am1983 26.07.10, 13:47 Witam, mam pytanie odnośnie wesel w Zajeździe pod Dębem. Czy rzeczywiście nie słychać np . muzyki z wesela na parterze na weselu na piętrze? Czy ktoś był tam jak były dwa wesela naraz? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cofeina1 Re: Zajazd pod Dębem 25.08.10, 16:46 ja tam miałam wesele swoje i byłam zachwycona, muzyka była słyszana wystrój świetny, jedzenie też. wybrałam sale na dole, a moja siora bierze w tym roku ślub i wybrała na górze polecam Odpowiedz Link
hiraam Re: Zajazd pod Dębem 21.09.10, 13:22 Nie wiem jak jest wewnątrz i jaki standard oferuje Zajazd Pod Dębem, ale z zewnątrz wygląda to wszystko... żenująco. Jeden wielki kicz. Za te pieniądze, które tam niewątpliwie włożono, można by zrobić coś ładnego, zamiast tych wszystkich figur, figurek dzbanków itp. Do tego kolorystyka... Odpowiedz Link
zgoorek Re: Zajazd pod Dębem 22.09.10, 21:35 Do hiraam - masz podobny gust do mnie, ale... Nie to ładne, co ładne, ale co się komu podoba ;) Odpowiedz Link
joshima Re: Zajazd pod Dębem 22.09.10, 23:13 Za budowanie czegoś takiego i to w dodatku przy drodze powinno się wsadzać do więzienia. Odpowiedz Link
moniawis Re: Zajazd pod Dębem 29.10.10, 12:19 miałam tam swoje wesele na sali dolnej i było super goście zadowoleni Odpowiedz Link
joshima Re: Zajazd pod Dębem 29.10.10, 12:55 A wnętrza są tak samo gustowne jak zewnętrze? Odpowiedz Link
grzesiek7905 Re: Zajazd pod Dębem 31.10.10, 18:56 joshima, do więzienia to się powinno wsadzać takich jak ty, za obrażanie innych i wypisywanie takich bredni. Na przyszłość jak będziesz przejeżdżać koło zajazdu to się odwracaj w drugą stronę. Odpowiedz Link
joshima Re: Zajazd pod Dębem 01.11.10, 22:51 Ten zajazd, a właściwie jego otoczenie jest obrzydliwe, choć sam budynek prawdopodobnie w zamyśle architekta był znacznie ładniejszy, więc architekta mi trochę szkoda. Ma prawo mi się nie podobać i mam prawo wyrazić swoją opinię na ten temat. Publicznie również. Odpowiedz Link
pprokopc Re: Zajazd pod Dębem 03.11.10, 17:31 Droga joshimo. Skoro jesteś taka wrażliwa na piękno otoczenia, to napisz mi proszę, kiedy zamierzasz dokończyć ogrodzenie swojej posesji? Już ponad 3 lata tu mieszkam a jak było zaczęte i straszyło prętami zbrojeniowymi tak nadal to robi. Pewnie w zamierzeniu projektanta miało być ładne ale nie jest. Nie chcę, żebyś poczuła się zaatakowana, ale proszę, zanim wyrazisz jakąś skrajną opinie, rozejrzyj się najpierw koło siebie... I trochę więcej dystansu... Odpowiedz Link
aleksandrytka Re: Zajazd pod Dębem 09.11.10, 19:21 Ja się zgadzam z joshimą, hiraam i zgoorkiem: zajazd pod Dębem to, moim zdaniem, nasza lokalna makabryła:-) te naciupciane antyczne fontanny, doniczki dobudówki i figureczki na betonowym podjeździe otoczone okropnym niepasującym do całości ogrodzeniem z płachtami reklamowymi. Groch z kapustą, Nawet tego Dębu nie widac ;-) Budynek, który nie trzyma stylu i jest przypadkowym zbiorem różnych pomysłów i zakupów właścicieli. Do Pprokopc: nie znam Joshimy i jej posesji, ale z takimi uwagami byłabym ostrożniejsza: zwykle jest jeden powód takich przestojów i wszyscy z kredytem hipotecznym na karku wiedzą o co mi chodzi. W Zajazd pod Dębem wpompowano mega dużą kasę, a wyszło kiczowate straszydełko. A to żadna sztuka, tylko pieniędzy szkoda :-) Odpowiedz Link
pprokopc Re: Zajazd pod Dębem 10.11.10, 00:31 Do Pprokopc: nie znam Joshimy i jej posesji, ale z takimi uwagami byłabym ostro > żniejsza: zwykle jest jeden powód takich przestojów i wszyscy z kredytem hipot > ecznym na karku wiedzą o co mi chodzi. Widzisz, nie chodziło mi o to, żeby czepiać się jej ogrodzenia bo i moje, mimo, że skończone, nie wygląda już najlepiej. Chciałem tylko zwrócić jej uwagę, żeby nie krytykowała w tak dosadnych słowach bo anonimowość w internecie to fikcja a każdy może się przyczepić do czegokolwiek lub kogokolwiek. Co do samego zajazdu - mnie on ani ziębi ani grzeje. Może nie jest najpiękniejszy, ale znam gorsze przypadki jak choćby zaśmiecone i zaniedbane działki na których straszą niedokończone budowle. Ktoś jakiś tam zamysł miał i na pewno są ludzie, którym się on podoba (choćby właściciele). W końcu kiedyś krasnale ogrodowe same się nie kupowały ;) A jak się komuś nie podoba to nie musi tam chodzić, jadąc samochodem niech się skupi na drodze bo jeszcze wypadek spowoduje. A jak jest pasażerem to niech wzrok odwróci ;) Odpowiedz Link
joshima Re: Zajazd pod Dębem 10.11.10, 02:42 pprokopc napisał: > Widzisz, nie chodziło mi o to, żeby czepiać się jej ogrodzenia bo i moje, mimo, > że skończone, nie wygląda już najlepiej. Chciałem tylko zwrócić jej uwagę, żeb > y nie krytykowała w tak dosadnych słowach bo anonimowość w internecie to fikcja > a każdy może się przyczepić do czegokolwiek lub kogokolwiek. Ależ ja nie jestem w internecie anonimowa (sam fakt, że wiesz, które to moje ogrodzenie). Korzystam z tego medium niemal od początku jego powstania i znam je jak własną kieszeń ale nigdy nie miałam potrzeby ukrywania się pod postacią inną niż własna. A co do koszmarnego zajazdu jestem w stanie powiedzieć co o nim myślę głośno i w realu. Koszmarny kicz. Reszta została już wyjaśniona. > A jak się komuś nie podoba to nie musi tam chodzić, Ale musi tamtędy przejeżdżać i to dość często :) > jadąc samochodem niech się skupi na drodze bo jeszcze wypadek spowoduje. No właśnie te straszydła raczej to utrudniają :P Ja uważam, że jak ktoś wydał grubą kasę na coś co ma w zamyśle służyć ludziom i zachęcać ich do skorzystania (bo to przecież nie jest prywatny ogródek tylko czyjś biznes) to ma prawo dowiedzieć się, że osiągnął skutek odwrotny do zamierzonego. Jak przyjmie pewne fakty do wiadomości to może coś da się jeszcze uratować. Odpowiedz Link
pprokopc Re: Zajazd pod Dębem 10.11.10, 10:49 No i właśnie chodziło mi o troszkę bardziej zrównoważone komentarze. Nie sądzisz, że komentarz "Za budowanie czegoś takiego i to w dodatku przy drodze powinno się wsadzać do więzienia." jest nie tylko nie konstruktywny ale powoduje zwykłe zdenerwowanie osoby czytającej. Jest za ostry jednym słowem a u właścicieli spowoduje skutek odwrotny do zamierzonego. A tan na marginesie, dla żartu - jak ktoś nie ma gustu architektonicznego to i na inne sfery życia się przenosi ;) Za stroną naszej Pani wójt: "Swoim wsparciem oraz dużym zaufaniem popierają nas również takie osoby jak (...) Ewa i Marcin Szulimowie właściciele zajazdu "Pod Dębem" Odpowiedz Link
joshima Re: Zajazd pod Dębem 10.11.10, 17:35 pprokopc napisał: > Nie sądzis> z, że komentarz "Za budowanie czegoś takiego i to w dodatku przy drodze powinno > się wsadzać do więzienia." jest nie tylko nie konstruktywny ale powoduje zwykłe zdenerwowanie osoby czytającej. Może i tak, ale ja naprawdę tak uważam. Odpowiedz Link
joshima Re: Zajazd pod Dębem 09.11.10, 23:27 No cóż. Moje niedokończone ogrodzenie jest wynikiem pewnych przeciwności losu (o których tu nie pora pisać) a nie totalnego bezguścia. I ono ma jeszcze szanse być ładne bez konieczności wyburzenia. Odpowiedz Link
grzesiek7905 Re: Zajazd pod Dębem 11.11.10, 08:30 Rozumiem, że gdyby się okazało, że nie mają kasy to właściwie ogrodzenie można by uznać za całkiem ładne. Nie do końca wiem o co właściwie joshimo Ci chodzi. A co do tego kogo popierają Państwo Szulimowie to mają takie samo prawo do własnego wyboru jak każdy z nas, a że popierają osobę która w najtrudniejszym dla naszej miejscowości czasie nie poddała się tylko ciężko pracowała na to co dziś mamy to może o nich świadczyć jak najlepiej. Osobiście znam Państwa Szulimów, są to wspaniali i wrażliwi ludzie, cięzko pracują na to co mają i oceny typu "powinno się ich wsadzić" są naprawdę nie na miejscu. Swoje kompleksy radziłbym wyładować gdzie indziej. Odpowiedz Link
joshima Re: Zajazd pod Dębem 11.11.10, 16:29 grzesiek7905 napisał: > Rozumiem, że gdyby się okazało, że nie mają kasy to właściwie ogrodzenie można > by uznać za całkiem ładne. Nie, bo ono jest po prostu brzydkie a nie niedokończone. Powiem Ci szczerze, że kiedy było niedokończone uważałam je za najładniejsze ogrodzenie w okolicy i bardzo ciekawa byłam efektu końcowego. I nagle pojawiły się jakieś wazy i inne cuda, które do niczego nie pasują ani formą ani kolorem i powstała wielka kicha. O cudeńkach wewnątrz tego ogrodzenia nawet szkoda wspominać. Powiem Ci, gdyby nie mieli kasy i tego nie dokończyli, byłoby super. Przynajmniej ogrodzenie. > Nie do końca wiem o co właściwie joshimo Ci chodzi. O to chodzi, że to ogrodzenie jest w stylu "rokokoko"... To już nawet nie jest kicz. > Osobiście znam Państwa Szulimów, są to wspaniali i wrażliwi ludzie To zasugeruj im, zeby ciężko wydanych pieniędzy nie wrzucali w błoto, tylko sięgnęli po radę fachowca. Wydadzą być może więcej, ale będzie to miało ręce i nogi. Ja gdybym była ich przyjacielem, albo dobrym znajomym powiedziałabym im, że schrzanili sprawę. Aha. Ja nie mam kompleksów. Posiadanie parku cudaków nie jest i nigdy nie było moim marzeniem. Odpowiedz Link
aleksandrytka Re: Zajazd pod Dębem 11.11.10, 19:00 " popierają osobę która w najtrudniejszym dla naszej miejscowości czasie nie poddała się tylko ciężko pracowała na to co dziś mamy to może o nich świadczyć jak najlepiej." ciężko pracowac to nie sztuka, ważne, żeby jakieś rezultaty tej harówki były :-) Odpowiedz Link
grzesiek7905 Re: Zajazd pod Dębem 11.11.10, 22:04 spójrz trochę dalej jak czubek własnego nosa Odpowiedz Link
pprokopc Re: Zajazd pod Dębem 14.11.10, 22:28 Joshima, aleksandrytka - nie ma co dyskutować z człowiekiem. Przecież z wypowiedzi jasno wynika, że to oddany wyborca naszej wspaniałej wójtowej (a może jeden z członków jej komitetu lub kandydat na radnego). Swój zawsze swego będzie bronił. Odpowiedz Link
grzesiek7905 Re: Zajazd pod Dębem 11.11.10, 22:02 nie masz kompleksów, na wszystkim znasz się najlepiej i w dodatku za chwilę się okaże, że powinno być to ogrodzenie zaprojektowane przez Ciebie:) Odpowiedz Link
joshima Re: Zajazd pod Dębem 15.11.10, 23:10 grzesiek7905 napisał: > nie masz kompleksów, na wszystkim znasz się najlepiej i w dodatku za chwilę się > okaże, że powinno być to ogrodzenie zaprojektowane przez Ciebie:) Niekoniecznie, ja projektuję w zupełnie innej branży. W dziedzinie ogrodzeń jestem amatorem. Jednak błędu by nie zrobili zatrudniając dobrego projektanta i trzymając się później projektu. Jesteś ich przyjacielem? To powiedz im, że stworzyli gargamela. Na szczęście da się coś z tego jeszcze uratować, więc uszy do góry. No bądź prawdziwym przyjacielem i zamiast się tu ciskać bez sensu (jesteś jedynym w tym wątku któremu się to szkaradzieństwo podoba) doradź im coś konstruktywnego. Odpowiedz Link
hiraam Re: Zajazd pod Dębem 28.11.10, 20:21 Zmęczony czytaniem wątków związanych z wyborami, postanowiłem pogrzebać trochę na forum, w konsekwencji czego wracam do tego tematu. Otóż okazuję się, że są osoby, którym podoba się "Zajazd pod Dębem". Rozmawiałem z kilkoma osobami i wyrażały pozytywne opinie, czego nie potrafię zrozumieć, ale mam świadomość, że gusta bywają różne. Cóż, niektórym podoba się disco polo, innym jazz. Wg mnie można by trochę podratować wygląd zajazdu, zmieniając pokrycie dachowe na dachówkę w kolorze jasnej cegły lub chociaż blacho dachówkę, zmienić kolor ścian na biały lub bardzo jasny kremowy, nie malować na nim napisów. Nawierzchnie z kostki brukowej typu bauma zastąpić piaskowcem lub żółtym granitem z chin, z ogrodzenia usunąć orły i inne "ozdóbki" i obsadzić pnączem np. glicynią, milinem, clematisem lub chociaż winobluszczem. Przed wejściem wystarczy jedna fontanna, nawet z figurą, ale bez połysku, raczej jakaś klasyczna forma. Wtedy wszystko nabrałoby trochę śródziemnomorskiego klimatu, są nawet drzewa podobne do oliwnych rosnące w naszym klimacie. Ale ktoś miał ambicje projektować sam, albo konsultował z architektem sanktuarium w Licheniu, chociaż Licheń w porównaniu z tym wydaje się ładny. Na [url=http://show.animativ.pl/zajazdpoddebem/]stronie zajazdu[/url] można zobaczyć wnętrze. Trochę lepiej, ale też słabo. Z racji wykonywanego zawodu, byłem w na prawdę wielu hotelach, zajazdach, centrach konferencyjnych, więc mam porównanie. Zamykać do więzienia? Nie, ale normować takie rzeczy w MPZP. Wiele osób jest wzrokowcami i na słowa Dębe Wielkie widzą oczami wyobraźni Zajazd Pod Dębem, barierki, kościół i wiadukt. Odpowiedz Link
zgoorek Re: Zajazd pod Dębem 29.11.10, 01:19 Z tym "[i]zamykaniem do więzienia za styl budowy[/i]" joshima wyraźnie zażartowała. To tylko takie powiedzonko w stylu "głupota powinna być karalna" ;) hiraam napisał: [i]> ale normować takie rzeczy w MPZP"[/i] IMHO to nie jest najlepsze rozwiązanie. Gorsze mogłoby być osiedle domków identycznych. Niby schludne, ale nudne. Można takie spotkać w obcych krajach. Potem się okazuje, że wszyscy posadzili sobie przed domkami klony czerwone, a jeden chciał sosnę - i to było oburzające... Nasz Zajazd pod Dębem ma swój koloryt. Mnie kojarzy się z Pałacem Kultury czy właśnie Licheniem: drastycznie odstaje od otoczenia. Ale w końcu ustawiono go na trakcie brzeskim, więc przypuszczalnie większość jego gości pochodzi ze Wschodu. Biznes to biznes. Jeszcze podczas budowy przejeżdżaliśmy tamtędy i kolega mnie zapytał: "[i]A co tam za koloseum u was budują?[/i]" Hiraam, styl śródziemnomorski przy minus 20°C może wyglądać jeszcze głupiej, wszak clematis czy glicynia kwitną u nas tylko kilka miesięcy w roku... PS. świetny temat zastępczy :) Odpowiedz Link
joshima Re: Zajazd pod Dębem 29.11.10, 09:49 zgoorek napisała: > Gorsze mogłoby być osiedle domków identycznych. Niby schludne, ale nudne. Można > takie spotkać w obcych krajach. O nie tylko. Wystarczy się przejechać choćby do Długiej Szlacheckiej albo do Wieliszewa :) a i pewnie w paru innych miejscach w okolicy można takie podziwiać. Odpowiedz Link
hiraam Re: Zajazd pod Dębem 29.11.10, 19:18 Styl śródziemnomorski, to jedyna opcja, jak mi się wydaję, na którą to coś może być zaadaptowane bez wielkich przeróbek, bo trochę w tym stylu jest bryła budynku. Trudno o mur pruski czy strzechę, bo nie pasuje. A że żarty z więzieniem, to wiem. I nie porównywał bym PKiN z sanktuarium licheńskim, bo to zupełnie inne style. Pałac to socrealizm (projekt został trochę"spolszczony", co moim zdaniem wyszło mu na korzyść), bardzo ładny budyneczek. Natomiast w Licheniu powstało coś, określane przez architektów jako [i]sacro polo[/i] i przez większość krytykowane. Mnie też się nie podoba. Pani architekt chciała stworzyć polski styl i twierdzi, że jej się udało. Hm, na pewno to nie mój styl. Faktem jest, ze oba te budynki wyróżniają się na tle otoczenia, ale czy oba pozytywnie? Odpowiedz Link