joshima 05.09.12, 15:30 Czy w MM zrobię gdzieś USG brzucha niemowlęcia. Najlepiej w ramach NFZ. W Centrum już pytałam, ale u nich to tylko jak się jest ich pacjentem i ma się skierowanie od ich lekarza. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bj27 Re: usg - niemowlę 05.09.12, 17:02 Ja robiłam w Melisie, ale miałam skierowanie od ich pediatry - zadzwon zapytaj. Wiem też, że w szpitalu, bodajże we wtorki, dzieciom robi usg lekarz z W-wy, ponoć bardzo dobry specjalista. Odpowiedz Link
joshima Re: usg - niemowlę 05.09.12, 21:56 Dzięki za tropy. Do tej pory zupełnie nie potrzebowałam takich badań i teraz zupełnie nie wiem gdzie uderzać. A wiesz może gdzie profesjonalnie pobiorą niemowlęciu krew? Odpowiedz Link
veronicae Re: usg - niemowlę 06.09.12, 16:53 we wtorki w milmedzie na daszyńskiego, pobiera krew pani pracujaca w mińsku na oddziale noworodkowych. Odpowiedz Link
vasco_2000 Re: usg - niemowlę 16.09.12, 16:36 dodam jeszcze ze z mojego doświadczenia (dziecko z poszerzeniem UKM nerek) dobrego USG nerek najprawdopodobniej nie zrobisz u nikogo w Mińsku Maz (dosyć skomplikowany narząd). Próbowaliśmy u dr Budy, ale traktowane to był jako przygotowanie 3 letniego wówczas dziecka do badania u wiarygodnego radiologa (my za radą urologów z CZD korzystaliśmy z pomocy dra Brzewskiego ze Spółdzielni Radiologów,w W-wie), wyniki pani doktor zawsze różniły się od uzyskanych przez dr. Brzewskiego (podobne historie słyszeliśmy od sąsiadów mających dziecko również z wadą w obrębie ukł moczowego, próbowali prywatnie jeszcze innych radiologów i w końcu urolog z CZD oglądający wynik badania wskazał im do kogo mają się udać, bo badania były źle wykonane). Odpowiedz Link
gixera Re: usg - niemowlę 07.09.12, 15:23 Moje dziecko miało robione USG w szpitalu, ale chyba nie robił go ten specjalista z Warszawy, bo USG trwało 3 sekundy i lekarz stwierdził, że wszystko w porzadku. Miał badać brzuch, a badał głowę. Ja robię prywatnie w Milmedzie u Dr Budy, albo na NFZ ze skierowaniem w Mielisie, u tej samej Pani Doktor. Nie mam do niej żadnych zastrzeżeń. Odpowiedz Link