Dodaj do ulubionych

Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu!

06.02.07, 09:59
Pamiętajcie, że byłem pierwszy:-)
forum.fronda.pl/forum.php?akcja=pokaz&id=848904
Na serpencie też zapowiadają. Szok oraz inne pozytywne uczucia. Tym bardziej,
że dzisiaj sobie zapuściłem Demo Summer 84 na słuchawki. No i oczywiście
10/10.
Obserwuj wątek
    • cze67 Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 06.02.07, 10:14
      A tak w ogóle to:
      www.zjarocina.pl/501.html
    • grimsrund Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 06.02.07, 23:39
      I tak trzymać.

Se wreszcie posłucham, bo nigdy ani nutki budzyńskiej Siekiery nie słyszałem :(
    • tomash8 Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 07.02.07, 10:00
      Ciekawe, czy po "odbrudzeniu" ten materiał nadal będzie miał takiego kopa.
      Przecież wtedy, moze poza paroma zespołami z Finlandii(Rattus, Kaaos) i Venomu,
      chyba nikt tak - przepraszam za wyrażenie - nie napierdalał.
      • cze67 Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 07.02.07, 10:10
        Myślę, że jest to właściwe określenie na właściwym miejscu.
        • gripweed Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 28.02.07, 13:52
          Miesiąc się kończy, a tu nic!
          Czy ktoś coś wie?
          • cze67 Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 28.02.07, 13:54
            Nikt Nic Nie Wie:-)
            • teddy4 Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 28.02.07, 23:22
              cze67 napisał:

> Nikt Nic Nie Wie:-)

W Moich Oczach , a NIE NIKT NIC NIE WIE. Cała seria płyt jarocińskich jest
              opóźniona o miesiąc.
              >
    • tomash8 Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 19.04.07, 21:56
      no:

"Na listę dyskusyjną ZGREDY Sławek Pakos przysłał taką informację:

"jesli to wywolanie do tablicy to prosze bardzo, juz sie tlumacze:
      siedze jak myszka pod miotla gdyz nie chce rzucac slow na wiatr
      w trakcie pracy dzieja sie rzeczy przedziwne i ciekawe, ktore opozniaja
      wydanie materiału
      ale ktos juz powiedzial: "czekamy 23 lata, poczekamy jeszcze jeden miesiac"
      plyta CD zespolu SIEKIERA bedzie nosila tytul Na Wszystkich Frontach Swiata,
      znajdzie sie na niej kompletna wersja demo summer 84 plus wystepy Siekiery z
      Jarocina 1984 i Rocku Na Wyspie 1984
      material jest zebrany, ale jako iz zaginela tasma-matka z 10 piosenkami z
      demo (pozostale 6 jest na drugiej tasmie matce) to wciaz docieramy do
      lepszej kopii z tasmy matki... teraz juz taka jest w drodze do nas.
      na plycie winylowej, ktora sie ukaze w limitowanym nakladzie pojawi sie
      natomiast sensacyjna proba zespolu - wyglada na jedna z ostatnich prob
      Siekiery, pojawi sie dzieki przyjaciolom, ktorych nazwisk na razie nie
      podam.. :) 40 minut zagranych rewelacyjnie!
      czekac juz jednak wiecej nie bedziemy - chce aby ta plyta ukazala sie w
      maju, ale jesli odnajdziemy to na czego tropie jestesmy, to fiu fiu....

na plycie pojawia sie wszystkie texty Siekiery 1984 w wersjach
      autoryzowanych przez ich autora czyli Tomka Adamskiego. nie da sie ukryc, ze
      spotkania z tym czlowiekiem obalily wiele mitow naroslych wokol jego osoby,
      wokol obu Siekier i poukladamy wiele klockow w glowie (mam na mysli historie
      opowiadane na temat zespolu). propozycja wydania materialu spotkala sie
      rowniez z wielkim entuzjazmem ze strony pozostalych dwoch czlonkow zespolu.

a dochodzac w koncu do tematu: Tomasz przekazal nam 5 grubych teczek
      wypelnionych wieloma arcyciekawymi materialami, z ktorych jak najwiecej
      postaramy sie wrzucic na okladke plyty. oprocz takich ciekawostek jak
      karykatura znajduja sie takie dokumenty jak:
      w.moich.oczach.w.interia.pl/szablon_obrazki/dyplom84_copy.jpg
      na plycie znajda sie rowniez zdjecia Antoniego Zdebiaka, ktore wisialy na
      stronie Darka

rozmawiamy rowniez o wydaniu nowofalowej Siekiery z ciekawymi materialami,
      ale to juz inna historia...

a polecam przy okazji taka odkopana ostatnio ciekawostke T. Love Alternative
      (5 zdjec): w.moich.oczach.w.interia.pl/6.html

pozdrowienia z podziemia""
      • grimsrund Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 20.04.07, 00:47
        Czekamy czekamy
        Czekamy czekamy
        • cze67 Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 28.05.07, 11:12
          Maj się kończy, a płyty, oczywiście k..wa nie ma. To nie lepiej zapowiedzieć,
          że wyjdzie w czerwcu i ew. wydać wcześniej, a nie ściemniać, że luty, marzec a
          potem maj?

Się wkurzyłem się.
          • grimsrund Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 28.05.07, 13:28
            A pisali w ogóle - w maju którego roku? ;(
            • cze67 Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 17.07.07, 15:11
              Uwaga, piszę te słowa pod wpływem silnego wzburzenia i tylko ono może
              usprawiedliwiać obraźliwe i nieprzyzwoite słowa, które zaraz padną. Każdy sąd
              mnie uniewinni, bo działam a afekcie.

Po jakiego grzyba, do motylej nędzy, zajawiać ukazanie się płyty, kiedy nie
              jest się na 100 proc. pewnym, że wyjdzie ona właśnie w zajawianym miesiącu (w
              tym wypadku W LUTYM)?! Nie lepiej, do jasnej anielki, mieć ją już w stanie
              stałym a nie wirtualnym, i wówczas pisać, że właśnie wychodzi. Symdrom Czajnis,
              taka wasza akselowa mać, Demokrasy i Wielkiej "muszę najpierw napisać książki o
              wszystkich utworach wszystkich pinkflojdów" Rok Encyklopedii vol. 2 się szerzy
              w zastraszający sposób.

Wkurzyłem się, motyla noga.
              • bronkiewa Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 17.07.07, 15:26
                No więc co będzie ???
                Będzie ???

A - fajna cytata ze "Świń" na dole.
                • cze67 Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 17.07.07, 15:30
                  Ted mówił, że ma być. Ale co on tam może w sumie wiedzieć? Pewnie tylko tak się
                  chwali, że wie. A tak naprawdę to nie wie.
                  • cze67 Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 17.07.07, 15:30
                    A cytat nie ze Świń a z I Chingu:-)
                    • teddy4 Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 17.07.07, 20:51
                      Teraz Kaszaniarski Rock napisał, że lipiec:).
                    • bronkiewa Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 17.07.07, 21:30
                      poległem...
                      nie znam się ;)
                      Ale jak dla mnie śpiewanie Wagla - co on zreszta sam podawał, zaczęło się na MWNH...
                      wtopa, ot co..
                      A ja płonę w rzeczy samej I Ching...
                      Lubię bardzo.
                      • p.o.box.77 Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 18.07.07, 09:43
                        hmm brygada kryzys tez zapowiadałą... i dojpa.
                        • tomash8 Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 18.07.07, 10:00
                          Spokojnie, to wszystko wyjdzie, w przypadku tej firmy takie obsuwy to norma, oni
                          mają czas :)
                          • cze67 Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 18.07.07, 10:15
                            Spokojnie to Kult taką płytę nagrał.
                            • cze67 Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 28.08.07, 14:23
                              Zmienił się wygląd strony
                              www.zjarocina.pl/
                              trochę niusów (m.in. dotyczących wydawnictwa Made In Poland. Cytuję,
                              uwaga - Numer "Ciemny pokój" wyjdzie dodatkowo na winylowym singlu
                              7”, w remiksach Roberta Brylewskiego i producenta płyt Sonic Youth.
                              Koniec cytatu) i nowy termin wydania Siekiery - wrzesień.

Podaję z kronikarskiego obowiązku.
                              • grimsrund Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 28.08.07, 15:27
                                Można by ten wątek zawiesić jako wyrzut sumienia, he he.
                              • ugugunana Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 29.08.07, 21:05
                                Ciemny Pokój to raczej numer TZN-Xenna. Wyszedł on, nomen omen, na
                                winylowym singlu w latach 80-tych. Jakiś lipny ten news. :)
                                • cze67 Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 30.08.07, 11:14
                                  Może oddajmy głos fachowcowi. HALO STUDIO, HALO STUDIO, TEDDY, JAK
                                  MNIE SŁYSZYSZ?
                                  • luukasz4 Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 30.08.07, 11:51
                                    Pamietam ze jakies 10 lat temu wyszla kaseta tzn Xenny pt Ciemny
                                    pokoj, wiec to nie jest Made in Pooland zapewne. Ale ja wszystkiego
                                    o MIP nie wiem.
                                    • cze67 Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 30.08.07, 11:58
                                      Nie, to nie nius jest nieświeży, tylko ja pomyliłem tytuły. Powinno
                                      być: "W moim pokoju". I już wszystko dobrze. Na usprawiedliwienie
                                      mam to, że właśnie niedawno słuchałem ww. kasety TZN Xenny (która,
                                      nota bene, po latach broni się w moich uszach tak sobie).
                                      • nienietoperz Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 30.08.07, 13:18
                                        TZN Xenna, az sie lza w oku zakrecila za mlodoscia durna i chmurna... Jakos tak
                                        trudno uwierzyc, ze to samo, co funkcjonowalo w fatalnych, a jakze pozadanych
                                        wersjach na Grundigowo-Kasprzakowo przegrywanych kasetach mozna teraz zdobyc
                                        zremasterowane, moze jeszcze przez siec.
                                        Jeden z zaskakujacych dowodow za chwile, na razie pytanie testowe: kto z SFumie
                                        uzupelnic ponizsze zdanie:

'To my, ...., a za nami zatrzasniete drzwi'?

Z uklonami,
                                        NN
                                        • nienietoperz Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 31.08.07, 20:28
                                          Z braku odzewu, wskazuje na kierunek odpowiedzi:

www.celanr3.dir.pl/
                                          Moze (na pewno) nie taka legenda jak Xennowcy, ale swojego czasu
                                          jedna z kapel podawanych na kasetach z lapy do lapy...
                                          • tysia2 Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 01.09.07, 04:43
                                            W takim właśnie stanie (dziesiąta woda po kisielu ) mam kasetę Siekiery. Jeszcze
                                            na dodatek koleżanka była uprzejma pomylić się przy przegrywaniu i na tej jakże
                                            kultowym albumie uwiecznić również kawałek swojego głosu.
                                            Co do Xenny ,to została w tamtych czasach.
                                            • gripweed Klaus 05.09.07, 13:23
                                              Na zjarocina.pl piszą: "KLAUS MITFFOCH (koncert z Jarocina‘84 i
                                              ostatni z Lechem Janerką, w Krakowie)" - Wg mnie OSTATNIM koncertem
                                              był ten w sierpniu '84 na festiwalu Rock Na Wyspie we Wrocławiu; po
                                              kilku kawałkach Lech zszedł ze sceny i to był koniec. (Pamiętam, też
                                              koncert Siekiery - rozwaliło mnie!)
                                              • cze67 Made in Poland - W moim pokoju 20.09.07, 16:19

pl.youtube.com/watch?v=rRW8EosxYnY
    • tomash8 Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 13.12.07, 18:40
      "Wydawanie nieznanych nagrań zacznie się 15 grudnia od dwóch płyt grupy
      Siekiera. Płyta winylowa "1984" zawiera 17 utworów z ostatniej próby zespołu w
      Puławach, która została nagrana "przy piwku" dla przyjaciół. Wkrótce po niej
      Tomek Budzyński odszedł z zespołu. Limitowaną edycję tysiąca egzemplarzy można
      zamawiać przez internet. Zainteresowanie jest tak duże, że nakład zostanie
      powiększony o kolejny tysiąc sztuk. Płyta CD już punkowej Siekiery "Na
      wszystkich frontach świata" zawiera z kolei nagrania studyjne i koncertowe z
      1984 r. Okładkę zaprojektował Wilhelm Sasnal."

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80276,4758059.html
      Alleluja
      • golek Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 14.12.07, 09:09
        to nie koniec .. hehehe...
        z forum Armii www.ultimathule.nor.pl/viewtopic.php?t=2358

"Bardzo proszę o wyrozumiałość - informacja w dzisiejszej Wyborczej o premierze
        płyty nie była konsultowana z nami.
        Jesteśmy na finiszu, ale data nie jest potwierdzona."

znaczy sie jeszcze kolejne pol roku....
        • cze67 Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 14.12.07, 10:00
          Taa jest, alleluja jest bowiem zarezerwowane na okres wielkanocny.
          • grimsrund Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 14.12.07, 13:54
            He he, jużem w nocy chciał nielitościwie zasiać ziarno zwątpienia,
            ale Kol. Ósmy się tak cieszył... No i faktycznie masz babo placek.

Czekamy czekamy... czekamy czekamy...
            • tomash8 Re: Punkowa Siekiera - płyta w tym miesiącu! 15.12.07, 16:03
              E tam, ja mam demo summer 84 w naprawdę dobrej jakości, oraz fragmenty jakichś
              koncertów też w miarę ludzko brzmiące więc jeszcze przeżyje bez tego, a pan
              wydafca niech się WALI, to naprawdę aż taka filozofia wyczyścić szumy z paru
              taśm? Zresztą obawiam się że efekt będzie taki sam jak w przypadku remastera
              "Nigdy!" Moskwy, który brzmi gorzej niż surowe nagranie znane z kaset.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka