paladin 05.08.03, 10:39 to zaczynamy wierszyk o NDMaz-ie Mieszkam sobie w Nowym Dworze, Kazdy orze tu jak moze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzaleczka Re: Rymowany o NDM 05.08.03, 14:49 paladin napisał: > to zaczynamy > wierszyk o NDMaz-ie > > Mieszkam sobie w Nowym Dworze, > Kazdy orze tu jak moze. > Rano wstaję, wraz z budzikiem Do pracy jadę Transludzikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzaleczka Re: Rymowany o NDM 05.08.03, 14:52 zuzaleczka napisała: > paladin napisał: > > > to zaczynamy > > wierszyk o NDMaz-ie > > > > Mieszkam sobie w Nowym Dworze, > > Kazdy orze tu jak moze. > > > Rano wstaję, wraz z budzikiem > Do pracy jadę Transludzikiem. Czas podróży mi się dłuży > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
zuzaleczka Re: Rymowany o NDM 05.08.03, 14:54 zuzaleczka napisała: > paladin napisał: > > > to zaczynamy > > wierszyk o NDMaz-ie > > > > Mieszkam sobie w Nowym Dworze, > > Kazdy orze tu jak moze. > > > Rano wstaję, wraz z budzikiem > Do pracy jadę Transludzikiem. Czas podróży mi się dłuży bo bo brak dziś tu ładnej buzi. > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afroman Re: Rymowany o NDM IP: *.pl 05.08.03, 14:58 zuzaleczka napisała: > zuzaleczka napisała: > > > paladin napisał: > > > > > to zaczynamy > > > wierszyk o NDMaz-ie > > > > > > Mieszkam sobie w Nowym Dworze, > > > Kazdy orze tu jak moze. > > > > > Rano wstaję, wraz z budzikiem > > Do pracy jadę Transludzikiem. > > Czas podróży mi się dłuży > bo bo brak dziś tu ładnej buzi. > > > W pekaesie juz nie moge > > duszno parno o mój Boze!! > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: Rymowany o NDM 05.08.03, 15:02 Gość portalu: afroman napisał(a): > zuzaleczka napisała: > > > zuzaleczka napisała: > > > > > paladin napisał: > > > > > > > to zaczynamy > > > > wierszyk o NDMaz-ie > > > > > > > > Mieszkam sobie w Nowym Dworze, > > > > Kazdy orze tu jak moze. > > > > > > > Rano wstaję, wraz z budzikiem > > > Do pracy jadę Transludzikiem. > > > > Czas podróży mi się dłuży > > bo bo brak dziś tu ładnej buzi. > > > > W pekaesie juz nie moge > > duszno parno o mój Boze!! > > > > w pekaesie ludzie fajni mlodzi, starzy, niebanalni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afroman Re: Rymowany o NDM IP: *.pl 05.08.03, 15:06 paladin napisał: > Gość portalu: afroman napisał(a): > > > zuzaleczka napisała: > > > > > zuzaleczka napisała: > > > > > > > paladin napisał: > > > > > > > > > to zaczynamy > > > > > wierszyk o NDMaz-ie > > > > > > > > > > Mieszkam sobie w Nowym Dworze, > > > > > Kazdy orze tu jak moze. > > > > > > > > > Rano wstaję, wraz z budzikiem > > > > Do pracy jadę Transludzikiem. > > > > > > Czas podróży mi się dłuży > > > bo bo brak dziś tu ładnej buzi. > > > > > > W pekaesie juz nie moge > > > duszno parno o mój Boze!! > > > > > > > w pekaesie ludzie fajni > mlodzi, starzy, niebanalni > z pekaesem ja juz koncze bede jezdzil na deskorolce Odpowiedz Link Zgłoś
lol21ndm LOL 05.08.03, 15:31 ;) Czytam te poezje... ale jakos one malo traktuja o Nowiaku, a bardziej o wyjazdach z niego... :-P Odpowiedz Link Zgłoś
von_stern Re: LOL 05.08.03, 19:14 lol21ndm napisała: > ;) > Czytam te poezje... ale jakos one malo traktuja o Nowiaku, a bardziej o > wyjazdach z niego... :-P Lecz nie każdy emigruje, część na miejscu się katuje Odpowiedz Link Zgłoś
materna Re: LOL 05.08.03, 19:32 - Ci co w domach dzis zostali - Muszą nieźle być zjebani Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: LOL 05.08.03, 21:45 siedzac samemu zycie ci plynie gorzej niz na ukrainie Odpowiedz Link Zgłoś
materna Re: LOL 05.08.03, 22:00 paladin napisał: > siedzac samemu zycie ci plynie > gorzej niz na ukrainie Na pocieche masz kablówke Jednak warta jest złotówke w domu, pracy czy u Ani transfer w kablu jest do bani. Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: LOL 05.08.03, 22:12 pozostaje wiec rowerek alibo przed blokiem skwerek gdzie w dni gdy slonecznie zazwyczaj bardzo bezpiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
materna Re: LOL 05.08.03, 22:35 paladin napisał: > pozostaje wiec rowerek > alibo przed blokiem skwerek > gdzie w dni gdy slonecznie > zazwyczaj bardzo bezpiecznie - z kolesiami na mureczku - życie mija w porządeczku Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: LOL 05.08.03, 22:43 materna napisał: > paladin napisał: > > > pozostaje wiec rowerek > > alibo przed blokiem skwerek > > gdzie w dni gdy slonecznie > > zazwyczaj bardzo bezpiecznie > > - z kolesiami na mureczku > - życie mija w porządeczku czasem mozna pograc w piłe spedzić z nimi chwile miłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw Re: LOL IP: *.pl 07.08.03, 16:06 paladin napisał: > materna napisał: > > > paladin napisał: > > > > > pozostaje wiec rowerek > > > alibo przed blokiem skwerek > > > gdzie w dni gdy slonecznie > > > zazwyczaj bardzo bezpiecznie > > > > - z kolesiami na mureczku > > - życie mija w porządeczku > > > czasem mozna pograc w piłe > spedzić z nimi chwile miłe ja mam w dupie takie skwerki i mureczki i koleszki po co murek po co skwerek lepiej wybieram dzis rowerek gdzies mam jakies gadu gadu ja wybieram jadu jadu .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Holby Re: Rymowany o NDM IP: *.proxy.aol.com 05.08.03, 22:02 paladin napisał: > to zaczynamy > wierszyk o NDMaz-ie > > Mieszkam sobie w Nowym Dworze, takiej dziurze, czy tez norze... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Rymowany o NDM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 09:34 Nowy Dwór rymuje wartko, konkurencję robi Markom. Weny zyczę uzdolnionym i na koniec ślę ukłony!!! ................. OBSERWATOR Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: Rymowany o NDM 19.08.03, 10:23 jak udaly sie wakacje?? byly jakies smieszne akcje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Rymowany o wakacjach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 11:37 Pytasz sie tu o wakacje i czy były śmieszne akcje... Powiem w wielkim skrócie szybko Obżerałam ja sie rybką. Popijałam rybkę piwkiem i zmierzwioną miałam grzywke. Przy ognisku z tej konsumpcji przybylo mi pare uncji. Tęsknię strasznie za tą rybka i za z grilla tez kotletem. Siedzę dziś o suchym pysku, Bo wysłałam sie na dietę. ............. Pozdrawiam OBSERWATOR Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: Rymowany o odchudzaniu 22.08.03, 16:52 odchudzanie bardzo trudne bez jedzenia zycie nudne dobrze ze jestem tak chudy i unikam takiej nudy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Rymowany o odchudzaniu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 17:50 Prawde głosisz Paladinie źle bez żarcia życie płynie. Nerwy mi się niszczą wielce gdy spogladam na widelce. A lodówke strach otworzyć by do paszczy nic nie włożyć. Pa... kotlecie,pa... golonko, pa... ziemniaczki, pa ...jedzonko:-( Jednak kiedys przyjdzie pora i zjem sobie kalafiora. Bo ja lubię tego kwiatka szczególnie jak jest w sałatkach. ................... Pozdrawiam OBSERWATOR Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: Rymowany o odchudzaniu 22.08.03, 18:02 ja rowniez salatki lubie jak plynaca muze w klubie salatka wazywna czy owocowa jest bardzo zdrowa kalafior nie na moje nerwy wchodzi mi miedzy aparat a zeby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Rymowany o muzyce IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 18:25 O menu dyskusji nie ma więc zapodam nowy temat. Napisz,bom ja jest ciekawa o muzyce do słuchania. Jaką przeto preferujesz? Rock,punk,disco...w czym gustujesz I czy głosno czy tez cicho lubisz bawić sie muzyką...? ................ Pozdrawiam OBSERWATOR Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: Rymowany o muzyce 22.08.03, 18:39 Gość portalu: amba napisał(a): > O menu dyskusji nie ma > więc zapodam nowy temat. > Napisz,bom ja jest ciekawa > o muzyce do słuchania. > > Jaką przeto preferujesz? > Rock,punk,disco...w czym gustujesz > I czy głosno czy tez cicho > lubisz bawić sie muzyką...? > > ................ > Pozdrawiam OBSERWATOR ja muzyke bardzo lubie czy w domu czy tez w klubie slucham jazzu i ambientu do gry na gitarze mam troche talentu rocka i brit pop'u slucha bo to muza dobra dla ucha nowe rytmy mi lekko przyswajam kazdy to powie kto ma troche oleju glowie dla lepszego rozwoju chill out'u sie slucha mam na mysli nu - jazzy i down tempa wszelkie ludzie robia dobra muze a ich wyczyny sa wielkie oczywiscie pewnie wszyscy wiecie ze myslovitz to najlepsze zjawisko muzyczne na swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: Rymowany o muzyce 22.08.03, 18:41 muzy slucham na okolo czy mi smutno czy wesolo w pekaesie czy w tramwaju z muza czuje sie jak w raju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Rymowany o muzyce IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 21:49 Ja zas lubię Stinga słuchać lezec sobie na poduchach. I gdy pora na Roxane to napełniam wodą wanne... Potem zaś zapalam świece Szam-(pan)-(pon) szczesliwam wielce gdy yamaha Stinga nuci wtedy dieta mniej mnie smuci. ........... Pozdrawiam OBSERWATOR Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: Rymowany o muzyce 23.08.03, 11:46 gdy sting w radio sobie plynie siedzisz w cieplej pianie jak w pierzynie czas milo mija bo muzyka sprzyja stinga rowniez bardzo cenie za jego wspaniale brzmienie i nie bedzie mi wstyd jak powiem ze najbardziej lubie "Moon Over Burbon Street" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Rymowany o muzyce IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 11:34 Zaden to wstyd lubic "...Bourbon Street" "Children's Crusade" tez w wieze kłade. I mam przyjemność, Sting spiewa ze mną. ............. Pozdrawiam OBSERWATOR Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: Rymowany o muzyce 24.08.03, 11:47 Sing ma style jeszcze lubie jak spiewa "Fragile" A zeby w mojej wypowiedzi utrzymany byl snens Podoba mi sie rowniez "When we dance" wszelkie disco ja nie znosze i hip hop'u tez po trosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Rymowany o filmie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 12:17 Sympatyczny Paladinie szybkim rymowaniem słyniesz. Moze wiec zmienimy temat? Co powiesz na temat-scena? Jaki aktor jest Ci znany i przez ciebie podziwiany? Jaka kręci Cie aktorka, jakas ulubiona rolka? Polska albo zagraniczna, dramatyczna ,czy komiczna... Może inni sie dołaczą Tylko niech nie piszą prozą! Słowa prozą winnych wątkach niech wpisują dla porzadku. Tutaj tylko rymowane myśli niech beda pisane. ............. Pozdrawiam OBSERWATOR Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: Rymowany o filmie 24.08.03, 14:51 Gość portalu: amba napisał(a): filmow w telewizji ilosc bardzo duza co ciekawsze filmy wyswietlane sa pozna pora i to mnie wkurza lubie kino niezalezne choc zamilowania do kina mam rozbiezne uwielbiam starsze komedie polskie one sa poprostu boskie na ulubionego aktora teraz przyszla pora kilka filmow z jeanem reno widzialem i naprawde gre aktorska jego podziwialem chociazby "leon zawodowiec" film najbardziej znany jest przez wszystkich doceniany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Rymowany o filmie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 15:39 Ja lubię Gibsona Mela co waleczny jak cholera. Jego serce ma Oskara i to nie jest tralalala. Drugim moim faworytem jest pan Willis, z jego sprytem wszystkie pułapki to betki. Szaleją za nim kobietki. Nicolson i Al Pacino także swym talentem słyna. Lubię patrzec na ich gęby, nawet jak mnie bolą zeby. Wspomnieć muszę o Hoffmanie, o De Niro i o Hangsie co Forresta Gumpa zagrał i to nie był wcale kawał. Kończyś będe wyliczanke idoli piękną wiazankę. Polaków tu jednak nie ma, bo jest biedna polska scena. .............. Pozdrawiam OBSERWATOR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Rymowany o miłosci IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 15:59 O muzyce napisałam, o aktorach się starałam Teraz powiem Paladinie o miłości, co nie przy mnie. Jestem bardzo dziś samotna czuję sie jak stara ciotka, bo mą milosc dzisiaj rano do Zakopca odesłano. Tydzień będe sama siedziec w domu pustki, strach powiedziec jakie smutne jest me łózko muszę bawic sie poduszka. Albo książkę czytać będe i tak samotnośc przebęde. Powiedz jak samotność znosisz Kiedy nie ma Twojej "Zosi" Czy tez tęsknisz jak szalony do kochanki czy do zony? Czy spokojnie po kolacji spoglądasz na filmy akcji????? .............. PZDR OBSERWATOR Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: Rymowany o filmie 24.08.03, 16:07 Lubie film "misja" z de niro w gownej roli dodam ze z nim gral Jeremy Irons jesli kto pozwoli muzyke napisal Enio Morricone O tym filmie prowadzic mozna rozmowy nieskonczone Jaka biedna polska scena?? ze aktorow zadnych nie ma?? A chociazby Krzysztof Pieczynski czy J. Sztur i jego "Duze zwierze" Ze nie ma dobrych aktorow zdanie Twoje obalam i w nie nie wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: Rymowany o milosci 24.08.03, 16:22 milosc, kurcze trudna sprawa zycia jednak to podstawa swiat jest dziwny bez milosc milosc rusza nawet stare kosci i podrywa wszystko wkolo wtedy ludziom jest wesolo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Rymowany o filmie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 16:31 Dobra ,zdanie obalone i sniadanie już zjedzone dodam do Twej wyliczanki Gajosa i jego fanki... ...Będa dziś zadowolone Jednak Gajos już ma żonę. Zamachowskiego tez wspomne Jego "Gorgia" brzmi wybornie. Kończe teraz wierszyk krótki może sie napije wódki, bo jak wiecie na frasunek jest najlepszy w świecie trunek. ............... PZDR OBSERWATOR PZDR OBSERWATOR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Rymowany o filmie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 16:45 Mieszaja sie nam wierszyki jednak forum ma wyniki! Moją biedną motorolke przyprawiłam dziś o kolkę! Powiem Tobie Paladinie z rymowania głowa słynie. O miłości czy o pracy zaczytują sie rodacy. Wierszyk krótki radość niesie, piękna sie wydaje jesień kiedy wcale jest niezłota i brutalna jak Golota. Miłym mi ,że dialog trzymasz i żedobry z Ciebie rymarz! Zapraszam też małych ,duzych Rymowanie dobru słuzy. ............. PZDR OBSERWATOR Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: Rymowany o filmie 24.08.03, 17:39 kazdy temat dobry jest do rymowania nie rymowalismy na jeszcze temat ubrania i na innych wiele ale przeciez mamy niedziele a niedziela wszak leniwa dobra do wypicia piwa na wakacjach chyba forumowicze jak bedziemy tu caly czas sami to sie zdenerwuje a jak sie denerwuje to krzycze w sumie i tak mnie nie slychac nie bedzie sporo dzis napisalismy bedac w tym "wierszowanym" pedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Rymowany o piwie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 18:12 O piwie powiem leniwie, bałamuci ono ciało i jak Źywce dwa wypijesz to trzeciego by sie chciało. O ubraniu i o modzie dyskutować dziś nie będe moda tak jak kalejdoskop zmienia sie i tu mam odskok. Smutna nadal jestem bardzo lecz nie krzyczę i nie płacze, samotnościa swą się meczę Kto ukoi mnie w udece? Nie ma ludzi co słowami by podniesli mnie na duchu Siedzę sama wino sacze Chyba to pisanie skończę. Grafomania mnie dopadła szumnie zwana poezyją. Ale dobrzy wszak poeci długo sobie nie pożyja. Zachla sie lub zwykle zaćpa mózg co głowę miał do wierszy. potem po nim krótko płaczą ludzie,gdy sie piwem raczą. Paladinie, jam zdziwiona Twoja wytrwa łościa w rymie. Jestem także zasmucona że Tobana nie ma przy mnie. Toban to cudowne stworze co mnie kocha z mocą wielka, Teraz w Zakopanem siedzi zadowala sie butelką? Albo praca pochłonięty naukowców młodych szkoli, ale jak do domu wróci wtedy pewnie poswawoli. Kończyć będę tę przydługą rymowaną epistołe, Nię oceniaj dzis mych rymów, one tak jak król sa gołe. ............ PZDR OBSERWATOR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Rymowany o dziurze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 18:58 Tabula rasa nam sie zrobiła miejsce na mądry lub głupi wiersz... Nikt jednak słowa tam nie dopisze, Ty Paladinie dobrze to wiesz. Prowokowanie ludzi do wierszy zda sie jedynie pus na bude. My tu samotni między wierszami a Oni mają serca zbyt chude. Tedy przerywam ten rymem post i po angielsku wychodze stąd.... ............ Obserwator. Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: Rymowany o piwie 25.08.03, 10:14 z twojej dlugiej dlugiej wypowiedzi wnioskuje ze sporo rzeczy w glowie twej sie gniezdzi wczoraj troche balowalem i sie dzisiaj nie wyspalem nie wiem jak sprostam dzisiaj rymow wyzwaniom ale sprobuje porymowac z pania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Rymowany o TEPSIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 16:57 Dzisiaj moja motorola do współpracy jest nieskora. Wysłac maila nie ma mocy, czy mam czekać do północy? TEPSA wolna jest okropnie Radiolinia wielkie g.... przed kompem siedze samotna i klnę w żywy kamień ,równo. Nie wiem czy sie uda wysłać wierszyk,czy choc zdanie jedno, Nienawidzę TychPSÓW bardzo Tak mnie dzis na TEPSY wscieklo!!!! ................... Pozdrawiam OBSRYWATOR TEPSY Odpowiedz Link Zgłoś
von_stern Re: Rymowany nie o TEPSIE 25.08.03, 19:54 Kiedy widzę las policji boję się już prohibicji. Jak na kartki będzie piwo każdy będzie chodził krzywo. radiowozów cała masa nasze miasto będzie klasa i po zmroku na spacerze nie pojeździsz na rowerze spokój bedzie wprost bajkowy jak was spotka mundurowy Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: Rymowany o Gdzie 27.08.03, 19:43 znow tu chyba nikt nie wchodzi gdzie sa starzy?gdzie sa mlodzi? gdzie policja? a gdzie wojsko? przecie w nowym dworze swojsko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Rymowany o Gdzie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.03, 08:44 Wczodzi, wchodzi tylko do pracy też chodzi... Czasu mało na wierszyki w pracy muszą byc wyniki. ............ Pozdrawiam OBSREWATOR Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: Rymowany o Gdzie 29.08.03, 10:07 ja tu dobrze cie rozumie ale pojac ja nie umie gdzie jest reszta spolecznosci nie odwiedzjacej naszych wlosci... Odpowiedz Link Zgłoś