Dodaj do ulubionych

Cinematic Orchestra - Ma Fleur

27.04.07, 15:11
hmmmmmm
będzie się chyba działo dookoła tej płyty sporo. Słucham sobie i słucham i się zastanawiam, czy właśnie na to czekałem od Man with Movie Camera. Co się wydarzyło przez cztery lata? Z pierwszych przesłuchań wynika, że nieiwiele, bardzo niewiele. Jest jeden typowy hiciak z Fontellą - Familiar Ground, co jednak doś dalek stoi od wokalnej masakry, którą było Evolution, jest sporo drugiego stałego wokalu, co my go juz widzieli na koncertach i który no kurde, nie stanowi najjaśniejszego punktu tej płyty. A całość leci w tempie fiata 126p jadącego pod górę na oparach benzyny. Krztusi się, kaszle, zatrzymuje, ale jakoś jedzie. Widzi mi się, że na tej płycie parę osób zakończy uwielbienie dla TCO, a kilka nowych, szczeólnie z okolic wielbiących ostatnie dokonania np Jagga Jazzist się pojawi.
To nie jest zła płyta, ale brakuje w niej tych haków, które były na poprzednich. Raczej dźwięki do przytulania dziewcząt o 2 nad ranem, kiedy wódka nie zwaliła ich jeszce z nóg i nie stały się niestrawne, niż do radosnego słuchania z gębą rozdziawioną w zachwycie. Płyta dla snujów w sumie i nawet na chwilę się nie rozkręca.

P:)
Obserwuj wątek
    • grimsrund Re: Cinematic Orchestra - Ma Fleur 27.04.07, 15:31
      O, to to.
      • kossace Re: Cinematic Orchestra - Ma Fleur 28.04.07, 00:12
        kurcze, no wlasnie ciekaw jestem tej plyty, nie znam jej i nie slyszalem nawet
        jeszcze. Plyta czlowieka z kamera bardzo mi sie spodobala, potem przyszly
        motion i revolution - rewelacja. Zastanawiam sie, czy nadal bede stal,
        sluchajac tejze plyty, z rozdziawiona geba a przypadkowi przychodnie
        nachyliwszy sie przy moim uchu uslysza dzwiek zajetej linni telefonicznej i
        komunikat " abonent czasowo wylaczony, abonent czasowo wylaczony...", hehe
        pozdr
        • gripweed Re: Cinematic Orchestra - Ma Fleur 30.04.07, 09:59
          Łatwo kopać leżącego - powiem tylko (ze smutkiem), że można raz przesłuchać,
          żeby się dowiedzieć o co chodzi, i drugi, żeby się przekonać, że to niestety
          prawda: płyta jest nudna.
          • kossace Re: Cinematic Orchestra - Ma Fleur 02.05.07, 23:51
            przesluchalem.., z trudem ( o dziwo jak na te grupe, bo bardzo ja cenie),
            jednak chopaki wydaje mi sie albo nie mieli pomyslu lub zwiazani kontraktem z
            producentem wypocili popowa plytke a szkoda...., moze innym razem.. i nie
            przytupuje juz nozkami ;)
            • settembrini Re: Cinematic Orchestra - Ma Fleur 05.05.07, 14:55
              przesluchalem jakis czas temu raz. drugi raz juz mi sie nie chcialo.
              • mechanikk Re: Cinematic Orchestra - Ma Fleur 06.05.07, 16:02
                settembrini napisał:
                > przesluchalem jakis czas temu raz. drugi raz juz mi sie nie chcialo

Słuszniutko racyjka, jak powiedziała jadna pani.
    • pytajnick Re: Cinematic Orchestra - Ma Fleur 09.05.07, 17:55
      Po całkiem wielu przesłuchaniach (bo jako tło do pisania mgr ta muzyka sprawdza
      się wprost idealnie) odnoszę wrażenie, jakby to nie była kompletna płyta, ale
      zaledwie aranżacje pomyślane jako tło do właściwych kawałków. No szkoda, fajnie
      grali.
    • woodpecker_from_mars Re: Cinematic Orchestra - Ma Fleur 18.05.07, 16:44
      mnie wciągnęła na dobre... choć pierwsze wrażenia były jak najbardziej in minus;
      dajcie tej płycie szanse...:)))
      • pytajnick Re: Cinematic Orchestra - Ma Fleur 18.05.07, 16:53
        woodpecker_from_mars napisała:

> mnie wciągnęła na dobre... choć pierwsze wrażenia były jak najbardziej in minus
        > ;
        > dajcie tej płycie szanse...:)))

Własnie ostatnio rozmawiałem z grupką znajomych, z którymi mam dość zbieżne
        upodobania i zawsze sobie podsyłaliśmy różne rzeczy, i przeżyłem lekki szok - bo
        oni wszyscy zachwyceni *klimatem* tej płyty. Tak piali w zachwytach, że aż
        zbaraniałem, bo aż tak nie można samych siebie oszukiwać, rzeczywiście coś tam
        znaleźli. To może i ja jeszcze raz spróbuję.
        • woodpecker_from_mars Re: Cinematic Orchestra - Ma Fleur 19.05.07, 10:30
          :D no polecam...:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka