03.11.05, 12:16
Jest nowy album - jest okazja by pogadać o jednym z najlepszych kapel indie w
historii. Paradoks ,że muzyka tego formatu pochodzi z Belgii. własciwie każdy
ich album byl przyjmowany przez krytyków na kolanach, począwszy od
blyskotliwego debiutu , po tegoroczny pocket revolution. co myslicie?
Obserwuj wątek
    • ton2 Re: dEUS 03.11.05, 12:29
      Ja jestem fanem od pierwszej plyty. Pamietam, ze gdy uslyszalem "Sodus & Soda" w
      MTV, to sie zakochalem i jakos niedlugo potem udalo mi sie sprowadzic "Worst
      Case Scenario" z Belgii i sluchalem w kolko. "Hotel Lounge" byl wtedy dla mnie i
      znajomych hymnem konczacych sie imprez i pod koniec kazdej lecial. Spodobali mi
      sie, bo nie slyszalem nikogo, kto gralby chociaz podobnie do nich, a poza tym to
      polaczenie smyczkow i gitar bardzo mi przypasowala. No i wokal Barmana zawsze
      ciekawy i intrygujacy plus super teksty. "In A Bar Under The Sea" kupilem akurat
      podczas rocznej wymiany w Stanach i byl to dla mnie soundtrack na smutne chwile
      z dala od domu. Chyba mimo wszystko spokojniejszy od debiutu i bardziej
      przyswajalny. "Ideal Crash" przyznam, ze znam srednio, bo pojawil sie w okresie,
      gdy troche odszedlem od muzyki rockowej. "Pocket Revolution" poznaje od tygodnia
      i podoba mi sie na razie, choc bez rewelacji. Napewno najlatwiejszy w odbiorze.
      Zgodze sie z recenzentami. Ale poziom wciaz trzymaja. Dodam jeszcze, ze bylem na
      ich warszawskim koncercie w Proximie kilka (4?) lat temu i wtedy zakochalem sie
      w nich po raz kolejny i miloscia glebsza, bo to byl naprawde ujmujacy i jak dla
      mnie wzruszajacy koncert. A no i jestem jedna z niewielu osob ktore znam, ktorym
      podobal sie "Z piatku na sobote" w rezyserii Barmana. Katuje nim czasem ludzi,
      ale jedynie do soundtracku potrafia sie przekonac. Jesli nie znacie, sprobujcie.
      Uwazam, ze naprawde warto.

pozdr
      • cze67 Re: dEUS 06.06.06, 10:22
        ton2 napisał:

> Ja jestem fanem od pierwszej plyty. Pamietam, ze gdy uslyszalem "Sodus &
        Soda" w MTV, to sie zakochalem i jakos niedlugo potem udalo mi sie
        sprowadzic "Worst Case Scenario" z Belgii i sluchalem w kolko.

Hi, hi, ja mam właśnie to samo, tylko, że teledysk widziałem na VH1, o czym
        piszę w wątku o piosenkach dnia.
      • cze67 Re: dEUS 06.06.06, 10:27
        ton2 napisał:

A no i jestem jedna z niewielu osob ktore znam, ktorym
        > podobal sie "Z piatku na sobote" w rezyserii Barmana. Katuje nim czasem ludzi,
        > ale jedynie do soundtracku potrafia sie przekonac. Jesli nie znacie,
        sprobujcie.

No to jest nas co najmniej dwóch, ale wiem, że piżmakowi ten film też się
        podobał. Uważam wręcz, że jest genialny. A soundtrack muszę gdzieś nabyć (jaki
        ma tytuł?).
        • ton2 Re: dEUS 06.06.06, 10:39
          Film nazywal sie w oryginale "Any Way The Wind Blows", a to link to soundtracku
          -
          www.cduniverse.com/search/xx/music/pid/6704246/a/Any+Way+The+Wind+Blows.htm
          zachecam do nabycia.
          • cze67 Re: dEUS 06.06.06, 10:41
            Jak tylko znajdę w jakiejś przystępnej cenie - nie omieszkam.
    • grimsrund Re: dEUS 03.11.05, 15:04
      Faajne :)

Bardzo lubię.
    • negativ.nein Re: dEUS 03.11.05, 16:13
      pocket revolution to na razie moja płyta roku.
      wcześniej, wstyd się przyznać, w ogóle nie znałam deus :(
      • pszemcio1 Re: dEUS 04.11.05, 19:14
        negativ.nein napisała:

> pocket revolution to na razie moja płyta roku.
        > wcześniej, wstyd się przyznać, w ogóle nie znałam deus :

mam na odwór. znam wcześniejsze, nie znam nowej:)
        chyba najbardziej cenie debiut
        • grimsrund Re: dEUS 06.11.05, 20:05
          Nowa - bardzo dobra, a im bliżej końca płyty, tym kawałki lepsze. Trzymają
          formę, z pewnością.

• posso Re: dEUS 06.11.05, 23:48

aaaaaaaaa nowa plyta, wstrzelilo mnie w fotel, kurcze zapomnialam o deusie- a
            ktos byl na ich koncercie w wawie w proximie? bylo superowo, nawet jezeli
            naglosnienie do d.. lece kupic plyte, kurcze piersza rzecz jaka mnie wyrwie z
            domu poza spacerami z malym synkiem, jezu kiedys slucham deusa a teraz tylko
            papersy
            • grimsrund Re: dEUS 07.11.05, 00:55
              To może przyjemne z pożytecznym: pampersy w rytmie dEUSa? Przynajmniej dziecię
              będzie miało porządne wychowanie muzyczne, a nie byle co :)
    • janek0 Re: dEUS 06.06.06, 12:28
      pszemcio1 napisał:

> Jest nowy album - jest okazja by pogadać o jednym z najlepszych kapel indie w
      > historii. Paradoks ,że muzyka tego formatu pochodzi z Belgii. własciwie każdy
      > ich album byl przyjmowany przez krytyków na kolanach, począwszy od
      > blyskotliwego debiutu , po tegoroczny pocket revolution. co myslicie?
      no z tymi kolanami to ja bym nie przesadzał. zresztą deus mocno ewoluował -
      ostatnia płyta jest inna niż pierwsze, chyba też po drodze zmieniali skład (?).
      ale i tak lubię i stary i nowy deus...
      • pszemcio1 Re: dEUS 06.06.06, 14:25
        janek0 napisał:
        zresztą deus mocno ewoluował

no jasne że tak. a skład zmienił się diametralnie. co do recenzji to
        przegladalem recki na róznych stronach i nie spotkałem negatywnej (oprócz my
        sister i my clock)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka