zuza81 02.08.05, 11:01 WEGIERSKI W WARSZAWIE, 3O ZL ZA 60 MIN, JA DOSTARCZAM MATERIALY. CWICZYMY FONETYKE I PYKAMY DUZO CWICZEN, ZACHECAM. JESTEM ABSOLWENTKA KATEDRY HUNGARYSTYKI NA UW Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ada.antonik Re: WEGIERSKI 04.09.05, 18:42 mam pytanko trochę ni na temat ale jednak zadam: byłaś zadowolona z hungarystyki na uj? co byś jako absolwentka uj poleciła osobie która chce zdawać na hungarystykę za rok - uw, uj czy uam? Odpowiedz Link
zuza81 Re: WEGIERSKI 06.09.05, 09:27 ja studiowalam w warszawie i na wegrzech, o hungarystyce w krakowie nie mam pojecia, wiem tylko, ze tam jest bardziej rozbudowana nauka o histori. w poznaniu mam znajomych i sa bardz zadowoleni, maja duze mozliwosci wyjazdow na wegry na stypendia, poza tym maja translatorium na wysokim poziomie. w warszawie nacisk jest kladziony na gramatyke opisowa, jezykoznawstwo ogolne i ugrofinskie oraz na nauke samego jezyka. w warszawie jest moim zdaniem najlepsza lektorka pod sloncem - gedeon marta, poza tym sa rowniez duze mozliwosci wyjazdu, albo na ELTE w budapeszcie(uniwersytet panstwowy), albo do Balassi Balint Intezet (instytut prywatny, dofinansowywany przez ministerstwo edukacji) Odpowiedz Link