tuanka_80 14.03.10, 12:44 Poszukuje cukierni która robi najlepsze torty okolicznościowe np. na pierwszy roczek dziecka. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kejciurek Re: Która cukiernia robi najlepsze torty?? 14.03.10, 12:59 ja zamawialam na roczek syna w eklerku w Manchatanie fakt, że był smaczny, ale... miał być w kwadracie, był okragły miał być bez alkoholu, był nasączony niestety mąż odebrał, a ja rozpakowałam dopiero w domu i nie bardzo był czas na wymiany Odpowiedz Link
mineza Re: Która cukiernia robi najlepsze torty?? 14.03.10, 13:48 Od klilku lat, przynajmniej 2 razy w roku, zamawiam torty w Eklerze i są pyszne... Zawsze dostaję to co zamówiłam. Polecam tort truskawkowy dla dzieciaczków, poza tym tiramisu jest dobry, ale chyba mistrzostwo świata to tort z bitej śmietany z owocami... Ich torty nie są "ciężkie", nie są za słodkie, akurat. Pod koniec marca będę zamawiała u nich tort, może mają jakieś nowe propozycje...Jeśli chodzi o torty to albo Ekler, albo wypiek mojej mamy :) Odpowiedz Link
joshima Re: Która cukiernia robi najlepsze torty?? 15.03.10, 10:47 mineza napisała: > Polecam tort > truskawkowy dla dzieciaczków, poza tym tiramisu jest dobry, ale > chyba mistrzostwo świata to tort z bitej śmietany z owocami... Faktycznie. W sam raz dla rocznego dziecka :P Odpowiedz Link
mineza Re: Która cukiernia robi najlepsze torty?? 15.03.10, 11:11 Joshima, truskawki w diecie dziecka podaje się już od 9 miesiąca życia. Oczywiście każde dziecko inaczej toleruje nowe pokarmy. Nie wiem dlaczego tak się uśmiechasz :P Napisałam, że tort tiramisu i z bitej śmietany również mają super. Oczywiście, że nie podam ich rocznemu dziecku i jego ewentualnie ciut starszym gościom. Ale moim skromnym zdaniem tort z bitej śmietany mają super i polecam go wszystkim :) Odpowiedz Link
sonia23.1 Re: Która cukiernia robi najlepsze torty?? 14.03.10, 13:50 najlepszy tort jaki jadłam to "czarny las" z carefoura w Warszawie. U nas w mińskim carrefourze niestety go nie ma. po prosu niebo w gębie... Odpowiedz Link
mamtalent Re: Która cukiernia robi najlepsze torty?? 15.03.10, 14:09 również mam przykre doświadczenia jeśli chodzi o Eklerka, zamówiony tort o smaku truskawkowym okazał się wiśniowy, odbierał brat i nie sprawdził zawartości... wniosek z tego taki: owszem mają dobre torty lecz wpadki się zdarzają (nawet najlepszym) Odpowiedz Link
milkiwey Re: Która cukiernia robi najlepsze torty?? 15.03.10, 16:05 Ekler w cechu ma dobre ciasta ,torty też miałam okazję próbować -super, ale jak zawsze jest małe "ale" czyli czasem ciastka sprzedawane na sztuki bywają nieświeże,gdy kupuję ciastka za czterdzieści złoty i powyżej to chciała bym poczęstować gości świeżym ciastkiem a nie kilku dniowym. Odpowiedz Link
lato-ja Re: Która cukiernia robi najlepsze torty?? 15.03.10, 18:45 najlepiej to zrobić samemu :) tanie, smaczne i świeże :) Odpowiedz Link
dzidzius81 Kolasińska 15.03.10, 19:58 najlepsze torty i pączki są u Kolasińskich na deptaku mogą zrobić nie dość ze doby tort to i jeszcze w różnych kształtach albo ze zdjęciem POLECAM Odpowiedz Link
joshima Re: Kolasińska 25.03.10, 19:43 A podpowiecie, gdzie ta "Kolasińska" i na ile wcześniej trzeba tort zamówić? Odpowiedz Link
dzidzius81 Re: Kolasińska 25.03.10, 21:38 joshima napisała: > A podpowiecie, gdzie ta "Kolasińska" i na ile wcześniej trzeba tort zamówić? na deptaku po schodach naprzeciwko portosa Odpowiedz Link
joshima Re: Kolasińska 28.03.10, 22:41 Zamówiłam w piątek, zjedzony dziś. Nie został nawet okruszek. Pyyyycha. Odpowiedz Link
dzidzius81 ..... Kolasińska 15.03.10, 19:59 najlepsze torty i pączki są u Kolasińskich na deptaku mogą zrobić nie dość ze doby tort to i jeszcze w różnych kształtach albo ze zdjęciem POLECAM Odpowiedz Link
misiuta31 Re: ..... Kolasińska 15.03.10, 20:10 W Eklerku również można zamówić tort w różnym kształcie np. piłka dla chłopca czy samochodzik lub buzię Kubusia Puchatka.Ja ostatnio zamawiałam tam tort na roczek swojego synka i mi jak również gościom bardzo smakował,jak nigdy nie został się nawet kawałeczek. Odpowiedz Link
niezapominajka200 Re: ..... Kolasińska 16.03.10, 11:57 To ja chyba będę wyjątek, w Eklerze mąż kupił "niespodziankowy" tort i okazał się totalna porażką. Był tak obrzydliwie słodki, że zjedliśmy po kawałku i reszta do wywalenia. Do tego bardzo mocno był nasączony. Moja znajoma kupuje na Topolowej, z tym, że musiałabym dokładnie dopytać, bo są tam dwie cukiernie w tym ciągu sklepów, w każdym razie ten dobry był z cukierni z Jakubowa tj chyba w Jakubowie mają zakład a tutaj sam sklep. Odpowiedz Link
aniolekdragon2 Kolasińskiej-wypróowane przez przedszkolaki 16.03.10, 12:38 Miałam okazję próbować tortów w Eklerze i u Kolasińskiej. Wypieki Eklekra są dla mnie dziwnie mdle i zapychające. Od dwóch lat na urodziny synka do przedszkola kupujemy torty u Kolasińskiej. Są lekkie i naturalne. Smakują maluchom a rodzice i ciocie pytaja o adres cukierni. Odpowiedz Link
szczepanka2 Re: Kolasińskiej-wypróowane przez przedszkolaki 16.03.10, 13:03 ja również zamawiam u Kolasińskiej, w tym roku tort z bohaterem bajki był po prostu rewelacyjny i w przedszkolu nie został nawet mały kawałek. Sliczny, smaczny i niedrogi:-) Odpowiedz Link
kieprze_paczynskich Re: Która cukiernia robi najlepsze torty?? 16.03.10, 15:43 Naj, naj, najlepsze torty robi pani mieszkająca na ulicy Jasnej, prawie na wprost bramy Budowlanki. Za pół ceny tych z cukierni. Odpowiedz Link
zawsze-paulinka226 Re: Która cukiernia robi najlepsze torty?? 18.03.10, 02:28 Zdecydowanie Kolaśińska. Odpowiedz Link
home2 Re: Która cukiernia robi najlepsze torty?? 26.03.10, 11:38 Każdy lubi co innego jak dla mnie w Eclerku są zawsze za słodkie i za bardzo nasączone alkoholem, Kolasińska jest niezła jeżeli chodzi o torty ale dla mnie bezkonkurencyjny jest Łasuch mają 2 sklepy w MMz jeden na 1-go PLM w blokach między chemikeim a szpitalem a drugi na Topolowej koło Melisy, jak dla mnie są bezkonkurencyjni i patrząc na ceny ciastek to tańsi od Eclerka Odpowiedz Link
lato-ja Re: Która cukiernia robi najlepsze torty?? 29.03.10, 12:26 na Kazikowskiego też jest łasuch Odpowiedz Link
tanu Re: Która cukiernia robi najlepsze torty?? 06.04.10, 20:42 Eklerka nie polecam...torty maja fatalne...dla osob mogacych dowieśc tort z wawy bardzo bardzo polecam cukiernie www.cukiernia-lukullus.pl/ torty maja przepyszne i przepiękne.... Odpowiedz Link
pawlinio Re: Która cukiernia robi najlepsze torty?? 29.06.14, 02:16 Ja polecam nową cukiernię www.cakestudio.pl - pracuje tam moja żona. Robią ładne i pyszne (już próbowałem) torty dla dzieci ale też na inne okazje np. torty weselne czy na chrzciny. Torty robią pod Mińskiem przy Shellu w Koniku ale nie ma problemu bo tort do Mińska Maz. mogą dowieść. Odpowiedz Link
kusiapot Re: Która cukiernia robi najlepsze torty?? 01.07.14, 13:27 Eklerek jest w Siedlcach tez i wypada blado naprawdę przeciętnie na tle innych cukierni. Odpowiedz Link