cze67 20.01.06, 10:37 Od jakiegoś czasu chodzę wokół dwóch płyt (w sensie - w celu zakupienia): Renegades (z kowerami) i koncertową. Czy są to pozycje warte posiadania? Dodam, że ich debiut mnie powalił a i Evil Empire bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
braineater Re: Rage Against The Machine - pytanko o płyty 20.01.06, 10:59 Koncert! Koncerty Rejdżów to potęga. P:) Odpowiedz Link
cze67 Re: Rage Against The Machine - pytanko o płyty 20.01.06, 11:02 braineater napisał: > Koncert! > Koncerty Rejdżów to potęga. > > P:) Na allmusic dali jeno dwie i pół gwiazdki. Stąd pytanie. A kowery fajne? Szczególnie ciekawi mnie ich wersja mego ulubionego numeru Stonesów... Odpowiedz Link
pytajnick Re: Rage Against The Machine - pytanko o płyty 20.01.06, 11:30 cze67 napisał: > Na allmusic dali jeno dwie i pół gwiazdki. Stąd pytanie. To powinno być dla Ciebie wystarczającą rekomendacją :-))) Odpowiedz Link
cze67 Re: Rage Against The Machine - pytanko o płyty 20.01.06, 11:34 pytajnick napisał: > To powinno być dla Ciebie wystarczającą rekomendacją :-))) Zgadza się, zwłaszcza od kiedy dali mojejulubionejgrupieprogrockowej półtorej gwiazdki za Calling All Stations ... Odpowiedz Link
d84 Re: Rage Against The Machine - pytanko o płyty 20.01.06, 11:15 Koncertówki nie słyszałem, a płytkę z coverami można nabyć - jest dość duży rozrzut stylistyczny (od Cypress Hill po Dylana); wg mnie te covery były lepsze od ich dwóch poprzednich płyt :> Odpowiedz Link
obly Re: Rage Against The Machine - pytanko o płyty 20.01.06, 11:34 kowery - bardzo równa płyta z dobrymi utworkami słuchałem kilkanacie razy choć maniakiem rejdzów nie jestem, sle debiut!!!!! smaczny jak lubisz rejdzów to sekcja grała razem z vokalem soundgarden jako audioslave i jest to naprawdę zacne i warte posłuchania, pewie zresztą to znany fakt i płyta. Odpowiedz Link
cze67 Re: Rage Against The Machine - pytanko o płyty 20.01.06, 11:36 obly napisał: > jak lubisz rejdzów to sekcja grała razem z vokalem soundgarden jako audioslave Oj, obły, obły, ja, może nieco wbrew pozorem, trochę orientuje się w muzycznym światku. Nawet z pamięci mogę wymienić nazwisko tego wokalisty:-) Odpowiedz Link
obly Re: Rage Against The Machine - pytanko o płyty 20.01.06, 11:38 Wiem wiem przepraszam.... ale tak samo znana była ta płyta z kowerami wiec... Jakoś tak ten.. założyłem błędnie po prsotu. (sprawdzanie literówek) ______ sprawdzono pod względem literówek Odpowiedz Link
obly Re: Rage Against The Machine - pytanko o płyty 20.01.06, 11:36 Nie sle ale: "ale" miało być. Te literówki mnie zabiją, a zaraz potem wy. W sumie nie przeżyję i tak.. więc czymże się martwić? a teraz słucham Stabbing Westward - "the Essential" muza z podobnego "korzenia" kto lubi? kto słucha? kto wie? Odpowiedz Link
grimsrund Re: Rage Against The Machine - pytanko o płyty 21.01.06, 01:39 Ja tam nijakiego korzenia nie znam, ale Stabbing Westward lubię, mam nawet wszystkie płyty zdaje się. Rodaków trza popierać (w granicach rozsądku, oczywiście :)) )! Odpowiedz Link
cze67 Re: Rage Against The Machine - pytanko o płyty 25.01.06, 12:04 Płyta koncertowa zakupiona - bardzo mi się podoba. "Renegades" następne w kolejce. Odpowiedz Link
cze67 Re: Rage Against The Machine - pytanko o płyty 27.04.06, 16:09 Renegades zakupione - też mi się bardzo podoba. Ktoś wie, co to są te dwa nieopisane utwory koncertowe na końcu? Odpowiedz Link
braineater Re: Rage Against The Machine - pytanko o płyty 27.04.06, 17:30 Ja wiem!:)] Kick of the Jams - kower MC5 i How i could just kill a man - chyba kower Cypress Hill, ale nie mam 100% pewności:) P:) Odpowiedz Link
cze67 Re: Rage Against The Machine - pytanko o płyty 01.06.06, 17:01 braineater napisał: > How i could just kill a man - chyba kower Cypress Hill, ale nie mam 100% > pewności:) Tak, to Cypress, Zack (chyba on) na koniec utworu wymienia tę nazwę. Odpowiedz Link
d84 Re: Rage Against The Machine - pytanko o płyty 20.01.06, 11:42 Właśnie odkopałem tę płytkę z coverami, i wrażenia raczej pozytywne Najlepsze wydały mi się covery hiphopowe (How I Could Just Kill A Man lepsze od oryginału) - bujają jakby były stworzone dla RATM. Adaptacje Dylana i Stonesów też całkiem OK. Natomiast wiele do życzenia pozostawiają covery Stooges i MC5 - o ile ten pierwszy jeszcze ujdzie, to ten drugi jest trochę bez jaj w stosunku do oryginału. Gdyby Coldplay nagrali spokojniejszą wersję Kick Out The Jams to bym się nie dziwił, ale RATM? WTF? Ogólnie można się zainteresować Odpowiedz Link
cze67 Re: Rage Against The Machine - pytanko o płyty 20.01.06, 11:45 Ma szczęście(?) nie znam oryginału MC5 więc nie będę miał okazji do porównań... Dzięki! Odpowiedz Link
z.x.c.v.b Re: Rage Against The Machine - pytanko o płyty 21.01.06, 00:33 opinia Afrika Bambaataa o wykonaniu jego utworu pt. "Renegades Of Funk" przez RATM brzmi: "I love it" Odpowiedz Link
humbak Re: Rage Against The Machine - pytanko o płyty 21.01.06, 01:19 Fakt, I'm Housin' i Pistol Grip Pump też znakomicie i m wyszły. Ale pierwsze miejsce To kawałek Cyprysków. Rewelacyjna wersja. Orginał dobry, ale toto wymiata:) Odpowiedz Link
humbak Re: Rage Against The Machine - pytanko o płyty 21.01.06, 01:15 Popieram popieranie Renegades, Dobre kawałki dobrze wykonane:) Odpowiedz Link
majkelloz Re: Rage Against The Machine - pytanko o płyty 28.04.06, 15:59 renegedes jest fantastyczna plyta. oprocz ebiutu najbardziej mnie beirze sposrod wszystich plyt ratm-u. koncertowki prawde mowiac nie slyszalem. Odpowiedz Link
cze67 Re: Rage Against The Machine - pytanko o płyty 28.04.06, 16:03 majkelloz napisał: > renegedes jest fantastyczna plyta. oprocz ebiutu najbardziej mnie beirze > sposrod wszystich plyt ratm-u. koncertowki prawde mowiac nie slyszalem. Ja ze swej strony koncert serdecznie polecam. Odpowiedz Link
cze67 Re: Rage Against The Machine - pytanko o płyty 01.06.06, 16:59 No i tak powolutku, tak śmiechem-żartem, i uzbierałem sobie ich dyskografię (Allegro jednak rulez!). Odpowiedz Link