        Dopisuję Can i Velvet Underground.
        • dziewczyna_mickiewicza Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 15.07.04, 23:15
          to ja sie pod velvet podpisuje.
    • marxx Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 15.07.04, 23:15
      HE HE
      mily temat

Ja :
      caly David B. z booootlegami
      Bauhaus
      Stonsi
      Siouxie z zespolem
      The Creatures
      Talking Heads
      Laibach
      Yello
      Niemen
      Soft Cell
      Cave Nick
      to na razie tyle :)

PS: co mi tam... wszystko z boooootlegami!!!
      • kwiat_paproci Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 16.07.04, 07:41
        Beatlesów, bo mi wstyd, że piszę na takim Forum, a znam raptem jedną płytę
        • cze67 Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 16.07.04, 10:26
          Wiekszosc miala na poczatku raptem jedna plyte.
          • kwiat_paproci Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 16.07.04, 21:08
            no to się pochwalę, że już niedługo będę miała 4. Nie żadne pirackie, tylko
            oryginalne, takie piękne. Jezu, jak sie cieszę :-D
            • cze67 Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 16.07.04, 21:17
              kwiat_paproci napisała:

> no to się pochwalę, że już niedługo będę miała 4. Nie żadne pirackie, tylko
              > oryginalne, takie piękne. Jezu, jak sie cieszę :-D

- A htóre? - spytał z ciekawości cze.
              • kwiat_paproci Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 17.07.04, 11:08
                - Sierżanta Pieprza, Abbey Road, Revolver i White Album - z radością
                odpowiedziała Kfiatkoska
                • cze67 Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 17.07.04, 11:12
                  kwiat_paproci napisała:

> - Sierżanta Pieprza, Abbey Road, Revolver i White Album - z radością
                  > odpowiedziała Kfiatkoska

- Jakże Ci zazdroszczę! - nieoczekiwanie odpowiedział cze, który przecież owe
                  płyty posiada już od dobrych kilkunastu lat.
                  • kwiat_paproci Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 17.07.04, 21:14
                    I masz czego! - zripostowała Kfiatkoska, która widziała o tym, że cze67 tak
                    naprawdę to nie przesłuchał żadnej płyty Beatlesów, tylko opowiada o nich
                    cytatami z recenzji w gazetach
                    ;-)
                    • cze67 Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 17.07.04, 21:31
                      - To potwarz! - wykrzyknął cze. A ciszej dodał: - Ale mnie nakryła, Szerlok
                      Holms w spódnicy się znalazł, żeby ją... - zmiął nie nadające się do druku
                      przekleństwo...
    • ayya Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 19.07.04, 21:06
      Tak naprawdę to chciałabym mieć tylko dyskografie Davida Bowie'go w całości i
      może jeszcze The Cure.
      • lostdog Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 19.07.04, 22:47
        a ja marzę o The Byrds...
        • cze67 Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 12.01.05, 21:18
          Dopisuję Stereolab, razem z singlami, maxisinglami i innymi picture discami:-)
          • ilhan Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 12.01.05, 22:31
            Z aktualnych zainteresowań. Chciałbym mieć całą dyskografię The Jam i XTC. Pierwsze kroki poczyniłem.
            • cze67 Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 19.03.05, 18:13
              ilhan napisał:

> Z aktualnych zainteresowań. Chciałbym mieć całą dyskografię The Jam

Ja też. I też poczyniłem pierwsze kroki:-) Dodaję jeszcze ihopowego
              Coltrane'a...
              • ilhan Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 19.03.05, 18:15
                cze67 napisał:

> ilhan napisał:
                >
                > > Z aktualnych zainteresowań. Chciałbym mieć całą dyskografię The Jam
                >
                > Ja też. I też poczyniłem pierwsze kroki:-)

I jak się widzi, a raczej słyszy "In The City"?
                • cze67 Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 19.03.05, 23:27
                  ilhan napisał:

> I jak się widzi, a raczej słyszy "In The City"?

Bardzo dobra płyta. Choć faktycznie, nie jest to jeszcze TEN The Jam. Ta płyta
                  jest dosyć surowa, nie ma na niej takich niezwykłych melodyjnych a przy tym
                  energetycznych/przejmujących utworów jakie później były wizytówką tej grupy...
                  • cze67 Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 23.04.05, 22:25
                    Dopisuję (niewybaczalne przeoczenie!) Laurie Anderson. Mam jej trzy płyty (w
                    tym jedną na kasecie), a chciałbym jeszcze!
            • ilhan Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 23.04.05, 22:38
              ilhan napisał:

> Chciałbym mieć całą dyskografię (...) XTC.

Będę miał. Nie ma innej opcji. To konieczność.
    • joseph80 Hawkwind, Tangerine Dream, Zappa... 20.07.04, 15:57
      ... i wszystkie płyty z klubu kolekcjonera King Crimson:D
      • luukasz4 Re: Hawkwind, Tangerine Dream, Zappa... 13.01.05, 00:14
        chciałbym miec wszystkie części bravo Hits (mam tylko 68, a wyszło 1543)
      • porcupine Re: Hawkwind, Tangerine Dream, Zappa... 13.01.05, 19:26
        joseph80 napisał:

> ... i wszystkie płyty z klubu kolekcjonera King Crimson:D
        a masz już jakieś?
    • pagaj_75 Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 13.01.05, 22:05
      Tak jak już gdzieś tu napisałem: Autechre. Albumy i EP-ki. O ile z albumami nie
      ma większego problemu (mam już 5 z 7), to z EP-kami jest ciut gorzej. Już wiem,
      że w Polsce raczej trudne jest do zdobycia "John Peel Sessions" tak cenione
      przez wielu fanów. Ale próbuję dalej.
      • wiercistopka Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 20.01.05, 10:35
        Stinga
        Tori Amos
        Bjork
        i oczywiście Jill Scott:)
        • dziewczyna_mickiewicza Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 19.03.05, 20:10
          elliott smith. od jakiegos czasu mam wszystkie albumy... na komputerze. wstyd,
          ale jakos tak wyszlo. na pewno zaczne od figure 8.
          • pszemcio1 Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 24.04.05, 10:10
            może to zboczenie ale chciałbym mieć cały zestaw koncertówek pearl jam. Jeśli
            chodzi o sonic youth to posiadam wszystko co wydał warner wiec chciałbym
            jeszcze te albumy które wydają we własnej firmie.
            mam spora kolekcje płyt neila younga ale do całości brakuje mi jeszcze gdzies
            tak połowę.
            niedawno zacząłem kolekcjonować Dylana
            ...i chyba zacznę zbierać płytki Captaina Bravehearta:)
            • pszemcio1 Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 24.04.05, 10:11
              ...i zapomniałbym: Bonnie prince billy - koniecznie
            • ilhan Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 24.04.05, 11:50
              pszemcio1 napisał:

> ...i chyba zacznę zbierać płytki Captaina Bravehearta:)

Chyba Beefhearta? :)
              • pszemcio1 Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 24.04.05, 12:18
                no tak.... pomyłka wynika właśnie stąd że jego płytki mam na mp3 a nie w
                oryginale...i potem człowiek takie głupoty pisze
                • cze67 Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 24.04.05, 12:20
                  A ja wziąłam to za Twój żart:-)
                  • pszemcio1 Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 24.04.05, 12:53
                    w sumie mógłbym teraz napisać: tak to był żart, zabieg celowy hahahaha...ale
                    niestety to była wpadka:/
                    • eowyn Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 24.04.05, 21:32
                      o matko... Chyba dluga bedzie moja lista...
                      Niestety nie ma zespolu, ktorego wszystkie plyty w wersji oficjalno-oryginalnej
                      bym posiadala:(
                      Zaczynam:

Depeche Mode
                      INXS
                      The Smiths
                      The Clash
                      Dalbello (wczesniej jako Lisa Dal Bello)
                      Bryan Ferry
                      Roxy Music
                      Ke (czyli cale dwie plyty, ktore jakos mi ciezko zdobyc)

ha, nie moge napisac U2, bo ostatniej ich plyty nabywac nie zamierzam:(

a lista o dziwo wcale nie taka dluga ;P
                      • ihopeyouwilllikeme Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 27.04.05, 09:47
                        > ha, nie moge napisac U2, bo ostatniej ich plyty nabywac nie zamierzam:(

Oooo, nieładnie ! <grozi palcem>
                        • eowyn Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 27.04.05, 15:41
                          co nieladnie :P i tak juz jest postep, bo znalazlam kilka utworow z tej plyty,
                          ktorych moge sluchac bez bolu... ale juz nie bluznie, bo jeszcze zlamie noge na
                          poczatku lipca i koncert mi przepadnie;)
                          • cze67 Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 17.05.05, 11:51
                            Dopisuję Husker Du...
                            • grrrg Re: Chcielibyście mieć całą dyskografię... 17.05.05, 12:18
                              hmm, no ja generalnie mam oficjalne dyskografie tych artystów, na których mi
                              zależało. Nie będę wymieniał, bo byłoby, że się znowu chwalę ;) Generalnie są
                              tam najważniejsze kapele punk rocka (choć czy ja wiem, czy Talking Heads, The
                              Fall, Stranglers, a nawet The Jam to taki punk;) i duża część brytyjskich grup
                              indie pop-rockowych lat 80. i 90. Tu łącznie z singlami, na punkcie których
                              miałem kiedyś hopla.
                              To czego nie mam, a chyba by wypadało, to David Bowie, Neil Young, The Kinks,
                              Brian Eno. Uwielbiam całą czwórkę i mam zdecydowaną większość płyt, ale jakoś
                              nie mogłem się przełamać by doprowadzić kolekcję do końca, bo w niektórych
                              przypadkach oznaczałoby to kupowanie ewidentnych baboli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka