kamma3 Re: kim jesteśmy 05.02.06, 13:57 Witam. Ja również rehabilituję swoja córeczkę. Mam na mię Kinga, moja Hania ma 7 miesięcy i ćwiczy Vojtą od 3,5.Ma ZOKN z labilnością połączeń stawowych i wiotkością osiową. Bardzo się cieszę,że znalazłam to forum, które poczytuję już od jakiegoś czasu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
izzy69 Re: kim jesteśmy 22.02.06, 17:33 Jestem Iza (27 l.)z Częstochowy i jestem mamą 8 m-cznej Amelki ur. 18.06.05 Od 5 m-ca Amelka jest rehabilitowana - asymetria i wnm. Niby jest już lepiej, ale bardzo się martwię o zdrowie córci. Podobno zabardzo. Odpowiedz Link
malzona1 Re: kim jesteśmy 26.03.06, 22:58 Asia, 27 lat, mama bliźniąt: Szymona i Oli urodzonych w 33 tygodniu ciąży 11 listopada 2005. Rehabilitujemy się metodą Vojty. Szymon z powodu podwyższonego napięcia mięśniowego, Ola - obniżonego napięcia mięśniowgo i przykurczu na szyjce. Pozdrowienia dla wszystkich mam i ich dzieciaczków Odpowiedz Link
kozaczek25 Re: kim jesteśmy 27.03.06, 15:55 Witam! Ja jestem ania(27l.),mieszkam we wrocławiu,mam coreczke nikolke (2.5 mca),no i mamy modna,jak na nasze czasy asymetrie.Cwicze z nia Vojta od 2tyg.Pozdrawiam was wszystkie serdecznie :))))))))) Odpowiedz Link
agamagafon Re: kim jesteśmy 29.04.06, 18:18 Cześć jestem Agnieszka mam 27 lat i 3 miesięczną córkę Amelkę.Mieszkamy w Płocku rehabilituję swoją córcię od tygodnia ze względu na lekko asymetrię i rozstęp mięśnia brzucha. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link
aneczkaas Re: kim jesteśmy 29.04.06, 21:40 Witam wszystkie mamy:) Mam na imię Ania:)Jestem mamą 10tygodniowej córeczki Julci urodzonej z ułożenia pośladkowego w 38 tc. Mieszkamy we Wrocławiu. Rehabilitację metodą Vojty zaczęlismy od 8 tygodnia. Pozdrawiam wszystkie mamusie:) Odpowiedz Link
mamaronja Chyba będę tu częstym gosciem-czas się przedstawić 02.06.06, 11:40 Mam na imię Gosia, jestem z Gdańska, a Mała o której piszę to Królewna Zosia - ur.09.09.2005. Odpowiedz Link
epaw31 Re: kim jesteśmy 02.06.06, 20:44 Hej! Melduję się i ja - tzn my. Elka z 4 miesięczną Izabelką. Maleńka ma wzmożone napięcie mięśniowe, asymetrię, odgina główkę. Jest rehabilitowana metodą Bobath trzy razy w tygodniu. stosuję też masaż Shantala. Myślałam, że rehabilitacja trwa krócej. Czytam wasze posty i jestem w dołku, że to tak długo trwa. Ale mamy wspaniałą rehabilitantkę więc.... Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link
gusia11111 Re: kim jesteśmy 14.07.06, 18:19 Witam.mam na imię Małgosia, mój Synek jest wcześniaczkiem(32 Hbd), rehabilitujemy się z powodu WNM w nóżkach i ONM osi środkowej(metoda Bobath NDT_).Obecnie ma 7 m-cy.Jestem pełna optymizmu że synek dogoni rówieśników pod każdym względem....jesteśmy z Poznania Odpowiedz Link
cyborgus Re: kim jesteśmy 16.07.06, 05:15 czesc. jestem tu nowa. mam 16-miesieczna coreczke, ktorej wlasnie zdiagnozowano obnizone napiecie miesniowe. Ciekawe, ze wczesniej miala terapie na zwmozone. Duzo sie z tego forum mozna dowiedziec, ciesze sie ze ktos je zalozyl. Odpowiedz Link
gofer73 Re: kim jesteśmy 10.08.06, 15:50 To i mi chyba wypada, bo często tu zaglądam, choć rzadziej się wypowiadam;) Gosia z Warszawy, Mama 9 miesięcznego Szymka, rehabilitowanego od 6 tygodnia życia początkowo na obniżone napięcie mięśniowe. Później się okazało, że Szymek cierpi na SMA, chorobę genetyczną charakteryzującą się zanikiem mięśni. Cwiczymy bardzo intensywnie (również i oddechowo), wykorzystując rózne metody, i róznego rodzaju masaże i stymulacje. Odpowiedz Link
m_oments Re: kim jesteśmy 10.08.06, 16:12 Witam wszystkie mamy:) Mam na imię Edyta:)Jestem mamą 3,5 miesiecznego Dawida. mieszkamy w Krakowie. Rehabilitację metodą Vojty zaczęlismy od wczoraj. Pozdrawiam wszystkie mamusie:) Odpowiedz Link
tym_ew Re: kim jesteśmy 23.08.06, 23:18 mam na imię Ewelina jestem mamą 4 mies synka Tymonka, Rehabilitacja od 6 tyg życia metoda Vojty - obniżone napięcie mięśniowe. Jesteśmy z Konina. pozdrawiam Odpowiedz Link
delta36 Re: kim jesteśmy 19.11.06, 14:55 cześc, jestem tu nowa, mam na imię Dorota i jestem mamą 2,5 letniej Zuzi. Zuza urodziła się w 25 m-cu ciąży z wagą 780g i wzrostem 33cm. Jest po wylewie IV st. My się rehabilitujemy bobathami, Vojta nam nie podszedł, ale efekty są niezłe. Mieszkamy w Krakowie, Chetnie poznam inne mamy wcześniaczków. Pozdrawiam Odpowiedz Link
j.gruszfeld Re: kim jesteśmy 05.01.07, 17:49 Witam! Jestem Justyna z W-wia, mama Bartusia, który lada chwila zacznie 4 m-c. Prawie m-c temu zdiagnozowano wzmożone napięcie mięśniowe i zalecono rehabilitację metodą Vojty. Za tydzień idziemy dopiero do poradni rehabilitacyjnej i zaczniemy rehabilitację. Nie wiem jak to wygląda u Waszych dzieci,ale mój nie lubi jak coś mu się robi na klatce piersiowej i masuje rączki. Odpowiedz Link
katarzyna-27 Re: kim jesteśmy 10.12.07, 11:41 Witam Mam syna Milosz 2,5 miesiac Tydzien temu neurolog wykryl zaburzenie napiecia miesni i asymetrie ruchowa Pani neurolog skierowala nas do osrodka rehabilitacyjnego gdzie stosuja tylko metode bobath a slyszalam i czytalam wiele dobrego na temat metody vojty Nie wiem juz teraz ktora metoda bedzie najlepsza dla milosza a czas ucieka Czuje sie taka bezradna bo czlowiek chce jak najlepiaj dla swego dziecka i nie wie co bedzie najlepsze Najgorsze jest to ze jeden lekarz jest za bobath a inny jjeszcze jest za metoda vojty I CO TERAZ WYBRAC? Odpowiedz Link
bejoy Re: kim jesteśmy 09.02.08, 17:10 Mała rehabilitowana ma 4 miesiące. Akurat wczoraj kończyła, akurat wczoraj zaczęłyśmy rehabilitację. Na dwa tygodnie mamy bobatha. Jeżeli będą postępy - zostaniemy przy tej metodzie. Jeżeli nie - zmieniamy na vojty. Odpowiedz Link
greendorka991 Re: kim jesteśmy 23.04.08, 20:09 Witam Was wszystkie.Mam na imię Dorota ,mieszkam w Katowicach i jestem mamą niespełna 16 miesięcznego Tomka(zespół wad mnogich).Tomcio jest obserwowany w kierunku zespołu Freemana Sheldona,a ma już zdiagnozowane m.in.ONM,zwichnięte oba bioderka IIIB,szpotawą stopę,refluks,pneumocystozę itp itd.Jest od urodzenia rehabilitowany Vojt'ą,a od 4 miesiąca życia dodatkowo NDT Bobath. Pozdrawiam serdecznie i dzięki ,że tutaj jesteście. Dorota Odpowiedz Link
zuziakasi zuziakasi wita wszystkich:) 14.03.08, 16:23 Witam serdecznie wszystkich rodzców dzieciaczków:) Mama na imię Kasia i jestem mamą Zuzanny , która liczy już sobie 17 miesiecy. Zuzia jest dzieckiem niepelnosprawnym i wymaga stalej opieki. Rehabilitowana jest od 16, 5 miesiaca wszytskimi metodami jakimi tylko se da: Vojta, Bobath, filadelfijska, denisona itd. (reszty nazw nie pamietam) Mieszkamy w Poznaniu Odpowiedz Link
jola23061978 Oliwia Wrocław 25.04.08, 11:12 Jola, 30 lat, Wrocław. Jestem mamą Oliwii ur.13.12.2006 - obecnie 16 m-cy(wcześniak z bliźniąt,26 hbd, wylew IV, ROP V,padaczka, porażenie 4 konczynowe spastyczne). Bardzo wzmożone napięcie gł. nóg. Rehabilitujemy: - Vojta-p. Magda Paździerska - Bobath - p. Ala Książyk -Castillo Morales (logopeda)- p. Teresa Kaczan -masaż (elementy Shantala, wykonanie:mama) - chustonoszenie Storchenwiege Anna- początki -ale widać pozytywne efekty: rozluźnienie, nogi na żabkę, usztywnione plecki, podtrzymana główka Rehabilitacja niestety z dużymi przerwami na operacje, pobyty w szpitalu, choroby :( Odpowiedz Link
sab-us Re: kim jesteśmy 22.09.08, 14:59 gabi11 napisała: > Pomyślałam sobie że było by miło dokonać małego podsumowania :) Forum działa > juz kilka miesięcy i trochę się nas zebrało. Zacznę od siebie: > > Mam na imie Asia, mój synek Michałek niedługo będzie miał 10 miesięcy ( ale > to szybko zleciało !) W marcu obchodzimy roczek. Rehabilitujemy od pierwszego > miesiaca życia z powodu asymetrii i obniżonego napięcia mięśniwego ( metoda > Vojty i Bobath. Mieszkamy na Śląsku, w Siemianowicach. > Pozdrawiam > > A. Odpowiedz Link
sab-us Re: kim jesteśmy 22.09.08, 21:39 Sabina lat27 mieszkam w Nowym Sączu.Syn mój Patryk jest wcześniakiem z 28tyg.rehabilitowany metoda Bobath od 2m.ż.a od kilku dni próbujemy Wojtą.Obecnie ma 21mies.nie chodzi ma duże napięcie mięśniowe w nóżkach i parę innych rzeczy.Pozdrawiam Odpowiedz Link