Dodaj do ulubionych

Komunikacja!!!

02.01.06, 13:18
Czy naprawdę nic nie można zrobić,aby mieszkańcy Sulejówka-Miłosnej mogli
dojeżdżać autobusem do Traktu Brzeskiego lub Rembertowa.Czy radni po wyborach
zapadli w sen"DIETOWY" i są ślepi i głusi.Mam już serdecznie dość
odpowiedzi ,że nic nie mozna zrobić bo ZTM ma wymagania.Widzę,że
pierwszeństwo ma kanalizacja i wodociąg.Chyba jak ktoś czekał 40 lat na te
dwa dobrodziejstwa i poczeka jeszcze rok to nic mu sie nie stanie.Natomiast
codzenne maszerowanie do szumnie nazywanego autobusu miejskiego 4 km.(myślę o
173) jest jakąś paranoją.Jeżeli nie mozna z ZTM to może jakis prywatny
przewoźnik zorganizuje nam komunikację miejską wewnątrz Sulejówka.Może radni
czy Burmistrz (też głuchy na prośbę o komunikację)pochodzą sobie kilka razy w
tygodniu do tego miejskiego autobusu opłacanego z naszych podatków i wtedy
obudzą się.Ludzie czy naprawdę nic nie można zrobić,żeby żyło nam się jak w
XXI wieku?!
Obserwuj wątek
    • kapsel2665 Re: Komunikacja!!! 02.01.06, 14:33
      vvv4 napisała:

> Czy naprawdę nic nie można zrobić,aby mieszkańcy Sulejówka-Miłosnej mogli
      > dojeżdżać autobusem do Traktu Brzeskiego lub Rembertowa.Czy radni po wyborach
      > zapadli w sen"DIETOWY" i są ślepi i głusi.Mam już serdecznie dość
      > odpowiedzi ,że nic nie mozna zrobić bo ZTM ma wymagania.Widzę,że
      > pierwszeństwo ma kanalizacja i wodociąg.Chyba jak ktoś czekał 40 lat na te
      > dwa dobrodziejstwa i poczeka jeszcze rok to nic mu sie nie stanie.Natomiast
      > codzenne maszerowanie do szumnie nazywanego autobusu miejskiego 4 km.(myślę o
      > 173) jest jakąś paranoją.Jeżeli nie mozna z ZTM to może jakis prywatny
      > przewoźnik zorganizuje nam komunikację miejską wewnątrz Sulejówka.Może radni
      > czy Burmistrz (też głuchy na prośbę o komunikację)pochodzą sobie kilka razy w
      > tygodniu do tego miejskiego autobusu opłacanego z naszych podatków i wtedy
      > obudzą się.Ludzie czy naprawdę nic nie można zrobić,żeby żyło nam się jak w
      > XXI wieku?!
      Można ale chyba nie w tej kadencji. Teraz to sobie Pan burmistrz przypomniał o
      niepełnosprawnych i będzie ich aktywizował. Kilka miesięcy przed wyborami..
      • obserwatorka15 Re: Komunikacja!!! 02.01.06, 15:42
        Radna z Sulejówka-Miłosny Borowska_Krupkowska głośno obiecywała mieszkańcom
        tego rejonu przedłużenie linii autobusowej MZA. Było to 4 pażdziernika 2003 r.
        Na obiecankach się skończyło.Może warto by było aby mieszkańcy przypomnieni
        radnej (może zapomniała) - o swoich bolączkach. Chociaż ja również nie wierzę,
        że ta rada tej kadencji zrobi coś pożytecznego.
        • zkpl Re: Komunikacja!!! 02.01.06, 17:15
          obserwatorka15 napisała:

> Radna z Sulejówka-Miłosny Borowska_Krupkowska głośno obiecywała mieszkańcom
          > tego rejonu przedłużenie linii autobusowej MZA. Było to 4 pażdziernika 2003
          r.
          > Na obiecankach się skończyło.Może warto by było aby mieszkańcy przypomnieni
          > radnej (może zapomniała) - o swoich bolączkach. Chociaż ja również nie
          wierzę,
          >
          > że ta rada tej kadencji zrobi coś pożytecznego.
          Ze "schorowaną" Panią Krysią na czele.
      • vvv4 Re: Komunikacja!!! 19.05.06, 13:53
        Czy są jakieś nowe wieści w wiadomwj sprawie?
        • axtomek Re: Komunikacja!!! 22.05.06, 18:42
          No niestety... brak większego zainteresowania sprawą spowodowały częściowe
          zawieszenie prac... Jeszcze wrócimy do tematu... Ale wciąż czekam na chętnych
          do pomocy! Sam przecież nie dam rady rozwiązać problemu. pisać można na
          axtomek@wp.pl zróbmy wreszcie cos dobrego dla siebie i innych mieszkańców
          Sulejówka.
    • axtomek Re: Komunikacja!!! 02.01.06, 20:01
      A może zamiast oglądac się na radnych zrobimy coś sami? Istanieje projekt
      rozwiązania problemów komunikacyjnych, którym zajęliśmy się z kolega z Portalu
      Miasta Sulejówka jakiś czas temu, ale on wyjechał i sam nie dam rady dociągnąc
      tego projektu do końca... jesli jednak będą chętni, można to dokończyc...
      Więcej szczegółów na email tgrabowski@sulejowek.net pozdrawiam i czekam na
      zainteresowanie.
      • vvv4 Re: Komunikacja!!! 03.01.06, 11:00
        Ja już napisałam pod wskazany adres.A reszta Państwa?.Wogóle to jestem
        zaskoczona tak malą ilością osób zainteresowanych utworzeniem komunikacji w
        naszym mieście.Myślałam,że ten problem dotyczy więcej niż pięciorga ludzi.
        • 52b1 Re: Komunikacja!!! 04.01.06, 14:42
          ja jestem tym projektem zyciowa zainteresowana- pracuje w Rembertowie i chetnie
          dojezdzlaabym do pracy autobusem MZA.Ale ilokroc wspominalam cos na ten temat
          to rozne osoby z forum strasznie sie oburzaly. Jeśli jest taka inicjatywa to
          chetnie sie wlacze .
      • vvv4 Re: Komunikacja!!! 04.01.06, 14:14
        Napisałam ale brak odpowiedzi.Widzę,że jak zwykle wszystkie fora dotyczace
        Sulejówka i tematy na nich zdominowane są przez ludzi wzajemnie opluwających
        się i plotkarzy.Sprawy dotytyczące zwykłych ludzi spychane są na boczny tor.
        Może dlatego tak trudno cos zrobić w tym mieście.A przeciez bazar w Sulejówku
        jest i tam można się wypowiadać na tematy: radnych,bezradnych,kto komu jaką
        sprawę w sądzie założył kto z kim szedł a kto od kogo wychodził.Zaścianek a
        moje dzieci mówią Zadupie.
        • 52b1 Re: Komunikacja!!! 04.01.06, 14:49
          takie samo jest moje odczucie- mnie nie interesuje opluwanie sie i plotki tylko
          konkretne działani. Moge sie zalozyc , ze za chwile oberwie sie nam od
          obserwatora, kszysztofusa lub innego osobnika od- warszawiakow , ktorym sloma z
          butow wychodzi itp. Vw chce jeżdzic autobusem do pracy i juz zaczynam dzialac
          czyli sprawdze jak to mozna zalatwiać z MZA, czy jest mozliwośc przedluzenia
          linii 153 lub 327 z Szatkownikow w Rembertowie do Sulejowka Milosnej. Ale, ale
          ja mieszkam na osiedlu Za Dluga ( koniec Milosnej) i interesuje mnie atobus ,
          ktory tam bedzie dojezdzał.
          • obserwatorka15 Re: Komunikacja!!! 04.01.06, 15:17
            52b1 napisała:

> takie samo jest moje odczucie- mnie nie interesuje opluwanie sie i plotki
            tylko > konkretne działanie..

...więc działaj!
            Pisząc o opluwaniu nie opluwaj innych!
            Przedłużenie linie autobusowej MZA to zbyt duże koszty dla miasta. Realne
            przedłużenie linii do stacji kol. Sulejówek-Miłosna nie rozwiąże problemów
            mieszkańców z okolic Długiej i nnych odległych od stacji kol. miejsc. Bardziej
            realny jest projekt, o któych pisał axtomek. (dotyczy to komunikacj miejskiej
            Sulejówka) Sprawa warta poparcia. Axtomek z pewnością czeka na chociaż na kilku
            chętnych.
        • axtomek Re: Komunikacja!!! 04.01.06, 16:14
          Do vvv4: Nie otrzymałem żadnego emaila. Tu natomiast jestem po raz pierwszy od
          publikacji mojego postu.

Do 52b1: To nie jest projekt utworzenia komunikacji ZTM na terenie Sulejówka...
          Firma ZTM już się wypowiedziała na temat tworzenia komunikacji na terenie
          Sulejówka. Nie będzie komunikacji ZTM w Sulejówku.

Proszę się odezwac, abym znał adresy email, na które mam wysłac bliższe
          informacje.
          • vvv4 Re: Komunikacja!!! 05.01.06, 11:21
            Napisałam dwa razy na adres podany w jednym z postów
            tzn:tgrabowski@sulejowek.net. Nie wiem dlaczego ich nie otrzymałeś?.
            Może masz inny adres pod który mozna napisać.
            Wczoraj w piśmie Nowy Dzwon(czy jakoś tak) wyczytałam,że Burmistrz na ostatniej
            sesji skierował pismo w sprawie komunikacji.Ale o co chodziło to trudno sie
            zorientować.Czekam na kontakt(vvv4@gazeta.pl) i pozdrawiam wszystkich którzy
            są "za".
            • vvv4 Re: Komunikacja!!! 06.01.06, 09:54
              Nareszcie udało mi się skontaktować z "axtomkiem".Proszę wszystkich,którzy są
              naprawdę zainteresowani komunikacją w naszym mieście o pisanie pod wskazany
              email.Wydaje mi się,że warto.Tylko razem coś możemy zrobić.
              • jackussi Re: Komunikacja!!! 15.01.06, 09:17
                Nie jestem z Sulejówka ale tu zaglądam.Według mnie namawianie ztm do aktywności
                niewiele Wam pomoże. Zainteresujcie problemem prywatnych przwoźników np, BAGGS z
                Dobrego, który wozi mnóstwo ludzi z Mińska do Wawy. Przy okazji, niejako po
                drodze, spełnia funkcję przewoźnika miejskiego.
                Przewoźnicy musza zarabiać,na dopłaty miasta S w tym względzie pewnie nie za
                bardzo można liczyć.Gdyby Prywatni zechcieli założyć kursy po Sulejówku i
                okolicy np.Długa K i wieźć ludzi do Warszawy.
                No tak, tylko Wy pewnie chcecie w ramach biletu ztm....
                • axtomek Re: Komunikacja!!! 17.01.06, 11:56
                  Juz pisałem wyżej, że moja koncepcja nie ma nic wspólnego z ZTM. Jest raczej
                  bliższa Twojej koncepcji.
                • hals_ownik Re: Komunikacja!!! 21.01.06, 00:50
                  Wiesz, jackussi - w tym naszym Sulejówku, to najchętniej każdy za bilet ZTM
                  chciałby mieć autobus pod każdą chałupą, nawet w najodleglejszych zakamarkach
                  tego miasteczka kleine-hous'ów, jak mawiają Austriacy. Tylko sami nie pomyślą,
                  że wtedy podróż do Warszawy trwałaby tyle co do Radomia conajmniej, bo zanim
                  taki pozbierałby po chałupach wszystkich chętnych (a na niektórych to jeszcze
                  może by troszeczkę poczekał) - to prawie na piechotkę poszło by szybciej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka