soheila1 12.06.07, 09:42 planuje wymiane okien, prosze podzielcie sie swoimi doswiadczeniami. ktora firme z minska wybrac, jaki profil okienny?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eszi trudno coś polecić 12.06.07, 09:53 jestem po wymianie ponad rok.... dopiero teraz widzę, jak to spieprzyli.... a na początku wydawało mi się że jest OK.... cóż, trzeba znaleść kogoś kto nie wszedł do biznesu w ostatnim czasie i wie co robi - bo niestety namnożyło się nam tych " fachowców".....niestety nie powiem, kto mi zrobił tak jak zrobił - bo znowu okaże się, ze dziecko ma w szkole przechlapane:-) Odpowiedz Link
rozklapciocha Re: trudno coś polecić 12.06.07, 10:39 mi też się wydawało, że wszystko było cacy, ale po jakimś czasie okazało się, że założenie okien mam spieprzone... mam dla innych ważną uwagę odnośnie zamontowania okien, prawidłowo zamontowane okno powinno mieć od strony zewnętrznej odciętą piankę, pory w piance powinny być zabezpieczone cienką warstwą uszczelniacza nie przepuszczającą wilgoci do środka (np. silikon), i na to koniecznie powinna być wykonana obróbka z zaprawy cementowej, po wyschnięciu należy wszystko zamalować zewnętrzną farbą fasadową w żadnym wypadku okno z zewnątrz nie powinno być wykończone tynkiem gipsowym, który chłonie wodę, natomiast pianka niezabezpieczona uszczelniaczem to pewny grzyb, a zabezpieczona uszczelniaczem ale obrobiona z zewnątrz tynkiem gipsowym to wielce prawdopodobny grzyb dzielę się tym info, żeby przestrzec innych przed "fachowcami" którzy idą na łatwiznę Odpowiedz Link
elutek.ch ja polecam.. 12.06.07, 11:16 tych co wymienili mnie.. nie znam konkretnej nazwy ale mieszczą sie na ul. Daszyńskiego (chyba - ta co sa pyszne loky włoskie) prawie na rogu z ul. Piłsudskiego, obok zakładu fotograficznego mają bardzo kolorowy szyld! wymieniali mi okna 2 lata temu i na razie jest wszystko ok! a i mozna negocjowac ceny :0 Odpowiedz Link
ladyas Re: ja polecam.. 12.06.07, 13:48 to jest na ulicy Wyszyńskiego, vis a vis lodów "U Steci". Odpowiedz Link
elutek.ch dokładnie tak! :) 12.06.07, 14:09 dzieki Ladyas ja nie pamiętałam jaka to ulica :))) ps lody pierwsza klasa :P Odpowiedz Link
nie.my Re: trudno coś polecić 12.06.07, 18:49 rozklapciocha napisał: > mam dla innych ważną uwagę odnośnie zamontowania okien, prawidłowo zamontowane > okno powinno mieć od strony zewnętrznej odciętą piankę, pory w piance powinny > być zabezpieczone cienką warstwą uszczelniacza nie przepuszczającą wilgoci do > środka (np. silikon), i na to koniecznie powinna być wykonana obróbka z zaprawy > > cementowej, po wyschnięciu należy wszystko zamalować zewnętrzną farbą fasadową -->Pokaż mi JEDNĄ firmę, która tak robi. Koszt takiego montażu okien byłby na tyle wysoki, że odstraszyłby potencjalnych klientów. WSZYSTKIE znane mi firmy (kilkanaście) obrabiają okna tynkami gipsowymi Knaufa a przynajmniej obrabiały rok temu ;-) Pozdrawiam NieMy P.S. Polecam firmy Tom-Bud z ul. Piłsudskiego blisko stacji i Fordon obok cukierni Kolasińskiej lub ul. 11 Listopada. Odpowiedz Link
soheila1 Re: wymiana okien- gdzie ? solidnie 12.06.07, 14:51 dzieki za wasze uwagi, zastanawiam sie pomiedzy firma znajdujaca sie w swiatowidzie przy konstytucji a firma przy warszawsiej obok zusu, czy mieliscie z nimi jakies doswiadczenia, prosze podzielcie sie, nie chcialabym wyrzucic kasy w bloto Odpowiedz Link
agassi78 Re: wymiana okien- gdzie ? solidnie 12.06.07, 23:28 Tych przy ZUSie polecam. Wymieniali mi okna juz jakies 4 lata temu i jest o.k. I istnieją juz 'kawałek' czasu. Odpowiedz Link
agassi78 Re: wymiana okien- gdzie ? solidnie 12.06.07, 23:35 Nazywają się DIZERIS czy jakoś tak... Odpowiedz Link
mmpio może nie do końca na temat... 13.06.07, 16:56 speców od montownia okien nie mogę polecić, bo nie znam... mogę natomiast polecić firmę sprzedającą okna, nie wiem czy świadczy tez usługi montażu:/ Na rogu Langiewicza i Łąkowej, korzystałem już z usług okien na zamówienie u "fachowców" od producenta gdzieś pod MM i z kilku miejsc i zawzse a to przemarzały, a to woda się gromadziła na dole szybki, a to zamknięcia trzeba było wymieniać, a z tamtych po kilku latach użytkowania wciąż jestem zadowolony:) Odpowiedz Link
princzessa Re: może nie do końca na temat... 11.07.07, 20:25 Czy ktoś kupował okna w zakładzie Miro? oglądałam okna u nich i na deptaku w sklepie Dizeris. Cena zakupu z montażem jednego okna w Miro jest mniejsza o prawie 300 zł choć typ okna jest ten sam a oba zakłady daja tyle samo gwarancji. Zastanawiam sie czy jest coś na co powinnam zwrócić szczególną uwagę? Może wyższa cena w Dizerisie ma jakieś uzasadnienie? a może Miro poprostu wchodzi na rynek i ma konkurencyjną ofertę? Jeśli ktoś zamawiał okna w tych zakładach proszę o opinię. Odpowiedz Link
gixera Re: może nie do końca na temat... 23.07.07, 14:54 Moja droga, jak niższa cena, to od razu, proporcjonalnie i jakośc. Odpowiedz Link
rooza2 Re: wymiana okien- gdzie ? solidnie 11.07.07, 21:18 Osobiście polecam firme FORDON z 11 listopada.Bardzo solidna i słowna firma.Chłopaki sa do tego stopnia uczciwi ,że jak mają sie spóżnić nawet pare minut do dzwonią żeby uprzedzić o swoim spóżnieniu.A na swojej pracy znają sie bardzo dobrze.Jestem zadowolona z ich pracy i z efektu tej pracy.Naprawde polecam Odpowiedz Link
mikimou Re: wymiana okien- gdzie ? solidnie 19.07.07, 19:32 A ja nie polecam montażystów od Urzędowskiego sklep na Wyszyńskiego bo nie znają się na robocie. Odpowiedz Link
lenka30a Re: wymiana okien- gdzie ? solidnie 20.07.07, 12:14 ja polecam okna z Miro, wstawiali nam do nowego domu, w jeden dzień się uwinęli było jakies małe zadrapanie to przyjechali i naprawili, mają też przyjechać, żeby je wyregulowac, jeśli chodzi o otwieranie i zamykanie mamy też drzwi zewnętrzne od nich również polecam Odpowiedz Link
gixera Re: wymiana okien- gdzie ? solidnie 23.07.07, 14:52 Nie polecam firmy "Przembud", wstawiali mi drzwi, ale zajmują się również stolarką okienną. Zostali mi poleceni przez znajomego, który swego czasu z nimi wspólpracował, ale po tym jak spieprzyli robote i nawet nie poczuwali sie żeby to poprawić, to i ten znajomy zawiesił z nimi współpracę. Odpowiedz Link
vermin81 Re: wymiana okien- gdzie ? solidnie 06.01.08, 22:09 A czy ktoś może wymieniał okna w firmie OLIMAR (na przeciwko MarcPolu przy oknach Urzędowskeigo). Firma posiada okna drewniane "Dziadek". Może ktoś się podzielić opiniami o firmie OLIMAR ewentualnie o samych oknach "Dziadek" Odpowiedz Link
rossiczka1 Re: wymiana okien- gdzie ? solidnie 16.01.08, 10:10 Ja zdecydowanie polecam firm FORDON, bardzo solidna firma, fachowa obsługa a montarzyści super, montowali mi okno i wszystko zrobili na tip top :-), nawet posprzątają po sobie. A poza tym mają naprawdę solidne i porządne okna MS chyba się nazywają. Odpowiedz Link
studentwp Re: wymiana okien- gdzie ? solidnie 06.10.08, 00:47 Sklep firmowy Miro (min. branża okienna) Mińsk Mazowiecki. Ludzie przestrzegam was przed korzystaniem z ich usług. Co za niekompetencja, brak profesjonalizmu, i niepoważne traktowanie klienta. Panie które tam pracują umieją chyba tylko ładnie się uśmiechać. Kupowałem od nich okna wraz z drzwiami, na dużą kwotę. Okna przyjechały w terminie, ale porysowane, wybrakowany kolor w pojedynczych miejscach. Najlepsze jest to że wcześniej robione pomiary okazały się błędne, a parapety które mi wcześniej tez doradzono okazały się nie możliwe do zamontowania bo osoba która robiła pomiary nie zauważyła że ten rodzaj jest u mnie nie możliwy do zamontowania. Nie wspominając o ekipie którą sklep przysłał firmie Przemud która okna zamontowała krzywo dodatkowo je rysując, nie mówiąc już o i tak innych niż te które zamówiłem parapetach są tak krzywo zamontowane że normalnie równia pochyła że mała doniczka na nich nie ustoi tylko zjedzie. Próg w drzwiach został tak zamontowany że się złamał po 3 tygodniach od montażu. Elewacja przy każdym montowanym oknie uszkodzona. Jakość i wygląd okien po zamontowaniu pozostawia wiele do życzenia. Reklamacje po wielu wizytach i telefonach w sklepie miro udało mi się załatwić po 2 miesiącach. To znaczy obiecano przysłać mi firmę przemud czyli tych co montaż realizowali . Pan z tej firmy 4 razy nie zjawił się w wyznaczonym terminie, a jak już przyjechał obejrzał całą fuszerkę i stwierdził że przyjedzie z kilka dni. dopiero po informacji że wystąpię na drogę sądową. Przysłali 2 panów którzy stwierdzili że są w stanie wymienić tylko złamany próg. Tak więc kilkadziesiąt tysięcy złotych wydane na drzwi okna i parapety wyglądają gorzej niż te które miałam po 20 latach a zostały wymienione. Jeszcze jednak zastanawiam się nad pozwaniem firmy Miro do Sądu z żądaniem całkowitej wymiany wszystkiego. Odpowiedz Link
studentwp Re: wymiana okien- gdzie ? solidnie 06.10.08, 00:50 Przemud okna zamontowała krzywo dodatkowo je rysując, nie mówiąc już o i tak innych niż te które zamówiłem parapetach są tak krzywo zamontowane że normalnie równia pochyła że mała doniczka na nich nie ustoi tylko zjedzie. Próg w drzwiach został tak zamontowany że się złamał po 3 tygodniach od montażu. Elewacja przy każdym montowanym oknie uszkodzona. Jakość i wygląd okien po zamontowaniu pozostawia wiele do życzenia. Glazura przy oknie w łazience zbita. Pan z tej firmy 4 razy nie zjawił się w wyznaczonym terminie, a jak już przyjechał obejrzał całą fuszerkę i stwierdził że przyjedzie z kilka dni. dopiero po informacji że wystąpię na drogę sądową. Przysłali 2 panów którzy stwierdzili że są w stanie wymienić tylko złamany próg. Tak więc kilka tygodni czekania na firmę przemud i wykonanie zaplanowanej pracy trwało 2 miesiące po ciągłych zmianach terminów. Jeszcze zastanawiam się nad pozwaniem tej firmy do Sądu z żądaniem całkowitej wymiany wszystkiego. Odpowiedz Link
ms27 Re: wymiana okien- gdzie ? solidnie 03.03.20, 11:56 zobacz w tej firmie - twoje-okna.com/ Odpowiedz Link