23.01.06, 00:32
hej:)))słuchajcie mam pytanko...czy ktos z was sie orientuje czy SOUTH daje
koncerty przy okazji nowych płyt? bo w kwietniu ma wyjsc 3 płyta..ale...tak
sobie mysle...(w ogole przepraszam ze dosyc głupie i beznadziejne pytanie) ale
tak sobie mysle jak mozliwe jest dawanie koncertów w momencie kidy Joel Cadbury
gra na wszystkim na raz na płycie...czy koncerty sa akustyczne?..wybralabym
sie..nie powiem..tak mnie tylko refleksja naszla....moze ktos wie czy warto
inwestować w koncert?:)
Obserwuj wątek
    • ilhan Re: SOUTH 23.01.06, 10:18
      Jest możliwe, na stronie www.south.uk.net/main znajdziesz fragmenty klipów koncertowych z tego co pamiętam. Faktycznie część jest "acoustic", ale to chyba nie reguła.

Inna sprawa, że nie wiem czy bliżej niż w Londynie taki koncert będzie osiągalny.
      • miofiore Re: SOUTH 23.01.06, 15:18
        teraz to juz zdebiałam....czy oni przyjeli nowego goscia do
        zespolu???????:((((((( nie no..:( na stronie ich fanow
        www.livebetweenthelines.com spojrzałam na górne zdecie i nie wiem co
        myslec....:(
        • cze67 Re: SOUTH 23.01.06, 15:20
          Ale że co z tym nowym gościem? Coś nie teges?
          • miofiore Re: SOUTH 23.01.06, 15:24
            no nie wiem własnie czy teges czy nie..jakos .tak mi pasowali we trójke..a
            ten..jakis taki....:)))))))))))))) z przyzyczajenia do tego ze zawsze byli moja
            ukochana tyrójka nie zaakceptuje tego nowego! o nie!;)))))))

tak czy inaczej...kiedy od do nich dolaczyl? bo na "With the tides" jescze go
            nie bylo prawda? czy ja juz zupelnie głupia jestem?:)))
            • miofiore Re: SOUTH 23.01.06, 15:27
              wiem juz czemu go nie lubie:))) ma..brzydka
              czapke...;)www.livebetweenthelines.com/2004.php?img=h14

ale....przynajmiej od momentu kiedy zaczal pojawiac sie na zdjeciach widze ze
              zaczeli grac wieksze koncerty...ach..moze to i dobrze...ale..tak mi smutno i tak:((
              • grimsrund Re: SOUTH 23.01.06, 15:30
                Koleżanka nam tu gackować zaczyna... ładnie to tak?

No i witamy na forum, oczywiście :))
          • grimsrund Re: SOUTH 23.01.06, 15:24
            Kto to, Rob Trujillo? ;))

Spoko. Czy to ważne, ilu ich jest? Ważne, żeby dalej takie ładne płyty
            nagrywali, i już.

• miofiore Re: SOUTH 23.01.06, 15:28
              słyszeliscie nowy singiel?:)) jest naprawde ok..tylko zastanawia mnie czemu w
              teledysku go nie pokazuja:////// tzn....nowego towarzysza
              • ilhan Re: SOUTH 23.01.06, 15:31
                Co do nowego singla/EP
                www.screenagers.pl/index.php?service=albums&action=show&id=895
                Co do nowego muzyka, z tego wynika raczej coś innego:
                · Joel Cadbury - majority of vocals
                · Jamie McDonald
                · Brett Shaw
                • miofiore Re: SOUTH 23.01.06, 15:40
                  · Joel Cadbury - majority of vocals
                  · Jamie McDonald
                  · Brett Shaw
                  other: people who help the band the most.
                  · Will Harper - keyboards during tours, contributed to album From Here On In

no ok...ale po co go od razu na głowne zdjecie forum dawac:))))))))))))
                  prawda?:)))strasza mnie tu...:)

Tak czy inaczej...witam:))))))))))))))))

T
                • miofiore Re: SOUTH 23.01.06, 16:30
                  Bede monotematyczna..jeszcze przez chwilke:)) i mam takie pytanie..co sadzicie o
                  "A Place In Displacement"..? mowi o piosence...nie wydaje sie wam ze
                  jest...lekko..lekko "nie taka" jak powinna byc?...ja podobnie jak pan Kuba
                  Ambrożewskiw w artykule do którego link podała ilhan, uwazam ze "Supercede" ma w
                  sobie cos wiecej...jakie sa wasze odczucia?...
                  • cze67 Re: SOUTH 23.01.06, 16:42
                    Ilhan (TEN ilhan) i pan Kuba A. to ta sama osoba, gwoli wyjaśnienia:-)
                    • miofiore Re: SOUTH 23.01.06, 16:44
                      a skąd mogłam wiedziec:))))))))))) no to pieknie sie przywitałam:))))))))))))))
                      ..tak...no to....dzień dobry jeszzce raz:)))))))))))))))) (jezu jak mi głupio;))))
                      • cze67 Re: SOUTH 23.01.06, 16:45
                        Bez przesady, skąd mogłaś wiedzieć?
                      • ilhan Re: SOUTH 23.01.06, 16:46
                        No tak, anonimowości nawet na domowym forum szukać nie można.
                        Dzień dobry
                        Pan Kuba :)
                        • cze67 Re: SOUTH 23.01.06, 16:50
                          Swoją drogą, jak wrzucić Twoje pseudo na polskiego googla to jesteś na drugim
                          miejscu. Zaraz po wielkim tureckim kompozytorze:-)
                        • miofiore Re: SOUTH 23.01.06, 16:54
                          anonimowośc na forum? skadze:)) na uprzenim forum na jakim mialam neiszczescie
                          przebywac zostałam poddana totalnej inwigilacji:)) po dwoch miesiacach nie
                          gadzania sie z zdaniem tamtejszej "pani nadzór" nawet moja uczelnia wiedziala na
                          jakim forum przebywam:PPPP no coz..:)))) chcialoby sie rzec..zycie:))) Dzien
                          dobry raz jeszcze:))
                          • jazzkam Re: SOUTH 23.01.06, 17:06
                            miofiore napisała:

> anonimowośc na forum? skadze:)) na uprzenim forum na jakim mialam neiszczescie
                            > przebywac zostałam poddana totalnej inwigilacji:))

ciekawe czemu
                            • miofiore Re: SOUTH 23.01.06, 17:07
                              :)))z prostej przyczyny:))))) denerwowało ja moje....podejscie do wiary..ze sie
                              tak wyraze:) a kobieta zostala zablokowana..i dobrze sie stalo:)
                            • miofiore Re: SOUTH 23.01.06, 17:08
                              poza tym..uff...co to za straszny ton "ciekawe czemu"..przerazilam sie odrobine...:(
                              • jazzkam Re: SOUTH 23.01.06, 17:59
                                miofiore napisała:

> poza tym..uff...co to za straszny ton "ciekawe czemu"..przerazilam sie odrobine
                                > ...:(

spoko, ja tylko udaję takiego strasznego.
                                • miofiore Re: SOUTH 23.01.06, 18:09
                                  aa...to ok..;)
                                  • miecio4 A może... 23.01.06, 18:15
                                    ... tu jest więcej sławnych ludzi poza ilhanem????
                                    No przyznawac się. Cze67 mi zawsze pasował na Darka Szpakowskiego.
                                    • jazzkam Re: A może... 23.01.06, 18:30
                                      przyznaję się - Chuck Norris to ja.
                                      • miofiore :DD aaaa.. wiedziałam od razu... 23.01.06, 18:32
                                        dlatego własnie sie przestraszyłam..inaczej nic mnie nie rusza;))))
                                    • miofiore Re: A może... 23.01.06, 18:31

> ... tu jest więcej sławnych ludzi poza ilhanem????
                                      > No przyznawac się. Cze67 mi zawsze pasował na Darka Szpakowskiego.

za to D. Szpakowski chyba nie pasuje na ogos kto by potrafil napisac tutaj cos
                                      konstruktywnego:D:D:D no chyba ze znowu popełniam jakies wielkie faux pas..i
                                      jest inny D.Szpakowski, którego powinnam znac a nie znam???:))
                                    • ilhan Re: A może... 23.01.06, 19:16
                                      miecio4 napisał:

> ... tu jest więcej sławnych ludzi poza ilhanem????

Miecio4 to podobno jeden z najsłynniejszych kolejarzy w Polsce.
                                      • mechanikk Re: A może... 23.01.06, 19:36
                                        Jak to ma byc dobre forum, to musiał być na nim Chuck Norris. Lustrujmy się
                                        więc! Kto następny? Ja? No dobra, Marek Sierocki, miło mi ;P
                                        • miofiore Re: A może... 23.01.06, 19:47
                                          Maria Szabłowska, "wideoteka dorosłego człowieka"..i równiez mi miło:)))))
                                          • grimsrund Re: A może... 23.01.06, 20:41
                                            Jak temperatura za oknem zejdzie poniżej -34, to od jutra możecie mi mówić
                                            Wielka Stopa :))
                                            • miofiore Re: A może... 23.01.06, 20:45
                                              ee....a jak nie zejdzie??:) mhmm?:) to co?:)
                                              • miecio4 Re: A może... 23.01.06, 20:51
                                                Nie róbcie jaj, mi zwrotnica zamarzła.
                                                • grimsrund Re: A może... 23.01.06, 20:54
                                                  Ależ nikt sobie jaj nie robi, w Czarnogórze inny Miecio dziś nawet wjechał w
                                                  przepaść :((
                                                  • miofiore Re: A może... 23.01.06, 21:22
                                                    kurcze...weźcie przestancie bo mi sie zimno zrobilo....brr.....cholera jasna,
                                                    nawet mi pilsner nie pomaga w polaczeniu z koncercikiem south..po
                                                    prostu..zamarzam...:///
                                                  • pszemcio1 Re: A może... 23.01.06, 21:33
                                                    dawno nikt tak duzo nie gadał na tym forum:)
                                                  • miofiore Re: A może... 23.01.06, 21:34
                                                    przepraszam:))) juz sie zamykam:)))) chyba...moze...:) to zalezy:)
                                                  • grimsrund Re: A może... 23.01.06, 22:43
                                                    Cóż, po dzisiejszym dniu chyba odpuszczę sobie na jakiś czas emotikony i
                                                    wielokropki. Nowa Koleżanka wyrobiła bowiem ich forumową normę na kilka
                                                    miesięcy naprzód (tu miał być śmieszek, ale nie będzie).
                                                  • miofiore Re: A może... 23.01.06, 22:49
                                                    nowa koleżanka jest bardzo ekspresywna osoba (co nie oznacza wcale ze sama sobie
                                                    strzelam komplementy,z tegoz powodu,ze wcale nie uwazam tego za komplement)
                                                    kropka kropka kropka usmiech
                                    • obly Re: A może... 24.01.06, 09:16
                                      własnei to samo sobie pomyslałem:

tutaj siedzą zahasłowane tuzy muzy:
                                      Cugowski, Skawiński, Borysewicz, Skiba, Peyo i Stasiek Wielanek

zgadnicje kto jest kto?

PS:ja podejżewam że pagaj to sal solo ;))
                                      • miecio4 Re: A może... 24.01.06, 09:59
                                        A jazzkam to Maciej Przedkościelny.

Cóż za popularność wątku o South:)
                                        • cze67 Re: A może... 24.01.06, 10:04
                                          A mieciu
                                          to Mieciu...

...Szcześniak

:-P
                                        • miofiore Re: A może... 24.01.06, 10:21
                                          > A jazzkam to Maciej Przedkościelny.
                                          >
                                          >

NIe no:) zastrzeliłes mnie tym:) No..to towarzystwo doborowe mamy:))
                                      • ilhan Re: A może... 24.01.06, 12:53
                                        obly napisał:

> tutaj siedzą zahasłowane tuzy muzy:
                                        > Cugowski, Skawiński, Borysewicz, Skiba, Peyo i Stasiek Wielanek
                                        >
                                        > zgadnicje kto jest kto?

POPULARNYM SKAWĄ jest Aimar <palacz>
    • ilhan Re: SOUTH 24.01.06, 15:45
      DiS chwali nowego singla
      www.drownedinsound.com/release/view/6985
    • aasiek Re: SOUTH 24.01.06, 16:06
      Chi, chi, a ja zajrzałam tutaj, bo myślałam, że w South jakiś totalny przewrót ;)
      Witam, miofiore :)
      • miofiore Re: SOUTH 24.01.06, 16:29
        no bo...jak pisałes..utwór jest dobry..inna sprawa jak to wypada na plaszczyznie
        ich poprzednich piosenek:) własnie czytałam o ich ostatnim koncerciku "January 17
        @ Islington Academy with The Brian Jacket Letdown and The Captain (London)
        "...no i..patrze tak na wczesniejsze..wiekszaosc ovzywiscie w Camden za 5
        funciakow..ach..zeby po wydaniu płytki nadal było tak samo i mieli mini
        koncerciki:) wybiore sie chocby na te 3 godzinki do Londynu:) chociaz nawet moze
        przed nowa płytka uda sie jeszcze cos wynalezc..mam wielka nadzieje..:) I
        pomyslec ze FROM HERE ON IN lezało u mnie na polce zapomniane przez dwa
        lata...WITH THE TIDES tez..na jakims dysku pt "G" sciagniete..zapomniane..a
        teraz...:))) od wczoraj mam juz chyba wszystkie mp3 z koncertów, wszelakie video
        itd..jakie istnieja..i upajam sie tym non stop:)

Witaj Aasiek:)
    • grimsrund Re: SOUTH 23.04.06, 11:02
      No więc "Adventures in the Underground Journey to the Stars" już jest,
      oczywiście nie tu. Płyta będzie szła do mnie grubo ponad miesiąc (taki lajf),
      więc pytam, czy ktoś już zna. Tu i ówdzie piszą, że chłopaki postawili na
      muzykę do wind. Czyżby Brian Eno się kłaniał?
      • ihopeyouwilllikeme Re: SOUTH 23.04.06, 13:42
        > Tu i ówdzie piszą, że chłopaki postawili na
        > muzykę do wind. Czyżby Brian Eno się kłaniał?

Kopią sobie grób :)
      • miecio4 Re: SOUTH 23.04.06, 17:12
        Uważam płytę za bardzo udaną. Może nie tak spójną i melodyjną jak poprzednia
        ale to wina braku zdecydowania zespołu czy dalej grać pop dla inteligentnych
        czy raczej komerchę:) Ogolnie na razie w pierwszej piątce moich płyt roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka