ihopeyouwilllikeme 09.03.07, 11:10 Dokładnie dziś. Tak nieśmiało sobie pomyślałem, że może warto wspomnieć.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cze67 Re: The Joshua Tree ma 20 lat. 09.03.07, 11:18 Aż se dzisiaj może nawet posłucham. Bo już dawno tego nie robiłem. A to jednak świetna płyta. Odpowiedz Link
ilhan Re: The Joshua Tree ma 20 lat. 09.03.07, 11:24 Temat pod dyskusję: nie istnieje bardziej zajechana sekwencja otwierających pierwszych czterech utworów niż "Streets"/"I Still Haven't Found"/"With Or Without You"/"Bullet". Byłoby fajnie posłuchać tej płyty nie znając tych numerów i sprawdzić swoją reakcję. Odpowiedz Link
cze67 Re: The Joshua Tree ma 20 lat. 09.03.07, 11:33 W sumie podobnie, tylko "od tyłu" jest z Synchronicity Policów. Tu same killery (czy też najbardziej zjechany przez stacje) są na końcu - tam na początku. Odpowiedz Link
ilhan Re: The Joshua Tree ma 20 lat. 09.03.07, 11:48 Nie no, ale stopień zjechania "Joshua Tree" osiąga tam tylko "Every Breath", reszta to po prostu znane piosenki, w żadnym razie nie zarżnięte. Odpowiedz Link
cze67 Re: The Joshua Tree ma 20 lat. 09.03.07, 11:55 A mnie z kolei wydaje się, przerzucając piłeczkę, że Bullet wcale nie jest zjechany. Ale zgoda, cztery utwory z początku to najczęście grane numery z tej płyty, reszta zdecydowanie w cieniu. Ale nie wiem, jakie z tego wnioski. A mnie i tak najbardziej się podoba Red Hill Minning Town. Odpowiedz Link
peternurek1 Re: The Joshua Tree ma 20 lat. 09.03.07, 19:59 > Temat pod dyskusję: nie istnieje bardziej zajechana sekwencja otwierających > pierwszych czterech utworów niż "Streets"/"I Still Haven't Found"/"With Or > Without You"/"Bullet". Co masz na myśli? Zajechanie przez stacje radiowe tudzież inne media? W takim razie nie rozumiem obecności w tej grupie Bullet'a. Nie był nawet singlem. Zajechać mogło go jedynie samo U2, grając go na prawie każdym koncercie od wydania Joshua Tree, ale chyba nie o tym mówimy. Może jakieś okazjonalne Top 3 albumu? Na każdym zebraniu jest tak, że ktoś musi zacząć, więc ja.. 1. One Tree Hill 2. Exit 3. In God's Country Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: The Joshua Tree ma 20 lat. 10.03.07, 11:51 Bullet jest chyba najbardziej ukochanym przez krytykę utworem z tej płyty, więc może w tym sensie zasługuje na miejsce w grupie. Odpowiedz Link
kwiat_paproci Re: The Joshua Tree ma 20 lat. 11.03.07, 07:53 peternurek1 napisał: > Może jakieś okazjonalne Top 3 albumu? Ależ proszę bardzo: 1. Exit 2. Red hill mining town 3. Where the streets have no name. Wszystkiego najlepszego szanownej jubilatce! Odpowiedz Link
aasiek Re: The Joshua Tree ma 20 lat. 11.03.07, 12:33 To teraz ja: 1. Exit (zadziwiający brak oryginalności ;)) 2. Running To Stand Still 3. Where The Streets Have No Name Odpowiedz Link
cze67 Re: The Joshua Tree ma 20 lat. 12.03.07, 10:26 1. Red Hill Minning Town 2. In God's Country 3. Running To Stand Still Odpowiedz Link