Dodaj do ulubionych

supermarket

16.01.15, 19:04
super wójt - czy naszego stać na coś takiego:
forsal.pl/artykuly/845950,sierakowice-o-gminie-co-biedronki-nie-chciala-czy-mozna-zyc-bez-dyskontow.html
Obserwuj wątek
    • cornelius84 Re: supermarket 16.01.15, 21:22
      Według mnie nie ma szans by wójt chciał blokować tę inwestycję. Swego czasu były już pogłoski o powstaniu m.in Lidla czy Biedronki.
      • essa_to_ja Re: supermarket 16.01.15, 23:23
        A niby dlaczego miałby blokować?
        Ja lubię robić zakupy w Biedronce, i wcale nie dlatego, że jest tanio. Podoba mi się np., że przy 3 osobach w kolejce rozlega się dzwonek po dodatkową kasjerkę. Jeśli jest u nas fajny sklep to w nim też zrobię zakupy, koła zmienią u lokalnego wulkanizatora itp. Ale jeżeli regularnie pakuje mi się do woreczka jedną zgniłą cebulę (bo musi się towar sprzedać), jeśli mięso przyniesione do domu po 3h w lodówce śmierdzi, a cienko pokrojona szynka (poprosiłam) ma grubość 2 mm, to czemu mam popierać lokalnego sprzedawcę?
        Będę go szanować i będę mu dawała zarobić, jeśli i on będzie mnie traktował w ten sam sposób.
    • mieszkaniec_debego Re: supermarket 24.01.15, 16:39
      a niby czemu wójt ma blokować budowę nowego marketu ? A może ta budowa nie jest tobie na rękę ? Żyjemy w wolnym kraju a konkurencja podniesie poziom obsługi w innych sklepach.
      Szkoda tylko że budują nowy Topaz a nie Biedronia.
      • cornelius84 Re: supermarket 24.01.15, 22:53
        Dla mnie nie szkoda, wolę polski Topaz niż portugalską Biedronkę przynajmniej podatki będą płacić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka