Dodaj do ulubionych

Gdzie nad wodę?

07.07.06, 13:21
Witam wszystkich forumowiczów,

możecie podpowiedzieć gdzie warto wybrać się w te upały nad wodę w okolice
naszego uroczego miasta, tak aby można było również popływać a nie tyko pięty
zamoczyć; chodzi mi rzecz jasna o pobyt na świerzym powietrzu :-)

pozdrawiam - szrek
Obserwuj wątek
    • agaos2 Re: Gdzie nad wodę? 07.07.06, 14:12
      Hmm mnie niestety przychodzą tylko dwie możliwości do głowy... Marianka .. albo
      nie wiem jak się to miejsce nazywa ..jest takie miejsce nad wodą za Mińskiem.
      Prowadzi go właścicielka "Zajazdu". Są tam stawy hodowalne, ludzie się
      kąpią..dla dzieci całkiem fajnie. Jest natomiast inny problem. Przy takiej
      pogodzie są tam dzikie tłumy .. nie ma gdzie się ruszyć nie mówiąc już o
      rozłożeniu kocyka .. aż mi odchodzi ochota na takie spędzenie weekendu...
      • canidy Re: Gdzie nad wodę? 07.07.06, 16:19
        agaos2, prawdopodbnie chodziło Ci o Augustówkę jak się jedzie Warszawską w
        stronę Siedlec.
        Poza tym jest jakieś kąpielisko za Dębem (jadąc z Mińska to po lewej stronie),
        jest nawet strzałka prowadząca z Warszawskiej, ale tam nigdy nie byłem.
        • kami_la Re: Gdzie nad wodę? 07.07.06, 16:50
          Poza tym jest jakieś kąpielisko za Dębem (jadąc z Mińska to po lewej stronie),
          > jest nawet strzałka prowadząca z Warszawskiej, ale tam nigdy nie byłem.

Prawdopodobnie chodzi o kąpielisko na byłej zwirowni w Kącku. Polecam.
          • acid.j Re: Gdzie nad wodę? 10.07.06, 10:32
            Jadąc od Warszaway, przy skrecie na Wiązowną ustawiona jest tablica informujaca
            o jakimś kąpielisku. Jadac samochodem można tylko przeczytać, ze kapielisko
            jest strzezone i podane są godziny w których jest czynne. Informacja o
            lokalizacji to miniaturowa mapka, która za szyby "pędzacego" samochodu nie
            jest czytelna (jadac nawet 40 km/h) Brakuje nazwy miejscowości (chyba, ze ja
            mam aż taki słaby wzrok i jej nie moge dojrzeć). czy ktoś wie gdzie jest to
            kapielisko? Czy to włąśnie jest ta żwirownia Kącku?
            • kami_la Re: Gdzie nad wodę? 10.07.06, 12:02
              Tak. To jest własnie ta kąpielisko.
              Woda jest bardzo czysta, jest bar, grill, rowery wodne, kajaki, a niedługo będą
              też quady.
              Wstep kosztuje 8 zł od osoby za cały dzień i 5 zł za samochód. To niezbyt dużo a
              jest bardzo fajnie
              • jackussi Re: Gdzie nad wodę? 11.07.06, 08:39
                Można też pojechać do Liwa tuż przy zammku.A jeżeli ktoś lubi bardzij ciche
                mijsce to warto pojechać nad Liwiec w okolice Paplin - Borzychy. Sa tam bardzo
                fajne plaże i dobry dostęp do wody . Trzeba popytać mijscowych jsak dojechać do
                rzeki.
                Mapa
                mapa.szukacz.pl/
                • ciastolinka Re: Gdzie nad wodę? 11.07.06, 11:40
                  tylko trzeba pamiętać, że sanepid ne opuścił tych kąpielisk (Węgrów, Liw) i
                  kąpiemy sie na własna odpowiedzialność.
                  • ciastolinka Re: Gdzie nad wodę? 11.07.06, 11:43
                    miało być "nie dopuścił" :)
    • maincoon Re: Gdzie nad wodę? 07.07.06, 16:42
      Proponuję się wybrać nad Liwiec w okolice Łochowa (kilka km za Łochowem, przed
      mostem zjeżdża się w prawo naprzeciwko knajpki) lub Urle. Szeroka rzeka plus
      plaża, nie jest gęboko, a co za tym idzie, bezpiecznie nawet dla małych dzieci.
      Woda czysta, na wypadek, gdyby ktoś miał obiekcje. Byłem tydzień temu z
      dziewczyną, polecam. Po "drodze" zahaczyliśmy też o Bug w Wyszkowie - wrażenia
      jak najbardziej pozytywne. Ograniczone bojami strzeżone kąpielisko. Baardzo
      szeroka plaża.

• wikipati Re: do maincoon 09.07.06, 23:14
        Czy moge poprosić o jakieś bliższe wskazówki, jak dojechać na te plażę nad
        Liwcem? Kompletnie nie znam tamtych stron. A w przyszły weekend mam najazd
        rodzinki więc dobrze by było gdzieś ich wywieźć :))

pozdrawiam
        • maincoon Re: do maincoon 10.07.06, 11:35
          W Łochowie przejeżdżasz przez tory kolejowe, jedziesz kilka kilometrów, mijasz
          wieś Gwizdały, za nią w odległości paru km płynie już Liwiec. Aby dostać się na
          plażę, NIE przejeżdżaj przypadkiem rzeki, tylko jeszcze przed mostem skręć w
          prawo w las. Dla ułatwienia dodam, że po lewej stronie, dokładnie naprzeciwko
          zjazdu na plażę znajduję się "karczma", tj. parterowy bydynek o zielonej
          elewacji, gdzie również można całkiem smacznie zjeść obiad. Trzeba się dobrze
          przyjrzeć, żeby ten zjazd zauważyć, bo na pierwszy rzut oka może on nie być zbyt
          widoczny, a plaży z trasy nie widać. Po wjechaniu w las jedziemy niecałą minutę
          i już jesteśmy nad rzeką. Jeśli ktoś nie lubi zbytniego tłoku, może się
          przespacerować kilkadziesiąt/kilkaset metrów w dół rzeki, ludzi jest trochę
          mniej, a też fajnie.

Można również pojechać do miejscowości Urle. W tym celu należy na trasie Mińsk -
          Łochów skręcić na Jadów, a tam z kolei skręcić w prawo na Urle. Gdy już dojeżdża
          się do tej właśnie miejscowości, droga asfaltowa odbija ostro w lewo, my zaś
          jedziemy prosto, drogą piaszczystą i po chwili dojeżdżamy nad rzekę. Gdybyśmy
          asfaltówką pojechali dalej, przejechalibyśmy most/ wiadukt (kolejowy)i
          znaleźlibyśmy się już w "centrum", a to oznaczałoby, że trzeba zawrócić.
          Zresztą, w weekend sporo ludzi się kręci, więc nie problem zapytać.

Jak tylko w niedzielę za tydzień będzie ładna pogoda, to też się tam, albo za
          Łochów wybiorę.

Mam nadzieję, że trochę rozjaśniłem Ci sytuację :-)
          • wikipati Re: do maincoon 11.07.06, 22:35
            Wielkie dzięki:)
            Jasno się zrobiło zupełnie:) Ale coś mi się zdaje,że jak więcej osób poczyta to
            forum to już nie będzie tam tak spokojnie :)

pozdrawiam i życzę udanej wyprawy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka