sloggi 06.10.06, 22:30 Kim był Zygmunt Kazikowski i czym zasłużył się dla Mińska, że uhonorowano Go jedną z pryncypalnych ulic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rittka Re: Zygmunt Kazikowski 15.10.06, 18:42 sloggi napisał: > Kim był Zygmunt Kazikowski i czym zasłużył się dla Mińska, że uhonorowano Go > jedną z pryncypalnych ulic? Ja nie mam bladego pojęcia. Oprócz ulicy jego imię nosi Zespół Szkół na tej samej ulicy, przynajmniej nosił, gdy ja tam uczęszczałam do liceum.... Odpowiedz Link
maincoon Re: Zygmunt Kazikowski 15.10.06, 23:20 Wątek wart kontynuacji, bo nawet google nie ma na temat tego pana nic do powiedzenia. Odpowiedz Link
solty5 Re: Zygmunt Kazikowski 15.10.06, 23:34 bo w mensku im większy kmiot tym wieksze ma powazanie. wszak te baraki to nic innego jak lokum więźniów carskich, którzy stnowią rdzenną ludność menska Odpowiedz Link
cezaria1 Ja wiem :) 16.10.06, 00:34 Kazikowski miał zdaje się przed wojną jakis wiekszy sklep przy obecnej ulicy jego imienia. Wujek mi kiedys mowil :)) (no coz, gugiel jednak nie wie wszytskiego, moze to lepiej ;) ). Na pewno w jakims źródle w czytelni znalazlo by sie cos na ten temat, o ile komus chcialoby sie poszukac :) Pozdrawiam cez. Odpowiedz Link
kami_la Re: Zygmunt Kazikowski 16.10.06, 00:04 Hmmm, tez mnie zdziwiło, że google milczy na ten temat. Może warto byłoby się przejśc do liceum i zapytać. Wybaczcie brak zwiazku z tematem, ale jakoś mi się nasunęło: ile nazw rond w Mińsku potraficie wymienić i okreslic, gdzie ono jest???? Ja tylko jedno: rondo Hallera. Odpowiedz Link
albin83 Re: Zygmunt Kazikowski 16.10.06, 00:33 Google nie milczy. www.google.pl/search?hl=pl&q=zygmunta+kazikowskiego&lr= --> www.minsk-maz.pl/kalhistoryczne/kalendarium.php Dokładniejszych informacji brak, ale to powinno wystarczyć. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Zygmunt Kazikowski, członek PPS 16.10.06, 19:38 21.09.1906 r. śmierć Zygmunta Kazikowskiego, członka organizacji bojowej PPS. Hmm, fajny patron, chyba go jeszcze LPR nie wypatrzył. Odpowiedz Link
rittka Re: Zygmunt Kazikowski 16.10.06, 13:08 Ja tylko Konstantego Laszczki, bo niedaleko mieszkam :) Odpowiedz Link
mtrzaskalska7 Re: Zygmunt Kazikowski 18.10.06, 13:43 Wiesz, jest taka książka "Mazowieckie rodziny" wydana chyba jeszcze w latach 70. albo na samym początku 80. Pewnie można ją przejrzeć np. w bibliotece publicznej. Tam poszukaj. Może się dowiesz czegoś więcej... Martyna Odpowiedz Link