Dodaj do ulubionych

staje w obronie lekarza - pomozcie mi prosze

20.03.07, 18:20
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3998928.html

- i pomozcie dzieciom - ktorzy potrzebuja ratunku i pomocy.....czy
uwazacie,ze sie myle ?

radca
Obserwuj wątek
    • inteligent-na Pałam raczej niechęcią do lekarzy, ale w tym 20.03.07, 18:24
      wypadku chętnie pomogę. Powiedz tylko, jak?
      • Gość: EWa Re: Pałam raczej niechęcią do lekarzy, ale w tym IP: *.CNet.Gawex.PL 20.03.07, 18:31
        Przeczytałam artykuł, dodałam pod nim opinię. Czy jeszcze coś można zrobić?
        • radca Re: Pałam raczej niechęcią do lekarzy, ale w tym 20.03.07, 18:37
          Gość portalu: EWa napisał(a):

> Przeczytałam artykuł, dodałam pod nim opinię. Czy jeszcze coś można zrobić?

- dziekuje serdecznie... mysle,ze narazie kazda Opinia bedzie uwaznie czytana
          i byc moze sie Media tym bardziej zainteresuja.Moze np. w TVN-UWAGA ?

.. jak bede mial wiecej informacji na ten temat - to natychmiast dam znac na
          Forum

pozdrawiam serdecznie
          radca

ps. kiedys jeden z Szefow CPR powiedzial do mnie... " wie pan, ze jednak to
          forum jest czytane...i sledzi sie opinie... " :)
      • radca Re: Pałam raczej niechęcią do lekarzy, ale w tym 20.03.07, 18:33
        inteligent-na napisała:

> wypadku chętnie pomogę. Powiedz tylko, jak?

- narazie zbieram opinie i poparcie na forum dyskusyjnym.Sledze ta sprawe
        od dluzszego czasu i ubolewam nad tym - jak to srodowisko z bydgoskiej
        sluzby zdrowia szykanuje i przesladuje Tego hirurga.Nie moga zniesc,
        ze On pomaga i ratuje dzieci - nawet przez pol roku czynil to calkowicie
        za darmo , poniewaz przestano Jemu placic.

...a porownujac np. to iz lekarzom z Bydgoszczy - ktorzy popelniali przestepstwa
        i sa to udowodnione przestepstwa - srodowisko bydgoskiej sluzby zdrowia
        pomagalo jak tylko mozna,aby zacierac i tuszowac slady przestepstwa

.. i jak sie tutaj ma to porownanie ?

czy ZLO - ktore szerzy sie w bydgoskim srodowisku lekarskim zasluguje
        na " parasol ochronny " ?

a lekarz - hirurg dzieciecy z Torunia - jest przez to srodowisko szykanowany
        i przesladowany ?.... i za to,ze pomaga i leczy dzieci ?

... a moze dlatego,ze nie pije z nimi alkoholu ?

radca
        • inteligent-na Re: Pałam raczej niechęcią do lekarzy, ale w tym 20.03.07, 18:44
          Trochę to wygląda jakby lekarze usuwali ze swojego środowiska wszystkich,
          którzy wybijają się ponad wstrętną rzeczywistość. To przykre.
          • radca dzien przed Wigilia usuneli tego lekarza podstep 20.03.07, 18:52
            inteligent-na napisała:

> Trochę to wygląda jakby lekarze usuwali ze swojego środowiska wszystkich,
            > którzy wybijają się ponad wstrętną rzeczywistość. To przykre.

- jak bardzo trafnie okreslone - niech pokaze ten zapis z roku 2004

" Lekarz wykopany ze szpitala

23.12.2004r. 16:55

Wczoraj na oddziale chirurgii toruńskiego szpitala dziecięcego doszło do
            zdarzenia, które tylko za czasów panowania Hitlera miało swoją rację bytu.
            Chirurg dziecięcy dr Marek Orkiszewski, należący do jednych z najlepszych w
            Polsce, został wyrzucony ze szpitala podczas przyjmowania pacjentów.

Obecnie szpital opanowany jest przez ochroniarzy, którzych zatrudniła do tej
            jakże cywilizowanej pracy dyrekcja szpitala. Strzegą oni dostępu do oddziału
            chirurgii.

Policja, którą wezwał doktor, nie podjęła interwencji mimo faktu, że taki
            obowiązek nakłada na nią obowiązujące prawo.

Spisek - mało powiedziane...

Akcję pozbycia się lekarza, który widocznie zbyt dużo wiedział o lewych
            interesach dyrekcjii, planowana była już wcześniej. Doktor podczas przyjmowania
            pacjentów został "zaproszony" na Wigilię z dyrekcją i ordynatorami. Podczas
            jego chwilowej nieobecności w gabinecie, wynajęta przez dyrekcję firma
            ochroniarska, łamiąc polskie prawo spakowała prywatne rzeczy Orkiszewskiego i
            wyniosła do piwnicy. Drzwi jego gabinetu zastawili ochroniarze.

Dyrektor szpitala uzyskał swoje stanowisko dzięki wsparciu marszałka SLD
            Waldemara Achramowicza, który stoi za nim jak mur.

Pracował za darmo - bo kochał swoją pracę

Doktor Orkiszewski siedem miesięcy temu wskutek formalnych zabiegów został
            zwolniony z pracy. Od tego czasu leczył dzieci nie pobierając wynagrodzenia ze
            szpitala."

- tak zrobiono juz w 2004 roku - dzien przed Wigilia Bozego Narodzenia

jak wielkie ZLO panuje w bydgoskim srodowisku medycznym ... co za uklady
            i pajecze sieci " bydgoskiej Osmiornicy " , ze nie licza sie chore dzieci ?

radca

• Gość: Pawel Popieram doktora Orkiszewskiego IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.03.07, 02:34
      To chyba jakas chora paranoja i totalny brak szacunku dla zycia malych
      pacjentow i ich rodzin aby odsuwac od pracy tak wspanialego fachowca. Niestety
      wielka osobowosc i ogromne umiejetnosci pana doktora Orkiszewskiego nie
      podobaja sie marnotom i przecietniakom, ktorzy czuja sie zagrozeni.
      • radca Re: Popieram doktora Orkiszewskiego 21.03.07, 16:53
        Gość portalu: Pawel napisał(a):

> To chyba jakas chora paranoja i totalny brak szacunku dla zycia malych
        > pacjentow i ich rodzin aby odsuwac od pracy tak wspanialego fachowca.
        Niestety
        > wielka osobowosc i ogromne umiejetnosci pana doktora Orkiszewskiego nie
        > podobaja sie marnotom i przecietniakom, ktorzy czuja sie zagrozeni.

- dr Orkiszewski jest naprawde wspanialym lekarzem....ale coz - klika chce
        za wszelka cene sie Jego pozbyc .... gdyby mogli -to utopili by Jego w lyzce
        wody

radca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka