cze67 08.06.05, 15:59 Mnie pasuje to, jak się nosi George Michael. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
braineater Re: Podoba Wam się ich styl... ubierania:-) 08.06.05, 16:00 Marylin Manson - no co ja poradzę, że lubie takie odjazdy:) a z drugiej strony piekna abnegacja typu Tom Wait's właśnie - patrz np "Poza Prawem" Pozdrowienia:) Odpowiedz Link
cze67 Re: Podoba Wam się ich styl... ubierania:-) 08.06.05, 16:02 O! Tom Waits jak najbardziej. Gdybym był młodszy i mieszkał w Ameryce, tak właśnie bym się nosił:-) Odpowiedz Link
pytajnick Behemoth 08.06.05, 16:46 I moje ulubione zdjęcie (odkąd zobaczyłem w Mystic Art też tak sie ubierma), w pewnych kręgach już kultowe: www.centurymedia.com/bands/Current/images/behemoth.jpg :-) (www.behemoth.superhost.pl/visuals/sessions/pages/97.htm - też taki będę!) Odpowiedz Link
humbak Chyba żartujesz? 08.06.05, 19:18 A co byś zrobił z kolcami wystającymi z golenie na 20-30 cm? :D Ja szczerze mówiąc rzadko mam odjazdy jeśli chodzi o ciuchy muzyków, ale kolesie z Tab Two mają ewidentnie absurdalnme ciuchy na zdjęciach we wkładce do Belle Affaire. Niestety w necie nie znalazłem tych właściwych. W najlepszym wypadku coś takiego, ale to nie oddaje problemu: www.radiopik.pl/images/user/f/fd43ac8590d990a2cfdff910388566bc.jpg Odpowiedz Link
tomash8 Re: Chyba żartujesz? 08.06.05, 20:07 Polecam wejść sobie na www.metal-archives.com i powpisywać sobie do wyszukiwarki dowolne kombinacje słów: "war" "forest" "moon" "pagan" "88" "666" "terror" "infernal"... wyskoczy kiladziesiąt ultra true pagan black metalowych kapel, a ich fotki przeważnie są warte wszystkich puieniędzy:) Ale chyba nic nie przebije naszego "wielkiego" rodaka Roba Darkena z Graveland: metal-archives.com/band.php?id=390 (ta strona jest tak wredna, że samych obrazków nie da się zalinkować) I jeszcze Czesi z master's hammer: sweb.cz/masters.hammer/images/foto1989_3.jpg sweb.cz/masters.hammer/images/foto1990.jpg sweb.cz/masters.hammer/images/foto1992.jpg Odpowiedz Link
pytajnick Re: Chyba żartujesz? 08.06.05, 22:28 > Ale chyba nic nie przebij > e > naszego "wielkiego" rodaka Roba Darkena z Graveland: ROTFL 1) Nie odczytałbym nazwy gdyby nie Ty ROTFL 2) www.vinlandwinds.com/graveland/graveland2003summer.htm Polecam też wcześniejsze sesje fotograficzne... Odpowiedz Link
janek0 Re: Behemoth 09.06.05, 17:12 pytajnick napisał: > I moje ulubione zdjęcie (odkąd zobaczyłem w Mystic Art też tak sie ubierma), w > pewnych kręgach już kultowe: chyba trochę niepraktyczny ten ubiór... :) Odpowiedz Link
tomash8 Re: Behemoth 09.06.05, 18:39 janek0 napisał: > > pytajnick napisał: > > > I moje ulubione zdjęcie (odkąd zobaczyłem w Mystic Art też tak sie ubierm > a), w > > pewnych kręgach już kultowe: > chyba trochę niepraktyczny ten ubiór... > :) Więc wyobraź sobie, że pan Nergal(bas/voc) wystąpił w podobnym stroju na Mystic festival przed Iron Maiden 29.05... o godzinie 17.00 na pełnym słońcu w 40 stopniowym upale, to się nazywa poświęcenie;) Ale tak btw, to Behemoth w tej chwili zostawia całą reszte ciężkich kapel(chodzi mi o Polskę oczywiście) baaaaardzo daleko za sobą, zresztą wspólne koncerty z Danzigiem, Halfordem, Testament,... o czymś świadczą. Ale image... no cóż:D Odpowiedz Link
tomash8 Re: Behemoth 09.06.05, 19:38 humbak napisał: > Jeszcze Immortala pod tym względem nie dogonili:) > metal.eu.org/fun/blackmetalkrieg/sosp.jpg metal.eu.org/fun/blackmetalkrieg/1054789624_abbathsurfer.jpg :D:D:D Odpowiedz Link
pytajnick Re: Behemoth 09.06.05, 19:52 tomash8 napisał: > humbak napisał: > > > Jeszcze Immortala pod tym względem nie dogonili:) Zawsze chciałem załozyć metalowy zespół nabijający się z całek okołometalowej otoczki (n.p. w połowie koncertu zrzucamy czarne łachy i zaczynamy wystawiającej "diabełka" widowni grać "The Sound of Silence" albo co), ale widzę, że ktoś już mnie uprzedził, LOL. Odpowiedz Link
abranova Re: Podoba Wam się ich styl... ubierania:-) 08.06.05, 17:01 Bardzo podoba mi się styl Michaela Stipe'a, no może nie licząc cyrkowego makijarzu i maski zorro z ostatnich tras koncertowych ;) Podziwiam Gwen Stefani - chociaż sama nigdy bym się tak nie ubrała Odpowiedz Link
roar Re: Podoba Wam się ich styl... ubierania:-) 08.06.05, 18:00 Ponieważ jeden obraz jest warty tysiąc słów, nie będę sobie nawet klawiatury strzępił. Proszę. :D :D Odpowiedz Link
pytajnick Re: Podoba Wam się ich styl... ubierania:-) 08.06.05, 18:47 roar napisał: > Ponieważ jeden obraz jest warty tysiąc słów, nie będę sobie nawet klawiatury strzępił. <a href="http://www.gibson.com/whatsnew/pressrelease/2004/images/ThePolyphonicSpree.jpg">Proszę</a>. :D :D > Pooglądałem sobie więcej ich zdjęć - rewelacja! Od której płyty najlepiej zacząć? Odpowiedz Link
cze67 Re: Podoba Wam się ich styl... ubierania:-) 08.06.05, 19:17 Panowie z SOAD się nieźle ubierają: www.mtv.com/bands/az/system_of_a_down/artist.jhtml Odpowiedz Link
ilhan Re: Podoba Wam się ich styl... ubierania:-) 08.06.05, 19:18 pytajnick napisał: > Pooglądałem sobie więcej ich zdjęć - rewelacja! > Od której płyty najlepiej zacząć? "The Beginning Stages", debiut. Odpowiedz Link
roar Re: Podoba Wam się ich styl... ubierania:-) 08.06.05, 19:28 pytajnick napisał: > Pooglądałem sobie więcej ich zdjęć - rewelacja! > Od której płyty najlepiej zacząć? Właściwie to obie są znakomite, więc od czego byś nie zaczął, powinno być dobrze, ale jeśli miałbym polecić jedną, to zdecydowanie debiut, "The Beginning Stages of...". To jest właściwie demówka, nagrana niemal na żywo (a koncerty to jest jednak mocna strona PS), sporo improwizacji... Czuć życie i energię w tej muzyce, po prostu. (Z tym, że jeśli nie lubisz ambientu/minimalizmu, to na początek lepiej trzymaj się z daleka od ostatniego utworu z tej płyty. Ten jest już naprawdę tylko dla koneserów... :) Odpowiedz Link
pytajnick Re: Podoba Wam się ich styl... ubierania:-) 08.06.05, 19:43 Dziękuję Panowie za pomoc, już znalazłem. > To jest właściwie demówka, nagrana niemal na żywo (a koncerty to jes > t jednak mocna strona PS), sporo improwizacji... Ale, że tak zapytam, brzmi przyzwoicie? Nie znoszę źle nagranych koncertówek (co kumulując się z moim brakiem entuzjazmu do koncertówek w ogóle - daje niedobry efekt. Nawet bootlegów Porcupine tree nie za bardzo potrafię słuchać...) > (Z tym, że jeśli nie lubisz ambientu/minimalizmu, to na począte > k lepiej trzymaj się z daleka od ostatniego utworu z tej płyty. To jeden z moich ulubionych gatunków! pozdrowienia ex n.p. HAL Odpowiedz Link
ilhan Re: Podoba Wam się ich styl... ubierania:-) 08.06.05, 19:47 pytajnick napisał: > Dziękuję Panowie za pomoc, już znalazłem. > > > To jest właściwie demówka, nagrana niemal na żywo (a koncerty to jes > > t jednak mocna strona PS), sporo improwizacji... > > Ale, że tak zapytam, brzmi przyzwoicie? > Nie znoszę źle nagranych koncertówek (co kumulując się z moim brakiem entuzjazm > u > do koncertówek w ogóle - daje niedobry efekt. Nawet bootlegów Porcupine tree nie za bardzo potrafię słuchać...) W ogóle nie słuchaj Roara :) Znam pierwszą płytę Polyphonic Spree na wylot i w życiu nie skojarzyła mi się z żadną koncertówką. Owszem, żywe, spontaniczne granie, ale żeby jakaś zła jakość dźwięku? Nieee no. Odpowiedz Link
ilhan PS. 08.06.05, 19:49 Ale tej trzydziestominutówce na koniec to nie dasz rady. Nie uwierzę nawet Roarowi, że przesłuchał ją więcej niż raz :) Odpowiedz Link
pytajnick Re: PS. 08.06.05, 19:57 ilhan napisał: > Ale tej trzydziestominutówce na koniec to nie dasz rady. Nie uwierzę nawet Roar > owi, że przesłuchał ją więcej niż raz :) No nie wiem, jeśli dałem rady kilkukrotnie ostatniemu Biosphere, jeśli wakacje spędziłem pod znakiem buczenia i szumów Bass Communion/Coleclough/Potter, czyli światowych mistrzów dronów (tych dwóch ostatnich), a na ostatnim Wilco najbardziej podoba mi się ten najdłuższy utwór, miks krótkiej pioseneczki z długim ambientonoisem.... No dobra, zobaczymy, może jednak nie będę się spieszył ze śmiałymi zapowiedziami, bo będzie potem wstyd :) Odpowiedz Link
nemrrod Re: Podoba Wam się ich styl... ubierania:-) 08.06.05, 19:56 ilhan napisał: >Owszem, żywe, spontaniczne gra > nie, ale żeby jakaś zła jakość dźwięku? Nieee no. O, dokładnie tych samych przymiotników chciałem użyć :) Żywe i spontaniczne, ale jakość dźwięku studyjna :) Również polecam, bardzo pozytywna rzecz. Odpowiedz Link
nemrrod A w temacie... 08.06.05, 20:10 Alison Goldfrapp tinyurl.com/88gaq www.creamfields.cz/wall/goldfrapp_800.jpg www.synthiepop.de/img/goldfrapp2003.jpg Odpowiedz Link
cze67 Re: A w temacie... 08.06.05, 22:35 nemrrod napisał: > Alison Goldfrapp Środkowy link nie działa. Pozostałe - super! Odpowiedz Link
cze67 Re: A w temacie... 08.06.05, 22:37 Ten Darken to wporzo koleś. Najbardziej podoba mi się ten jego zakuty łeb. Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: A w temacie... 08.06.05, 22:38 cze67 napisał: > Środkowy link nie działa. Działa, działa. A pierwszy daje mniej więcej wyobrażenie jak Alison wyglądała rok temu w Gdyni. Odpowiedz Link
jack9 Re: A w temacie... 08.06.05, 23:24 Mi podobają się ciuchy Siouxsie z Banshees www.vamp.org/Siouxsie/Images/crclean.jpg Odpowiedz Link
digsa Re: Podoba Wam się ich styl... ubierania:-) 09.06.05, 22:42 The Jam (no wiecie, mod ;)) Jak trzeba będzie, to podam linka. Odpowiedz Link
pytajnick A tak w ogóle 09.06.05, 23:35 Czy wolicie, gdy zespół kompletnie olewa stylizowanie się na cokolwiek, i po prostu wychodzi na scenę i gra (jeden w t-shircie, inny w koszuli, itd)? Czy może jednak lepiej, gdy grupa ma jakiś wyraźny styl - nawet jesli tak nieoryginalny, jak np. wszyscy w marynarkach, wszyscy w skórach, cokolwiek, w każdym razie starannie zespół o ów styl, o swój "image", dba? Odpowiedz Link
cze67 Re: A tak w ogóle 09.06.05, 23:39 Lubiłem Beatlesów w mundurkach. Ale jednak bardziej podobali mi się jak już przestali je nosić (np. to jak są ubrani na okładce Abbey Road jest w dechę)... Odpowiedz Link