nagajama 02.11.08, 08:22 Planujemy przeprowadzkę do Sulejówka. Zastanawiamy się nad wyborem szkoły (gimnazjum) dla córki. Podzielcie się Waszymi doświadczeniami. Pozdrawiamy. Sulejówkowicze in spe. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaneta234 Re: szkoły w Sulejówku 04.11.08, 21:49 no to witajcie w SKLW :-) kocham moje miasteczko i super mi się tu mieszka, ale szkoły - szczególnie gimnazja są tu do d... - każdy wybór to mniejsze zło. Przerabiam to z moim synem - obecnie II gim - i nie jest tak, że mamy problemy, bo syn się źle uczy (ma średnią 5,3), tylko dlatego, że szkoły tutaj zatrzymały się gdzieś w późnych latach 70-tych, jeśli chodzi o podejście do uczniów, do świata, rozwoju. Tragedia. Syn wraca ze szkoły z niesmakiem i opowiada, jakie tym razem miał przejścia z dyrektorką albo nauczycielami. Myslimy o przeniesieniu go do Wesołej albo Rembertowa, bo tu jest tragedia. Aha, syn chodzi do Gimnazjum Nr 3 - tego przy osiedlu wojskowym Odpowiedz Link
nagajama Re: szkoły w Sulejówku 08.11.08, 00:13 Dzięki Twoja odpowiedź potwierdza nasze wcześniejsze przesłuchy. Będziemy się przeprowadzać z Wesołej i pewnie spróbujemy zostawić córkę w szkołach tutaj (póki co w podstawówce. Poza tym Sulejówek bardzo nam się podoba i zawsze chcieliśmy w nim mieszkać. SKLW? Pozdrawiamy Odpowiedz Link
gniewoszek Re: szkoły w Sulejówku 15.11.08, 15:32 nie zgadzam sie z poprzedniczka. zaneta iles tam. Gdyż uczeszcząłam tu to gimnazjum i to całkiem nie dawno. Było to gimnazjum nr 2 im Janusza Korczaka (dawna 4) bardzo milo wspominam lata spędzone w nim, nauczyciele bardzo sympatyczni i pomocni i mało co sie zmienili ewentualnie doszli nowi. wiec polecam to gimnazjum jak najbardziej.Jest bardzo fajne. i mozna sie w nim nauczyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link