22.12.04, 22:48
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=18817862
podaję ten link z ogólnego forum muzycznego gdyz:
1. nie jestem w stanie odgadnac 60 okładek
2. odgadłem naturalnie dwie - Revolver i Let It Be.
i dlatego wrzuciłem tu ten watek.
c.b.d.u.
Obserwuj wątek
    • maff1 Re: zabawne 22.12.04, 22:50
      no i jeszcze pink Floyd...
      wydaje mi sie że widze Kraftwerk
      a reszta to ????????????????????
    • maff1 Re: zabawne 22.12.04, 22:52
      Ooo... jest Madonna i Massive Attack...
      a swoją droga nigdy tych wykonawców obok siebie nie zobaczymy przy innej okazji
    • mameluch Re: zabawne 22.12.04, 23:03
      slaby jestem w okladkach (bo w zasadzie nie posiadam;) ale na pewno widzimy Joy
      Divison na jednym z zalaczonych obrazkow. do tego Bruce S., Bjork, Franz
      Ferdinand (?), Green Day, Blink 182 (tak mi sie dekolt tej pani kojarzy), PJ Harvey.
      • madee1 Re: zabawne 22.12.04, 23:09
        Chcecie, to wam powiem te 6o, które dziś odkopywałam w pamięci, ale może nie
        warto psuć zabawy reszcie towarzystwa...

PS. W wątek na forum ogólnym też się mogłeś wpisać, maf.
        • d84 Re: zabawne 22.12.04, 23:57
          Nie mów nie mów, walczymy dalej ;) (57)
        • maff1 Re: zabawne 23.12.04, 14:25
          mogłem ... ale to tu robię "obrót" na liczbę wpisów. :-)
    • mameluch Re: zabawne 22.12.04, 23:07
      hmmm... chyba jednak FF wycofuje, ale za to widze Interpol i White Stripes. do
      tego przypuszczam ze czai sie AC/DC i Marylin Manson.
    • d84 Re: zabawne 22.12.04, 23:20
      52 póki co

Tyle bez pomocy allmusic odgadłem, niektóre coś mi przypominają i zaraz tam to
      posprawdzam
      • kkrzysiekk Re: zabawne 22.12.04, 23:48
        d84 napisał:

> 52 póki co

no pięknie,pięknie ;-) ja 46 z głowy, dalej trzeba szukać ;)
    • ilhan Re: zabawne 23.12.04, 00:01
      Brakuje mi już wytrwałości, ale trafiłem 39 bez żadnej pomocy w 20 minut :)
      • kkrzysiekk Re: zabawne 23.12.04, 00:05
        a the rasmus ktoś trafił ? ;-P
        • d84 Re: zabawne 23.12.04, 00:06
          ja :D
        • ilhan Re: zabawne 23.12.04, 00:49

kkrzysiekk napisał:

> a the rasmus ktoś trafił ? ;-P

To naprawdę jest Rasmus?? Dręczyła mnie ta okładka strasznie i myślałem o tych pałkach, ale wydało mi się to tak absurdalne, że nawet nie próbowałem wpisywać :)
    • kubasa Re: zabawne 23.12.04, 00:07
      Ja tam zaledwie kolo 37...
    • d84 Re: zabawne 23.12.04, 00:38
      Idę spać, z najgorszym możliwym wynikiem - 59 ;)

Rano rozbiję bank :D
      • kubasa Re: zabawne 23.12.04, 00:51
        ostatecznie 48 :)
    • grimsrund Re: zabawne 23.12.04, 01:53
      "Z marszu" zgadłem 27 (w tym Interpol i Francę Ferdynanda :)) )

Supergrass, Madonnę wytypowałem trafnie, ale nie pamiętałem tytułów płyt. W
      sumie więc - 29, ale to niezły wynik - nigdy nie byłem wzrockowcem i do tego
      łączę się przez modem :)
      • d84 Re: zabawne 23.12.04, 10:24
        Supergrass! :D

60!

Dzięki :D
        • ilhan Re: zabawne 23.12.04, 10:27
          Ej przecież Supegrass to banalny był :P
          • d84 Re: zabawne 23.12.04, 10:35
            Fakt :D Wiedziałem, że dobrze znam tę okładkę i że to coś z ostatnich lat :)

Kilka takich mnie tu jeszcze nurtuje, z serii "Wiem, ale nie wiem" :)
            • ihopeyouwilllikeme Re: zabawne 23.12.04, 11:24
              49 odgadłem. Fajna sprawa :)))
              • ilhan Re: zabawne 23.12.04, 12:54
                62 i to jeszcze nie koniec, with a little help from my friends ;)
                • d84 Re: zabawne 23.12.04, 13:22
                  Też 62, idziemy łeb w łeb :D
                  • maff1 Re: zabawne 23.12.04, 14:23
                    nie idzmy na łatwizne... co tam 62? mają być wszystkie!
                    • d84 Re: zabawne 23.12.04, 15:14
                      Zatrzymałem się na 66, ale jeszcze potem powalczę :)
                      • ilhan Re: zabawne 23.12.04, 15:42
                        65, gonię Cię D! :)
                        • ilhan Re: zabawne 23.12.04, 16:10
                          67 ;)
                          • d84 Re: zabawne 23.12.04, 16:33
                            OK, wracam do zabawy. Punkt do odrobienia ;)
                            • ilhan Re: zabawne 23.12.04, 16:35

Mi jeszcze 4 brakuje.
                              • d84 Re: zabawne 23.12.04, 16:39
                                Do Ciebie miałem ten punkt straty, teraz widzę już ze 2 :)
                              • polleke Re: zabawne 23.12.04, 16:41
                                Też mam 68 :-P
                                • ilhan Re: zabawne 23.12.04, 17:04
                                  Dwa mam takie, że zupełnie nic mi się nie kojarzy.
                                  Dwa pozostałe widziałem sto razy i nawet nie wiecie jak to irytuje :))
                                  • d84 Re: zabawne 23.12.04, 17:08
                                    Wiemy :) z tych 6 co mi zostały 4 takie są :D
                                    • ilhan Re: zabawne 23.12.04, 17:15

Chcesz kupić ode mnie ze 2 tytuły? 10 zł za każdy :D
                                      • d84 Re: zabawne 23.12.04, 17:20
                                        Phi :D

Ale możemy połączyć siły w celu rozbicia banku :D Możesz podać czego Ci brakuje
                                        (literka=rząd, np. A1) a ja za darmo pomogę, jeśli oczywiście sam to odgadłem ;)
                                        • ilhan Re: zabawne 23.12.04, 17:25
                                          OK, ja nie mam:
                                          C2 (zdecydowanie najbardziej mnie to prześladuje)
                                          C5 (nie mam pojęcia)
                                          E1 (nie mam pojęcia)
                                          G3 (też wredne)
                                          • d84 Re: zabawne 23.12.04, 17:35
                                            (w międzyczasie nabiłem 67 :D)

C2 - niestety też nie wiem, a czuję że to coś bardzo prostego
                                            C5 - to Kings Of Leon - Aha Shake Heatrbreak
                                            E1 - Led Zeppelin - Led Zeppelin III
                                            G3 - tez nie wiem, a jestem pewien że widziałem to już setki razy

Ja nie mam:

A3 - strasznie mnie to denerwuje, bo na pewno wiem co to jest :)
                                            H3
                                            I1
                                            • ilhan Re: zabawne 23.12.04, 17:40
                                              d84 napisał:

> C5 - to Kings Of Leon - Aha Shake Heatrbreak

Dziwne, znam ten album, sprawdzałem nawet dziś tę okładkę, chyba jest jakaś druga wersja...

> A3 - strasznie mnie to denerwuje, bo na pewno wiem co to jest :)

Dylan - Highway 61 Revisited

> H3

Beck - Midnite Vultures

> I1

Coxon - Happiness In Magazines

No to mamy po 70 i te same braki :))
                                              • d84 Re: zabawne 23.12.04, 17:55
                                                > > C5 - to Kings Of Leon - Aha Shake Heatrbreak
                                                >
                                                > Dziwne, znam ten album, sprawdzałem nawet dziś tę okładkę, chyba jest jakaś
                                                dru
                                                > ga wersja...

No, są chyba 2 wersje tej okładki. Sam długo nad tym myślałem, pierwsze
                                                skojarzenie miałem z ostatnim Mum :D

> Dylan - Highway 61 Revisited

No widziałem, wiedziałem że coś starego, a i Dylan mi pasował (aż głupio żeby
                                                go nie było) Ale jakoś nie skojarzyłem tego

> Beck - Midnite Vultures

Tego gościa nie lubię, nie dziw że nie odgadłem :)

> Coxon - Happiness In Magazines

W życiu bym nie wpadł - nie śledziłem uważnie kariery solowej

> No to mamy po 70 i te same braki :))

Już tylko Polleke może nam pomóc ;)
                                                • ilhan Re: zabawne 23.12.04, 17:59
                                                  d84 napisał:
                                                  > > Coxon - Happiness In Magazines
                                                  >
                                                  > W życiu bym nie wpadł - nie śledziłem uważnie kariery solowej

Też nie, ale ten tegoroczny album akurat znam, choć trzy razy więcej hałasu dookoła niego niż rzeczywista wartość.
                                                • ilhan Re: zabawne 23.12.04, 22:09

OK, D, ja już wiem, ale dlatego że mi powiedziano.
                                                  Trudne rzeczy jednak, kaszaniarze Foo Fighters (miałem ich sprawdzić!) "One By One" i nieznane mi Young Heart Attack "Mouthful Of Love".

72, ha! :)
                                                  • d84 Re: zabawne 23.12.04, 22:38
                                                    Foo Fighters

Banał, nie odgadłem chyba tylko dlatego że wszędzie widywałem białą wersję tej
                                                    okładki :)

To drugie mnie zaskoczyło - myślałem, ze to coś co dobrze znam, a tu...
                                                    To był killer w tym zestawieniu :D

Anyway, chyba możemy być z siebie zadowoleni ;)
                                                  • ilhan Re: zabawne 23.12.04, 22:48
                                                    d84 napisał:

> To drugie mnie zaskoczyło - myślałem, ze to coś co dobrze znam, a tu...
                                                    > To był killer w tym zestawieniu :D

Zdecydowanie killer, cudem trafiłem Embrace i byłem z siebie dumny, ale o ile prostsze się to wydaje przy tym tutaj.

> Anyway, chyba możemy być z siebie zadowoleni ;)

A nawet dumni ;)
                                                  • d84 Re: zabawne 23.12.04, 23:19
                                                    > Zdecydowanie killer, cudem trafiłem Embrace i byłem z siebie dumny, ale o ile
                                                    > prostsze się to wydaje przy tym tutaj.

U mnie to Embrace to był megafuks - akurat przeglądając archiwum płyt xfm na to
                                                    trafiłem i skojarzyłem :)

> A nawet dumni ;)

No ba, tego iPoda to powinni dawać za komplet od razu, a nie jakieś losowanie
                                                    wśród 60-tkowiczów :D
                                                  • kkrzysiekk Re: zabawne 24.12.04, 01:48
                                                    doszedłem do 65 i już dalej nie dam rady.... dlatego proszę Szanownych Panów o
                                                    pomoc (raczej wskazówki, niż gotowe odpowiedzi, zwłaszcza, że jestem pewny, że
                                                    już te okładki na pewno widziałem)

b5
                                                    h5
                                                    i3
                                                    j2,6
                                                    k5,6
                                                  • d84 Re: zabawne 24.12.04, 10:16
                                                    B5 - bardzo znany zespół z Zielonej Wyspy, to okładka ostantiej płyty
                                                    H5 - to jedna z najważniejszych płyt soulowych w historii, pan ma inicjały MG
                                                    I3 - w obiegowej opinii najlepsza płyta niezal-giganta z USA. Bas obsługuje tam
                                                    kobieta.
                                                    J2 - debiut britpopowej kapeli z roku 1992(?), bardziej jak Suede niż Oasis
                                                    J6 - to debiut i póki co jedyna kapeli która dla jednych jest rewelacją 2003 a
                                                    dla drugich megaobciachem
                                                    K5 - to jedna z płyt gościa grającego z zespołem Crazy Horse
                                                    K6 - to wydany pośmiertnie w 2004 ostatni album amerykańskiego niezależnego
                                                    singera/songwritera
                                                  • kkrzysiekk Re: zabawne 24.12.04, 11:50
                                                    d84 napisał:
                                                    > H5 - to jedna z najważniejszych płyt soulowych w historii, pan ma inicjały MG

o ja durny Marvina Gaye'a nie poznałem, jakiś mi Barry White chodził po
                                                    głowie ;-))

> B5 - bardzo znany zespół z Zielonej Wyspy, to okładka ostantiej płyty

na tę okładkę też ze 3 razy się gapiłem i jakoś nie zaskoczyło :)

> I3 - w obiegowej opinii najlepsza płyta niezal-giganta z USA

a ja tu uparcie 'sonic nurse' wpisywałem i się dziwiłem, czemu nie zalicza

> K5 - to jedna z płyt gościa grającego z zespołem Crazy Horse

ze 20 razy wpisałem, zanim się domyśliłem, że gorączkę złota trzeba napisać
                                                    łącznie ;-)

> K6 - to wydany pośmiertnie w 2004 ostatni album amerykańskiego niezależnego
                                                    > singera/songwritera

mam już wszystko prócz tego, proszę o kolejną podpowiedź, za dotychczasowe
                                                    dziękuję bardzo
                                                  • ilhan Re: zabawne 24.12.04, 12:22
                                                    kkrzysiekk napisał:

> > K6 - to wydany pośmiertnie w 2004 ostatni album amerykańskiego niezależnego
                                                    > > singera/songwritera
                                                    >
                                                    > mam już wszystko prócz tego, proszę o kolejną podpowiedź, za dotychczasowe
                                                    > dziękuję bardzo

Nazwisko ma identyczne jak pewien gruby lider brytyjskiego zespołu, który wydał w tym roku self-titled po 25 latach od debiutu :)
                                                  • kkrzysiekk Re: zabawne 24.12.04, 12:23
                                                    > > K6 - to wydany pośmiertnie w 2004 ostatni album amerykańskiego niezależne
                                                    > go
                                                    > > singera/songwritera
                                                    >
                                                    > dziękuję bardzo

wiem, wiem !!! dzięki liście najlepszych płyt 2004 Kubasy ;-)
                                                  • grimsrund Re: zabawne 24.12.04, 12:40
                                                    > dziękuję bardzo
                                                    >

E, akurat to zgadłem jako pierwsze :)

No więc ów niezal-gigant zszedł był tragicznie, a konkretnie, jak to się nad
                                                    Wisłą mówi, popełniono na nim samobójstwo. Jak widać, nie tylko u nas takie
                                                    rzeczy się zdarzają :(((

Co jeszcze - aha, wspominałem o nim w jednym ze swoich ostatnich wpisów w
                                                    wątku "Nasze ostatnie nabytki".
    • maff1 Re: zabawne 23.12.04, 19:43
      ale nas/was rozgrzał ten watek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka