tomash8 19.01.08, 09:33 03/29/08 Warsaw, Poland @ Stodola www.down-nola.com/images/2007/tuor.png ps: plakat MISZCZ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grimsrund Re: DOWN w Polsce! 19.01.08, 09:50 No paczpan... Gdyby nie nazwa, plakat mógłby zwiastować Lacrimosę ;) Miłego koncerta zatem! Odpowiedz Link
carmody Re: DOWN w Polsce! 20.01.08, 23:43 grimsrund napisał: > No paczpan... Gdyby nie nazwa, plakat mógłby zwiastować Lacrimosę ;) kurde, zaiste. A okładka nowej płyty przecież genialna, co za fekal. > Miłego koncerta zatem! A Grim, by kiedyś gród Krakatau opuścił i przyjechał może do stolnicy?;) Odpowiedz Link
grimsrund Re: DOWN w Polsce! 21.01.08, 01:47 > A Grim, by kiedyś gród Krakatau opuścił i przyjechał może do > stolnicy?;) Odpada. Bywam tam co 10 lat, a właśnie w ubiegłym roku przejeżdżałem przez stolycę w drodze na Olsztyna ;)) Odpowiedz Link
carmody Re: DOWN w Polsce! 21.01.08, 12:39 cena: 120 zł (przedsprzedaż) i 130 zł (w dniu koncertu) arghhhhh... Odpowiedz Link
tomash8 Re: DOWN w Polsce! 21.01.08, 20:17 Down ma ponoć grać ponad dwie godziny, ale ile są warte metalmajndowe zapowiedzi dotyczące czasu trwania występu to zapewne wszyscy wiedzą, jak nie wiedzą to mają szczęście że nie wiedzą:) a oto setlista jednego z ostatnich występów Down: Pillars of Eternity The Path Lysergik Funeral Procession Lifer I Scream 3 Suns and 1 Star Hail the Leaf Ghosts Along the Mississippi Learn From This Mistake On March the Saint Lies N.O.D. The Seed Eyes of the South Doobinterlude New Orleans is a Dying Whore Stone the Crow Jail Bury Me in Smoke (Nothing in Return) Odpowiedz Link
grimsrund Re: DOWN w Polsce! 21.01.08, 22:05 > metalmajndowe zapowiedzi Skoro już padło to przeklęte słowo, warto by również przemyśleć podjęcie uprzedniej próby sprawdzenia, czy zespół Down WIE, że zagra wkrótce w Polszcze :) Odpowiedz Link
carmody Re: DOWN w Polsce! 29.03.08, 14:29 Na basi ma grać sam Rex z Pantery. All Madafakin Star Bend. Jakbym był 10-12 lat młodszy to popuszczałbym już od tygodnia... Idę. Odpowiedz Link
carmody Re: DOWN w Polsce! 31.03.08, 15:00 Mocno. Stodoła nabita po brzegi. Publika żywo reagowała już na projekcji filmu przed koncertem - krzyki, brawa i skandowanie przy, co lepszych klipach Down i zespołów ich inspirujących. Kiedy wyszli na scenę to już po prostu amok. Chłopaki z zespołu byli mocno zaskoczeni takim gorącym przyjęciem. Już po 3 numerze pomieszali setlistę. Uradowany Phil bawił się z publicznością, krążył od jednego końca sceny do drugiego i często podchodził blisko ludu, przybijał piątki, wyławiał ludzi w tłumie i pokazywał ok, don't stop. Tłum skandował DOWN, PHIL, REX oraz NAPIERDALAJ, NAPIERDALAJ (z tym dziwna historia: ktoś przetłumaczył to Pepperowi Keenanowi na "get the fuck out" - tak zrozumiałem, choć na last.fm kolo twierdzi, że było to "rock the fuck out", w każdym razie miny muzyków były trochę zdezorientowane). No i ryczenie większości kawałków z "NOLA" (nie chce mi się szukać setlisty, ale chyba cała była) i większych hitów z kolejnych płyt. Zagrali po prostu zajebiście. Miazga i potęga. Pantera i Down to kapele, które pokazują, że metal to bossostwo i że metal do dobra muzyka. Choć można się spierać, co do tego metalu:) bo chyba więcej tam hardcorowego i stoner rokowego klimatu, nie ważne. Zniszczyli. Tak 2,5 godziny razem z bisem. Jedyny kiks - nagłośnienie. Początkowo słabo było słychać Anselmo. Dopiero po kilku kawałkach zaczęło ładnie grzać. Większość koncertu spędziłem na tarasie, a tam raczej spoko dźwięk. Znajomi na dole narzekali, przynajmniej na początek. Fajnie, połowiczne spełnienie marzeń z końca podstawówy i początku ogólniaka - żeby zobaczyć Panterę. Nawet więcej - Down to zajebista kapela i to jeden z najlepszych koncertów na jakich byłem. Można wyrosnąć z metalu, ale nie ze słuchania dobrej muzyki. Odpowiedz Link