cze67 11.12.06, 13:31 Bliska mi osba pożyczyła mnie płytę. Posłuchałem, zachwyciłem się, przegrałem i Wam też polecam. Jazz, yass, klezmerstwo (klarnecista jest liderem) i różne takie: www.meritum.art.pl/meritum.php?id=szcz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nierymek Re: Meritum - taka kapela 11.12.06, 13:38 no meritum rządzi. koncerty polecam szczególnie. sporo energii, takiej pankowej prawie że. świetni instrumentaliści, fajni ludzie. Odpowiedz Link
grimsrund Re: Meritum - taka kapela 11.12.06, 13:46 Bardzo dobra kapela. Nowa płyta (innych nie znam) rządzi. Odpowiedz Link
humbak Re: Meritum - taka kapela 11.12.06, 16:15 Grim, jesteś na miejscu prawie. Słyszałeś coś o planach końcertu w Krk? W sumie nie zdziwiłbym się jakby nie przyjechali do grodu Kraka po tym jak zawiodła publika po ich pierwszym albumie:/ Odpowiedz Link
humbak Re: Meritum - taka kapela 11.12.06, 16:21 Ehhh, a wystarczyło zajrzeć na stronę by się dowiedzieć że byli w liściopadzie. W Alchemii hehe:) Odpowiedz Link
grimsrund Re: Meritum - taka kapela 11.12.06, 16:36 Alchemia oblegana jest normalnie - a to Vandermarki, a to PinkFreudy, a to Meritumy co rusz zaglondajom. Szkoda, że mnie nigdy wtedy tam nie ma :(( Odpowiedz Link
humbak Re: Meritum - taka kapela 11.12.06, 16:56 Vandermarka to i ja żałuję. Zwłaszcza że dopiero ostatnio go doceniłem. Z Alchemią jest pewien problem- drożyzna i (tak na oko, bo tam nigdy na koncercie nie byłem) ciasno i duszno. Odpowiedz Link
grimsrund Re: Meritum - taka kapela 11.12.06, 18:11 A zupełnie ostatnio to Vandermarki nawet w Andrychowie grali - jak tak, to może i do mojej wsi kiedy przyjado? ;) Odpowiedz Link
humbak Re: Meritum - taka kapela 11.12.06, 18:24 Wiem. Kumpel z Bielska mi mówił. U niego z kolei był Dejohnette... fuksiarz:) Odpowiedz Link
kod_kreskowy Re: Meritum - taka kapela 12.12.06, 17:47 grimsrund napisał: > Bardzo dobra kapela. Nowa płyta (innych nie znam) rządzi. Inna jedna, z 2004(?), o niebo lepsiejsza :) Odpowiedz Link