Dodaj do ulubionych

Proces byłego Burmistrza

04.02.11, 20:39
Doszła do mnie wiadomośc, iż dzisiaj Sąd Rejonowy w Mińsku uniewinnił byłego burmistrza miasta od popełnienia zarzucanych mu przez prokuraturę czynów zabronionych związanych z budową basenu. Czy ktoś może posiada dokładniejsze informacje albo ktoś był na ogłoszeniu wyroku?
Obserwuj wątek
    • carte_blanche1 Re: Proces byłego Burmistrza 04.02.11, 20:47
      Tak to prawda, też do mnie ta informacja dotarła.
      Ciekawe teraz kto i ile razy będzie odszczekiwać stawiane publicznie zarzuty.
      • carte_blanche1 Re: Proces byłego Burmistrza 05.02.11, 00:08
        Co zatkało kakao ?
        • jarex7x Re: Proces byłego Burmistrza 05.02.11, 00:39
          tak się nie zaciągaj tym stuffem
          ....bo padniesz..:)
    • parlophone76 Re: Proces byłego Burmistrza 06.02.11, 10:39
      No proszę niewinny!!!... a mało było na tym forum i nie tylko,tych którzy bez wyroku sądu wyrokowali. Najwięcej szczekali ci którzy nie mają pojęcia o funkcjonowaniu miasta i wrogowie polityczni.
      • ludwik17 Re: Proces byłego Burmistrza 06.02.11, 21:53
        coś tu nie gra....
      • szamanka.6 Re: Proces byłego Burmistrza 07.02.11, 12:06
        I tak często jest na forach jak piszesz. W każdej nie mal,że sprawie. Nareszcie głos rozsądku.
        Obecny burmistrz też dostaje po głowie. Ciekaw jestem kto ma zielone pojęcie jaka jest prawda. Budżet miasta kiepski jak cała gospodarka a już wieszają psy za catering.

parlophone76 napisał:

> No proszę niewinny!!!... a mało było na tym forum i nie tylko,tych którzy bez w
        > yroku sądu wyrokowali. Najwięcej szczekali ci którzy nie mają pojęcia o funkcjo
        > nowaniu miasta i wrogowie polityczni.
      • mortal_kombat11 Re: Proces byłego Burmistrza 07.02.11, 12:49
        parlophone76 napisał:

> No proszę niewinny!!!... a mało było na tym forum i nie tylko,tych którzy bez w
        > yroku sądu wyrokowali. Najwięcej szczekali ci którzy nie mają pojęcia o funkcjo
        > nowaniu miasta i wrogowie polityczni.

idąc tym tokiem rozumowania teraz szczekają Ci, co znają się najlepiej i przyjaciele polityczni:D
        • jarzenek Re: Proces byłego Burmistrza 07.02.11, 21:43
          Sędzia jest tylko człowiekiem i poludzku podszedł do tej sprawy.Jak by nie patrzeć mieliśmy do czynienia z rozrzutnością pieniędzy społecznych.
    • ka_p_pa Re: Proces byłego Burmistrza 07.02.11, 22:39
      Nieudolność to rzecz z poza kodeksu karnego. To, że nie udowodniono mu łamania prawa, nie zmienia faktu, że nie był to dobry gospodarz. 20 lat nieprzerwanych rządów, z kadencjami, gdzie miał znaczące poparcie w radzie i jakie efekty? Jeden budynek szkolny i to niezbyt udany, bubel wręcz, gdzie wszystko się sypie i nie sposób wyegzekwować warunków gwarancji, basen i niby lodowisko, gdzie wiatr hula to niewiele na te lata. Jednocześnie bezsensownie utopione pieniądze w deptak, jakieś dziwadło-pomnik pod kościołem i trybuna honorowa jak na Placu Czerwonym tam gdzie powinien być porządny parking. Ciszej, proponuję, nad tą trumną.
      • parlophone76 Re: Proces byłego Burmistrza 08.02.11, 01:02
        kapa to myślisz ,że budżet 20 lat poszedł na te inwestycję (kilka wymienionych przez ciebie)?
        Masz marne pojęcie o potrzebach tego miasta przez te lata.
        • ka_p_pa Re: Proces byłego Burmistrza 08.02.11, 11:34
          Ty mi nie pisz, co ja myślę, tylko wymień osiągnięcia ostatnich 20 lat.
    • tygryskowaty Re: Proces byłego Burmistrza 19.02.11, 09:59
      "Były burmistrz Mińska a obecny radny powiatowy Zbigniew Grzesiak został uniewinniony.
      Wyrok zapadł 4 lutego w Sądzie Rejonowym w Mińsku Mazowieckim.
      Według mińskiego sądu rejonowego były burmistrz Zbigniew Grzesiak w czasie trwania budowy basenu nie działał na szkodę miasta oraz nie przekroczył swoich uprawnień podczas podpisywania aneksów z pierwszym wykonawcą.
      Do szkody finansowej doszło natomiast dopiero, gdy rada miasta wymusiła rezygnację z usług firmy Holma." www.lokalna.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=841&catid=3&Itemid=11
      To teraz powinniśmy rozliczyć radnych, którzy byli wtedy w radzie...szkoda, że nie wyszło to przed wyborami, wielu ludzi nie byłoby teraz w radzie...
      • jarzenek Re: Proces byłego Burmistrza 19.02.11, 23:36
        Kim ty jesteś że nazywasz budynek przy ul.Okrzei sądem ?
        • tygryskowaty Re: Proces byłego Burmistrza 20.02.11, 08:51
          może pracownikiem, he he. Tuszę, że Waszmość pałasz nienawiścią jakąś do tego urzędu. Ciekawe dlaczego?
          • hrabiapotocki Re: Proces byłego Burmistrza 28.02.11, 12:30
            Jakież zdziwienie moje wzbudził dyskurs o byłym stolniku mińskim. A jeszcze nie tak odległe to czasy, gdy kmiecie i grodzianie mińscy z ciekawością śledzili, cóż to takowego dzieje się w sądzie. Szczególnie jeden naczelny skryba jednej z gazet w kaszteli mińskiej wydawanych elaboraty w czambuł potępiające mińskiego stolnika. Onże to teraz (nadskryba znaczy) wszelaki oręż przeciw nieprzyjaciołom byłego stolnika mińskiego wytoczył. I po cóż to cały ten raban pierwej czynił? Snadź długo by pewnie w tej kwesyji perorować. Azaliż przyjdzie jeszcze czas, aby casus ten na czynniki pierwsze rozczłonkować i grodzianom do cna wytłumaczyć. A może to i naczelny skryba w prostych słowach wyłoży?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka