cze67 08.08.08, 12:10 U facetów - podniesione kołnierzyki U babeczek - kozaki do krótkich spodenek Dawajcie! Tak, jestem nietolerancyjny. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aasiek Re: Wkurwiająca moda 08.08.08, 13:39 O, te podniesione kołnierzyki mnie wczoraj zastanowiły... Tzn. widywałam już, ale wczoraj jakiś pan mocno mi się rzucił w oczy ;) Odpowiedz Link
exman Re: Wkurwiająca moda 08.08.08, 13:42 Złote trzewiki. WYKWIT NASTĄPIŁ JUŻ W ZIMIE I NADAL TRZYMAJĄ SIĘ DZIELNIE. Odpowiedz Link
marxx Re: Wkurwiająca moda 12.08.08, 02:33 Zeby nie bylo , ze u nas , czyli w usa jest niemodnie....Ja od jakiegos czasu zastanawiam sie tez nad kolnierzykami. Zeby bylo smiesznij chodzi tylko o polska mlodziez plci meskiej...reszta wyglada normalnie (w miare). Kolnierzyk do gory, to samo grzyweczka starannie wystylizowany grzebyczek na czubku glowy i oczywiscie dziarski wyglad, pierwszego powiatowego elegianta. A jak tam u Was moda na ipody na ulicach? Czy ludzie preferuja te syfne biale sluchawki tylko dlatego ze maja charakterystyczny wyglad i czlowiek wyglada kuliwogule. ? m Odpowiedz Link
tomash8 Re: Wkurwiająca moda 12.08.08, 08:26 marxx napisał: > A jak tam u Was moda na ipody na ulicach? > Czy ludzie preferuja te syfne biale sluchawki tylko dlatego ze maja > charakterystyczny wyglad i czlowiek wyglada kuliwogule. ? > Tego nie zauważyłem, za to wielu młodych ludzi uważa że puszczenie muzy z komórki w tramwaju/autobusie na full to świetny pomysł(najczęściej jest to oczywiście tandetna techniawka, hip hop lub jakiś badziewny metal) Odpowiedz Link
nierymek Re: Wkurwiająca moda 12.08.08, 10:26 właśnie! i to niekoniecznie w komunikacji miejskiej. po ulicach też często przechadzają się grupki nastoletnie zasłuchane charkocie z głośnika telefonu. zjawisko to zauważyłem również w Czechach, więc widocznie jest to domena narodów słowiańskich. uwielbienie do muzyki objawiające się profanowaniem jej. Odpowiedz Link
ilhan Re: Wkurwiająca moda 12.08.08, 10:42 www.urbandictionary.com/define.php?term=Sodcasting Odpowiedz Link
nierymek Re: Wkurwiająca moda 12.08.08, 13:48 o, k...! ale jestem w dupie jeżeli o modę się rozchodzi... Odpowiedz Link
el_topo Re: Wkurwiająca moda 13.08.08, 18:59 no skoro nie tylko o ciuchcach moda... nawet Mandaryna, Wisniewski czy Doda mna tak nie telepia jak "emo"...od razu przed oczyma staje mi banda przewrazliwionej gownazerii sluchajacej Avril, Tokio Hotel, HIM czy innego badziewia...makijaz taki, ze Kiss by sie nie powstydzil...na wlosach tony lakieru i tapiru...wszedobelskie kolczyki...brak jeszcze henny jako tatuazy... A dla mnie "emo" to jakis tam emocjonalny hardkor-noiz gitarkowy...Fugazi, No Means No, moze nawet Shellac, At The Drive In, Cro-Mags... Chyba nie marudze jak stary pierdziel? Odpowiedz Link
sss9 Re: Wkurwiająca moda? 13.08.08, 20:27 o raju, moda... jedna lepsza, inna gorsza, ale o ile brzęczenie komórki w środkach mas-komunikacji jest uciążliwe, to "inny" wygląd powoduje przecież pożądane urozmaicenie krajobrazu, a czasem nawet rozbawienie i o to przecież chodzi, choć niekoniecznie autorowi kreacji wywołującej na naszych obliczach uśmiech. oczywiście są też tacy, którzy w tej możliwości kreacji nigdy nie zrobią dobrze sobie ani innym, nigdy nie zaryzykują i zawsze będą przemykać pod murami niezauważeni w obawie przed uzasadnioną czy nie, ale jednak niczym nie skrępowaną krytyką podobnych sobie ludzi-myszy. ;D Odpowiedz Link
roar Re: Wkurwiająca moda? 14.08.08, 23:29 > "inny" wygląd powoduje przecież pożądane urozmaicenie krajobrazu > oczywiście są też tacy, którzy w tej możliwości kreacji nigdy nie > zrobią dobrze sobie ani innym, nigdy nie zaryzykują E no, stary, ale nie mylmy pojęć. Moda w dyskutowanym znaczeniu to przecież zjawisko masowe; nie mówimy tu o "konfekcji" ani nawet nie o "stylu". Więc nie że jakiś dziarski ktoś ubierze coś po nowemu, tylko że później setki smutnych myszek bez własnego pomysłu na życie go kopiują chcąc się z myszowatości wydobyć, a efekt komiczny jest czasami, już zależnie od jednostki, ale zazwyczaj nie bardzo, zwłaszcza po powtórzeniu wielo-wielo-krotnym. Mi tam w sumie nikt i nic nie przeszkadza, niech ludziska się noszą, jak chcą, i tak mam anormalne gusta zresztą i mnie nie zadowolą. Tylko kurde bez gloryfikacji zjawisk typu lemingowego (leming to taka mysz). Odpowiedz Link
billy.the.kid Re: Wkurwiająca moda? 16.08.08, 19:57 łojezuniu-jeśli oni się w tym dobrze czują,to daj im panie boże, A MNIE NIE OPUSZCZAJ. Odpowiedz Link
asiula_2008 Re: Wkurwiająca moda 01.12.08, 16:39 Słówko "generalnie", konstrukcja "mieć seks" oraz niby oryginalnie rozbudowane frazy zastępujące przekleństwa, np. "biedny człowieku, którego najświętsi bogowie globu opuścili w jego rozumie i który teraz w swym opuszczeniu niemadre wygłaszasz..." - i tak dalej przez pół godziny, blee. Odpowiedz Link
cze67 Re: Wkurwiająca moda 03.12.08, 13:16 A w jakim, jeżeli można spytać, środowisku zamiast swojskiego np. matole tak się kwieciście wyraża? Odpowiedz Link
asiula_2008 Re: Wkurwiająca moda 03.12.08, 14:56 Artystowsko-pretensjonalno-przeinetelektualizowanie- późnomłodzieżowym ;-) Odpowiedz Link
cze67 Re: Wkurwiająca moda 19.06.09, 11:55 Okulary przeciwsłoneczne a'la lata 70-te. Masakra. Przechadzając się niedawno po Warszawie zauważyłem (a nie sposób było nie), że nosi je co druga kobieta (i niemal co pierwsza w wieku przed 20-tką). To co w Trójmieście jest ledwo zauważalne, to w dużym stężeniu (a na Nowym Świecie takie występuje) zdruzgotało mnie po prostu. Kompletna standaryzacja, zero różnorodności. No masakra jak już wspomniałem. Odpowiedz Link
asiula_2008 Re: Wkurwiająca moda 22.06.09, 10:28 Z kolei na Stawkach (też Warszawa) co druga kobitka ma coś w panterę - nie w moro, tylko w deseń nibyzwierzęcy, żółto-czarny albo żołto-brązowy - pantofle, torebkę, bluzeczkę... Rzyg. Odpowiedz Link
humbak Re: Wkurwiająca moda 23.06.09, 11:31 A ja tak ni z gruchy ni z pietruchy: samo zjawisko "moda" jest mocno wkurwiające. Instynkt stadny nie ma aspektów pozytywnych w przygniatającej większości przypadków. Odpowiedz Link