Dodaj do ulubionych

Doves: nowy singiel

08.01.05, 20:28
Trzecia w dorobku tego świetnego manchesterskiego tria płyta "Some Cities" wychodzi bodajże 21 lutego, singiel "Black And White Town" dwa tygodnie wcześniej. Utworu można już jednak posłuchać tu:
www.nme.com/news/110834.htm
a konkretnie klikając w link na dole tekstu i po wyskoczeniu okienka odpalając utwór z Windows Media Playera.

Słucham sobie nie pierwszy raz i zdecydowanie podoba mi się - jeśli ktoś lubił takie dovesowe przeboje jak "Catch The Sun" i "Pounding", będzie miał trzeci utwór do kompletu.
Obserwuj wątek
    • cze67 Re: Doves: nowy singiel 09.01.05, 18:00
      Gdybyś nie napisał o "Cath The Sun" to bym sobie pewnie nie odpalił tego nowego
      singla. Uwielbiam bowiem ów utwór. Dla mnie Doves to nierówny zespół. Ma
      genialne numery jak wyżej wymieniony, ale też zwykłe, zupełnie się nie
      wyróżniające. Najnowszy jest bardzo, bardzo fajny.
    • ilhan Re: Doves: nowy singiel 30.01.05, 22:07
      Oh, spodziewaliśmy się tego, prawda? Przynajmniej ja się spodziewałem, że nowe Doves to znów będzie bardzo mocny album. "Some Cities" jest już do odsłuchania w sieci, nie omieszkałem tego zrobić i złego słowa na ten album powiedzieć nie dam. Nie podejmę się oceny, czy to najlepszy czy najsłabszy ich album, ale z pewnością trzeci niezwykle solidny i spójny. Są niesamowite momenty (instrumentalny, orientalno-orkiestrowy (?) motyw przewodni "Snowden" czy obłędnie zmieniający klimat z akustyków na lekko oniryczny, psychodeliczny pejzaż "Someday Soon"), są z drugiej strony potencjalne single ("Walk In Fire", "Sky Stars Falling"), są chyba najlepiej w historii zespołu brzmiące gitary (choćby utwór tytułowy).

"Dla mnie bomba". Polecam.
    • jazzkam Re: Doves: nowy singiel 31.01.05, 11:22
      Singiel jest świetny
      • ilhan Doves - Some Cities 28.02.05, 09:47
        Płyta ukazała się tydzień temu. Jakieś opinie?
        • ilhan Re: Doves - Some Cities 28.02.05, 09:49
          Aha, skleroza. Bo miałem napisać, że od zadebiutowała od razu na pierwszym miejscu listy albumów w UK. Nie jest tak źle na tych Wyspach ("Hounds Of Love" Futureheads dodatkowo w dziesiątce singli!).
          • digsa Re: Doves - Some Cities 28.02.05, 17:40
            ilhan napisał:

> ("Hounds Of Love" Futureheads dodatkowo w dziesiątce singli!).
            >

To fajnie ;) Należy im się.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka