Dodaj do ulubionych

audycja w radio -dzis velvet underground godz.20

29.11.06, 19:52
The Velvet Underground - amerykańska grupa rockowa, będąca przedstawicielem
awangardy rockowej i rocka eksperymentalnego. Grupa działając na przełomie lat
sześćdziesiątych i siedemdziesiątych XX wieku wpisała się w nurt pop artu,
będąc tego ruchu najwybitniejszym muzycznym przedstawicielem. Velvet
Underground, w przeciwieństwie do brytyjskich grup progresywnego rocka, które
czerpały inspirację z muzyki klasycznej (głównie romantycznej lub
modernistycznych trendów w muzyce współczesnej) oraz jazzu, poszedł w kierunku
wytyczonym przez amerykańską awangardę muzyki współczesnej, której głównym
przedstawicielem był ekstrawagancki kompozytor John Cage. Eksperymenty
dźwiękowe, brak ograniczenia jakimikolwiek regułami oraz nieskrępowana rockowa
agresywność spowodowała, iż post factum przyklejono zespołowi etykietkę proto
punk. Teksty utworów zespołu odgrywały wielką rolę w muzyce. Bardzo poetyckie
i często bulwersujące propagowały idee współczesnego, lewicującego i
dotkniętego obyczajową rewolucją środowiska młodych intelektualistów.
Opiekunem artystycznym grupy i autorem projektów graficznych okładek albumów
był znany plastyk Andy Warhol. Liderem grupy, znanym z późniejszej kariery
solowej był wokalista i gitarzysta Lou Reed.
accel5.mettre-put-idata.over-blog.com/0/00/94/22/covers/the-velvet-underground-et-nico---the-velvet-underground-et-nico.jpg" border="0" alt="accel5.mettre-put-idata.over-blog.com/0/00/94/22/covers/the-velvet-underground-et-nico---the-velvet-underground-et-nico.jpg">

Ścieżki:
1.Sunday Morning - 2:56
2.I'm Waiting for the Man - 4:39
3.Femme Fatale - 2:38
4.Venus in Furs - 5:12
5.Run Run Run - 4:22
6.All Tomorrow's Parties - 6:00
7.Heroin - 7:12
8.There She Goes Again - 2:41
9.I'll Be Your Mirror - 2:14
10.The Black Angel's Death Song - 3:11
11.European Son - 7:46
83.149.122.32:23224/listen.pls
Obserwuj wątek
    • pytajnick "w radiu" [n/t] 29.11.06, 21:58
    • cze67 Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 09:20
      Bardzo dziękuję za zaznajomienie nas z zespołem The Velvet Underground, o
      którego dokonaniach większość tutejszych forumowiczów, jak mi się zdaje, nie
      miała dotąd zielonego pojęcia.

PS. Świetny nick.
      • robot.obibok Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 09:34

-w radio , tak jak w studio(w studiu) -obie formy są poprawne - więc nie pouczaj
        mnie Prosze nastoletnia fanko The Killers
        -po drugie to nie moja audycja a kolegi
        Pozdrawiam
        • pagaj_75 Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 09:52
          robot.obibok napisał:

> obie formy są poprawne

tu się zgodzę

> więc nie pouczaj mnie Prosze nastoletnia fanko The Killers

a to było równie słodkie co niepotrzebne (podobnie jak wykład o VU)
          • cze67 Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 09:59
            Swoją drogą, z jednego jedynego słowa wywnioskować, że pytajnick jest fanką:-)
            The Killers to mistrzostwo świata.
            • roar Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 14:24
              cze67 napisał:

> The Killers to mistrzostwo świata.

Pięknie powiedziane! Myślę, że wszystkie forumowiczki, z Pytajnickiem na czele, podpiszą się pod tym obiema rękoma. :D
              • grimsrund Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 14:33
                BuZiAcZkI DlA ThE KiLlErS!
                • ilhan Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 14:41
                  Słuchał ktoś? Dobra ta płyta? Bo nie wiem czy ściągać.
                  • kubasa Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 14:44
                    ilhan napisał:

> Słuchał ktoś? Dobra ta płyta? Bo nie wiem czy ściągać.

Mówisz o debiucie VU? Moim zdaniem warto. Okazuje się że lata 60. to nie tylko
                    Tbe Beatles i debiut King Crimson.
                    • grimsrund Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 14:51
                      Ale gupia ta Kubasa! Ilhanie chodziło o płytę The Killers, najlepszego zespołu
                      na świecie!
                    • ilhan Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 14:53
                      kubasa napisał:

> ilhan napisał:
                      >
                      > > Słuchał ktoś? Dobra ta płyta? Bo nie wiem czy ściągać.
                      >
                      > Mówisz o debiucie VU? Moim zdaniem warto. Okazuje się że lata 60. to nie tylko
                      > Tbe Beatles i debiut King Crimson.

Dzięki za kolejne intrygujące nazwy!
              • ktmajcher Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 01.12.06, 10:42
                btw roar czy jak słyszysz when you were young killersów nie masz skojarzeń z
                klimatem a pagan place
                • roar Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 01.12.06, 11:13
                  ktmajcher napisał:

> btw roar czy jak słyszysz when you were young killersów nie masz skojarzeń z
                  > klimatem a pagan place

No właśnie przesłuchałem, dwa razy nawet. I, eee, nie. Nie rób człowiekowi nadziei. :P

Znaczy, coś tam przebłyskuje w linii wokalu (jeśli zapomnieć o fakcie, że Mike Scott umie śpiewać). Ale Meat Loaf też momentami przebłyskuje, więc to niewiele mówi. ;)
                  • ktmajcher Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 01.12.06, 11:25
                    ja najpierw usłyszałem kawałek kilka razy, potem przypadkowo trafiłem na teledysk,
                    i dopiero na koncu dowiedziałem się z kim mam do czynienia, więc nie byłem
                    zasugerowany jak Ty przeze mnie, uważam że na odrzut z sesji by pasowało ;-)
    • kubasa Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 09:46
      Nie lubię Slasha.
      • grimsrund Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 12:54
        A ja ponawiam pytanie Mamelucha - skąd ta ostatniodniowa inwazja świeżej krwi?

Se nawet pomyślałem, że jest jakiś link ze Screenagers, ale na szczęście nie
        zasłużyliśmy.
        • obly Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 14:46
          bo staruchy sie zapuchły i slinią juz tylko wiec roznorakie indywidua
          podszywaja sie pod wnuczyska i przypełzły aby zabrac im rentę;))zanim zrobią to
          zaklady pogrzebowe
          co do VU to troszke nietrafione, nie to ze nielubimy, bo lubimy ale jakos,
          no to tak jakbyś Eskimosom śnieg pokazywał no. nie to ze znawca czy cos jestem.
          odkad The Cure stal sie klasyka taka sama jak dla mnie Led Zeppelin to sie
          czuje nieco stary miejscami ;))

a co do poprawnosci form
          ZADNA FORMA NIE JEST K. PORPAWNA
          pi..rzyc formę jako taką

no i tak na cudzersa włazikowac gdzie bądz i siekac rekramy OBCYM OSMYM
          pazazerom to zycze powodzenia!
          • cze67 Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 14:56
            obly napisał:

> a co do poprawnosci form
            > ZADNA FORMA NIE JEST K. PORPAWNA
            > pi..rzyc formę jako taką

Tak jest! Odrzucamy formę. FORMA JEST SKOSTNIAŁA. Treść, WIĘCEJ TREŚCI!
            • cze67 Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 15:03
              Zgadzam się z kubasą, niezłe granie. Z tym, że najnowsza płyta Pustek jednak
              ich kasuje. Ale na obronę VU trzeba powiedzieć, że zaczynali jeszcze w latach
              60tych.
              • robot.obibok Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 15:19
                skoro wychwalasz zespol Pustki to rzeczywiscie nie jest do audycja dla
                Ciebie.Dzieci wyjdzcie poza ramy screnagers i porcys.Przestancie się uwazac za
                znawców którymi nie jesteście.
                • obly Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 15:20
                  nakarm sie bananami i oddaj stolec ;))) tez tak umiem
                  hehehe
                  o co ci tak naprawde chodzi?

• cze67 Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 15:21
                  Nigdy nie uważałem się za znawcę, którym nie jestem.
                • roar Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 15:35
                  Nie no, stary, obudź się, świat poszedł do przodu, muzyka nie kończy się na Elvisie i innych gościach z gitarami. Otwórz się na nowe brzmienia trochę. Gdybyś posłuchał Franza Ferdinanda, Arctic Monkeys i masy innych zarąbistych kapel polecanych przez te serwisy, to byś takich rzeczy nie pisał.
                  • robot.obibok Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 15:50
                    kolejny się znalazł.Nie ucz ojca dzieci robic dobrze?
                    Napisalem kilka postów wczesniej ,ze to audycja znajomego(nie ma konta na
                    gazeta.pl dlatego jak wkleilem)
                    Po drugie ktos tam pyta o co mi chodzi.To wy zaczeliscie atak , najpierw ktos
                    probuje mnie pouczac w kwestii poprawnosci językowej samemu odkrywając swoje
                    braki.Po trzecie towarzystwo wzajemnej adoracji informuje ,ze notka byla
                    nietaktem "bo to jakby Eskimosom mowic gdzie jest snieg"-informacja jest
                    inforamcją skoro poczułeś/poczułaś się obrazona - Twoj problem.
                    Po czwarte porówynwanie Pustek do Velvet a juz tym bardziej mówienie mi
                    "posłuchaj Franz Ferdinand" tylko obnaża wasza ignorancję.
                    • p.o.box.77 Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 15:55
                      spokojnie. tylko spokojnie. we are from the same gang.

ale szczerze to mi zawsze pustki się kojarzyły z VU. to tylko takie porównanie.
                      jakich wiele. bez napinki. tylko bez napinki.
                    • kubasa Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 15:55
                      No dobra, żart się skończył i tam nie ma już rozgrzebywac trupa więc mogę
                      powiedziec, że jesteś trochę tepawy jeśli nie zauważyłeś, że wszyscy sobie z
                      tym Franzem i Pustkami robią jaja, zresztą z Ciebie.
                      • cze67 Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 15:59
                        Dobra:
                        1. Nie cierpię Pustek
                        2. Uwielbiam VU.
                        3. Większość z tutejszych forumowiczów jeżeli nawet nie lubi tego zespołu, to
                        go ceni, a już na pewno zna.
                        4. Większość z tego co napisałem w poprzednich postach to żarty. Może niezbyt
                        wymyślne. Jeżeli uraziłem twórcę tego wątku, to przepraszam.
                        5. Naprawdę fajny nick.
                        • grimsrund Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 16:14
                          > 5. Naprawdę fajny nick.

Fajny, ale czy zasłużony? ;)
                          • jarecki32 Re: ale fajny watek 30.11.06, 16:28
                            juz dawno sie tak nie usmialem
                            (bo juz momentami nundo bylo)
                            wiecej takich gorliwych fanow radia ( radio ?) !!!
                        • robot.obibok Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 16:34
                          wiesz to nie sztuka powiedziec(napisac) "Maciek ja tylko żartowałem"
                          • mameluch Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 16:49
                            to ma powiedzieć, że to było na serio jak nie było? czy może przeprosić?:D
                            trochę więcej luuuuuzu:)
                          • pszemcio1 Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 16:54
                            robot.obibok napisał:

> wiesz to nie sztuka powiedziec(napisac) "Maciek ja tylko żartowałem"

ależ beznadziejne masz wpisy, nawet ja jestem bieglejszy w rozpoznawaniu ironii
                            • robot.obibok Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 16:56
                              ale po co się wtrącasz?
                              • pszemcio1 Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 17:06
                                robot.obibok napisał:

> ale po co się wtrącasz?

a tak, nudze się. a to twój wątek tak? nie wolno się wtrącać? no ok.

..spięty jesteś

THE END
                            • ilhan Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 17:01
                              pszemcio1 napisał:

> robot.obibok napisał:
                              >
                              > > wiesz to nie sztuka powiedziec(napisac) "Maciek ja tylko żartowałem"
                              >
                              > ależ beznadziejne masz wpisy, nawet ja jestem bieglejszy w rozpoznawaniu ironii

:)

Jeszcze tylko padnie klasyczne "jesteś spięty" i można zamykać wątek.
                              • grimsrund Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 17:06
                                Nie no, spoko, po co od razu zamykać. Jeden porcysiawy wątek zawsze się przyda.
                                • jarecki32 a moze by tak zadzwonic po bendera? 30.11.06, 17:16
                                  zna ktos numer? ten mial by tutaj uzywanie :)
                                  • braineater Re: a moze by tak zadzwonic po bendera? 30.11.06, 17:40
                                    bu, bender chyba wyniósł się w zaświat, bo nawet na maile nie odpowiada:(
                                    Ale wąteczek za to sliczności, aż mi się puder z mordy osypał.

P:)
                                    • robot.obibok Re: a moze by tak zadzwonic po bendera? 30.11.06, 18:17
                                      Towarzystwu wzajemnej adoracji pokazuje środkowy palec , bo nie jestem
                                      zwolennikiem pyskówek na necie(tym bardziej na forum)
                                      Duscie się we własnym bagienku jak porcys.
                                      Zegnam
                                      Do siebie moge miec tylko pretensje , ze dalem się sprowokować bandzie malo
                                      błyskotliwych małolatów.
                                      • mameluch Re: a moze by tak zadzwonic po bendera? 30.11.06, 18:21
                                        ahoj samotny marynarzu, dryfuj dalej!
                                        • grimsrund Re: a moze by tak zadzwonic po bendera? 30.11.06, 18:24
                                          Kurde, no z żalu sie upiję normalnie. Jeszcze jedna wrażliwa dusza tak mocno
                                          skrzywdzona. Żeby tylko Mistrz Piotr o tym wiedział, machnąłby pewnie następne
                                          oratorium.
                                      • pszemcio1 Re: a moze by tak zadzwonic po bendera? 30.11.06, 18:24
                                        robot.obibok napisał:
                                        > Do siebie moge miec tylko pretensje , ze dalem się sprowokować bandzie malo
                                        > błyskotliwych małolatów

ok, to ja idę odrobić zadanie, a potem jeszcze sie spakować i spać. bo rano w-f
                                        na 8.00
                          • cze67 Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 01.12.06, 09:20
                            robot.obibok napisał:

> wiesz to nie sztuka powiedziec(napisac) "Maciek ja tylko żartowałem"

Pozwij mnie do sądu.
                        • ktmajcher Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 01.12.06, 07:25
                          cze67 napisał:

> 2. Uwielbiam VU.
                          > 3. Większość z tutejszych forumowiczów jeżeli nawet nie lubi tego zespołu, to
                          > go ceni, a już na pewno zna.
                          podpisuje się pod tym, choć przyznaję bez bicia jestem ignorantem znam tylko
                          BANANA nawet miałem taką koszulkę;-)
                          ciekawe czy obly pisząc wyżej co by się opchać bananami miał na myśli celowo
                          okładkę pierwszej płyty
                          • obly Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 01.12.06, 08:54
                            ;)) no brawo misiu ;))
                            • ktmajcher Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 01.12.06, 10:24
                              ach
                          • ktmajcher Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 01.12.06, 10:28
                            ktmajcher napisał:

> podpisuje się pod tym, choć przyznaję bez bicia jestem ignorantem znam tylko
                            > BANANA nawet miałem taką koszulkę;-)

teraz mam dylemat, miałem sobie robić koszulkę the Cult, a pewnie powinienem
                            Pustek lub the Killers
                            • roar Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 01.12.06, 10:40
                              A, co mi tam. Ciągnę sobie właśnie najnowszą płytę zespołu The Killers. Niech taki przynajmniej będzie merytoryczny pożytek z tego wątku.
                              • ktmajcher Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 01.12.06, 10:45
                                i tak trzymać, potrzeba matką wynalazku
                                to potem mi coś skrobnij apropo tego co napisałem dużo wyżej
                    • obly Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 30.11.06, 21:28
                      oj durny ty durny...
                      ale smieszny
                      to tak jak z tymi co myja szyby na skrzyzowaniu, włazą ci i mówią ze kurde
                      szefuńciu szybkę na puc zrobiemy za friko, a jak mówisz nie to sle joby i
                      ukradkiem ryskę siekają.

wyjasniam:
                      Problem jest w tym ze ktos tu poprawił naszego przyjaciela ze nie mówi sie
                      radio tylko radiu i pewnie nikt by tu nie wdepnął gdyby nasz przyjaciel sie nie
                      obraził był i nie potraktował osobiście tej uwagi i prędziutko zripostował na
                      poziomie czatu onetu do tego uzywajac strasznych ziomów: kilersów.
                      co bylo w sumie smieszne i stad pewnie tyle fajnych chłopców wzieło udział w
                      zabawie ;))). tylko znów nasz przyjaciel wziun sobie prosto w serce ze z niego
                      żarty sobie stroją i dodatkowo sie obraził. a to sytuacja smieszna.
                      to nie jest towarzystwo wzajemnej adoracji tak za bardzo, wręcz nawet
                      przeciwnie wobec siebie jestesmy podli, zli i niedobrzy i robimy sobie
                      szczypliwe uwagi ze nie powiem o sikaniu sobie do kawki.
                      tylko nikt nie przypuszczal ze taki gosc w tutejszych progach stad
                      nieporozumienie.
                      daj mi teraz swojego mejla a ja ci bede wysyłał informacje które znajde w
                      wikipedii, pewnie sie ucieszysz ;))) bo przeciez nie jestes towarzyszem
                      wzajemnej adoracji.
                      hehe
                      no nie umiem jaśniej kolego obiboku.
                      ty pewnie tez nie.
                      wiec nikt nie zyskał nikt nie stracił ja w tym palcie przyszedłem i w tym
                      palcie wychodzę. stare madre moje przysłowie mówi: "jak masz racje to sie nie
                      kłóć."
                      albo inne przysłowie: "mały pies szczeka a duży nie musi"
                      albo jeszzce inne przysłowie: "jak sobie poszczekasz to ci morde wysuszy"
                      czyli innymi słowy, swiat jest naprawdę piekny i nie ma co sobie problemów
                      napotkanych przypadkiem brac do serca, dla twojej wygody umówmy sie ze winnym
                      jest ten ortografista nasz i dla przykładu skopiemy mu nastoletnią muszelkę.

a co do VU to bardzo fajny zespół.
                      pokój niech będzie posprzątany

ze ktos to lubi i puszcza to w swoim radio. ja w swoim puszczam ciut inną ;))
                      nie mówiac o reszcie
    • jarecki32 Re: a ja zawsze chcialem byc w bandzie 30.11.06, 18:41
      Do siebie moge miec tylko pretensje , ze dalem się sprowokować bandzie malo
      błyskotliwych małolatów.

tyle, ze mnie nie chcieli, no ale lepiej pozniej niz wcale

a teraz ide odprowadzic wnuki do przedszkola a po drodze bede sie zastanawial
      co nas najbardziej zirytowalo w tym pierwszym mailu, bo przeciez facet mogl nie
      wiedziec ze my juz pare doktoratow napisalismy o VU i pozniejszych dokonaniach
      ich muzykow, czyli chcial dobrze. Moze ten wikipedyczny tekst ?, czy krypto-
      reklama , nie mam pojecia
      • ilhan Re: a ja zawsze chcialem byc w bandzie 30.11.06, 19:04
        jarecki32 napisał:

> Do siebie moge miec tylko pretensje , ze dalem się sprowokować bandzie malo
        > błyskotliwych małolatów.
        >
        > tyle, ze mnie nie chcieli, no ale lepiej pozniej niz wcale
        >
        > a teraz ide odprowadzic wnuki do przedszkola a po drodze bede sie zastanawial
        > co nas najbardziej zirytowalo w tym pierwszym mailu

Nas coś zirytowało? Ja myślałem, że to "nastoletnia fanka The Killers" poruszyła lawinę.
        • grimsrund Re: a ja zawsze chcialem byc w bandzie 30.11.06, 19:26
          A mnie zirytowała dziadowska jakość reklamowanej audycji (szumy!) i to, że mi
          się transfer rwał co parę sekund ;)
          • braineater LOL 30.11.06, 21:09
            stig_helmer@gazeta.pl do braineater
            Więcej opcji 19:09 (1½ godzin temu)

Jestem autorem tej audycji na którą jedziecie , a zapewne jej nawet
            nie słuchaliście...Radio zostało stworzone dlatego że miałem dosyć
            tego co sie dzieje np w trójce(Kaczkowski Come puszcza) Jak tak
            będziecie robili to będziecie skazani na come w każdym radiu wszyscy
            będą puszczać ''zajebistych''Ferdinandów" i ''genialnych''Killersów"
            będziecie mieli trendi audycje i będziecie pewnie zadowoleni... chuj
            wam w dupę wszystkim kurwy małe.

A od Robota.obiboka wara bo pewnie w znajomości muzyki mu do pięt
            nie dorastacie.

<Sądzę, że powinniśmy dac to w nagłówek>

• tomash8 Re: LOL 30.11.06, 21:12
              braineater napisał:

>
              > będziecie mieli trendi audycje i będziecie pewnie zadowoleni... chuj
              > wam w dupę wszystkim kurwy małe.
              >
              >

kurde no i teraz się zamknę w sobie i zostanę gotem:(

genialny wątek :)
            • pszemcio1 Re: LOL 30.11.06, 21:56
              braineater napisał:

A od Robota.obiboka wara bo pewnie w znajomości muzyki mu do pięt
              > nie dorastacie.
              >

he he, tylu znawców w około ostatnio, człowiek się gubi w tym wszystkim...
              żyję sobie spokojnie nikomu nie wadząc, z przeświadczeniem że VU się nie umywa
              do Ferdinandów, a tu taki szok, no no...to zmienia postać rzeczy...
              • pszemcio1 Re: LOL 30.11.06, 22:03
                sprawdziłem skrzynkę!!! też dostałem!! dzięki, tak rzadko ktoś do mnie pisze...
            • mameluch Re: LOL 30.11.06, 23:25
              braineater napisał:

> chuj
              > wam w dupę wszystkim kurwy małe.

kuuuurde, a ja do Ciebie kilkanaście minut temu też mejla napisałem, ale
              zakończyłem go starym i niemodnym 'pozdrower', a nie tą wyczesaną frazą. tak to
              jest jak się na prowincji mieszka i nie zna najnowszych hitów. obiecuję poprawę.

ps. ja mejla nie dostałem:(
            • p.o.box.77 o wy kurwy małe... 01.12.06, 13:24
              ..liche... wątłe...

ja miałem o sobie opinię nowoczesnego, ale jak ktoś mówi o radio licze mam
              nadzieję że coś usłysze w radio co mnie ucieszy. cos mocnego z kopem. ale radio
              internetowe.. to nie to samo niestety..

ale widocznie nie jestem az tak nowoczesny..
              • braineater Re: o wy kurwy małe... 01.12.06, 14:47
                Banda chujów się zebrała
                Co Velvetów znać nie chciała
                Za reklamę nas zjebała
                Potem w pizdu nas Wyśmiała

Małe Kurwy, Chuj im w zad
                My są lepsi tak czy tak

Od Killersów, Ferdinanndów
                Wolim tych Zaćpanych Bardów
                Chuja w sumie o nich wiemy
                Lecz tym kurwom Pokażemy!

Małe Kurwy, Chuj im w ucho
                pewnie się rodziły głuche.

Control C i Control V
                oto po co rozum nam
                Nikt mondrzejszy od nas nie je
                Kurwy wy (no i złodzieje)*

*Bo jak wiadomo z klasyki, każda k..wa to złodziej.
    • mechanikk Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 01.12.06, 09:06
      Ojejku, przegapiłem wątek roku.
      • grimsrund Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 01.12.06, 12:10
        > Ojejku, przegapiłem wątek roku.

Za karę teraz Kolega musi wychłostać się pękiem wędzonych kabanosów.
    • sojuz1 Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 01.12.06, 11:28
      robot.obibok napisał:
      > Velvet
      > Underground, w przeciwieństwie do brytyjskich grup progresywnego rocka, które
      > czerpały inspirację z muzyki klasycznej (głównie romantycznej lub
      > modernistycznych trendów w muzyce współczesnej) oraz jazzu, poszedł w kierunku
      > wytyczonym przez amerykańską awangardę muzyki współczesnej, której głównym
      > przedstawicielem był ekstrawagancki kompozytor John Cage. Eksperymenty
      > dźwiękowe, brak ograniczenia jakimikolwiek regułami oraz nieskrępowana rockowa
      > agresywność spowodowała, iż post factum przyklejono zespołowi etykietkę proto
      > punk.
      To jest ideologizowanie, VU to po prostu był zwykły rock'n'rollowy band. To, że
      nie potrafili porządnie nastroić gitar nie robi z nich jeszcze awangardzistów.

>Teksty utworów zespołu odgrywały wielką rolę w muzyce. Bardzo poetyckie
      > i często bulwersujące propagowały idee współczesnego, lewicującego i
      > dotkniętego obyczajową rewolucją środowiska młodych intelektualistów.
      Oto próbka: "Heroin, be the death of me
      Heroin, it's my wife and it's my life". Wiadomo: hippisi, ćpuny, menele...

> Opiekunem artystycznym grupy i autorem projektów graficznych okładek albumów
      > był znany plastyk Andy Warhol.
      Nazwanie Andy'ego Warhola tylko "znanym plastykiem" świadczy o wyjątkowej
      ignorancji założyciela tego śmiesznego wątku.
      • roar Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 01.12.06, 11:40
        pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Śmiało_modyfikuj_strony
        • pszemcio1 Re: audycja w radio -dzis velvet underground godz 01.12.06, 14:39
          roar napisał:

> pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Śmiało_modyfikuj_strony

nawet najgłupsza acz osobista teza o VU byłaby bardziej wartościowa niż
          przeklejanie gotowych tekstów z wikipedii
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka