ihopeyouwilllikeme 22.07.07, 17:16 Zna ktoś może jakiś dobry sposób ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pagaj_75 Re: Z radia do mp3 22.07.07, 17:52 1. Dobra karta dźwiękowa w komputerze (ew. zewnętrzna) 2. Połączenie odpowiednim kablem z radiem (zakładam, że odbiornik ma wyjście liniowe) 3. Trochę miejsca na dysku 4. Program audio typu Audacity, Sound Forge czy Cool Edit/Adobe Audition i jedziesz. Ewentualnie można wykorzystywać tzw. karty telewizyjne, ktore mają również odbiornik radiowy wbudowany. Odpowiedz Link
glebogryzarka1 Re: Z radia do mp3 23.07.07, 12:57 > i jedziesz. Ewentualnie można wykorzystywać tzw. karty telewizyjne, ktore > mają również odbiornik radiowy wbudowany. nie wiem jak dobry jest odbiór na takim czymś, ale to wygląda na znacznie lepszą metodę. bo przy łączeniu radia z kartą dostajesz pierwszy raz w dupę na kablu (chyba że jest z wyższej półki), drugi raz na przetworniku A/D (domyślam się że ihope posiada kartę dźwiękową klasy standard). Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Z radia do mp3 23.07.07, 17:31 glebogryzarka1 napisał: > nie wiem jak dobry jest odbiór na takim czymś, ale to wygląda na znacznie > lepszą metodę. nie wiem czy tak jest zawsze, ale w tych rozwiązaniach, które widziałem, dźwięk jest analogowo podawany na wejście liniowe karty dźwiękowej, więc wychodzi na to samo. poza tym - pomijam fakt, że należę do "niewierzących" w kable (i nie będę się o to kłócił ;P) - w praktycznie wszystkich stacjach radiowych dźwięk już jest zmasakrowany kompresorami i innymi wynalazkami, więc o HiFi tak czy owak można zapomnieć. Odpowiedz Link
glebogryzarka1 Re: Z radia do mp3 24.07.07, 15:38 > nie wiem czy tak jest zawsze, ale w tych rozwiązaniach, które widziałem > dźwięk jest analogowo podawany na wejście liniowe karty dźwiękowej a. no to faktycznie anusowo. nie da się przechwycić? Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Z radia do mp3 24.07.07, 18:40 glebogryzarka1 napisał: > a. no to faktycznie anusowo. nie da się przechwycić? wątpię. te karty, które widziałem same z siebie przechwytują tylko wizję, a dźwięk zrzucają na kartę dźwiękową. nawet jeśli miałyby jakieś przetworniki audio A/D, to nie sądzę, żeby miały one jakość lepszą niż te dźwiękówki typu 'standard'. ale mogę się mylić. Odpowiedz Link