radca 20.03.07, 18:20 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3998928.html - i pomozcie dzieciom - ktorzy potrzebuja ratunku i pomocy.....czy uwazacie,ze sie myle ? radca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inteligent-na Pałam raczej niechęcią do lekarzy, ale w tym 20.03.07, 18:24 wypadku chętnie pomogę. Powiedz tylko, jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWa Re: Pałam raczej niechęcią do lekarzy, ale w tym IP: *.CNet.Gawex.PL 20.03.07, 18:31 Przeczytałam artykuł, dodałam pod nim opinię. Czy jeszcze coś można zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Pałam raczej niechęcią do lekarzy, ale w tym 20.03.07, 18:37 Gość portalu: EWa napisał(a): > Przeczytałam artykuł, dodałam pod nim opinię. Czy jeszcze coś można zrobić? - dziekuje serdecznie... mysle,ze narazie kazda Opinia bedzie uwaznie czytana i byc moze sie Media tym bardziej zainteresuja.Moze np. w TVN-UWAGA ? .. jak bede mial wiecej informacji na ten temat - to natychmiast dam znac na Forum pozdrawiam serdecznie radca ps. kiedys jeden z Szefow CPR powiedzial do mnie... " wie pan, ze jednak to forum jest czytane...i sledzi sie opinie... " :) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Pałam raczej niechęcią do lekarzy, ale w tym 20.03.07, 18:33 inteligent-na napisała: > wypadku chętnie pomogę. Powiedz tylko, jak? - narazie zbieram opinie i poparcie na forum dyskusyjnym.Sledze ta sprawe od dluzszego czasu i ubolewam nad tym - jak to srodowisko z bydgoskiej sluzby zdrowia szykanuje i przesladuje Tego hirurga.Nie moga zniesc, ze On pomaga i ratuje dzieci - nawet przez pol roku czynil to calkowicie za darmo , poniewaz przestano Jemu placic. ...a porownujac np. to iz lekarzom z Bydgoszczy - ktorzy popelniali przestepstwa i sa to udowodnione przestepstwa - srodowisko bydgoskiej sluzby zdrowia pomagalo jak tylko mozna,aby zacierac i tuszowac slady przestepstwa .. i jak sie tutaj ma to porownanie ? czy ZLO - ktore szerzy sie w bydgoskim srodowisku lekarskim zasluguje na " parasol ochronny " ? a lekarz - hirurg dzieciecy z Torunia - jest przez to srodowisko szykanowany i przesladowany ?.... i za to,ze pomaga i leczy dzieci ? ... a moze dlatego,ze nie pije z nimi alkoholu ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
inteligent-na Re: Pałam raczej niechęcią do lekarzy, ale w tym 20.03.07, 18:44 Trochę to wygląda jakby lekarze usuwali ze swojego środowiska wszystkich, którzy wybijają się ponad wstrętną rzeczywistość. To przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
radca dzien przed Wigilia usuneli tego lekarza podstep 20.03.07, 18:52 inteligent-na napisała: > Trochę to wygląda jakby lekarze usuwali ze swojego środowiska wszystkich, > którzy wybijają się ponad wstrętną rzeczywistość. To przykre. - jak bardzo trafnie okreslone - niech pokaze ten zapis z roku 2004 " Lekarz wykopany ze szpitala 23.12.2004r. 16:55 Wczoraj na oddziale chirurgii toruńskiego szpitala dziecięcego doszło do zdarzenia, które tylko za czasów panowania Hitlera miało swoją rację bytu. Chirurg dziecięcy dr Marek Orkiszewski, należący do jednych z najlepszych w Polsce, został wyrzucony ze szpitala podczas przyjmowania pacjentów. Obecnie szpital opanowany jest przez ochroniarzy, którzych zatrudniła do tej jakże cywilizowanej pracy dyrekcja szpitala. Strzegą oni dostępu do oddziału chirurgii. Policja, którą wezwał doktor, nie podjęła interwencji mimo faktu, że taki obowiązek nakłada na nią obowiązujące prawo. Spisek - mało powiedziane... Akcję pozbycia się lekarza, który widocznie zbyt dużo wiedział o lewych interesach dyrekcjii, planowana była już wcześniej. Doktor podczas przyjmowania pacjentów został "zaproszony" na Wigilię z dyrekcją i ordynatorami. Podczas jego chwilowej nieobecności w gabinecie, wynajęta przez dyrekcję firma ochroniarska, łamiąc polskie prawo spakowała prywatne rzeczy Orkiszewskiego i wyniosła do piwnicy. Drzwi jego gabinetu zastawili ochroniarze. Dyrektor szpitala uzyskał swoje stanowisko dzięki wsparciu marszałka SLD Waldemara Achramowicza, który stoi za nim jak mur. Pracował za darmo - bo kochał swoją pracę Doktor Orkiszewski siedem miesięcy temu wskutek formalnych zabiegów został zwolniony z pracy. Od tego czasu leczył dzieci nie pobierając wynagrodzenia ze szpitala." - tak zrobiono juz w 2004 roku - dzien przed Wigilia Bozego Narodzenia jak wielkie ZLO panuje w bydgoskim srodowisku medycznym ... co za uklady i pajecze sieci " bydgoskiej Osmiornicy " , ze nie licza sie chore dzieci ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Popieram doktora Orkiszewskiego IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.03.07, 02:34 To chyba jakas chora paranoja i totalny brak szacunku dla zycia malych pacjentow i ich rodzin aby odsuwac od pracy tak wspanialego fachowca. Niestety wielka osobowosc i ogromne umiejetnosci pana doktora Orkiszewskiego nie podobaja sie marnotom i przecietniakom, ktorzy czuja sie zagrozeni. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Popieram doktora Orkiszewskiego 21.03.07, 16:53 Gość portalu: Pawel napisał(a): > To chyba jakas chora paranoja i totalny brak szacunku dla zycia malych > pacjentow i ich rodzin aby odsuwac od pracy tak wspanialego fachowca. Niestety > wielka osobowosc i ogromne umiejetnosci pana doktora Orkiszewskiego nie > podobaja sie marnotom i przecietniakom, ktorzy czuja sie zagrozeni. - dr Orkiszewski jest naprawde wspanialym lekarzem....ale coz - klika chce za wszelka cene sie Jego pozbyc .... gdyby mogli -to utopili by Jego w lyzce wody radca Odpowiedz Link Zgłoś