Dodaj do ulubionych

Wózek rehabilitacyjny - pomoc w wyborze.

17.10.10, 13:54
Chcę kupić dziecku wózek rehabilitacyjny. Biorę pod uwagę 3 wózki.
1. Wózek Yogi - widziałam go, wiem że jest ciężki ale dla mnie pod względem rehabilitacyjnym posiada wszystkie niezbędne funkcje.
2. Wózek gemini 1 - nie widziałam go - proszę więc o opinie.
3. Wózek hippo - też go nie widziałam, dwa ostatnie tylko z z opisów na internecie.

Proszę o opinie i spostrzeżenia na temat tych trzech wózków, jak się sprawdzały.
Obserwuj wątek
    • mamawiktorka2008 Hippo... 18.10.10, 08:59
      Ja mam wózek Hipcio... Na pewno jej bardzo ciężki, to fakt. Koła duże pompowane, świetna amortyzacja, ale minusem jest brak przednich kół skrętnych. Żeby skręcić trzeba się namęczyć. Zagłówek jest przypinany na rzep, nie każde dziecko go potrzebuje więc można odczepić, z tym że właśnie wtedy jest ten rzep widoczny, ja mojego Wiktorkowi kładę pieluchę tetrową pod głowę. Peloty boczne można niby regulować, ale tylko troszkę, też sa na rzep. Posiada klin, akurat u nas przydatny, można go łatwo rozkręcić. Denerwują mnie pasy, same się poluzowują.

Z wyglądu jest ładny, nie przypomina wózka inwalidzkiego, mieści się w limicie NFZ z pełnym wyposażeniem (pokrowiec na nóżki, dwie barierki zabezpieczające, folia przeciwdeszczowa, torba do wózka, nawet maskotkę dostaliśmy firmową)-1800 zł.

Mój Wiktorek waży 10 kg i ma około 83 cm. Nóżki mu jeszcze nie dostają do podnóżka, w tym sensie że się nie opierają, a jest na najwyższym poziomie. Podnóżek jest właśnie regulowany, dosyć długi. Ale Wiktorek już niedługo będzie dostawał glową do budki. Jeśli chodzi o szerokość, to Wiktorkowi czasem wkladam te peloty boczne, ale tak na styk wchodzą, więc zbytnio szeroki nie jest.

Proponuję dla dziecka jak najmniejszego, wtedy posłuży. Mamy go rok i odpukać-nie zepsuł się, a uwierzcie-dużo przeszedł.
      Tylko ta waga wózka i brak skrętnych kół jest największym mankamentem.

W razie pytań proszę pisać:)

Pozdrawiam:)
    • doti111 Re: Wózek rehabilitacyjny - pomoc w wyborze. 21.10.10, 11:53
      Bardzo dziękuję za szeroką i wyczerpującą odpowiedz z punktu praktycznego użytkowania wózka. Na pewno przysłuży się ona przy wyborze wózka:). W poniedziałek będę ten wózek oglądała.
      • mamawiktorka2008 Re: Wózek rehabilitacyjny - pomoc w wyborze. 22.10.10, 19:13
        A w jakim wieku ma Pani dziecko? I jak z wagą i wzrostem?
        Jeszcze jedno, klin jest przymocowany, nie ma możliwości przesunięcia go do przodu lub tyłu, żeby dziecko miało luźniej lub szerzej. Da się go całego odkręcić.
    • doti111 Re: Wózek rehabilitacyjny - pomoc w wyborze. 22.10.10, 19:38
      Mój synek ma 21 miesięcy, waży 10 kg i ma 86 cm. widziałam już ten wózek Yogi. W poniedziałek przyjedzie do domu przedstawiciel z wózkiem hippo i będę miała porównanie.
      Tylko nie wiem nic o tym yogi jak się później sprawdza w użytkowania, a Pani odpowiedz o wózku hippo bardzo mi się przyda przy wyborze
      • kala0621 Re: Wózek rehabilitacyjny - pomoc w wyborze. 24.10.10, 14:37
        wpisz w google akson i tam bedziesz miala wybór lub akces med . ja mam hipcio i nie uzywam bo jest wielki ciezki czasem gdy piore jeden to ten mam w zamian.
    • doti111 Re: Wózek rehabilitacyjny - pomoc w wyborze. 25.10.10, 20:56
      mamawiktorka2008 napisałam do Pani maila gazetowego
    • panpepe Re: Wózek rehabilitacyjny - pomoc w wyborze. 07.11.10, 22:00

żaden z nich.
      polecam Kimba Spring.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka