ilhan 30.11.05, 16:41 www.youaintnopicasso.blogspot.com/ Przewińcie trochę w dół. Sounds great! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grrrg Re: Nowe Belle & Sebastian! 30.11.05, 22:18 Ładne, ale miomo wszystko, to nie ten B&S co kilka lat wstecz. Album za chwil parę :) Odpowiedz Link
ayya Re: Nowe Belle & Sebastian! 03.12.05, 18:51 To jeszcze jedna rzecz z tej serii :) revolutioninthehead.blogspot.com/2005/11/funny-little-frog.html Odpowiedz Link
jazzkam Re: Nowe Belle & Sebastian! 03.12.05, 22:37 ale fajneeee. po zeszłorocznej przezajebistej epce Books Belle and Sebastian narobili mi apetytu jak mało kto. z pewnych niebieskich źródeł mam już płytkę ;-) Odpowiedz Link
ilhan Re: Nowe Belle & Sebastian! 30.01.06, 19:41 Urocza, radosna płyta. Dawno mnie tak nowa muzyka nie cieszyła, tak po prostu. Po kolei wstępni faworyci: Another Sunny Day White Collar Boy The Blues Are Still Blue Sukie In The Graveyard Funny Little Frog Odpowiedz Link
miofiore Re: Nowe Belle & Sebastian! 30.01.06, 19:49 super:)) az lepiej mi sie zrobilo po przesłuchaniu tej płytki:))) Odpowiedz Link
d84 Re: Nowe Belle & Sebastian! 30.01.06, 19:50 Singiel zajebisty, czatuję na całość :) Odpowiedz Link
maff1 Re: Nowe Belle & Sebastian! 30.01.06, 20:57 Trójka (!) już jakis czas temu grała fragmenty płyty. Byłem pod wrazeniem. Odpowiedz Link
roar Re: Nowe Belle & Sebastian! 02.02.06, 00:48 Czyli właściwie tylko ja jestem trochę rozczarowany...? I to z głupich powodów, przyznaję, bo dawno (nigdy?) nie słyszałem B&S tak żywiołowego, radosnego, z taką łatwością tworzącego kolejne kompozycje. Wydawałoby się, że w takiej formie mogą nagrać wszystko - więc dlaczego nagrali tylko (wiem, wiem, _aż_...)prościutkie wariacje na temat czterdziestoletnich już chyba patentów na pop...? Te rymy "rival - arrival", te chórki w "To Be Myself Completely"... tego się dało uniknąć... Dobra, no, zrzędzę. Dobra płyta. We Are the Sleepyheads (...długo długo nic...) Dress Up in You Funny Little Frog Tak to wygląda z faworytami. Odpowiedz Link
grimsrund Re: Nowe Belle & Sebastian! 02.02.06, 01:02 > w takiej formie mogą nagrać wszystko To Kolega skrobnie może do Murdocha, żeby na następną płytę pierdycnął 70- minutową suitę hejwimetalową - bedzie jakaś odmiana :) Dla wyjaśnienia: dla moich drewnianych uszu wszystkie płyty B&S i tak brzmią jednakowo, i wcale mi to nie przeszkadza :) Odpowiedz Link
pszemcio1 Re: Nowe Belle & Sebastian! 02.02.06, 07:08 na Ha Ce Ha mówili że to troche glam taki...posłucham pewnie Odpowiedz Link
ilhan Re: Nowe Belle & Sebastian! 02.02.06, 09:58 pszemcio1 napisał: > na Ha Ce Ha mówili że to troche glam taki...posłucham pewnie Echa glamu w kilku utworach (miałem myśl z glamem również, ale już nie pamiętam przy którym), tak samo jak echa masy innych gatunków - ale wszystko finalnie i tak brzmi jak B&S. Odpowiedz Link
mechanikk Re: Nowe Belle & Sebastian! 02.02.06, 11:08 > We Are the Sleepyheads > (...długo długo nic...) tutaj się zgodzę w 100%, dawno takiego genialnego chórka nie słyszałem Odpowiedz Link
ilhan Re: Nowe Belle & Sebastian! 02.02.06, 11:44 "We Are The Sleepyheads" ewokuje Of Montreal. Bardzo super kawałek. Z kolei następujący po nim "Song For Sunshine" jest prawie na pewno najsłabszy na całej płycie. Odpowiedz Link
glebogryzarka1 Re: Nowe Belle & Sebastian! 06.02.06, 13:37 Ilhan dokonał w swojej audycji niemożliwego - przekonał mnie do Belle & Sebastian, której to formacji bardzo serdecznie nie trawiłem. Cała płyta jest tak dobra, jak te dwa kawałki? Odpowiedz Link
obly Re: Nowe Belle & Sebastian! 06.02.06, 13:40 OHO.... za 10 lat przeczytamy w bio drukowanym w tygodniku "Nasi w Nashville"... " i wtedy postanowiłem rzucić wszystko w diabły i wystąpić solo z gitarą w Mrągowie" Odpowiedz Link
grimsrund Re: Nowe Belle & Sebastian! 06.02.06, 13:58 E tam, nie takie rzeczy się zdarzały. Na Dzikim Zachodzie była masa czarnych kowbojów :) Odpowiedz Link
ilhan Re: Nowe Belle & Sebastian! 06.02.06, 13:59 glebogryzarka1 napisał: > Ilhan dokonał w swojej audycji niemożliwego - przekonał mnie do Belle & > Sebastian, której to formacji bardzo serdecznie nie trawiłem. Cała płyta jest > tak dobra, jak te dwa kawałki? "UAAAAAAAAAAAAAAA" (copyright red. Szaranowicz). Miło że kolega słuchał. Te dwa + singiel to chyba moje ulubione, ale *prawie* cała płyta jest *prawie* tak dobra. Odpowiedz Link
ayya Re: Nowe Belle & Sebastian! 06.02.06, 17:11 Świetna płyta. W sumie każda z piosenek mogłaby być rewelacyjnym singlem. Poza tym ten słoneczny, wiosenny klimat! Lepszą rzeczą od płyty B&S mogłaby być inna płyta B&S :DDDD Odpowiedz Link