exman 20.01.09, 20:38 „Get On Your Boots” ..jak dla mnie, outtake z poprzedniej sesji o bombie, jeśli to miał być zapalnik to ta nowa bomba w butach jest mokra i nie wybuchnie. Porażka. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomash8 Re: ...singiel u2 20.01.09, 21:06 Przesłuchałem dwa razy w ogóle nic w głowie nie zostało... nijakie strasznie Odpowiedz Link
cze67 Re: ...singiel u2 20.01.09, 21:17 Ja raz. Nieważne wrażenia. Ale akurat wówczas pomyślałem sobie, że jak się nie lubi jakiegoś zespołu, to przy nowym utworze myśli się - o znów stare patenty, albo - udziwniają na siłę, chcą się podczepić pod modę, albo - eeee, nie ma melodii. Itp. A gdy się jest fanem - analogicznie: super, stare dobre rytmy/o, nowocześnie, niebanalnie/nie ma melodii?miało nie być! Jakoś tak. Odpowiedz Link
tomash8 Re: ...singiel u2 20.01.09, 21:28 No tak, ale ten zespół jest mi akurat obojętny, więc tutaj to nie tak, np. takie "Vertigo" mi się podobało. Ten nowy numer nawet nie tyle że mi się nie podoba, ale on po prostu "se jest" i w zasadzie nie wiem co jeszcze mógłbym o nim napisać:) Dokładnie tak samo było z tym pierwszym singlem z Metalliki ostatniej. Odpowiedz Link
ilhan Re: ...singiel u2 20.01.09, 22:43 Jest nieco lepiej niż przy "Vertigo", ale zważywszy, że "Vertigo" to jedna z najgorszych piosenek w historii (pozdrawiam kolegów powyżej!), "nieco lepiej" to średni komplement. Odpowiedz Link
marcinlet Re: ...singiel u2 23.01.09, 11:34 Vertigo to ten kawałek z zaśpiewem "łola hola" z refrenie? Odpowiedz Link
cze67 Re: ...singiel u2 23.01.09, 11:37 Ja tam słyszałem helou, helou. Ale tak, to ten. Odpowiedz Link
pytajnick Re: ...singiel u2 20.01.09, 23:29 Najpierw zobaczyłem: "This video is not available in your country." A potem pożałowałem, że jednak jest :-) Ale basik brzmi świetnie, marnują się ci producenci i realizatorzy. Poczułem tęsknotę za "Sweetest Thing" Odpowiedz Link
jarka63 Re: ...singiel u2 21.01.09, 15:28 Dla mnie brzmi dość odmiennie od wszystkiego, co robili do tej pory, i to juz jest wielką zaletą.Bas dobry, słychac Cream, Hendriksa i Dylana. Troche jakby Jackiem White'em polecieli. Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: ...singiel u2 21.01.09, 15:55 Przede wszystkim kolejny raz jest inaczej, niż było. I oczywiście, jak zwykle, nikt poza fanami tego nie zauważy. Cóż, taki już ich los. A fani cieszą się, że znów nowy singiel wzbudza w nich reakcję: " o k***, co to jest ?? ". Przynajmniej ja tak zareagowałem. To miło, gdy twój ulubiony zespół za każdym razem cię zaskakuje. Nie wszystkie wasze ulubione zespoły ( dodajmy: o stażu ponad 30-letnim ) posiadają tę umiejętność. Jeden z numerów na nowej płycie jest ponoć " zeppelinowy ", ale akurat w GOYB tego nie słyszę. Prędzej mi podchodzą porównania z QOTSA i TV On The Radio. Z pobieżnego przejrzenia internetu coś czuję, że U2 może wrócić do mody - a co najmniej przestać być " most hated band in the world " ( (c) Pitchfork ). Rzecz jasna, nie dotyczy to tego forum :P Odpowiedz Link
ann.from.red.hill.mining.town Re: ...singiel u2 21.01.09, 19:42 ihopeyouwilllikeme napisał: > Przede wszystkim kolejny raz jest inaczej, niż było. I oczywiście, jak zwykle, > nikt poza fanami tego nie zauważy. Cóż, taki już ich los. A fani cieszą się, że > znów nowy singiel wzbudza w nich reakcję: " o k***, co to jest ?? 99% fanów to nie znaczy wszyscy. Nie spodziewałam się niczego dobrego, ale mimo to nijakość tegoż tworu z każdą usłyszaną sekundą powodowała powiększenie się grymasu na mej twarzy. Z pozdrowieniami, największa konserwa wśród fanów U2 w tym kraju. Odpowiedz Link
pytajnick Re: ...singiel u2 21.01.09, 22:53 cze67 napisał: > "Wykrusza się żelazny elektorat U2" przekroj.pl/galerie_raczkowski_galeria.html?galg_id=1189&ph_main_01_page_no=1 Odpowiedz Link
tomash8 Re: ...singiel u2 22.01.09, 10:21 www.infomuzyka.pl/Muzyka/1,92325,6185647,U2_ukradli_pomysl_na_okladke_.html Odpowiedz Link
cze67 Re: ...singiel u2 22.01.09, 10:31 Pisanie o tej sprawie to odwracanie naszej uwagi od ważnych spraw państwa, TEGO państwa. A gdzie są obiecane cuda Tuska?!!!? Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: ...singiel u2 22.01.09, 10:38 Czesławie Sześćdziesiąty Siódmy, nie idź tą drogą! Nie pakujmy się w politykę ;) Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: ...singiel u2 22.01.09, 11:18 Tak a propos tej sprawy: '' Ta ciężka przeprawa jest raczej szansą dla małego, eksperymentalnego projektu (i okazją życia dla niezależnego artysty) w starciu z wielką machiną popkultury. Wiadomo, kto ostatecznie wygra. ''. Oczywiście wygra niezależny artysta - zyskał rozgłos, o jakim pewnie nigdy nie marzył. Niedawno rzeczniczka Four5One, czyli designerów okładki nowej płyty U2, powiedziała, że o tym, iż to zdjęcie kiedyś już pojawiło się na okładce płyty, dowiadują się dopiero teraz. Widocznie fotograf zapomniał im powiedzieć :D Cóż, nikt nie ma obowiązku znać okładki wszystkich płyt, które wychodzą na świecie w 1000 egzemplarzach, zwłaszcza, jeśli ich autorzy nie zastrzegają sobie praw do wykorzystanych zdjęć.. Odpowiedz Link
pytajnick Re: ...singiel u2 22.01.09, 11:57 Ajhołp, przecież w milionie artykułów na temat tej "zżynki" nikt nie oskarża U2 o celowe działanie. Oczywiste, że dowiedzieli się po czasie, nie potrzebujemy do tego rzeczniczki designerów. I oczywiście, zgadzam się, że zyska na tym mały. Zyska też skądinąd fajny fotograf, bo bez tego zamieszania jego nazwisko pojawiałoby się 10 razy rzadziej. Że im o tym nie wspomniał? A jesteś pewny, że rozmawiali z nim przy kawie o muzyce, a nie zaczerpnęli po prostu z foto-bazy? W sumie mam wrażenie, że wszystkim to na dobre wyjdzie :-) Odpowiedz Link
marcinlet Re: ...singiel u2 23.01.09, 11:48 Mało "hiciarski" ten kawałek więc fanki U2 wychowane na One i With Or With Out You poczują się zawiedzione. Odpowiedz Link
acr88 Re: ...singiel u2 25.01.09, 20:45 Fanki czują się. Masowo. Ogólnie, dawno tak nie namieszali w swoim fanowskim środowisku i nawet ludzie psioczący do niedawna że się autocoverują miast coś nowego nagrać teraz z tej świeżości (w kontekście poprzedniej płyty) odpadają. I fajnie, o to chodziło. Mie się to podobie, bo raz że się spodziewałem zawodu, a dostałem bardzo fajny i ciekawy track, a dwa że już dawno się pogodziłem z tym że drugiego Joshua Tree nie będzie. W każdym razie kupę radochy mi ten singiel daje i o to w sumie w muzyce chodzi, nie? Odpowiedz Link