Dodaj do ulubionych

PILNE!!! - potrzebne Wasze świadectwo

20.09.10, 21:27
Po pierwsze. W najbliższym Gościu Niedzielnym bedzie dołączony film o rodzinie, która doświadczyła aborcji i musiała sie z tym uporać. Powinien być w kiosku od piatku - cena 4 zł.

2. Portal Wiara, który jest współorganizatorem tego filmu chciałby umieścić na swoim portalu świadectwa osób z doświadczeniem aborcji. Chodzi o całkowicie ANONIMOWE opisy Waszych doświadczeń. Chcą pokazać, ze aborcja dotyka zupełnie zwyczajne rodziny, których czesto nikt o to nawet nie podjrzewa. I że w trudnej sytuacji może znaleźć sie każdy.

3. WIELKA PROŚBA. Jeżlei macie chwilkę czasu i chcecie pomóc innym napiszczie krótko o swoim doświadczeniu. NIe są istotne ani imiona, ani wiek, ani adres. Można to pozmieniać. Najważniejsze by napisać co było przyczyną, i jak sobie z tym radzicie. WAŻNE! Termin jest do środy, południe. Wiec osoby, które zechcą napisać proszone są o przesłanie swoich świadectw na mojego maila: nati1011@gazeta.pl

4. zostaną utworzone grupy modlitewne, które beą się modlić za osoby po aborcji, a w szczególności za te, które napisza swoje świadectwa.

Zachecam do napisania. Sprawa jest sprawdzona i godna zaufania. Ręczę. Możecie pomóc dziewczynie która sie waha, albo tej, która jest już po i nie wie co dalej.

z góry dziekuję.
Obserwuj wątek
    • protozoa Re: PILNE!!! - potrzebne Wasze świadectwo 21.09.10, 15:05
      Myslę, że moje doświadczenia nie są dla Niedzielnego Gościa. Ciążę usunęłam 2 razy - i nie żałuję. Była to dobra, przemyślana decyzja. Raz dokonałam aborcji gdy była legalna w Polsce - byłam młodą studentką- medycyny zresztą- a sprawcą ciąży mówj ówczesny chłopak, obecnie mąż.\Potem urodziłam bliźniaki. Ciążą planowana i chciana.
      Trzecia ciąża zakończona aborcją to typowa wpadka. Wpadka dorosłych, wykształconych ludzi na urlopie w dalekim kraju. Decyzję podjęliśmy z mężem ( bo gwoli jasności nie zaszłam w ciążę z tubylcem ani ratownikiem na basenie) i wyjechałam kilka tysięcy kilometrów od granic Polski, aby w cywilizowanych warunkach i legalnie usunąć ciążę. Dlaczego to zrobiłam? Bo po prostu nie chciałam mieć kolejnych dzieci. Byłam po 40 urodzinach, miałam odchowane bliźniaki i przyszedł czas na inne niż pieluchy sprawy.
      Nie jest to tekst dla Niedzielnego Gościa, ale kilka słów prawdy o życiu. Takich osób jak ja jest bardzo dużo. Część decyduje się na aborcję tu część korzysta z rozwiniętego podziemia aborcyjnego.
      • iktoto Re: PILNE!!! - potrzebne Wasze świadectwo 21.09.10, 22:14
        protozoa, jaką prawdę o życiu masz na myśli?

nati, napisałam na pocztę
        • wiesia140 Re: PILNE!!! - potrzebne Wasze świadectwo 21.09.10, 22:17
          ja też odbierz
        • b.urojony Re: PILNE!!! - potrzebne Wasze świadectwo 24.09.10, 20:24
          > protozoa, jaką prawdę o życiu masz na myśli?

Pewnie taką, że nie wszyscy cierpią po aborcji i takie świadectwo jest niewygodne dla kręgów kościelnych. Zgodzisz się?
          • nati1011 Re: PILNE!!! - potrzebne Wasze świadectwo 25.09.10, 21:15
            .urojony napisała:

> > protozoa, jaką prawdę o życiu masz na myśli?
            >
            > Pewnie taką, że nie wszyscy cierpią po aborcji i takie świadectwo jest niewygod
            > ne dla kręgów kościelnych. Zgodzisz się?

Znów cie zdziwię, ale celem Kościoła jest to by nikt po aborcji nie cierpiał. Jeżeli kobieta nie cierpi to bardzo dobrze. A te które cierpią - też chcemy by przestały.
            Problem w tym, ze wiele bardzo cierpi... i w zasadzie jedynie ludzie skupieni wokół Kościoła im pomagają.
      • nati1011 Re: PILNE!!! - potrzebne Wasze świadectwo 21.09.10, 22:49
        Rozumiem, że nie chciałaś mieć dziecka. Czy jednak uważasz, ze przerwanie zaistniałego w Tobie życia to to samo co zabobieganie nieplanowanej ciaży?

Wiem, ze wiele jest kobiet takich jak Ty. Ale niekoniecznie jest im z tym łatwo. I im chcemy pomóc.
        • lubie.garfielda Re: PILNE!!! - potrzebne Wasze świadectwo 23.09.10, 20:49
          Zapobieganie ciąży czyli antykoncepcja również jest grzechem więc naprawdę nie wiem jaką miałabyś alternatywę dla dziewczyn by się ustrzec w przyszłości przed nieszczęściem aborcji.
          • nati1011 Re: PILNE!!! - potrzebne Wasze świadectwo 24.09.10, 08:45
            lubie.garfielda napisała:

> Zapobieganie ciąży czyli antykoncepcja również jest grzechem więc naprawdę nie
            > wiem jaką miałabyś alternatywę dla dziewczyn by się ustrzec w przyszłości przed
            > nieszczęściem aborcji.

Pojęcie grzechu obowiazuje ludzi wierzących. Jaki sposób zapobiegania ciaży jest dopuszczalny, a jaki nie, to już kwestia sumienia każdej osoby.

Natomiast aborcja jest zabiciem dziecka, które już sie rozwija. I jest zła bez względu na światopoglad.
            Część kobiet znalazła się w trudnej sytuacji, ale wiele tą ciażę zafundowało sobie przez własna beztroske i brak wiedzy o własnym organizmie.
            Wybacz, ale jak kobiet - już po aborcji - pisze, że wyłapuje swoja owulacje na podstawie bólu piersi czy jajnika, to naprawde ręce opadaja.
            • lubie.garfielda Re: PILNE!!! - potrzebne Wasze świadectwo 24.09.10, 12:22
              więc oczekujesz, że Gości Niedzielnego bierze do ręki grzesząca katoliczka lub wręcz kobieta innego wyznania? Zalatuje mi tu hipokryzją na kilometr! Dla katolików pozostaje NPR, szklanka wody i różaniec. A NPR + wysoki temperament kończy się właśnie wpadkami... nie wiem, czy wiesz o czym ja piszę bo żeby wiedzieć co znaczy temperament trzeba mieć w żyłach krew nie wodę... a wtedy wszelkie wyliczenia biorą w łeb bo przecież to oczywiste, że kobiecie libido wzrasta właśnie w okolicach owulacji.
              • nati1011 Re: PILNE!!! - potrzebne Wasze świadectwo 24.09.10, 14:08
                smile smile smile

Powiem ci wiecej - Gościa Niedzielnego czytają wyłacznie grzeszące katoliczki i katolicy smile Nikt z nas nie jest świety wink

Nie namawiam nikogo do czytania GN ale film pewnie pomoże wielu dziewczynom - niekoniecznie wierzącym.

Dla katol
                > ików pozostaje NPR, szklanka wody i różaniec. A NPR + wysoki temperament kończy
                > się właśnie wpadkami...

Przez 16 lat zaliczyłam 1 wpadkę - stosując antykoncepcje hormonalną przez kilka miesięcy. Producent ci o tym nie napisze, ale oprócz przeciwwskazań jest wiele - banalnych schorzeń, kóre powodują totalną nieskuteczność antykoncepcji hormonalnej.

a co do libido - to wybacz, jestem na tyle zacofana, ze nie bedę o tym dyskutować publicznie wink
              • wiesia140 Re: PILNE!!! - potrzebne Wasze świadectwo 25.09.10, 16:50
                A NPR + wysoki temperament kończy
                > się właśnie wpadkami... nie wiem, czy wiesz o czym ja piszę bo żeby wiedzieć c
                > o znaczy temperament trzeba mieć w żyłach krew nie wodę... a wtedy wszelkie wyl
                > iczenia biorą w łeb bo przecież to oczywiste, że kobiecie libido wzrasta właśni
                > e w okolicach owulacji.

Nad temperamentem można zapanować , od tego ma się mózg i zdrowy rozsądek.
                • lubie.garfielda Re: PILNE!!! - potrzebne Wasze świadectwo 26.09.10, 21:25
                  > Nad temperamentem można zapanować , od tego ma się mózg i zdrowy rozsądek.

Taaaaak? to o czym jest ten wątek? Właśnie o tym, jak pięknie człowiek myli się w obliczeniach gdy odrobinkę zabaluje.
                  • wiesia140 Re: PILNE!!! - potrzebne Wasze świadectwo 27.09.10, 00:43
                    kwestia podejścia do balowania , balować też można z głową tak jak mówię kwestia podejścia do sprawy.
                    • lubie.garfielda Re: PILNE!!! - potrzebne Wasze świadectwo 27.09.10, 09:19
                      właśnie dochodzimy do podstawowej kwestii: NPR nie jest dla każdej kobiety, mogą to być ograniczenia zdrowotne lub właśnie psychologiczne (po prostu za słaba wola).
                      • wiesia140 Re: PILNE!!! - potrzebne Wasze świadectwo 27.09.10, 09:35
                        raczej kwestia motywacji, jak jest motywacja to wolę można wyćwiczyć, ograniczeń sensu stricte fizycznych też nie ma , można stosować nawet przy nieregularnych cyklach.
                      • nati1011 Re: PILNE!!! - potrzebne Wasze świadectwo 27.09.10, 11:09
                        lubie.garfielda napisała:

> właśnie dochodzimy do podstawowej kwestii: NPR nie jest dla każdej kobiety, mog
                        > ą to być ograniczenia zdrowotne lub właśnie psychologiczne (po prostu za słaba
                        > wola).

Na pewno trzba chcieć - ale nie pisz bzdur. Nie ma ograniczeń zdrowotnych - chyba że podasz jakieś konkretne dane.
                        • wiesia140 Re: PILNE!!! - potrzebne Wasze świadectwo 27.09.10, 13:49
                          pomaga poznać swój cykl.
                          • wiesia140 Re: PILNE!!! - potrzebne Wasze świadectwo 27.09.10, 13:56
                            co jest pomocne w wychwyceniu zaburzeń, więc nie pisz o ograniczeniach zdrowotnych.
        • wiesia140 Re: PILNE!!! - potrzebne Wasze świadectwo 24.09.10, 02:51
          NPR jest dopuszczone przez kościół , jeśli już koniecznie chcesz wiedzieć ,, to nie jest kalendarzyk
      • b.urojony Re: PILNE!!! - potrzebne Wasze świadectwo 24.09.10, 20:22
        > Nie jest to tekst dla Niedzielnego Gościa, ale kilka słów prawdy o życiu. Takic
        > h osób jak ja jest bardzo dużo. Część decyduje się na aborcję tu część korzysta
        > z rozwiniętego podziemia aborcyjnego.

Gdyby gość niedzielny miał ambicję być obiektywnym, to zmieściłby takie świadectwo, ale wiadomo , ze cuda są moherowe wink
        Oczywiście, że takich osób jest dużo. Nikt nie policzył, których jest więcej. Dlatego świadectwa sygnowane kościołem katolickim są tendencyjne i zafałszowane. Takie są fakty.
        Rozumiem te kobiety, które przeżywają aborcję, trzeba jednak przyjąć do wiadomości, że są też takie, które nie żałują usunięcia ciąży i nie wmawiać im, że coś wypierają i takie tam.

Ciążę usunęłam 2 r
        > azy - i nie żałuję.

Ja też usunęłam. Raz. Też nie żałuję.
        Proszę skierować do gościa niedzielnego te dwie wypowiedzi. Może będzie ich więcej. To nasze PRAWDZIWE świadectwa. Gość niedzielny zapewne PRAWDY oczekuję, a więc voila!

• incognito.x Re: PILNE!!! - potrzebne Wasze świadectwo 27.09.10, 12:31

> Oczywiście, że takich osób jest dużo. Nikt nie policzył, których jest więcej. D
          > latego świadectwa sygnowane kościołem katolickim są tendencyjne i zafałszowane.
          > Takie są fakty.

Oczywiście rozumiesz, że w tej wypowiedzi przeczysz sama sobie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka