grimsrund 16.03.06, 20:43 To na wypadek, jakby ktoś zapomniał: Ortonowa nagrała nową płytę, bardzo śliczną, przez Jima O'Rurkę wyprodukowaną, niedawno się ukazała. No dobra, spocznij. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nemrrod Re: Beth Orton "Comfort Of Strangers" 16.03.06, 21:41 Ja nie zapomniałem. Ja w ogóle nie wiedziałem, że Orton i O'Rourke razem... Pierwsze trzy kawałki dość przyjemne, ale raczej przeciętne. Piano w openerze prawie jak w tytułowym z "Insignificance", tylko że bardziej płaskie. A brzmienie skojarzyło mi się z "Extraordinary Machine" Fiony Apple - to na minus, bo to nudna płyta była. Odpowiedz Link
hennessy.williams Re: Beth Orton "Comfort Of Strangers" 16.03.06, 22:42 Miałem identyczne skojarzenie z Fioną, tylko u mnie to na plus, bo to fajna płyta była. A O'Rourke to nawet napisał ze 2 kawałki (wspólnie z B.O.) Odpowiedz Link
grimsrund Re: Beth Orton "Comfort Of Strangers" 16.03.06, 23:06 Paluchy maczali w tej płycie (a właściwie w dodatkowych utworach z wersji dwupłytowej) także M.Ward, Howe Gelb i Jim White (ten australijski, nie florydzki), co dla mnie jest kolejnym argumentem "za" :)) Odpowiedz Link
hennessy.williams Re: Beth Orton "Comfort Of Strangers" 16.03.06, 23:22 ...co z kolei mi przypomina, że nie słyszałem jeszcze "Cinder" Dirty Three Odpowiedz Link
pytajnick Re: Beth Orton "Comfort Of Strangers" 17.03.06, 00:06 Też mnie tą Fioną, wbrew intencjom, zachęciłeś, ;) Odpowiedz Link
ayya Re: Beth Orton "Comfort Of Strangers" 17.03.06, 13:41 Mi się ta płyta skojarzyła przede wszystkim z uroczymi pierwszymi płytami Orton: niesamowicie lekkimi, zwiewnymi i melodyjnymi. Po straszliwie nudnym "Daybreaker" opłacało się czekać z 4 lata na ten nowy krążek. Odpowiedz Link
hennessy.williams Re: Beth Orton "Comfort Of Strangers" 23.03.06, 16:00 Im więcej słucham, tym bardziej mi się podoba (odkrywcze, nie?) Aż się boję, co będzie po następnym miesiącu. Obecni faworyci: - Worms - Rectify (czuję się jakbym jechał wierzchem) - Comfort Of Strangers - Shadow Of A Doubt - Heart Of Soul i z bonusów Northern Sky. Odpowiedz Link